(czy) kto(ś) zostanie w AZS Poznań?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 02 lipca 2004, 08:59

Seba pisze:
Viallos pisze:(...) nie ukrywa Zbigniew Słabęcki, dyrektor Ostromecko/Astorii (...)

Boziuuu... sklonował się :D :D :D

Tak, ale już w matczynym łonie. Andrzej i Zbigniew mają ten sam materiał genetyczny bo to rodzeni bracia. :wink:

Adam
Żak

Postautor: Adam » 02 lipca 2004, 09:02

Nas pisze:Szok! Jak to przeczytałem, to pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy, to że Simon sam to napisał, tak jak kiedyś wspominał o wymyśleniu jakiegoś tematu i kilku odpowiedzi mających na celu upozorowanie wiarygodności, aby skopiowali to dizennikarze i żeby wyszło na jaw, że piszą o czymś nie mając pojęcia. Od razu wszedłem na strony gazet no i prawda... szok! A tyleż razy zapowiadał plany na przyszły sezon... i że na bank zostaje, no i te rozmowy z nowymi zawodniczkami, z Olimpijkami... nie rozumiem

Taki jest właśnie biznes... tzn - sport :?

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 02 lipca 2004, 18:33

wymieniacie slabego i szajka tymczasemzapominacie o innym poznaskim trenerze.... jak znam zycie to on zostanie trenerem azsu - bo lidka dudziak haber szponder i chomicz twierdza ze szajek zmoze zna sie na taktyce ale brak mu charyzmy , zawodniczki go nie sluchaja , a salby sie nie nadaje - to sa ich slowa... zostaje trzeciew wyjsci i mysle ze jest najlepsze( wiele osob zarzuca temu trenerowi pene "przypadlosci" wiedizac doskonale ze to melodia prezeszlosci - dawno juz z tym skonczyl ale oczywscie inni wiedza lepiej i za wczasu wydaja na niego wyrok z on ma duze szanse...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 03 lipca 2004, 00:30

Saletra pisze:wymieniacie slabego i szajka tymczasemzapominacie o innym poznaskim trenerze.... jak znam zycie to on zostanie trenerem azsu - bo lidka dudziak haber szponder i chomicz twierdza ze szajek zmoze zna sie na taktyce ale brak mu charyzmy , zawodniczki go nie sluchaja , a salby sie nie nadaje - to sa ich slowa... zostaje trzeciew wyjsci i mysle ze jest najlepsze( wiele osob zarzuca temu trenerowi pene "przypadlosci" wiedizac doskonale ze to melodia prezeszlosci - dawno juz z tym skonczyl ale oczywscie inni wiedza lepiej i za wczasu wydaja na niego wyrok z on ma duze szanse...

Widzę, że czytałeś artykuł, który się dziś ukazał w "Tygodniku Poznańskim" ;) Również go czytałem ... nawet bardzo ciekawy. Zastanawia co prawda czemu nie pada ani jedno słowo o Olimpii, o porozumieniu o współpracy, domyślam się, że autor ten sam co zwykle - czyli to przemilczenie i pisanie "pod MUKS" nie jest niczym dziwnym ani nowym. Co do rozgłaszania bajek przez pewne osoby byłbym jednak bardzo ostrożny. Pamiętam jak te same osoby już trzy lata temu rozdzielały między siebie resztki po ciągle grającym jeszcze quayu, trabiąc o połączeniu. Problemy ciągle te same - chore prywatne ambicje i brak pieniędzy wynikający z braku zaufania potencjalnych inwestorów. Zobaczymy co będzie dalej, póki co zapowiada się niezła szopka. Mam tylko nadzieję, że nie ucierpią w niej, jak się zwykle w Poznaniu dzieje, same zawodniczki.

Co do osoby trenera - może i masz rację, nie można nikogo skreślać. Człowiek może się oczywiście zmienić. Nasłuchałem się jednak od wielu osób i naogladałem niestety takich rzeczy, że raczej ciężko o tym zapomnieć tak od razu. "Melodia przeszłości" jeśli chodzi nie tylko o te, jak napisałeś, przypadłości ... może - pożyjemy, zobaczymy. Nie mój typ człowieka!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 03 lipca 2004, 10:15

Podajcie nazwisko tego trenera z "przypadłościami" ! Bo niemogę wpaść kto to jest? :roll:
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 03 lipca 2004, 12:11

:)) Maras ten trener prowadzi obecnie druzynr w wielkopolsce :) powiem okólnikowo :) rowniez uwazam ze ów trener pwinein prezentowac wyzsza kulturę osobistą i nie podoba mi się jego zachowanie oraz niekiedy poziom jego zagrań a takze to ze jest chwilami wulgarny ale jak do tej pory zawodniczki jego klubu sie nie skarzyly na niego , a jego zona go pilnuje , mysle ze pownien dostac szanse bo naprawde ma dobre wyniki ,-jezeli sie nie sprawdzi i powroci do starych "nawyków" do wylot nie bedzie litosci dla braku profesjonalizmu -ale zeby sie o tym przekonac trzeba dac mu szanse bo mysle ze moze cos osiagnac ( z tego co wiem to trwaja rozmowy miedzy trzema poznanskimi zespolami co do stopnia ich "partnerstwa" na njablizszy sezon - rozmowy są w toku)

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 04 lipca 2004, 14:25

Działacze AZS szukają trenera

Nastał okres wakacyjny, działacze poznańskiego AZS nie mają jednak czasu na wypoczynek. Utrata sponsora, a przed kilku dniami szkoleniowca sprawiły, że narosło wiele problemów. Cały czas toczą się rozmowy z potencjalnymi sponsorami, nie wiadomo jednak jaki przyniosą efekt. Pewne jest jednak to, że budżet sekcji będzie mniejszy niż w poprzednim sezonie, gdy sporo środków łożyła firma Fortis należąca do Starego Browaru.

Najpilniejszą obecnie jednak sprawą jest pozyskanie nowego szkoleniowca. Decyzja Tomasza Herkta, który związał się z Astorią, zaskoczyła wszystkich. Kto będzie jego następcą w akademickim klubie? Z wypowiedzi działaczy wynika, że trener pochodzić będzie z Poznania, bo na przyjezdnego szkoleniowca zawsze trzeba wyłożyć więcej pieniędzy. Kto więc może być brany pod uwagę? Z potencjalnych kandydatów raczej w rachubę nie wchodzą Zbigniew Grześczyk i Andrzej Jabłoński. Pierwszy z nich bowiem pracuje w Unii/Probasket Swarzędz, a Jabłoński z powodzeniem prowadzi pierwszoligowy MUKS. Kto ma więc największe szanse? Mówi się sporo o Grzegorzu Szajku, który przed laty pracował w poznańskich klubach Olimpii i Quay/POSiR, wprowadził do ekstraklasy Ostrovię, którą jednak opuścił w połowie minionego sezonu. Szanse z pewnością ma również Piotr Neyder, asystent Herkta w zespole Stary Browar/AZS. A może do szkoleniowej pracy powróci Roman Haber, obecny dyrektor AZS. - Całe życie związany byłem z tym klubem, i gdyby zarząd powierzył mi takie zadanie, to z pewnością bym nie odmówił - powiedział Haber. I kto wie, czy taki wariant nie jest najbardziej prawdopodobny.

Wiesław Łuczak Głos Wielkopolski

Obrazek

Są szanse, że Natalia Mrozińska (z piłką), Monika Ciecierska i Beata Krupska-Tyszkiewicz pozostaną w Poznaniu, a może zespół zasili również Aleksandra Karpińska (pierwsza z lewej).

aa

Postautor: aa » 05 lipca 2004, 13:05

Saletra pisze::)) Maras ten trener prowadzi obecnie druzynr w wielkopolsce :) powiem okólnikowo :) rowniez uwazam ze ów trener pwinein prezentowac wyzsza kulturę osobistą i nie podoba mi się jego zachowanie oraz niekiedy poziom jego zagrań a takze to ze jest chwilami wulgarny ale jak do tej pory zawodniczki jego klubu sie nie skarzyly na niego , a jego zona go pilnuje , mysle ze pownien dostac szanse bo naprawde ma dobre wyniki ,-jezeli sie nie sprawdzi i powroci do starych "nawyków" do wylot nie bedzie litosci dla braku profesjonalizmu -ale zeby sie o tym przekonac trzeba dac mu szanse bo mysle ze moze cos osiagnac ( z tego co wiem to trwaja rozmowy miedzy trzema poznanskimi zespolami co do stopnia ich "partnerstwa" na njablizszy sezon - rozmowy są w toku)

Nie ma szans, by Jabłoński objął ten zespół, bo żadna dziewucha nie chciałaby grać w Poznaniu. Zresztą nie dziwię się - ja też bym nie chciał

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 06 lipca 2004, 08:16

Blaski i cienie współpracy

Po rezygnacji Tomasza Herkta działacze poznańskiego AZS-u kończą poszukiwania nowego trenera. Chcą również nawiązać współpracę z MUKS-em.

Obrazek
Piotr Neyder (w środku) powoli może już przyjmować gratulacje, bo wszystko wskazuje na to, że zostanie w nowym sezonie pierwszym trenerem poznańskich akademiczek. Fot. A.Szozda

Następcą Herkta zostanie mieszkaniec Poznania, bo bez sponsora AZS nie ma ochoty na dodatkowe obciążenia finansowe. Najbardziej prawdopodobny wariant zakłada, że zespół w zbliżającym się sezonie poprowadzi Piotr Neyder. "Takie jest stanowisko zarządu klubu. Zanim jednak podejmiemy ostateczną decyzję musimy porozmawiać z samym zainteresowanym. Dotychczas sprawy szkoleniowe były w gestii Starego Browaru" - stwierdził wczoraj dyrektor AZS-u, Roman Haber.

A może Andrzej Jabłoński...

Niewykluczone, że zwycięży jednak koncepcja z Haberem w roli pierwszego szkoleniowca, ale jest to rozwiązanie mniej prawdopodobne. W środowisku koszykarskim pojawił się również pomysł, by połączyć siły z pierwszoligiwym MUKS-em i do pracy trenerskiej zaangażować Andrzeja Jabłońskiego.

"Animozje personalne trzeba odłożyć na bok i budować za wszelką cenę piramidę szkoleniową. Dlatego włączenie do współpracy małżeństwa Jabłońskich uważam za jak najbardziej wskazane. Iwona Jabłońska została trenerem kadry narodowej kadetek, a Poznań ma opinię najlepszego ośrodka koszykówki młodzieżowej w kraju" - podkreśliła Lidia Dudziak, poznańska radna i autorka pomysłu wspierania poznańskich klubów przez miasto.

Przyszli z ...problemami

"Odnoszę wrażenie, że MUKS przyszedł do nas z propozycją współpracy, ponieważ sam ma określone problemy finansowe. Andrzej Jabłoński był u mnie asystentem 20 lat temu, ale musieliśmy się rozstać. Nie wyobrażam sobie, byśmy razem mogli prowadzić teraz zespół w ekstraklasie. Natomiast na pewno będziemy mieli bliższe kontakty z drużynami młodzieżowymi, prowadzonymi przez Iwonę Jabłońską" - dodał z kolei Haber.

Jego zdaniem pozyskanie wartościowych zawodniczek jest dzisiaj karkołomnym zadaniem. AZS musi więc opierać się na poznańskiej młodzieży. "Powinniśmy stawiać na wychowanki i wtedy będziemy mogli liczyć na przywiązanie do barw klubowych. To jest jedyna droga" - przekonywała Dudziak. Jej wizja personalna różni się jednak o tej, jaką mają działacze akademickiego klubu.

PAT - Gazeta Poznańska

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 06 lipca 2004, 10:31

Kłótnie o stołki. :lol:

Jednak myśle że to Neyder zostanie tym pierwszym!

Jabłoński jest zbyt knfliktowy!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 06 lipca 2004, 12:53

aa pisze:Nie ma szans, by Jabłoński objął ten zespół, bo żadna dziewucha nie chciałaby grać w Poznaniu. Zresztą nie dziwię się - ja też bym nie chciał

Ja też nie ... ale jednak są takie, które się na to zgadzają - do MUKSu w tym seoznie przeszła przecież np Dominika Górczak z Ostrovii. Fakt, że wie już czego się spodziewać po swoim nowym/starym trenerze, bo występowała w Olimpii prowadzonej dwa lata temu przez Andrzeja Jabłońskiego. O takim transferze AZS w obecnej chwili może sobie tylko pomarzyć.

A co do szopki AZS + MUKS... Zgodnie z tym, czego się spodziewałem najmniej ciekawie może wyglądać sytuacja Olimpii. Za pół darmo (jesli nie za darmo) przekaże kończące wiek juniorski zawodniczki, nie otrzymując praktycznie żadnej pomocy w zamian. Bo nie mam pojęcia jaką pomoc może otrzymać nasz klub od dwóch bankrutów (czyt. AZSu i MUKSa). Rezerwy, czyli MUKS będą grały w pierwszej lidze, "Jabolowi" uda się to, co próbuje od dwóch sezonów - otrzymać, nie płacąc za wyszkolenie, kilka naszych zawodniczek, a Olimpia będzie nadal męczyła się w drugiej lidze składem, w którym nauczycielką najmłodszych, weteranką w zespole będzie 17-latka...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”