V kolejka FGE:Lotos PKO BP Gdynia-Utex ROW Rybnik

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

V kolejka FGE:Lotos PKO BP Gdynia-Utex ROW Rybnik

Postautor: ann » 03 października 2008, 19:23

04.10.08 godz. 15:00
Ostatnio zmieniony 07 października 2008, 16:10 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
raflik16
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: raflik16 » 03 października 2008, 21:15

Zespół z Rybnika po trzech kolejnych ligowych zwycięstwach, przegrał dopiero w ostatniej kolejce z CCC Polkowice 51:64. W tym meczu zadebiutowała Jia Perkins, która zdobyła 14 punktów i w meczu z Lotosem z pewnością będzie chciała pokazać koszykówkę na najwyższym poziomie.
O sile UTEX-u decydują w głównej mierze zawodniczki amerykańskie - wspomniana już Jia Perkins, która rozegrała fantastyczny sezon w WNBA w zespole Chicago SKY, notując średnio 17 punktów, 4 zbiórki, 2,8 asysty i 1,9 przechwytu; skrzydłowa LaTangela Atkinson (średnie z obecnego sezonu: 13,3 punktów, 9,5 zbiórki, 4,5 asysty), jak również środkowa Kasha Terry (11,3 punktów, 7 zbiórek).

Skład uzupełniają: reprezentantka Polski Elżbieta Międzik, Białorusinka Natalia Trafimava - dobrze znana gdyńskiej ekipie z występów w Wiśle Can-Pack Kraków, oraz była zawodniczka Lotosu Aleksandra Chomać.

Trener Mirosław Orczyk ma również do dyspozycji młode, perspektywiczne zawodniczki - Małgorzatę Chomicką i Magdalenę Radwan, które w rozważny sposób są wprowadzane do zespołu.

Skład rybnickiego teamu pokazuje, że jest to bardzo silna i wyrównana drużyna, mogąca sprawić jeszcze niejedną niespodziankę w Ford Germaz Ekstraklasie.

Zespół Lotos PKO BP Gdynia, wykorzystując pauzę w ostatniej ligowej kolejce, udał się na zgrupowanie do Centralnego Ośrodka Sportu "Cetniewo". Trener Jacek Winnicki chciał wykorzystać tę okazję do popracowania nad zgraniem zespołu, doskonaleniem zagrywek oraz wyeliminowaniu wielu błędów, które w ostatnich meczach przytrafiały się zawodniczkom Lotosu PKO BP.

W ostatnim meczu Lotosu z MUKS Poznań bardzo dobre zawody rozegrały: Michelle Maslowski (21 punktów, 7 zbiórek) oraz Ekaterina Snytsina (17 punktów, 4 zbiórki, 3 bloki).

Poniżej oczekiwań spisuje się natomiast Jennifer Fleischer, jedna z najlepszych środkowych Euroligi poprzedniego sezonu.

W sobotnim meczu po kontuzji do składu powraca Ivana Matović, co stanowić będzie spore wzmocnienie gdyńskiej ekipy. Dopiero w następnej kolejce jest szansa, aby Lotos był jeszcze silniejszy, bowiem dzień po meczu z Rybnikiem planowany jest przylot Amerykanki Alany Beard.

http://www.sportowefakty.pl
ROW ROW ROW RYBNIK

Rybnik to miasto polskie!
Rybnik to miasto śląskie!
Rybnik - miasto górnicze!
Rybnik na całe życie!

www.kkrow.tnb.pl - strona kibiców ROWu Rybnik

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 03 października 2008, 21:58

Ciekawy mecz się zapowiada . Zobaczymy czy Lotos wreszcie się obudzi i zagra w tym sezonie pierwszy mecz na naprawdę wysokim poziomie od 1 do ostatniej minuty...Bo jeżeli nie to ROW ma na tyle mocny skład , że może pokusić się o kolejną niespodziankę w FGE
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 03 października 2008, 23:16

raflik16 pisze:Trener Mirosław Orczyk ma również do dyspozycji młode, perspektywiczne zawodniczki - Małgorzatę Chomicką i Magdalenę Radwan, które w rozważny sposób są wprowadzane do zespołu.

Niewątpliwie zawodniczki w wieku 25 i 26 lat są na tyle młode, że trzeba bardzo rozważnie wprowadzać je do zespołu, aby nie zniszczyć drzemiącego w nich talentu, który z pewnością eksploduje za kilka lat. :lol: Brawa dla redaktora Sportowych Faktów - tak przynajmniej zinterpretowałem to cytowane zdanie. :lol:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 03 października 2008, 23:48

faktycznie przesadzili : Chomicka i Radwan perspektywiczne :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
raflik16
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: raflik16 » 04 października 2008, 06:54

Napisał to nie jaki Dominik Wąsowski.

Mecz napewno będzie bardzo zacięty ale każdy inny wynik niż zwycięstwo Lotosu będzie niespodzianką. Ja mam tylko nadzieję że dziewczyny z Rybnika zagrają w pełni skoncentrowane. A w tedy kibice w Gdyni zobaczą dobre zawody. Tak sobie planujemy w Rybniku tzn kibice żeby na play-off do was zawitać :D
ROW ROW ROW RYBNIK

Rybnik na całe życie!

Awatar użytkownika
Ajax
Żak

Postautor: Ajax » 04 października 2008, 08:46

Nie wiem skąd się to bierze, ale mam jakies dobre przeczucia co do wyniku. Oczywiście na korzyść ROWu.
Pomscimy polskie znaki w stopkach: zażółć gęślą jaźń!

walker
Amator

Postautor: walker » 04 października 2008, 09:16

Ja też nie wiem skąd mi się to bierze bo i ja mam dobre przeczucia jeśli chodzi o ROW-plus 15 dla Lotosu 8)
AG

Awatar użytkownika
raflik16
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: raflik16 » 04 października 2008, 09:27

Ajax pisze:Nie wiem skąd się to bierze, ale mam jakies dobre przeczucia co do wyniku. Oczywiście na korzyść ROWu.

Tylko teraz takie pytanie co znaczy dobry wynik??
Przegrać 5 punktami czy mniej. Nie zapominajmy że to dalej jest Lotos uczestnik euroligi! Ja bym był zadowolony gdyby Rybniczanki napsuły trochę krwi Gdyniankom i żeby stworzyły dobre widowisko. Oraz żeby tego meczu nie przegrały już w szatni. Oczywiście gdybyśmy my tam wygrali napewno smutno by mi nie było. Ale to raczej pozostawiam w sferze marzeń!

Oczywiście DO BOJU DO BOJU DO BOJU ROW RYBNIK :D
ROW ROW ROW RYBNIK

Rybnik na całe życie!

Awatar użytkownika
Ajax
Żak

Postautor: Ajax » 04 października 2008, 10:25

walker pisze:Ja też nie wiem skąd mi się to bierze bo i ja mam dobre przeczucia jeśli chodzi o ROW-plus 15 dla Lotosu 8)

To jest nas dwóch. :roll: Tyle że ja +10 dla ROWu, co sumując z Twoim +15 dla Gdyni wychodzi jakieś +5 Gdynia. Wychodzi że po walce wygra... lepszy.

raflik16 pisze:
Ajax pisze:Nie wiem skąd się to bierze, ale mam jakies dobre przeczucia co do wyniku. Oczywiście na korzyść ROWu.

Tylko teraz takie pytanie co znaczy dobry wynik??

Nie mówię nigdzie o "dobrym wyniku" tylko o "dobrym przeczuciu".
I teraz zapewne zapytasz "Co to znaczy dobre przeczucie". Dla mnie jest to coś takiego że budzisz się rano niewyspany, za oknem leje deszcz, ból głowy po piątkowej balandze, a Ty i tak czujesz że będzie dobrze.
Pomscimy polskie znaki w stopkach: zażółć gęślą jaźń!

Awatar użytkownika
raflik16
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: raflik16 » 04 października 2008, 10:31

Ajax wiem wiem co to dobre przeczucie :) Ja przed każdym meczem mam takie :lol: "Jeśli wiara czyni cuda to ja wierzę że się uda" Więc jesteśmy dobrej myśli :D A to najważniejsze. A do meczu tylko 3:30:D:D

Ciekawe czy w tym meczu Atkinson pewnie decyzja o tym czy zagra czy nie będzie podjęta przed samym meczem.
ROW ROW ROW RYBNIK

Rybnik na całe życie!

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 04 października 2008, 10:48

walker pisze:Ja też nie wiem skąd mi się to bierze bo i ja mam dobre przeczucia jeśli chodzi o ROW-plus 15 dla Lotosu 8)

No to jak macie takie przeczucia to śmiało : :D

Lotos Gdynia-Row Rybnik 1-1.20 x-17.00 2- 4.50

O ile na Lotosie się za dużo nie zarobi to już na Rybniku tak :)
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 04 października 2008, 11:30

Wiślak PB pisze:

No to jak macie takie przeczucia to śmiało : :D

Lotos Gdynia-Row Rybnik 1-1.20 x-17.00 2- 4.50

O ile na Lotosie się za dużo nie zarobi to już na Rybniku tak :)

A jak można zarobić na remisie :shock:
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

walker
Amator

Postautor: walker » 04 października 2008, 11:37

Nie no ja też mam wrażenie że może być ciekawy mecz ale Lotos wygra.

MIŁOŚĆ WIARA WALKA
LOTOS GDYNIA ARKA 8) 8) 8)
AG

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 04 października 2008, 11:37

przemoe pisze:
A jak można zarobić na remisie :shock:

regulaminowy czas gry bez dogrywki :)
Obrazek