Półfinałowe turnieje juniorek starszych

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 19 stycznia 2009, 20:03

FAIR PLAY pisze:hahahaha no masz racje geograficznie to tak wyglada ale w gazecie piszac o gorzowie 'zespol z wlkp' to tak nie specjalnie... raczej wojewodztwami sie kieruje wowczas... :wink:

błąd jest w wtedy gdy napiszesz AZS Gorzów klub z woj. wielkopolskiego, natomiast jak z Wielkopolski to się zgadza :) poza tym Gorzów Wielkopolski więc sama nazwa wskazuje z jakiego regionu :)

to są regiony, które nie pokrywają się z wojwództwami i nic na to nie poradzisz

Na pytanie czy Małpolska graniczy z Wielkopolską każdy ci odpowie coś pan zgłupiał , a tak naprawdę graniczy :)

raczej wojewodztwami sie kieruje wowczas... :wink:

oczywiście że w większości kierujesz się województwem ale kolega nie napisał z woj. wielkopolskiego tylko z regionu WIELKOPOLSKA co jest zgodne z prawdą więc ktoś kto mieszka w tym regionie zanim nazwie kogoś młotem powinien takie rzeczy wiedzieć. Zwłaszcza, że dana osoba błędu nie popełniła by zostać tak określonym.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 19 stycznia 2009, 20:24

Marco pisze:
FAIR PLAY pisze:hahahaha no masz racje geograficznie to tak wyglada ale w gazecie piszac o gorzowie 'zespol z wlkp' to tak nie specjalnie... raczej wojewodztwami sie kieruje wowczas... :wink:

błąd jest w wtedy gdy napiszesz AZS Gorzów klub z woj. wielkopolskiego, natomiast jak z Wielkopolski to się zgadza :) poza tym Gorzów Wielkopolski więc sama nazwa wskazuje z jakiego regionu :)

to są regiony, które nie pokrywają się z wojwództwami i nic na to nie poradzisz

Na pytanie czy Małpolska graniczy z Wielkopolską każdy ci odpowie coś pan zgłupiał , a tak naprawdę graniczy :)

raczej wojewodztwami sie kieruje wowczas... :wink:

oczywiście że w większości kierujesz się województwem ale kolega nie napisał z woj. wielkopolskiego tylko z regionu WIELKOPOLSKA co jest zgodne z prawdą więc ktoś kto mieszka w tym regionie zanim nazwie kogoś młotem powinien takie rzeczy wiedzieć. Zwłaszcza, że dana osoba błędu nie popełniła by zostać tak określonym.

ja jako przyszły geograf moge potwiedzić to co mówi Marco :!:
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 19 stycznia 2009, 22:22

Marco pisze:błąd jest w wtedy gdy napiszesz AZS Gorzów klub z woj. wielkopolskiego, natomiast jak z Wielkopolski to się zgadza :) poza tym Gorzów Wielkopolski więc sama nazwa wskazuje z jakiego regionu :)

Moze nie dokonca tak... choc duzo w tym prawy...
Patrzac na historie Gorzowa... W marcu 1945 roku nazwę Lansberg zastapiono nazwa Gorzów nad Warta, a nastepnie dodano przymiotnik Wielkopolski po tym jak do powojennego Gorzowa zaczeli zjezdzac sie ludzie z Wielkopolski ;) m. in. z Wagrowca.

Ciekawostka jest to ... pare ładnych lat temu zreszta to bylo... padł pomysł zmiany nazwy z Gorzowa Wielkopolskiego na Gorzów Lubuski. ;)... osobiscie dla mnie niech zostanie jak jest :D
A co do finalow ... to ktorys krazek do Gorzowa przyjedzie ;)... zloto raczej odlegle.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 19 stycznia 2009, 22:25

czy by się nazywał Lubuski czy Wlkp to i tak byłby z Wielkopolski :))bo Ziema Lubuska nalezy do Wielkopolski :)

a ja mówię że Wisła sprawi na turnieju niespodziankę 8)
Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2009, 22:27 przez Marco, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 19 stycznia 2009, 22:32

kogo Gorzów moze zabrac na turniej z ligowców :?: 8)
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 19 stycznia 2009, 22:35

sienot pisze:kogo Gorzów moze zabrac na turniej z ligowców :?: 8)

ten sam sklad co w Krakowie :)
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 19 stycznia 2009, 22:53

Czy można się spodziewać na finałach w Gdyni kogoś z forumowiczów :?:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 20 stycznia 2009, 08:29

rzymi pisze:Czy można się spodziewać na finałach w Gdyni kogoś z forumowiczów :?:

Oczywiście :D
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Awatar użytkownika
DanielPce
Żak

Postautor: DanielPce » 20 stycznia 2009, 09:09

rzymi pisze:Czy można się spodziewać na finałach w Gdyni kogoś z forumowiczów :?:

Jeśli tylko mnie ktoś zabierze albo zbierze się mała grupka osób z Włókniarza to oczywiście moja skromna osóbka zawita na którymś z meczów 8)
Obrazek

Orange Boyyy
Żak

Postautor: Orange Boyyy » 20 stycznia 2009, 09:54

Mi się coś obiło o uszy ze MUKS Poznań może byc zdyskwalifikowany... Co możecie o tym powiedziec...?
Jak się bawić to się bawić drzwi wyje**ć okno wstawić !!!

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 20 stycznia 2009, 12:15

Orange Boyyy pisze:Mi się coś obiło o uszy ze MUKS Poznań może byc zdyskwalifikowany... Co możecie o tym powiedziec...?

U nas też krąży taka wieść. Na ile prawdziwa-nie wiem.
Podobno grała nie uprawniona zawodniczka.
Chodzi o Skobel.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 20 stycznia 2009, 13:07

Medale jeszcze nie rozdane, a już mamy pierwszy skandal związany z mistrzostwami U-20. W rozgrywkach klubowych MUKS Poznań wystawił reprezentację... województwa wielkopolskiego. W półfinale w tym zespole niespodziewanie zagrały dwie koszykarki z innych klubów - Agnieszka Skobel (AZS Poznań) i Żaneta Durak (Duda Leszno). O tej sprawie dużo mówiło się również na turnieju w Krakowie. Będą ostre protesty. Pozostali finaliści czekają na natychmiastową reakcję Polskiego Związku Koszykówki, bo właśnie doszło do ewidentnego pogwałcenia przepisów i zasad fair play w imię zaspokojenia czyichś chorych ambicji.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 20 stycznia 2009, 13:48

Cytat dość ostry.

A jak to jest z zawodniczkami grającymi w SMSie? Są tam oficjalnie na wypożyczeniu? (wtedy mogą legalnie wrócić)
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

gdziol
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: gdziol » 20 stycznia 2009, 15:05

przemoe pisze:Cytat dość ostry.

A jak to jest z zawodniczkami grającymi w SMSie? Są tam oficjalnie na wypożyczeniu? (wtedy mogą legalnie wrócić)

jesli są w SMSie to zawsze prawo do nich ma macierzysty klub.
I can accept failure, everyone fails at something. But I can't accept not trying.

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 20 stycznia 2009, 16:28

nie rozumiem sytuacji... :? i skobel i durak to sa wychowanki klubu i na moje to klub ma prawo do tego zeby z nich skorzystac na tym etapie (turniej juniorek starszych)
...zasad fair play w imię zaspokojenia czyichś chorych ambicji.

skad to jest?! zasad fair play?!
skandalem to jest ten tekst nie wiem kto to pisal moge wnioskowac ze druzyna ktorej za dwa tyg na finalach nie zobaczymy bo niesadze zeby osoba postronna napisala o 'chorych ambicjach' ? chore?! a przepraszam co w tym chorego - wydaje mi sie tak tylko czy w sezonie 2008 to MUKS zdobył mpjs? hmm a w 2007 kto to byl? o jakich chorych ambicjach mowa?! podajcie prosze autora tego tekstu albo zrodlo chociaz.
Obrazek

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”