TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 23 stycznia 2009, 21:42

hellraiser pisze:Słuchałem tej 19 minutowej relacji z konferencji prasowej.

Dziennikarzy z Gorzowa trzymają polski poziom...kompletna niewiedza (gość który nie wiedział że WNBA nie gra równolegle z ligą polską mnie zabił :shock: :shock: :shock: ) + głupie pytania. Fajnie jak próbowali wmówić Maciejewskiemu że Anosike jest lepsza od Catch ale ten się nie dawał :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .

Wszystko zweryfikuje parkiet :D ... juz przerabialismy na tym forum... jaka to Perkins jest dobra:D a nic na parkiecie wielkiego w Polsce nie pokazala ;)

Faktycznie... tych 2 panów dziennikarzy bodajze z Radia RMG i Dziennika Polska Lubiskie... wrzucamy do tego samego worka co sie nazywa "Nadaja sie do tarcia chrzanu" :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 23 stycznia 2009, 22:08

Klimczaka też do tego wora. 8)
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 23 stycznia 2009, 22:19

MARAS pisze:Klimczaka też do tego wora. 8)

Jakies kompleksy masz MARAS w stosunku do niego ? ;) ze ciagle ten sam temat wałkujesz ? 8)

Ci dwaj panowie popisali sie totalna nie wiedza. :!: :!: :!:

Przytocz mi prosze chociaz jedna taka gafe Klimczaka zeby go z nimi porownywac ? :roll:

A wracajac do tematu... jeden z hitów transferowych w tym sezonie w PLKK... a na forum "Jaki tu spokoj nananna, nic sie nie dzieje nananana..." :lol: :lol: :lol:

Dobrze ze wczesniej sie niektorzy okreslili co do zawodniczki :lol: :lol: :lol:
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 23 stycznia 2009, 22:59

Endrju pisze:Richards (Czubak), Zohnova (Koryzna), Breitrener, Zurowska (Kaczmarczyk), Anosike (Taylor)... + młode :)

Skład kompletny :D

31 Stycznia :D sparing AZS GORZOW - CCC POLKOWICE :D

Wszystko fajnie tylko Ci się ilość Polek na parkiecie nie zgadza ;)
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 23 stycznia 2009, 23:25

przemoe pisze:
Endrju pisze:Richards (Czubak), Zohnova (Koryzna), Breitrener, Zurowska (Kaczmarczyk), Anosike (Taylor)... + młode :)

Skład kompletny :D

31 Stycznia :D sparing AZS GORZOW - CCC POLKOWICE :D

Wszystko fajnie tylko Ci się ilość Polek na parkiecie nie zgadza ;)

Hehe o Polki to jestem spokojny ;) z Muksem 4 jednoczesnie grały :lol: :lol:

A wiadomo ze bedzie rotacja miedzy Edzia Anka i Katka :)... a jak Kaska wejdzie to Czeszka i Niemka beda mogly byc na parkiecie :)

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 24 stycznia 2009, 00:32

Endrju pisze:
MARAS pisze:Klimczaka też do tego wora. 8)

Jakies kompleksy masz MARAS w stosunku do niego ? ;) ze ciagle ten sam temat wałkujesz ? 8)

Ci dwaj panowie popisali sie totalna nie wiedza. :!: :!: :!:

Przytocz mi prosze chociaz jedna taka gafe Klimczaka zeby go z nimi porownywac ? :roll:

A wracajac do tematu... jeden z hitów transferowych w tym sezonie w PLKK... a na forum "Jaki tu spokoj nananna, nic sie nie dzieje nananana..." :lol: :lol: :lol:

Dobrze ze wczesniej sie niektorzy okreslili co do zawodniczki :lol: :lol: :lol:

Ja i kompleksy do niego :shock: No chyba sobie jaja robisz w tym momencie. A temat wałkuje bo koleś podpadł mi niemiłosiernie kiedyś jednym tekstem po meczu w Arenie z wami i od tego czasu jestem poprostu uczulony na jego artykuły i będe mu błedy wytykał. To jest forum i każdy może sobie zdanie o prasie tez wypowiedzieć. To nie głeboka komuna że prasa jest nietykalna. Pozdro adwokacie gorzowskich mediów i nie tylko! 8)
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 24 stycznia 2009, 09:31

MARAS pisze:A temat wałkuje bo koleś podpadł mi niemiłosiernie kiedyś jednym tekstem po meczu w Arenie z wami i od tego czasu jestem poprostu uczulony na jego artykuły i będe mu błedy wytykał. To jest forum i każdy może sobie zdanie o prasie tez wypowiedzieć. To nie głeboka komuna że prasa jest nietykalna. Pozdro adwokacie gorzowskich mediów i nie tylko! 8)

1. Rozumiem ze byles rozgoryczony porazka na wlasnym parkiecie i nie mogles sie pogodzic ? :D ... stad to uczulenie ? :D Moze prawda tak bardzo zabolala :D

2. Hehe przeczytaj kilka postów wyżej... nie wszyscy w Gorzowie sa tacy swieci. :lol: :lol: :lol:

3. Moze i za bardzo Ireneusz Klimczak koloryzuje swoje artykuły ale jak juz pisałem on pisze dla srodowiska lokalnego a nie ogolnopolskiego. A nawet jezeli tak bardzo to wszystkim przeszkadza, to wyzej wymienione "koloryzowanie" nie ma nic wspolnego z jego wiedza na temat basketu...
i porównywanie go do ludzi którzy nie wiedza ze WNBA jest sezonem letnim... :lol: :lol: :lol: jest dla mnie bardzo smieszne. :D

AMEN (Jak chcesz MARAS dalej kontynuowac temat to GG albo Priv). :D

Na koniec ostatni artykuł twojego ulubieńca ;)

W KSSSE AZS PWSZ zagra kobieta roku 2008!
Ireneusz Klimczak
To jest największy hit transferowy w historii gorzowskiej koszykówki. W przyszłym tygodniu przyjedzie do nas gwiazda z USA, dwukrotna mistrzyni NCAA i zawodniczka z najlepszej piątki pierwszoroczniaków w WNBA - Nicky Anosike.

Nasi działacze już na początku roku nie ukrywali, że klub interesuje się wysoką świetną amerykańską zawodniczką, która ostatnio grała w Izraelu, a Anosike niedawno rozwiązała kontrakt z Elizurem Ramla. O tym, że zasili Gorzów już na początku tygodnia można było wyczytać w mediach z innych rejonów Polski, gdzie kluby ekstraklasy chwaliły się swoimi wzmocnieniami, ale również opowiadają o najważniejszych ruchach rywali. Co na to sama koszykarka? W jednym z ostatnich wywiadów opublikowanych w USA potwierdza, że zagra w Polsce. - W Izraelu czułam się dobrze, ale tamten zespół ma kłopoty finansowe - opowiadała Anosike. - Podpisałam więc nową umowę. 29 stycznia będę już z moją nową drużyną.

Na święta życzyliśmy trenerowi Dariuszowi Maciejewskiemu kontraktu ze znakomitą Candice Parker. Ten transfer nie mógł się udać, bo właśnie okazało się, że wielka gwiazda zaszła w ciążę. Mamy jednak niepowtarzalną szansę zobaczyć u nas gracza niewiele gorszego - przyjaciółkę Parker. 22-letnia Anosike ma 191 cm wzrostu, waży 96 kg. Jej rodzina (ma siedmioro rodzeństwa) przyjechała do USA z Nigerii. W koszykówce Nicky od dwóch lat święci same sukcesy. Wszyscy, którzy znają się na baskecie wiedzą co to znaczy rok po roku wygrać rozgrywki NCAA. Anosike osiągnęła to na uniwersytecie Tennesee. Wsławiła się tym, że nie opuściła żadnego meczu swojej drużyny, a mistrzostwo zgarniała u boku... Parker. Uczelnię opuściła jako legenda. Została jedną z czterech tzw. Lady Vols - koszykarek, które w czasie studiów rzuciły więcej niż 600 pkt (1 099), miały więcej niż 500 zbiórek (914), 100 bloków (161), 100 przechwytów (213) i 125 asyst (246). Obok Anosike w Tennesee ten tytuł zdobyły wyłącznie same najlepsze koszykarki na świecie - Chamique Holdsclaw (Wisła Kraków), Tamika Catchings (Lotos Gdynia) i wspomniana wyżej Parker.

Latem minionego roku Anosike została zakontraktowana do WNBA przez Minnesotę Lynx. Grała tak dobrze, że trafiła do najlepszej piątki pierwszoroczniaków. Jesień w Izraelu też była dla niej bardzo udana - w rozgrywkach Pucharu Europy (występował tam KSSSE AZS PWSZ) Anosike grała średnio 34 min, zdobywała 18 pkt na świetnym procencie i do tego miała aż 13 zbiórek! W grudniu odebrała na razie najbardziej prestiżową nagrodę w karierze. Przez studencką organizację NCAA została wybrana kobietą roku 2008 (pokonała 129 nominowanych z różnych dyscyplin sportowych). Za osiągnięcia w sporcie i również w nauce.

Nowa koszykarka pojawi się w Gorzowie w przyszłym tygodniu i w KSSSE AZS PWSZ powinna wystąpić już w najbliższym meczu ligowym. W sobotę ekstraklasa rozgrywa 19. kolejkę, ale gorzowianki mają w niej pauzę. Kolejne spotkanie w Pabianicach zostało przełożone z 31 stycznia na 4 marca (ze względu na udział naszych juniorek starszych w finale mistrzostw Polski). Na boisko ponownie wyjdziemy więc 7 lutego, w domu przeciwko ROW Rybnik. Już w pełnym składzie. Z Anną Breitreiner oraz pozyskanymi w styczniu Edytą Koryzną i wreszcie Nicky Anosike. To będzie naprawdę mocny KSSSE AZS PWSZ.

Chyba najlepszy artykuł dotyczacy Janosika ;)... inne media potrafily podac tylko suche szczegoły z konferencji. :roll:

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 24 stycznia 2009, 11:16

a ja tam Rasialdo wam powodzenia życzę.

Ale chyba partia rządząca się wam do dupska dobiera. Prezes rady nadzorczej zmieniony, teraz jakiś poplecznik partii rządzącej spod Polkowic będzie szefem, kto wie czy zarządu nie zmieni. Zaś wśród zarządu członek władz klubowych... A w planach przecież partia rządząca ma zakaz wspierania sportu przez państwowe firmy, co odbije się nie tylko na Lotosie i Enerdze, ale i na AZS, bo w K-SSSE ponad połowę udziałów ma przecież Skarb Państwa...

Ale głowa do góry, jakoś to będzie :lol:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 24 stycznia 2009, 13:39

ajaja pisze:a ja tam Rasialdo wam powodzenia życzę.

Ale chyba partia rządząca się wam do dupska dobiera. Prezes rady nadzorczej zmieniony, teraz jakiś poplecznik partii rządzącej spod Polkowic będzie szefem, kto wie czy zarządu nie zmieni. Zaś wśród zarządu członek władz klubowych... A w planach przecież partia rządząca ma zakaz wspierania sportu przez państwowe firmy, co odbije się nie tylko na Lotosie i Enerdze, ale i na AZS, bo w K-SSSE ponad połowę udziałów ma przecież Skarb Państwa...

Ale głowa do góry, jakoś to będzie :lol:

Hehe spokojnie nie macie sie o nas co matwic ;)
Mamy solidne fundamenty i cięzko bedzie je zburzyc :D

Dla uspokojenia twoich nerwów ogladnij sobie magazyn A-ZET-ES :)
Akurat prezes KSSSE sie wypowiada :D

http://www.gorzow24.pl/sport/19-koszyko ... et-es.html

PS ( grałes ze mna w kopana zeby sie do mnie tak zwracac ? :D :D :D). Wtajemniczeni wiedza o co chodzi :D

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 24 stycznia 2009, 14:41

Ja nie, ale mój kuzyn z Deszczna tak ;)

Nie chce mi się oglądać tego materiału, bo za długi jest. Nawtomiast spodziewam się, co prezes D. mógł powiedzieć. Tyle że to jest polityka i pieniądze, tam sentymentów nie ma. Nie po to wicepremier z W. wrzucał swojego człowieka, by dalej swoich ludzi nie ustawiać. Niestety, to Polska. Tego się obawiam, choć moim zdaniem do końca sezonu nic się nie zmieni. A później, no cóż, życzę powodzenia Drewnialdo :)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 24 stycznia 2009, 15:03

zycie pokaze ;) Ja jestem spokojny :D

PS radze jednak obejrzec z 10minut :)

"AZS opiera sie na 4 mocnych filarach"
1. KSSSE
2. Miasto
3. PWSZ
4. Grupa okolo 30 sponsorow

Naprawde nie masz co sie przejmowac nami :D :D :D

friel
Kadet

Postautor: friel » 24 stycznia 2009, 15:18

Ale ten dziennikarz naprawdę mnie robił że go Maciejewski śmiechem nie zabił to brawa dla niego

feri
Młodzik

Postautor: feri » 24 stycznia 2009, 15:36

Endrju pisze:zycie pokaze ;) Ja jestem spokojny :D

PS radze jednak obejrzec z 10minut :)

"AZS opiera sie na 4 mocnych filarach"
1. KSSSE
2. Miasto
3. PWSZ
4. Grupa okolo 30 sponsorow

Naprawde nie masz co sie przejmowac nami :D :D :D

Jak patrzę na grupę tych 30 sponsorów, to conajmniej 3 z nich mogłoby spokojnie zastąpić KSSSE jako głównego sponsora. Mówię tutaj o ICT, AEK, czy Gofin. Planowany budżet 2009/2010, większy o 1 milon $ spokojnie jest do spełnienia przy tym rozsądnym 4-filarowym podziale wspierania klubu. W piłce nożnej takie pieniądze to drobne...

Marek.
Nowy na forum

.....

Postautor: Marek. » 24 stycznia 2009, 22:12

No i co ta Planetka z CCC pokazała?:D

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: .....

Postautor: Greebo » 24 stycznia 2009, 22:13

Marek. pisze:No i co ta Planetka z CCC pokazała?:D

To czego należało się spodziewać..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”