Mecz zaległy:Tęcza Leszno-TS Wisła Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 10 lutego 2009, 21:13

Greebo pisze:
bart_81 pisze:
Ałgaja pisze:
friel pisze:
Eve pisze:Pewne Info: Wisła specjalnie przegrała, nie chciała pokazać jak świetnie gra, aby móc to zrobić w finale Puchar Polski i go z łatwością wygrać :):):) :wink::wink:

Bo się położę i umrę ze śmiechu .
Brutalna prawda o Wiśle nie grają dobrze 2 zawodniczki Wisła nie wygrywa

Ogromne brawa dla Leszna OGROMNIASTE DZIĘKI niech wam Bóg w dzieciach wynagrodzi :P :D:D:D

Z czego Ty się tak cieszysz, skoro właśnie Gorzów stracił szansę na 1 miejsce przed play-off?
Gdyby Wisła wygrała to też przynajmniej można by było węszyć spisek na mecz Wisła-Lotos a tak to pozamiatane :wink:
A z radością wynikającą z formy Wisły i debilizmu na krakowskiej ławce proponuję poczekać do piątku...3 dni wcześniej cieszyć się nie wypada .

Kolego z Krakowa co Ty bronisz sie czlowiekowi cieszyc? Bo Ty niby bys sie nie cieszyl jakby Gorzow przegral?? Daj spokoj. Generalnie to cieszymy sie z tego ze drastycznie zwiekszyly sie nasze szanse na 2 miejsce, pierwsze juz wczesniej i tak bylo malo prawdopodobne :D

Za to, to z chęcią dąłbym Ci ostrzeżenie. Albo i bana. Droga pani Bart.

Co do cieszenia sie:

1 miejsce było bardzo prawdopodobne. 2 - praktycznie pewne bo macie idealny układ spotkań. Wiec na Waszym miejscu ta porażka Wisły by mnie martwiła.

A z ewentualnych porażek Gorozwa z Lesznem owszem, będę się cieszył.

Ostrzezenie za co? Za kolege? Czy to jakies niecenzuralne slowo?

1 miejsce byloby prawdopodobne gdyby w ostatnim meczu Wisla-Lotos nie mieliby sie ugadac co do korzystnego dla nich wyniku. A w to nie wierze.

A skoro tez bys sie cieszyl to nie rozumiem o co Tobie chodzi.

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 10 lutego 2009, 21:15

a dziwisz sie ?

dla tych dziewczyn jest to spelnienie jakis tam ambicji np dla Czarnej i Drzewinskiej, dla Oli ktora grala w Gorzowie i juz wtedy chcieli polknac WIsle a nei wyszlo ? dla Czarnej ktora miala niezbyt udany epizod...

a teraz tak widze ..kurde Edzia znowou zaszalala hehe machenla evala 20 przeciwko takiej druzynie :) i wszyscy wiemy ze to dzis ona walnie nam pomogla tą ostatnią 3 ką ... miec tyle lat i grac przeciwko takim markom to jest wg mnie cos.
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 10 lutego 2009, 21:23

bart_81 pisze:

Ostrzeżenie za głupotę. Jak dalej nie rozumiesz to odsyłam do Dostojewskiego. A jak to za trudne lektury to chociaż proponuje zastanowić się nad tym czy nick Ałgaja pasuje bardziej do "kolegi" czy może raczej do "koleżanki"

jakoś nie dziwi mnie to ze nie rozumiesz.. ale spróbuje wytłumaczyć: jako kibic Wisły będę sie cieszył jak przegracie z Lesznem czy to w czwartek w PP (po byłaby szansa na rewanż z Tecza) , czy to w lidze (bo znów wzrosłaby nasza szansa na wyprzedzenie Was w tabeli), czy tym bardziej w PO (olbrzymia szansa ze na siebie wpadniecie w 1 rundzie)

Natomiast na Waszym miejscu z dzisiejszej porażki Wisły bym się smucił., bo uważam ze 1 miejsce dla Gorozwa było realne.

EOT
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Pietrula1334
Nowy na forum

Postautor: Pietrula1334 » 10 lutego 2009, 21:31

Teraz Leszno-Krakow jest 1 do jednego i w moze byc duzo prawdo podobne ze oba zespoły spotkaja sie jeszcze raz to bedzie bardzo ale to bardzo ciekawe...ja juz widze co by sie działo jak by wisła poległa z Lesznem..wszystko jest mozliwe :D
Leszno naszym miastem, Tecza naszym klubem.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 10 lutego 2009, 21:32

Wynik kompletnie mnie nie cieszy, nawet te niby pierwsze miejsce.

Mam nadzieje że Wiślaczki pokażą klasę w Polkowicach, nawet wbrew trenerowi.I wtedy będzie OK.
Obrazek

friel
Kadet

Postautor: friel » 10 lutego 2009, 21:36

Nie rozumiem to temat meczu Wisły z Lesznem a schodzimy na Gorzów
Myślę że kibice z Wisły mają w tym sezonie jakiś kompleks mniejszości czy coś nie wiem zatrudnijmy komisję śledczą niech to wyjaśni :D

Co do 1 miejsca no cóż mamy punkt straty Wisła musiała by dokopać Lotosowi i ktoś jeszcze ma ktoś jakieś sugestie kto w polskiej lidze jest w stanie pokonać Lotos? nie ? tak też myślałem :]

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 10 lutego 2009, 21:40

Sensacja w Trapezie
10.02.2009.
Koszykarki PKM Duda Super-Pol Leszno, pokonały dziś zasłużenie w leszczyńskim Trapezie znacznie wyżej nowtowaną w koszykarskich rankingach Wisłę Kraków 86:80.
Nasze panie mecz rozpoczęły może trochę bojaźliwie i przez moment przegrywały nawet dziewięcioma punktami. Udało się jednak zatrzymać nieco Wisłę i po dobrej końcówce gospodarzy pierwsza kwarta kończy się już tylko minimalnym prowadzeniem gości 25:26.

W drugiej kwarcie lekką przewagę mają zawodniczki z grodu Kraka, ale po punktach Edyty Krysiewicz, PKM Duda Super-Pol, na dosłownie 1:21 przed przerwą wychodzi na pierwsze w tym pojedynku prowadzenie 47:46. Osobiste Krężel ustaliły wynik do przerwy na 51:46 dla zawodniczek trenera Jarosława Krysiewicza.

Na początku trzeciej kwarty naszym paniom zdarzył się drobny przestój , trochę niepotrzebnych strat, ale Wisła jest ciągle na wyciągnięcie ręki.Przegrywamy te dziesięć minut 13-21.

Emocje sięgają zenitu, bo o wszystkim decyduje ostatnia kwarta w niej nasz zespół z każdą chwilą gra coraz lepiej, z trudnych pozycji trafia Shields, na pięć minut przed końcem spotkania na tablicy mamy remis 74:74. Są jednak i gorsze wieści, bo parkiet z bólem nogi musi opuścić White. To jednak chyba jeszcze bardziej zmobilizowało leszczyński zespół. Kolejna trójka Krysiewicz pozwala odskoczyć na 82:78, później jeszcze punkty Shields i ku radości kibiców mamy zasłużone zwycięstwo nad utytułowaną Wisłą 86:80.

Spokojnie można powiedzieć, że nasza cała drużyna zasłużyła na gratulacje. To zdaniem wielu kibiców było najlepsze spotkanie w tym sezonie.

Wynik idzie w świat, tak bardzo chciałyśmy pokonać Wisłę i proszę marzenia się spełniają.Tyle lat gram w koszykówkę, a pierwszy raz udało mi się wygrać z Wisłą przyznała po meczu Edyta Krysiewicz.

Punkty dla PKM Duda Super-Pol Leszno zdobywały Shields 25, Krysiewicz 18, po 11 Krężel,Czarnecka i Koc, Drzewińska 6 i 4 White.

Najwięcej dla Wisły 19 Holdsclaw

zrodlo: elka.fm
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 10 lutego 2009, 21:42

friel pisze:Nie rozumiem to temat meczu Wisły z Lesznem a schodzimy na Gorzów
Myślę że kibice z Wisły mają w tym sezonie jakiś kompleks mniejszości czy coś nie wiem zatrudnijmy komisję śledczą niech to wyjaśni :D

Co do 1 miejsca no cóż mamy punkt straty Wisła musiała by dokopać Lotosowi i ktoś jeszcze ma ktoś jakieś sugestie kto w polskiej lidze jest w stanie pokonać Lotos? nie ? tak też myślałem :]

Jak się nauczysz liczyć, to zrozumiesz ze źle myślałeś ..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 10 lutego 2009, 21:51

Gratulacje dla Leszna.
Słaby mecz w naszym wykonaniu.

Pietrula1334 pisze:ja juz widze co by sie działo jak by wisła poległa z Lesznem..wszystko jest mozliwe :D

Ja też po 5 - 0 z Beitarem widziałem Barcelonę za burtą Ligi Mistrzów :lol:
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 10 lutego 2009, 21:56

friel pisze:Myślę że kibice z Wisły mają w tym sezonie jakiś kompleks mniejszości czy coś nie wiem zatrudnijmy komisję śledczą niech to wyjaśni :D

Co Ty człowieku w ogóle pier.dolisz? Może lepiej będzie dla Ciebie jak zaprzestaniesz prób wykazania się kreatywnością i błyskotliwością.

Jeżeli czyjaś postawa na tym forum jest ostatnio zaskakująca, to na pewno nie kibiców Wisły. To nie nas jest wszędzie pełno, i to nie my w każdym możliwym temacie do znudzenia oburzamy się że nikt, ale to nikt, nie traktuje drużyny z pewnego małego Wielkopolskiego miasteczka poważnie, i nikt nie upatruje w niej kandydata na mistrza, mimo jakichś tam tego sezonowych osiągnięć :) To że coś was boli to widać nawet wyrywkowo i dość rzadko czytając to forum, więc zbastuj, i ogarnianie zacznij do własnego podwórka, bo momentami jesteście aż żałośni.

Abstrahując, nie mogę pojąć co jest z nasza drużyną. Czasami żałuje że to nie męski sport, bo może wtedy tak prosta metoda jak 'siekiera w drzwiach szatni' zadziałała by na wyobraźnie zespołu który kasuje grubą walutę, a od siebie nie daje absolutnie nic. Póki co jedyny ostry sprzęt jak można 'połączyć' z drużyną to nóż, otwierający się w kieszeni każdego kibica po kolejnym spier.dolonym (nie bójmy się tego słowa) meczu.

Może czas najwyższy, drogie panie, skończyć uśmieszki śmichy hihy tańce hulanki i zapierdalać do roboty, żeby chociaż cokolwiek uratować z tego sezonu, i nie zasłużyć na miano najbardziej przereklamowanej i przepłaconej drużyny dekady!
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

gdziol
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: gdziol » 10 lutego 2009, 21:59

jesli w Wiśle nie pójdą po rozum do głowy to mogą się pożegnać z mistrzostwem i PP.. Tyle niewykorzystanego potenciału w tej druzynie, tyle kasy zainwestowanej w zawodniczki z górej półki i co? mecz na styku, a Marta 5 minut?! :shock: Boba i Pałka epizody, za to filar krakowskiej drużyny- Doris 35 minut w ktorych to zdobyła az 2 punkty i wykręciła oszałamiający eval 4... :roll: czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć na pytanie o co tym dwóm panom chodzi? Gra Wisły wyglada obecnie przesłabo. Czekam z niecierpliwościa aż LMM zrobi z tym porządek.
gratulacje dla Leszna :D
I can accept failure, everyone fails at something. But I can't accept not trying.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 10 lutego 2009, 22:00

Niby taka Wisła słaba a nikt nie chce na nią wpaść (nawet my) . Ciekawa.

Uważam że Wisła po tym prysznicu nie przegra meczu w PLKK w sezonie zasadniczym, a bym się nie zdziwił jakby zdobyła PP.

Dlatego jakieś kosmiczne teorie że Wisła odpadnie z Lesznem są mało poważne.
Obrazek

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 10 lutego 2009, 22:05

malo powazne to by mogly byc zapowiedzi ze Leszno wygra ten wlasnie mecz ligowy..no coz ja sobie teraz niemoge poradzic ze zloscia ze nie zainwestowalem kasy w ten mecz..stawka 5,90 na Tecze ahh

przypominam ze to sport a wez pod uwage ze moze nie w trenerze tkwi problem tylko w zlepku gwiazd bo problem jest taki ze moze nie sa zgranym teamem? To by wiele tlumaczylo...

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 10 lutego 2009, 22:11

Nikt nie twierdzi że Leszno nie miałoby szans ogrania Wisły w Play-off, ale trzeba zauważyć zasadniczą różnice między tą wygraną (której wam gratuluje) a szansami na jeszcze 2 takie, które oznaczały by dla Wisły koniec sezonu 8)

Myślę że 'cud' to mało powiedziane.
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 10 lutego 2009, 22:13

Greebo pisze:
bart_81 pisze:

Ostrzeżenie za głupotę. Jak dalej nie rozumiesz to odsyłam do Dostojewskiego. A jak to za trudne lektury to chociaż proponuje zastanowić się nad tym czy nick Ałgaja pasuje bardziej do "kolegi" czy może raczej do "koleżanki"

jakoś nie dziwi mnie to ze nie rozumiesz.. ale spróbuje wytłumaczyć: jako kibic Wisły będę sie cieszył jak przegracie z Lesznem czy to w czwartek w PP (po byłaby szansa na rewanż z Tecza) , czy to w lidze (bo znów wzrosłaby nasza szansa na wyprzedzenie Was w tabeli), czy tym bardziej w PO (olbrzymia szansa ze na siebie wpadniecie w 1 rundzie)

Natomiast na Waszym miejscu z dzisiejszej porażki Wisły bym się smucił., bo uważam ze 1 miejsce dla Gorozwa było realne.

EOT

Jesli Ałgaja to kolezanka to w tym miejscu Ją przepraszam, ale forumowicze w nicku nie maja wypisanej płci.

A Ty Greebo musisz byc cholernie inteligentnym czlowiekiem (napisalem bezosobowo na wypadek gdybys tez okazał sie kobieta) albo wrecz przeciwnie skoro tak łatwo wytykasz innym glupote zupelnie ich nie znajac. Przeczytales Dostojewskiego to super, ale nie jest to lektura niezbedna do wypowiadania sie na tym forum. Mniemam ze znasz wszystkie ksiazki na swiecie i wobec tego zaden nick nie jest dla Ciebie tajemnica.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”