Półfinał: Lotos Gdynia - TS Wisła Kraków 60-42,

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 30 marca 2009, 14:27

Co do kontuzji Wisły.(Wiśle trafia się pech który towarzyszył nam w zeszłym roku, niby szczęście wychodzi na zero ale lepiej żeby obyło się bez kontuzji -i Wiśle teraz, i nam w tedy)

Zdecydowanie brak Wielebnowskiej-kluczowe osłabienie. Z nią Wisła zyskała nie tylko kolejną Polkę w rotacji ale dobrą zawodniczkę na obwodzie. Kibice z Krakowa nie byli by narażeni na podziwianie umiejętności pani kapitan. C.H też by się przydała w trudnych chwilach . Czy Wisła w pełnym składzie by z nami wygrała? Trudno powiedzieć , na razie jeszcze nie przegrała bez nich. Bodajże dwa lata temu Wisła przegrywała z nami 1-3 czyli my potrzebowaliśmy jednej wygranej a oni trzech z rzędu. Dodatkowo w ostatnim z tych meczów zawodniczki z Krakowa dostały ostro w tyłek. Jak się wszystko skończyło pamiętamy. Dlatego my musimy podejść do następnego meczu jakby był decydujący o mistrzostwie.

Co do składu Wisły. Po zeszłym sezonie każdy wiedział że Wisła potrzebuje zmian, ale logicznych. Pakiecik sam w sobie jakiś zły nie było, ale w stosunku do potrzeb i zbilansowania zespołu kompletnie przypadkowy.

Nawet zeszłoroczny skład + nowe przepisy czyli Skera+Krawiec+Anna DeForge+Kobryn+Kara byłby dla nas bardzo trudny do ugryzienia.Mimo naszego b.dobrego składu jednak lepszego na Euroligę niż PLKK.
Obrazek

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 30 marca 2009, 18:31

ann pisze:nie podoba się analiza nie czytaj, proste. nie ma tutaj nakazu czytania czegokolwiek.
a od Pałki to się radzę odstosunkować.bo ona akurat to jest jedną z tych której się chce i jedną z nielicznych, którą chciałabym widzieć w następnym sezonie w barwach tego klubu.
aha panie szanowny radzę się nauczyć czytać ze zrozumieniem, bo akurat Canty jest jedną z najbardziej krytykowanych zawodniczek tego klubu(okazuje sie, że chyba jednak słusznie i nie ma to nic z uprzedzeniem do jej osoby) od momentu ponownego podpisania kontraktu w Wiśle. a forumowicz który jej tak bronił, zniknął nagle razem z jej buddy Szamikułą.

ooo typowo dla Ciebie Ann chcesz kogoś pouczac i kazesz czytac ze zrozumieniem a sama ni z gruszki ni z pietruszki wyskakujesz o jakis nakazach i czytaniu lub nei jak sie nei podoba...

a ja ci odpowiem to jest FORUM i bede pisal co mi sie podoba dopoki pisze o meczu mozesz sie pluc ile wlezie ale prawda chyba ciew oko ukuła. Pałka to jest porazka i żaluje ze przeszla do Wisly skonczy jak inne ...czyli bardzo zle..kto mądrzejszy to juz z Wisly uciekł gdzie liczy sie tylko zagranica :) zacznijcie od polek drobna rada :) bye
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 30 marca 2009, 20:58

prawda mnie w oko "nie ukuła" :lol:
i kto jak kto ale akurat Ty nie masz prawa Pałki oceniać i mowić na temat jej przydatności do Wisły.

a "kuje" mnie tylko i wyłącznie ludzka głupota :lol:
bez odbioru 8)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 30 marca 2009, 21:54

ann pisze:prawda mnie w oko "nie ukuła" :lol:
i kto jak kto ale akurat Ty nie masz prawa Pałki oceniać i mowić na temat jej przydatności do Wisły.

bez odbioru 8)

nie rozumiem tego dlaczego on czy inna osoba nie moze subiektywnie kogos ocenic ?? :roll:

Ma takie zdanie.. mozesz sie z nim zgadzac albo nie... ale po to jest forum... kazdy ma prawo do swojego zdania ;)

Co do 2-ch meczów jestem troche zazenowany postawa Wisły. Licze na to ze w Krakowie bedzie potrafiła wygrac 2 mecze i wszystko rozstrzygnie sie w Gdyni...

... nawet nie chcem myslec co bedzie sie działo jak bedzie 0:3... :roll:

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 30 marca 2009, 21:57

Endrju pisze:

ja też :lol: :lol: :wink: :wink:

edit: tak sobie myślę, ze trzeba będzie trzymać kciuki za Lotos by móc powiedzieć przegraliśmy półfinał z Mistrzem Polski a nie z vice :lol: :wink:
Ostatnio zmieniony 30 marca 2009, 22:00 przez Marco, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

feri
Młodzik

Postautor: feri » 30 marca 2009, 21:57

Endrju pisze:

bedzie na nas. :D

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 30 marca 2009, 22:04

Uprzedzając błyskotliwą (jak mniemam głównie w mniemaniu autora;)) ripostę Mozarthio, pozwolę sobie nieco hipotetycznie odwrócić sytuację. Co powiedziałbyś Ty i Twoi koledzy z Leszna, gdybym ja lub ktoś z Krakowa rzucił coś w stylu: "a tej Koc czy Krysiewicz to się nie chce, zresztą ma plecy u trenera, to po co się wysilać, trzeba je wywalić i sprowadzić takie zawodniczki, które umieją grać"? Oczywiście nikt rozsądny nie wpadnie na dawanie takich "dobrych rad", bo widzę drużynę z Leszna w akcji "na żywo" raz w ciągu sezonu, a poza tym moja wiedza na jej temat opiera się na relacjach w necie, statystykach, itp. Na tej podstawie można rzecz jasna wyrobić sobie jakąś ocenę odnośnie przydatności danej zawodniczki do drużyny, ale ta ocena jest skażona pewnymi brakami i ciężko z takiej perspektywy stwierdzić czy którejś się chce bardziej, a innej mniej. Twoja ocena może opierać się na nieco szerszych podstawach, gdyż mecze Wisły są nieraz transmitowane w TV, choćby występy w Eurolidze. Tylko że to dalej nieco wyjęte z kontekstu. Zawsze można wówczas powiedzieć: "nasze to zarabiają mniej, ale tyrają na treningach itp, a takim w Krakowie jest za dobrze, dużo zarabiają i im się nie chce." Owszem, ten sezon pokazał, że taka Canty czy Skera zachowują się jakby były tutaj za karę, ale nie można generalizować! Do tego Aga miała poważna kontuzję, a Ewka do pewnego momentu rozgrywała naprawdę świetny sezon. Mimo gorszej końcówki - podsumowując całość - ten jest dla niej o wiele lepszy od poprzedniego. Twoja uwaga na temat rozpoczęcia budowy składu od Polek jest skądinąd słuszna, zwłaszcza biorąc pod uwagę obecne przepisy, tylko zobacz ile znaczy brak Wielebnowskiej. Ona i Ewka to dwie podstawowe reprezentantki, więc sytuacja podobna jak w Lotosie, gdzie są Pawlak i Leciejewska. W Gdyni niby postawiono na młode Polki, ale też na potęgę sprowadzano zagraniczne, w ilości cokolwiek większej niż do Krakowa. I to już nie budzi Twojego sprzeciwu?... :roll:
Ostatnio zmieniony 30 marca 2009, 22:09 przez paulo2907, łącznie zmieniany 1 raz.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 30 marca 2009, 22:05

Marco pisze:
Endrju pisze:

ja też :lol: :lol: :wink: :wink:

edit: tak sobie myślę, ze trzeba będzie trzymać kciuki za Lotos by móc powiedzieć przegraliśmy półfinał z Mistrzem Polski a nie z vice :lol: :wink:

Hehe ja wiem ze macie blizej do Polkowic ;) Ale nie poddawajcie się :D Wtorek/Środa w Gdyni to nie to samo co Piatek-Niedziela w Krakowie :D :D Dlatego Wisła Walczyc :!: :wink:

A co do mistrza... to raczej nasze zawodniczki odloza ten plan na nastepny sezon :D... co by zalozonego planu na wyrost nie osiagnac :D
Ostatnio zmieniony 30 marca 2009, 22:08 przez Endrju, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 30 marca 2009, 22:07

Co do 2-ch meczów jestem troche zazenowany postawa Wisły.

ja nie trochę, a bardzo!

... nawet nie chcem myslec co bedzie sie działo jak bedzie 0:3...

a wtedy w Wiśle będzie trzęsienie ziemi i rewolucja, na co z niecierpliwością czekamy :wink:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

koszykarz

Postautor: koszykarz » 30 marca 2009, 22:20

bez odbioru 8)

Mam nadzieję że przy Omaniciu w przyszłym sezonie - Pałka zyska dawny blask :wink:

Tylko bez złośliwości proszę :D

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 30 marca 2009, 22:28

koszykarz pisze:

bez odbioru 8)

Mam nadzieję że przy Omaniciu w przyszłym sezonie - Pałka zyska dawny blask :wink:

Tylko bez złośliwości proszę :D

Aha, mówisz, że Omanic wraca do Wisły. O, ciekawe..
ObrazekObrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 30 marca 2009, 22:32

Wydaje mi się, że kolega z Torunia sugeruje, iż Agnieszka miałaby zasilić szeregi Energi. :wink: Może nie jest to tak nierealne jak rozgłaszane przez niego w zeszłym roku przejście Wielebnowskiej do Torunia, ale wydaje mi się, że dość mało prawdopodobne.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 30 marca 2009, 22:34

paulo2907 pisze:Wydaje mi się, że kolega z Torunia sugeruje, iż Agnieszka miałaby zasilić szeregi Energi. :wink: Może nie jest to tak nierealne jak rozgłaszane przez niego w zeszłym roku przejście Wielebnowskiej do Torunia, ale wydaje mi się, że dość mało prawdopodobne.

Tyle tu siedzisz i nie wiesz ze kolega lubi tak sobie pogadac od rzeczy :D :D :D

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 30 marca 2009, 22:37

najpierw niech Omanic zostanie w Toruniu, klub wypłaci zaległości zawodniczkom, a poźniej może dopiero zacznijcie myśleć o następnym sezonie :)

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 30 marca 2009, 22:38

Endrju pisze:
paulo2907 pisze:Wydaje mi się, że kolega z Torunia sugeruje, iż Agnieszka miałaby zasilić szeregi Energi. :wink: Może nie jest to tak nierealne jak rozgłaszane przez niego w zeszłym roku przejście Wielebnowskiej do Torunia, ale wydaje mi się, że dość mało prawdopodobne.

Tyle tu siedzisz i nie wiesz ze kolega lubi tak sobie pogadac od rzeczy :D :D :D

Oj wiem to dobrze.;) Przecież jeszcze nie zaczął się na dobre okres transferów po poprzednim sezonie, a Wielebnowska i Sibora już na 100% były w Toruniu... :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”