Mecze o 3 miejsce:Orzeł Polkowice-TS Wisła Kraków 55-59(2-3)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 24 kwietnia 2009, 21:35

tu sie zgadzam z Ann
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 24 kwietnia 2009, 21:39

ann pisze:ale jakie to ma znaczenie? bo nie rozumiem związku.

a w Eurolidze zagra ten, kogo będzie na to stać.

chodziło mi o wyćwiczenie gry w systemie w którym przegrywający odpada definitywnie, bo rozgrywki grupowe to inna bajka. System pucharowy to dopiero gra na poważnie.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 24 kwietnia 2009, 21:40

kristofer pisze:

chodziło mi o wyćwiczenie gry w systemie w którym przegrywający odpada definitywnie, bo rozgrywki grupowe to inna bajka. System pucharowy to dopiero gra na poważnie.

ok to niech MP tam zagra, skoro to na poważnie
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 24 kwietnia 2009, 21:43

ann pisze:
kristofer pisze:

ok to niech MP tam zagra, skoro to na poważnie

w sumie to byłoby dużo lepsze. Euroliga złożona tylko i wyłącznie z mistrzów krajowych. Dużo większy prestiż byłby mistrzostw kraju i tych rozgrywek. A ostatnie czasy pokazały, że niewiele brakowało a Euroliga stałaby się Ruskoligą.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 25 kwietnia 2009, 08:22

kristofer pisze:w sumie to byłoby dużo lepsze. Euroliga złożona tylko i wyłącznie z mistrzów krajowych. Dużo większy prestiż byłby mistrzostw kraju i tych rozgrywek. A ostatnie czasy pokazały, że niewiele brakowało a Euroliga stałaby się Ruskoligą.

Dokładnie zajebiste rozwiązanie. Euroliga słabsza sportowo od Pucharu FIBA (bo tam mogły by występować po 2,3 zespoły z Rosji,Hiszpanii czy Włoch).A sama myśl konfrontacji z mistrzem Grecji,Portugalii czy Rumuni wzbudza u mnie dodatkowy dreszczyk emocji.
Obrazek

flash
Młodzik

Postautor: flash » 25 kwietnia 2009, 09:07

hellraiser pisze:
Dokładnie zajebiste rozwiązanie. Euroliga słabsza sportowo od Pucharu FIBA (bo tam mogły by występować po 2,3 zespoły z Rosji,Hiszpanii czy Włoch).A sama myśl konfrontacji z mistrzem Grecji,Portugalii czy Rumuni wzbudza u mnie dodatkowy dreszczyk emocji.

No, no, mistrza Rumunii to proszę nie lekceważyć. Skoro przegrał Gorzów z nimi to musi być kawał drużyny! 8) :oops:
bball

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 25 kwietnia 2009, 11:25

Jednak ma nadzieję że mimo mojej super sympatii dla trenera Koziorowicza , wygra Wisła i problem sam się rozwiąże.

Mamy trzy miejsce w Eurolidze i warto abyśmy mieli troszkę dłużej niż 1 sezon. Gdybyśmy mieli to robić razem z CCC i AZS ,mam wielkie obawy.

Jeżeli PLKK zmienią przepisy o nieograniczonej liczbie graczy pozaeuropejskich do max 2.Bez limitu 6 Polek w składzie i maks 1 Polka na parkiecie (dla dobra reprezentacji) to wtedy będzie ok niech grają 3 najlepsze z tabeli a PLKK będzie wiarygodnym źródłem siły zespołów.
Obrazek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 25 kwietnia 2009, 12:23

prosze jaka dyskusja :

OK - CCC nie zasłużyło na Euroligę ??

No ale Wisła w tym roku nie zaslużyła na medal !!!

Więc jak będzie ?

Fajnie jakby 4 i 5 zespoł dostały zaproszenie do FIBA bo być może Energa miałaby szansę :wink:

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 25 kwietnia 2009, 12:26

koszykarz pisze:

No ale Wisła w tym roku nie zaslużyła na medal !!!

Nie zasłużyła na MP, ale na medal jak najbardziej....

Awatar użytkownika
Paul_Banks
Nowy na forum

Postautor: Paul_Banks » 25 kwietnia 2009, 13:20

Wisła zasłuży na to co ugra :)
Trzecie miejsce jak najbardziej realne :)
No i fajnie by było 3 najlepsze drużyny w Eurolidze :)

Nie mam nic do Polkowic, jeżeli to one wygrają, równie dobrze.

Podkreślam, szansę na grę w Eurolidzę mają Polkowice i Wisła kto wygra ten zasłuży.

Awatar użytkownika
Mały
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Mały » 25 kwietnia 2009, 13:40

hellraiser pisze:
PrImACeR pisze:
hellraiser pisze:Moim zdaniem CCC nie zasłużyło na Euroligę nawet jak zdobędzie brąz. Trzecie miejsce w Eurolidze powinno być dla Wisły.

A czym sobie Wisła zasłużyła na Eurolige? :roll:

Pytanie retoryczne??

Graniem w Eurolidze przez te wszystkie lata ku chwale ojczyzny.
Moim zdaniem powinno być tak że zespół aby dostać Euroligę w danym sezonie powinien występować w pucharach w poprzednim.Skończmy z wirtualnymi zespołami tylko na ligę.

Więc Twoim rozumowaniem Polkowice nigdy nie zagrają w eurolidze bo... nigdy w niej nie grały :?: :roll:

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 25 kwietnia 2009, 13:48

Mały pisze:
hellraiser pisze:
PrImACeR pisze:
hellraiser pisze:Moim zdaniem CCC nie zasłużyło na Euroligę nawet jak zdobędzie brąz. Trzecie miejsce w Eurolidze powinno być dla Wisły.

A czym sobie Wisła zasłużyła na Eurolige? :roll:

Pytanie retoryczne??

Graniem w Eurolidze przez te wszystkie lata ku chwale ojczyzny.
Moim zdaniem powinno być tak że zespół aby dostać Euroligę w danym sezonie powinien występować w pucharach w poprzednim.Skończmy z wirtualnymi zespołami tylko na ligę.

Więc Twoim rozumowaniem Polkowice nigdy nie zagrają w eurolidze bo... nigdy w niej nie grały :?: :roll:

Nie hellowi chodzilo chyba o to, że zespol powinien najpierw zaczac od pucharu fiba a dopiero potem probowac sil w Eurolidze..Tak to zrozumialem 8)

Awatar użytkownika
Mały
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Mały » 25 kwietnia 2009, 14:05

Być może :wink: Ale moje zdanie jest takie samo jak Paul_Banks'a kto wygra ten zasłuży...

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 25 kwietnia 2009, 16:51

nawet jeśli CCC zdobędzie brąz, to kto wie, czy PZKosz nie da pierwszeństwa Wiśle jako zdobywcy PP oraz czwartego miejsca w lidze. CCC miałoby brąz i poza FF PP, a więc gorzej.

Awatar użytkownika
Paul_Banks
Nowy na forum

Postautor: Paul_Banks » 25 kwietnia 2009, 16:55

Mam nadzieję, że tak nie będzie - bo to w ogóle podważa sens rozgrywania meczy, od razu ustalmy - Wisła Lotos euroliga - reszta podzielcie się miejscami.... :roll:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”