TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 29 kwietnia 2009, 10:38

A więc jednak pierwsze wróbelki były prawdziwe :)

Martwi mnie kiepska skuteczność, ale Cohen powinna być rozgrywajką, której nam ostatnio brakowało - taką, która potrafi penetrować. Ani Paula ani Marczanka (mimo wszystko) takimi nie są, więc dojdzie kolejna opcja w ataku.

Poza tym ruch ciekawy i chyba fajny. No i miło, że w takim tempie wykonany.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 29 kwietnia 2009, 10:40

Dobry ruch Gdyni. Nie ukrywam ze miałem nadzieje zobaczyć Cohen pod Wawelem..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 29 kwietnia 2009, 10:44

Greebo pisze:Dobry ruch Gdyni. Nie ukrywam ze miałem nadzieje zobaczyć Cohen pod Wawelem..

Zobaczyć zobaczysz ;)
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 29 kwietnia 2009, 10:53

przemoe pisze:
Greebo pisze:Dobry ruch Gdyni. Nie ukrywam ze miałem nadzieje zobaczyć Cohen pod Wawelem..

Zobaczyć zobaczysz ;)

Po napisaniu wcześniejszego posta doszedłem do wniosku ze ktoś pewnie tak to skomentuje.. ale nie chciało mi sie edytować ;p EOT
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 29 kwietnia 2009, 12:08

przemoe pisze:A więc jednak pierwsze wróbelki były prawdziwe :)

Martwi mnie kiepska skuteczność, ale Cohen powinna być rozgrywajką, której nam ostatnio brakowało - taką, która potrafi penetrować. Ani Paula ani Marczanka (mimo wszystko) takimi nie są, więc dojdzie kolejna opcja w ataku.

Poza tym ruch ciekawy i chyba fajny. No i miło, że w takim tempie wykonany.
to piewszy taki hicior :D a Pawlak - Cohen to róznica 2-3 klas jak nie wiecej :roll:
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 29 kwietnia 2009, 12:11

Rewolucja w Wiśle Kraków
Gazeta Wyborcza/TK /09:15

Wojciech Downar-Zapolski, trener koszykarek Wisły Can-Pack Kraków, oraz większość zawodniczek stracili pracę w tym klubie. To efekt słabego występu w tym sezonie na ligowych parkietach.
Mistrzynie Polski sprzed roku nie obroniły tego trofeum, zajmując trzecie miejsce. Z tego też powodu zwolniono trenera, który nie spełnił oczekiwań. Z klubem pożegnały się także Candice Dupree, Dominique Canty i Slobodanka Maksimovic.

Więcej szczegółów w "Gazecie Wyborczej"

flash
Młodzik

Postautor: flash » 29 kwietnia 2009, 12:21

Eve pisze:W walce o kontrakt w gdyńskim klubie Cohen wygrała m.in. z amerykańską gwiazdą ZVVZ Praga - Lindsay Whalen.

Autor tekstu to niezły błazen. Pisze takie p... tylko po to, żeby ratować swoją twarz, że wymyśla takie farmazony jak z tą Whalen. :lol:

Cohen - na papierze transfer super. Na dziś za lepszy można by uznać chyba tylko Dumerc...

przemoe pisze:Martwi mnie kiepska skuteczność, ale Cohen powinna być rozgrywajką, której nam ostatnio brakowało - taką, która potrafi penetrować.

Marczanka nie penetrowała? Oglądałeś jakieś mecze Lotosu? :roll:
bball

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 29 kwietnia 2009, 12:35

flash pisze:Marczanka nie penetrowała? Oglądałeś jakieś mecze Lotosu? :roll:

Ostatnio więcej było takich, gdzie nawet obszaru boiska nie penetrowała...
Nie mówię, że wcale nie penetruje, ale Natalia generalnie tak jak Paulina rzutem to grozi jedynie zza łuku.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 29 kwietnia 2009, 13:59

a mi sie wydaje że Daria Mieloszyńska będzie w Lotosie...

zakładając że na rozegraniu będą Beard i Cohen , potem dwie Polki : DIDI i LECIA oraz Ivana na cenrze...

Nie chce mi sie wierzyć że Paula odejdzie z Lotosu choć transfer COHEN może w tym pomóc :wink:

a czy będzie to ENERGA - to by była megazaskoczka....

Choć klub nie ukrywa że prowadzi rozmowy z polską ,,1'' oraz polską środkową : i to chyba wreszcie jest Aga Pałka . Bo niby kto ? Piekarska ?

flash
Młodzik

Postautor: flash » 29 kwietnia 2009, 14:17

Gdyby Mieloszyńska faktycznie trafiła do Lotosu, to przy założeniu, że Beard i Catch też zostają w Gdyni, skład Lotosu należałoby uzupełnić w zasadzie tylko o jedną zawodniczkę na pozycję 4 (4/5). Bez znaczenia, czy Amerykanka czy Europejka, byle na miarę Euroligi.
bball

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 29 kwietnia 2009, 14:23

Doszły mnie informacje, że Alana zostaje w Gdyni na przyszły sezon, z tym że pojawi się dopiero w listopadzie w Polsce.
...jest jak jest, nie jak powinno być...

...scena po scenie nasze życie jest jak spektakl
choć nam aktorom być to może trochę nie w smak

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 29 kwietnia 2009, 15:29

Matii pisze:Doszły mnie informacje, że Alana zostaje w Gdyni na przyszły sezon, z tym że pojawi się dopiero w listopadzie w Polsce.

Byłoby to jak najbardziej sensowne. Jeśli uda się namówić na taki sam manewr Catchings to chętnie poświęcę kilka ewentualnych ciężkich meczów licząc się z porażkami za superduecik na Euro (start dopiero 18 listopada bodajże) i brak kombinacji w składzie w styczniu bo po co i kogo tu dobierać?
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 29 kwietnia 2009, 15:52

Ja również miałem nadzieję, że być może Cohen trafi do Krakowa. To na pewno niemałe wzmocnienie Lotosu. No ale pomijając już kwestię Euroligi, gdzie na pewno będzie odgrywać istotną rolę, może się okazać, że - podobnie jak Marczanka - będzie grać niewiele w PLKK. Tutaj znowu może być problem Lotosu, jeśli chodzi o minuty gry zagranicznych. Ogólnie jednak duży plus dla gdyńskich działaczy, że tak szybko zaangażowali tak dobrą zawodniczkę.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 29 kwietnia 2009, 17:29

paulo2907 pisze:Ja również miałem nadzieję, że być może Cohen trafi do Krakowa. To na pewno niemałe wzmocnienie Lotosu. No ale pomijając już kwestię Euroligi, gdzie na pewno będzie odgrywać istotną rolę, może się okazać, że - podobnie jak Marczanka - będzie grać niewiele w PLKK. Tutaj znowu może być problem Lotosu, jeśli chodzi o minuty gry zagranicznych. Ogólnie jednak duży plus dla gdyńskich działaczy, że tak szybko zaangażowali tak dobrą zawodniczkę.

Według różnych wstępnych informacji... wcale nie jeste pewne, czy Cohen będzie skazana na ławę, bo nie tylko Olivka ma wejść do gry z polskich rozgrywajek bliższych pozycji 2... Poczekamy, zobaczymy, ucieszymy się ponownie... :D
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 29 kwietnia 2009, 18:25

reaktywacja pisze:
paulo2907 pisze:Ja również miałem nadzieję, że być może Cohen trafi do Krakowa. To na pewno niemałe wzmocnienie Lotosu. No ale pomijając już kwestię Euroligi, gdzie na pewno będzie odgrywać istotną rolę, może się okazać, że - podobnie jak Marczanka - będzie grać niewiele w PLKK. Tutaj znowu może być problem Lotosu, jeśli chodzi o minuty gry zagranicznych. Ogólnie jednak duży plus dla gdyńskich działaczy, że tak szybko zaangażowali tak dobrą zawodniczkę.

Według różnych wstępnych informacji... wcale nie jeste pewne, czy Cohen będzie skazana na ławę, bo nie tylko Olivka ma wejść do gry z polskich rozgrywajek bliższych pozycji 2... Poczekamy, zobaczymy, ucieszymy się ponownie... :D

Pawlak przyjdzie do Wisły, a w zamian za nią któraś z młodych zdolnych(Skobel, Krawiec)? :roll:
wtedy na 1 wymiata Cohen, na 2 Olivka na zmianę z którąś z nowo pozyskanych.a druga Polka Lecia na zmianę z Jujką(Didi?)
taka moja koncepcja 8)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”