Co słychać w Kadrze Polski?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907
Re: Co słychać w Kadrze Polski?
a Ty masz pojęcie jak to jest, jak się 3 dni pod rząd gra na maxa, po ponad 30 min? wina Kobryn, że jej zmienniczką jest Piekarska? czy może winą Ewki jest to, że dostaje podania na obwodzie, czy może to że czasem musi przeprowadzać piłkę?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Ann moje zdanei co cie to tak boli ? co ze dzis twoja Kobryn pokazala klase w meczu ? jak zwykle wislacy beda mowic ewka zmeczona nie da rady 4 meczow grac w takim odstepie czasu a ja sie pytam to kto to jest ? juniorka ? czy profesjonalistka? reprezentuje kraj wiec prawo do wymagan kazdy z nas powinien miec, oczywiscie Kobryn nie zawodzi tak doglebnie ale co do reszty to jest zal...ostrzezeni dla Ann jak najbardzej sluszne ale z tego co wiem na forum tutaj nikt cie nei skrzywdzi bo sa rowni rowniejsi . Kretynem kogos jest nazwac latwo ale konsekwencje ponosic jest trudniej ...szkoda ze mi tego w twarz bys nie powiedziala
tutaj po raz kolejny kazdy z was jest wielki bo siedzicie za monitorkiem i zasadniczo jestescie bezkarni w osadzaniu kogos, co wiecej wychodzi szydło z worka jakim niskim poziomem zostalas wychowana. Brak ci kultury a to juz razace uchybienia w wychowaniu.
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.
Endrju pisze:
ann chodzi mi tylko o to ze wszystkie zagraly ZENUJACO poza Biba.. a ktos probowal na 2 czy 3 zawodniczki zrzucic wine...
na zawodniczki, ktore graly bardzo niewiele do tego...
Oczywiście ,że cały zespoł zagrał słabo - ale niektore zawodniczki po prostu do kadry się nie nadają.
Uważam , ze Mieloch ma potencjał ,ale to co wyprawia na tym turnieju to juz jest makabra. Czas aby się wzieła w garść i rzuciłą z Hiszpania chociaż te trzy trójki, bo dosc juz poprzestrzelała rzutow różnego rodzaju.
A teraz zaskakujące stwierdzenie - obecnośc Biby faktycznie nieco żle działa na zespół- gdy ona jest na boisku to zawodniczki akcje w ofensywie opierają tylko i wyłącznie na niej a same nie konstruują nic!
Gdy Biby nei ma to same muszą myśleć i wygląda to trochę lepiej.
A po drugie inna sprawa jest niepokojąca - Biba miała w tym spotkaniu 7 strat!!! I to miejscami fatalnych - tak zawodniczka nie może sobie pozwolic na taką grę.
A trener to po prostu dno! Juz o tym pisalem wczesneij - Boze Swiety zakontraktujmy kiedyś kogos takiego jak Chatman
Ostatnio zmieniony 11 czerwca 2009, 15:46 przez Saletra, łącznie zmieniany 1 raz.
Mozarthio pisze:Marcino pisze:Mozarthio pisze:Jedzcie do domu dziewczyny jedzcie do domu...nie powiemy nikomu ...wstyd to malo powiedziane
"spakuj swoje walizki" i więcej się tutaj nie wypowiadaj w tym temacie. Typowy kibic sukcesu. Idź na ręczną, tam będziesz mógł się cieszyć ze zwycięstw.
dzieciaku sluchaj sobie jnei jestem kibicem sukcesu... tylko ciagle mam w pameici co graly 9-10 lat temu nasze reprezentantki i zamknij ta paszcze bo juz na forum akurat bede sie wypowiadal co z tego ze graja na ME co z tego ze chca walczyc o MŚ skoro maja jechac na MŚ i grac w podobnym stylu to ty czlowieku chyba nie wiesz co tam na nas bedie czekac przegrana z amerykankami 50 pkt to bedzie malo....
Trochę kultury człowieku. Widzę, że jednak jesteś kibicem sukcesu. Jak są wyniki, jesteś z zespołem, jak ich nie ma to, się od nich odwracasz. Nie interesuje mnie, co było 10lat temu. Teraz mamy takie, a nie inne zawodniczki, których nie stać na medal, zwłaszcza przy takim trenerze. To, co? Mają siedzieć w domu i nie jechać na wielką imprezę ? Jesteś śmieszny, w dodatku pozbawiony honoru i kultury.
Szkoda, że słabszy mecz Ewki, który zdarzyć się musiał wypadł dziś. Pozdrawiam wszystkich którzy po niej za ten mecz jadą, pokazując tym samym swoją frustrację, nie tyle wynikami kadry, co tym co pokazują ich klubowe zawodniczki. Jak już Hell napisał, słaby mecz środkowych był okazją do tego by inne panie się wykazały, ale niestety nie miały się czym wykazać...przecież gdyby któraś ze zmienniczek pokazała choć jedno dobre zagranie, to powrót na boisko Ewki, w nadziei że jednak się przełamie, nie byłby taki szybki.
Oczywiście można wierzyć w to, że świat jest zły, trener głupi, a minut na wykazanie się za mało, ale jak się co mecz 8 minut dostaje to choć na złość trenerowi i światu fajnie byłoby z gry trafiać więcej niż w co czwartym spotkaniu
A beznadziejna i nie wiedząca po co jest na boisku Kobryn nawet po tym dzisiejszym spotkaniu, jest wyróżniającą się Polką w tych ME, więc strach pomyśleć (po przedarciu się przez barierę układów, złego świata i niewielkiej ilości minut) co w tym turnieju prezentują jej koleżanki z drużyny.
Oczywiście można wierzyć w to, że świat jest zły, trener głupi, a minut na wykazanie się za mało, ale jak się co mecz 8 minut dostaje to choć na złość trenerowi i światu fajnie byłoby z gry trafiać więcej niż w co czwartym spotkaniu
A beznadziejna i nie wiedząca po co jest na boisku Kobryn nawet po tym dzisiejszym spotkaniu, jest wyróżniającą się Polką w tych ME, więc strach pomyśleć (po przedarciu się przez barierę układów, złego świata i niewielkiej ilości minut) co w tym turnieju prezentują jej koleżanki z drużyny.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Mozarthio pisze:Ann moje zdanei co cie to tak boli ? co ze dzis twoja Kobryn pokazala klase w meczu ? jak zwykle wislacy beda mowic ewka zmeczona nie da rady 4 meczow grac w takim odstepie czasu a ja sie pytam to kto to jest ? juniorka ? czy profesjonalistka? reprezentuje kraj wiec prawo do wymagan kazdy z nas powinien miec, oczywiscie Kobryn nie zawodzi tak doglebnie ale co do reszty to jest zal...ostrzezeni dla Ann jak najbardzej sluszne ale z tego co wiem na forum tutaj nikt cie nei skrzywdzi bo sa rowni rowniejsi . Kretynem kogos jest nazwac latwo ale konsekwencje ponosic jest trudniej ...szkoda ze mi tego w twarz bys nie powiedzialatutaj po raz kolejny kazdy z was jest wielki bo siedzicie za monitorkiem i zasadniczo jestescie bezkarni w osadzaniu kogos, co wiecej wychodzi szydło z worka jakim niskim poziomem zostalas wychowana. Brak ci kultury a to juz razace uchybienia w wychowaniu.
czasem się używa znaków interpunkcyjnych, bo inaczej trudno zrozumieć ten bełkot.
temat ten nie jest o moim poziomie kultury ani o wychowaniu. dalsze dyskusje na ten temat na priv poproszę.
a wracając do sedna. zaczyna się mecz Hiszpania-Grecja.po Grecji raczej wiadomo czego można się spodziewać,natomiast bardzo ciekawa jestem postawy rodaczek Marty F.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
wyjasnij mi Marcino dlaczego nei mam kultury bo to juz zagadkowe stwierdzenie ?
Uwazam ze powinnismy odpusci sobie imprezy typu ME i MS na rzecz spokojnego budowania kolektywu i przygotowania na pozniejsza niz 2010 MS impreze docelowa... c od ogrania sie od tego beda sparingi i mecze towarzyskie. CO w tym dziwnego ze niektore kraje potrafia np w wielu dyscyplinach odpuszczac imprezy swiatowe przygoowujac sie bezposrednio np na igrzyska...
Uwazam ze powinnismy odpusci sobie imprezy typu ME i MS na rzecz spokojnego budowania kolektywu i przygotowania na pozniejsza niz 2010 MS impreze docelowa... c od ogrania sie od tego beda sparingi i mecze towarzyskie. CO w tym dziwnego ze niektore kraje potrafia np w wielu dyscyplinach odpuszczac imprezy swiatowe przygoowujac sie bezposrednio np na igrzyska...
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.
tutaj mecz Hiszpania-Grecja
http://www.justin.tv/zabava_live_/popout
i najprawdopodobniej też wszystkie mecze do końca turnieju
http://www.justin.tv/zabava_live_/popout
i najprawdopodobniej też wszystkie mecze do końca turnieju
Mozarthio pisze: CO w tym dziwnego ze niektore kraje potrafia np w wielu dyscyplinach odpuszczac imprezy swiatowe przygoowujac sie bezposrednio np na igrzyska...
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Jak sie nauczysz jezykow obcych i bedziesz studiowac na politechnice to byc moze zrozumiesz dlaczego neiuzywam polskich znakow i interpunkcji
rozmowe z toba rzeczywiscie zakoncyzlem jak cie cos boli to nei wiem idz do lekarza psychiatry psychologa tam sobie z nim popracuj nad swoja osoba.
ps. nie mam czasu nie mam potrzeby i nie chce mi sie pisac polskimi znakami nie chcesz nie czytaj nikt cie nie zmusza nie patrz nie obserwuj to tylko forum
ps2 w regulaminie forum nie ma nakazu wprowadzania poprawnego jezyka polskiego
ps. nie mam czasu nie mam potrzeby i nie chce mi sie pisac polskimi znakami nie chcesz nie czytaj nikt cie nie zmusza nie patrz nie obserwuj to tylko forum
ps2 w regulaminie forum nie ma nakazu wprowadzania poprawnego jezyka polskiego
reaktywacja pisze:No cóż. Z pustego i Salomon nie naleje.
Mamy taki właśnie potencjał jak w tym meczu. Bezwład, brak spokoju w grze, całkowite oddanie pola Bibrzyckiej.
Do tego chybione przygotowania, bo zawodniczki wyglądają na roztrenowane, a nie przygotowane do nieustepliwej walki na całym boisku. Jeśli doda się do tego niezmierzoną ilość głupich, prostych strat, błędów, niecelnych podań, kroków (szczęśliwie sędziowie przymykali oko na wyczyny Gajdy, czy Pauliny, bo połowy z tych nielicznych akcji, które usiłowały rozprowadzić i tak by nie było z uwagi na banalne błędy).
Z Ewki zupełnie uszło powietrze. Mieloch cały turniej jak cień siebie z sezonu PLKK, Jeziorna dziś na swoim starym poziomie, choć już miewała w tym turnieju przebłyski. Lecia podobnie siłuje się z sobą jak przez cała drugą część sezonu. Skobel co dotknie to zepsuje, co udowadnia, że dobre chęci nie wystarczą. Piekarska niech lepiej pilnuje sprzętu koleżankom niż hasa po parkiecie. Żurowska robi szkolne błędy, boi się piłki i rywalek. Asia Walich próbowała powalczyć, ale była właściwie osamotniona. Biba zagrała na światowym poziomie i... niestety to jeszcze bardziej upokaża, gdy wielka gwiazda świeci wielkim blaskiem, a zespół przegrywa po głupiej, bardzo złej grze i pozostałe koszykarki wyglądają przy niej jak nieudacznice.
Na koniec rogrywające. Katastrofa. Nie mamy takich zawodniczek na tym turnieju. Co z tego, że obie potrafią zdobyć te punkty, a nawet raz celnie podać piłkę, skoro nie potrafią kreować gry? Paula z tegorocznych PO i Paula na Łotwie to dwie zupełnie różne zawodniczki. Gajda stylem gry przypomina mi młodziczki - tak samo wciska piłkę w parkiet tuż przy nodze. Smutno mi było, gdy powciskała ją biegając dookoła strefy rzutów na 3 i z powrotem i na koniec ją zgubiła, bo nie wiedziała już co z nią zrobić.
Nie zazdroszczę Kozłowi. Nasz zespół się uwstecznił. Nie pamietam takiej bezradności naszej reprezentacji na jakimkolwiek turnieju... Najgorsze w tym wszystkim jest to, że poza Wielebną nie mamy dzisiaj zawodniczki, która mogłaby grać na tym turnieju, a jest nieobecna.
Ooooooo!!!!!!!!Ale fachowiec się znalazł.Powinienieś razem z Noculakiem komentować w TV.Twoje wypowiedzi sa na poziomie komentarza tego pana.A ileś ty człowieku widział tych mistrzostw że tak oceniasz gre Polek.Już nikt nie pamięta jak przegraliśmy ostatnią kwarte z Hiszpania kilkanascie pkt prowadzac 20 na 10 min do końca i nie weszliśmy do mistrzostw Swiata.A sklad byl złozony z mistrzyn Europy.W Y L U Z U J CZŁOWIEKU
u ale te greczynki zaczęły mecz 12 do 4
Ostatnio zmieniony 11 czerwca 2009, 15:56 przez st, łącznie zmieniany 1 raz.
Greebo pisze:Mozarthio pisze: CO w tym dziwnego ze niektore kraje potrafia np w wielu dyscyplinach odpuszczac imprezy swiatowe przygoowujac sie bezposrednio np na igrzyska...
LOL
a jak niby na te IO się można zakwalifikować? rozumiem, że dostaniemy je za zasługi w światowej koszykówce G.Dydek i A.Bibrzyckiej?
ostatnie słowko do Mozarthio: na szczęście nie studiowałam na Politychnice a i języki obce nie są mi obce;)ale rozróżniam znaki interpunkcyjne od polskich znaków
12:4 dla Greczynek. A ktoś tu pisał, że to zespół, który można określić epitetem "dziadowski" 
heh boże widzisz a nei grzmisz to byl przyklad jak to jest w innych dyscyplinach...patrz przygotowania Greckich koszykarek w Atenach...czy nie mozna na 3-4 lata odpusci sobie wszystkiego i pracowac nad forma kolektywem ... i wrocic raz a dobrze i pokazac sie z dobrej strony ...
ps. ciesze sie polonitsko forumowa ze umiesz stosowac przecinki itp ale swoja ocene innych zachowaj dla siebie.
ps. ciesze sie polonitsko forumowa ze umiesz stosowac przecinki itp ale swoja ocene innych zachowaj dla siebie.
Wróć do „Reprezentacja Polski”