Co słychać w Gorzowie?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Gorzowie?

Postautor: bart_81 » 27 września 2009, 15:57

Ja mam pytanie. Kiedy jest mecz z Toruniem w Gorzowie? 3 czy 4 pazdziernika? Bo na stronie plkk i AZS-u są dwie różne daty

tomisback
Amator

Postautor: tomisback » 27 września 2009, 17:58

Niedziela 4 października, godzina 17.00. Tak jak podaje strona AZS PWSZ.

66-400
Nowy na forum

Postautor: 66-400 » 28 września 2009, 18:17

friel
Kadet

Postautor: friel » 28 września 2009, 19:10

wow no to padło niespodzianką :D
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 28 września 2009, 19:11

Sapova...miła niespodzianka 8) Nie jest to ta najwyższa rosyjska półka, ale że rosyjska koszykówka jest jak niemieckie samochody, czyli solidna, to nie powinno byc źle 8) A juz na pewno jest lepsza od tych testowanych wczesniej Białorusinki i Chorwatki. Jednak najwiekszym plusem jest dla mnie to że grała w renomowanych rosyjskich klubach: Dynamo, Chevakata, CSKA.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 28 września 2009, 19:18

Jednak najwiekszym plusem jest dla mnie to że grała w renomowanych rosyjskich klubach: Dynamo, Chevakata, CSKA.

być w składzie a grać to zasadnicza różnica. grała raczej tylko w Chevakacie.
a w CSKA nawet w Superlidze gdzie jest przepis o 2 Rosjankach na parkiecie grała średnio tylko 13 min, i zdobywała 5 pkt.
rzeczywiście nie jest to wynalazek jak dwie wcześniej w Gorzowie testowane zawodniczki, choć dziwi mnie fakt, że Maciejewski mówił o poszukiwaniach zawodniczki na pozycję 2-3, a bierze 4.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

friel
Kadet

Postautor: friel » 28 września 2009, 19:25

być może u nas zagra na 3 albo 2 :P staty za 3 ma niezłe

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 28 września 2009, 19:26

ann pisze:
Jednak najwiekszym plusem jest dla mnie to że grała w renomowanych rosyjskich klubach: Dynamo, Chevakata, CSKA.

być w składzie a grać to zasadnicza różnica. grała raczej tylko w Chevakacie.
a w CSKA nawet w Superlidze gdzie jest przepis o 2 Rosjankach na parkiecie grała średnio tylko 13 min, i zdobywała 5 pkt.
rzeczywiście nie jest to wynalazek jak dwie wcześniej w Gorzowie testowane zawodniczki, choć dziwi mnie fakt, że Maciejewski mówił o poszukiwaniach zawodniczki na pozycję 2-3, a bierze 4.

Myślę ann że spokojnie może grac na trójce. Ze statystyk wynika że lubi rzucac za trzy, a to oznacza że gra raczej na obwodzie niż pod koszem

koszykarz

Postautor: koszykarz » 28 września 2009, 19:27

mając Żurowską , Kaczmarczyk , Vidacić i Piekarską - do tego wysoka Spencer - przychodzi jeszcze jedna ,,4'' .

To może dacie nam jakąs jedną ? :) :wink:

Fak faktem - nie dla wszystkich może starczyć minut - no ale dochodzi jeszcze Euroliga więc dodatkowe siły się przydadzą a przecież Justyna może grać też na trójce przecież...

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 28 września 2009, 19:34

koszykarz pisze:mając Żurowską , Kaczmarczyk , Vidacić i Piekarską - do tego wysoka Spencer - przychodzi jeszcze jedna ,,4'' .

To może dacie nam jakąs jedną ? :) :wink:

Fak faktem - nie dla wszystkich może starczyć minut - no ale dochodzi jeszcze Euroliga więc dodatkowe siły się przydadzą a przecież Justyna może grać też na trójce przecież...

koszykarz nie patrz na wzrost tylko na predyspozycje poszczególnych zawodniczek. Spencer jest wysoka i owszem, ale rzuca głównie z dystansu. Sapowa też dobrze czuje się na obwodzie. Więc spokojnie Maciejewski to wszystko poukłada 8)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 28 września 2009, 19:50

Hmm .. srednio trafia 1 trojkę na mecz przy ok 33% skuteczności( za 2 oddawała dużo więcej rzutów) .. i tak było nawet w Chevakacie gdzie spędzała sporo minut na parkiecie.. wiec zawodniczka obwodowa bym jej nie nazwał..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

friel
Kadet

Postautor: friel » 28 września 2009, 20:20

he he he do czasu aż wrzuci wam 7 trójek i będziecie po sezonie ją podkupywać :D ?

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 28 września 2009, 20:46

friel pisze:he he he do czasu aż wrzuci wam 7 trójek i będziecie po sezonie ją podkupywać :D ?

LOL
idąc Twoim tokiem rozumowania, to co Gorzów podkupił Bananę Lotosowi, a Taylor Toruniowi, bo grając jeszcze przeciw AZS-owi "zrobiły Wam krzywdę"? czy po prostu zawodniczki te chciały zmienić klub?
czy to takie trudne do zrozumienia, że Zohnova nie chciała zostać w Gorzowie, tak samo jak wyżej wymienione przeze mnie zawodniczki???
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 28 września 2009, 20:48

Greebo pisze:Hmm .. srednio trafia 1 trojkę na mecz przy ok 33% skuteczności( za 2 oddawała dużo więcej rzutów) .. i tak było nawet w Chevakacie gdzie spędzała sporo minut na parkiecie.. wiec zawodniczka obwodowa bym jej nie nazwał..

Ok..ale pewnie te rzuty za 2 tez nie były wykonywane spod samego kosza tylko czesciowo z jakichs 4-5 metrów. Czyli jest po prostu zawodniczką uniwersalną.
Nie nazwałbys jej obwodową?...a ja nie nazwałbym jej podkoszową 8)

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 28 września 2009, 20:51

Koszykarki K-SSSE AZS PWSZ zaprezentowały się przed nadchodzącym sezonem

Odziane w piękne, wieczorowe suknie zawodniczki gorzowskiej drużyny zrobiły spore wrażenie na publiczności, która szczelnie wypełniła teatr im. Juliusza Osterwy w Gorzowie.

Obrazek

- Kiedy na początku naszej drogi wygłosiłem na konferencji prasowej zdanie, że w przeciągu trzech lat zdobędziemy medal i będziemy grali w europejskich pucharach, to ci wszyscy panowie, którzy są z prasy, pamiętam, że wtedy patrzyli na mnie, jakbym był lekko upośledzony – mówił Krzysztof Dołganow, prezes Kostrzyńsko Słubickiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej, która jest głównym sponsorem gorzowskiej drużyny.

Uroczystość rozpoczęła się prezentacją multimedialną, przypominającą o najbardziej udanych momentach zeszłorocznego sezonu. Przedstawiono też wszystkie zawodniczki, które w rozpoczynającym się właśnie sezonie będą grały w drużynie AZS-u.

Były podziękowania dla sponsorów, oklaski i kwiaty dla zawodniczek. A te na poniedziałkową galę przyszły ubrane w wieczorowe suknie. Niektóre z nich było wręcz ciężko rozpoznać. Zwykle są przecież widziane na boisku, ubrane w sportowe stroje.

Wieczór uwieńczył występ Grzegorza Turnaua z zespołem. Muzyk dał półtoragodzinny koncert, w czasie którego zaśpiewał wszystkie swoje najbardziej znane utwory.

http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.d ... /548472509
Ostatnio zmieniony 28 września 2009, 21:33 przez zancia_a, łącznie zmieniany 1 raz.
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”