1 kolejka FGE: Energa Toruń-MUKS Poznań 85-39
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: 1 kolejka FGE: Energa Toruń-MUKS Poznań
Troche szacunku Toruńczyku do Pabianic, klub ten znaczy i osiągnał troche więcej niż twój ...i przypomne ci może oni są w 1 lidze i nie mają kasy na licencje tak jak wy to zrobiliście spadając z ekstraligi pod zielonym stolikiem zapłaciliście za to by grać w nowym sezonie i oto jestescie czy słusznie czy nie to juz każdy sam rozstrzygnie sobie ...
nie jestem przeciwnikiem licencji ale po co było innym grać z Toruniem jak i tak dostaliście bęcki wszędzie i tak nie spadliście...ale to polska właśnie... kraj absurdów i układów, więc niech nie przygania kocioł garnkowi...
nie jestem przeciwnikiem licencji ale po co było innym grać z Toruniem jak i tak dostaliście bęcki wszędzie i tak nie spadliście...ale to polska właśnie... kraj absurdów i układów, więc niech nie przygania kocioł garnkowi...
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.
Mozarthio pisze:Troche szacunku Toruńczyku do Pabianic,
i vice versa kolego..... już i tak patrzysz z góry, a jeśli Toruń byłby na miejscu Waszego klubu zrównałbyś Nas z ziemią. Do znudzenia będę powtarzał słowa pani Eli Trześniewskiej,która w chwilach wielkiej chwały Pabianic powiedziała w wywiadzie radiowym,że do takich słabych klubów,jak Toruń to nie warto nawet jechac....Biedna,wielokrotna reprezentantka Polski nie przypuszczała wtedy,że kiedyś role zupełnie się odwrócą...
Nie może być tak,że punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia....
Pozdrawiam i proszę szanujmy się!!!
wynik meczu wysoooki,a ja to wszystko określiłbym jednym lakonicznym dosyć zdaniem:
Nauczycielki(doświadczenie) dały lekcję koszykarskiego rzemiosła uczennicom....
Nauczycielki(doświadczenie) dały lekcję koszykarskiego rzemiosła uczennicom....
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Masakryczne statystyki MUKSU...23% z gry i zespołowy eval...9??!!
Zapraszamy Toruń do Gorzowa
Zapraszamy Toruń do Gorzowa
-
rodgers-kibic z torunia
- Kadet
generalnie nie ma co komentować...nasze wcale jakos super nie grały, ale tak fatalnej dyspozycji gosci to ja sie nie spodziewałem..niby Semmler z Casimiro próbowały jakoś to pociagnąć ale nic zawodniczkom z Poznania tego wieczoru nie wychodziło..
Re: 1 kolejka FGE: Energa Toruń-MUKS Poznań 85-39
Patrząc na statystyki Semmler, Casimiro i Rushing słowo " niby" jest najbardziej na miejscu. O ile Casimiro jest jeszcze bardzo młoda i chyba czasami trochę ją samą przygniata odpowiedzialność, to od Semmler i Rushing chyba wymaga się dużo więcej.
No Semler 2/13 z gry - lekka przesada...
Marek1990 pisze:No Semler 2/13 z gry - lekka przesada...
Zapewniam Cię,że latorośl państwa Jabłońskich akurat tym najmniej się przejmuje....
-
koszykarz
Generalnie to Semmler zgrywała się na wielką gwiazdę... Każdy niecelny rzut albo strata koleżanki z drużyny powodowała u Semmlerowej ataki , napady złości
A sama nic nie grała
Ale to chyba standard jest u niej.
Ambicji czy woli walki nie można jej odmówić , urody też nie
No ale umiejętnośći to ma słabiutkie...
Juz dawno Jabłońska powinna ogrywać Casimiro - bo z niej coś jeszcze może być - a nie stawiać na Rushing czy Semmler...
Ale to chyba standard jest u niej.
Ambicji czy woli walki nie można jej odmówić , urody też nie
Juz dawno Jabłońska powinna ogrywać Casimiro - bo z niej coś jeszcze może być - a nie stawiać na Rushing czy Semmler...
Jedyny pozytyw jaki zauważyłem w statystykach MUKS to taki, że inna 17-latka D. Mistygacz potrafiła zebrać doświadczonym i wyższym zawodniczkom Energii 6 piłek z tablicy.
powiem tak....te dziewczyny mając za sobą już dosyć dawno ekstraklasowy debiut powinny grać teraz coś więcej,a tymczasem wydaje mi się,ze wkradł się lekki marazm i zastój,co nie znaczy,że zdarzą sie mecze(zwłaszcza w poznańskiej hali),gdzie koszykarki MUKS-u(wzmocnione zagranicznymi posiłkami) sprawią niejedną ligową niespodziankę. Spotkania przegrywane różnicą 30-40 punktów motywacyjnie na dalszą postawę takich młodych pań na pewno dobrze nie wpływają!!!
-
koszykarz
ale MUKS ma już wzmocnić jakaś WILHELMINA

matrix pisze:powiem tak....te dziewczyny mając za sobą już dosyć dawno ekstraklasowy debiut powinny grać teraz coś więcej,a tymczasem wydaje mi się,ze wkradł się lekki marazm i zastój,co nie znaczy,że zdarzą sie mecze(zwłaszcza w poznańskiej hali),gdzie koszykarki MUKS-u(wzmocnione zagranicznymi posiłkami) sprawią niejedną ligową niespodziankę. Spotkania przegrywane różnicą 30-40 punktów motywacyjnie na dalszą postawę takich młodych pań na pewno dobrze nie wpływają!!!
Wiek, w jakim dziewczyny debiutowały w ekstraklasie wynika chyba głownie ze specyfiki klubu, jakim jest MUKS i nie ma żadnego wpływu na fizyczny rozwój dziewczyn i wydaje mi się, że ciężko mówić w ich przypadku o zastoju. Gdyby 17-latki nie mając wsparcia w starszych koleżankach, potrafiły walczyć skutecznie z zespołem mającym taki skład jak Energa, to chyba należałoby zweryfikować aspiracje torunianek.
koszykarz pisze:ale MUKS ma już wzmocnić jakaś WILHELMINA![]()
Nie bardzo rozumiem z jakiego powodu się tak cieszy?
Śmieszy Cię to imię. Fajnie masz.
Śmieszy Cie to, że MUKS sprowadza zawodniczkę aby ich gra wyglądała lepiej niż w meczu z Toruniem? Masz jeszcze fajniej.
Śmieszy Cię, że sprowadza nikomu bliżej nieznaną zawodniczkę? Przypuszczam, że gdyby miałaby wzmocnią Toruń to byłyby z Twojej strony same ochy i achy.
Liga nabiera kolorytu narodowościowego, bo o ile mi wiadomo nie mieliśmy w PLKK Portorykanki.
Hic amor, haec patria est. !POLSKA!
koszykarz pisze:ale MUKS ma już wzmocnić jakaś WILHELMINA![]()
Dziewczyna nazywa się Wilson i jest Amerykanką, a imię ma nawet dosyć popularne w Stanach, wątpię tylko czy ktoś do niej tak mówi na codzień. Natomiast Portorykanką jest ponoć środkowa, która miała się dzisiaj pojawić w Poznaniu. Koledze z Torunia chciałbym przypomnieć, że w zeszłym sezonie nikomu nieznana Malijka parę razy spektakularnie zaczapowała zawodniczki z Torunia i walnie przyczyniła się do zwycięstwa MUKS nad Energą. MUKS ma nosa do zawodniczek zagranicznych, mam nadzieję, żę w tym sezonie będzie podobnie.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”