Co słychać w Bydgoszczy ?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Dżi ej el ej
Młodzik

Co słychać w Bydgoszczy ?

Postautor: Dżi ej el ej » 06 stycznia 2010, 14:47

Co sądzicie o nowych wzmocnieniach Artego ? ;) młoda pełna energii rozgrywająca Young i doświadczona Chomać.....myśle, że w takim składzie bydgoski zespół utrzyma się w PLKK, a może nawet pokusi się o jakąś niespodzianke :D pięknie by było gdyby wygrali np z lotosem albo energą....

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Bydgoszczy ?

Postautor: matrix » 06 stycznia 2010, 14:56

Dżi ej el ej pisze:Co sądzicie o nowych wzmocnieniach Artego ? ;) młoda pełna energii rozgrywająca Young i doświadczona Chomać.....myśle, że w takim składzie bydgoski zespół utrzyma się w PLKK, a może nawet pokusi się o jakąś niespodzianke :D pięknie by było gdyby wygrali np z lotosem albo energą....

dla kogo byłoby pięknie dla Ciebie? :lol: czy dla kibiców Lotosu i Energi? :wink:
nie przesadzajmy z tymi wzmocnieniami choć niespodzianek zwłaszcza w kobiecym sporcie nie mozna wykluczyć.... :roll:
PS. Lubię Ole,ale nie zapominajmy,ze dziewczyna ma obecny sezon najgorszy w swojej karierze!!!
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 06 stycznia 2010, 16:13

lotos i energe po prostu podałem dlatego, że z czołówki jak narazie tylko tam źle sie dzieje...
no niestety Ola ma słaby ten sezon, ale miejmy nadzieje, że w Bydgoszczy sie odbuduje i reszte sezonu zagra jak poprzedni w Rybniku ;)

Timothy White
Nowy na forum

Postautor: Timothy White » 08 stycznia 2010, 11:40

Artego się utrzyma nie dlatego że się wzmocni tylko dlatego że ta liga jest słaba i spadam jeden zespół MUKS według mnie,rywalizacja w dole tabeli nie będzie ciekawa i emocjonująca do końca,takie jest moje zdanie pzodrawiam:)

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 08 stycznia 2010, 12:18

ja tam życzę Artego utrzymania, bo wtedy za rok znów derby :D
a Ola chyba w słabszej drużynie sie powinna odbudować :)

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 08 stycznia 2010, 18:36

derby bedziesz miec szybciej!O ile na nie przyjdziesz! Przy MUKS-ie mawet bez wmocnień Artego sie utrzyma!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 08 stycznia 2010, 18:48

hehe a no tak :D jasne że przyjde, od 16 biorę się do roboty, bo ostatnio zaniedbałem ukochaną drużynę :(

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 13 stycznia 2010, 20:19

Przyszłość Amerykanki Jasmine Young w Artego rozstrzygnie się w czwartek
(as)

Koszykarki Artego Bydgoszcz zapomniały już o spotkaniu z Wisłą (56:71). W sobotę w Gdyni zmierzą się z Lotosem. Czy wykorzystają szansę, że rywalki są osłabione?

Dobre trzy kwarty (48:46 po 30 minutach, w 4. 8:25) z niepokonaną w Eurolidze Wisłą, i to bez Lori Crisman, pozwalają optymistycznie spojrzeć na kolejne potyczki Artego. Co prawda najbliższa, sobotnia (17) w Gdyni z Lotosem nie jest z gatunku tych, które trzeba koniecznie wygrać, ale potem nasz zespół gości ŁKS, MUKS i Lidera i jeśli zwycięży, może być pewniejszy utrzymania się.

Nie oznacza to, że nie może pokusić sie o niespodziankę w Gdyni. Głównie dlatego, że raczej zagra już Crisman, która miała kilka dni odpoczynku po podkręceniu kostki, a być może także testowana rozgrywająca Jasmine Young.

- Amerykanka miała już kilka treningów. Jej atuty to dobry przegląd sytuacji i dogranie piłki do wysokich, ma też niezły rzut i jest szybka. Zastanawiająca jest tylko jej gra w obronie, bo mam momenty dobrej defensywy, ale czasami za łatwo daje się mijać. W środę zagramy wewnętrzną gierkę z naszymi sędziami i wtedy przyjrzę się jej w trakcie meczu. Decyzję czy zostanie, podejmiemy w czwartek - mówi trener Adam Ziemiński.

Druga szansa na sensację to kłopoty finansowe Lotosu. Z klubu odeszły Shameka Christon, Emilia Podrug, Paulina Pawlak, Alana Beard, a kontuzjowana jest Magdalena Leciejewska. To średnio 51,7 pkt., 20,9 zb. i 11,7 as. zespołu! Do Erin Phillips i Ivany Matić oraz kilku młodych Polek doszła tylko Szwedka Louice Halvarsson (grała w Spartaku Moskwa).

Co prawda w niedzielę Lotos łatwo ograł Odrę Brzeg 74:58, ale Artego ma ochotę postawić trudniejsze warunki, a przy tym Lotos będzie zmęczony czwartkowym meczem w Eurolidze. Trzeba wykorzystać nadarzającą się okazję!.
www.pomorska.pl

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 13 stycznia 2010, 22:02

mam nadzieje, że tym razem Artego pokusi sie o tą niespodziankę, która miała nastąpić już w poprzedniej kolejce ;) tym bardziej ze dojdzie Lori i mam nadzieje Young ;]

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 13 stycznia 2010, 23:22

przeceniasz chyba troszke mozliowści zawodniczek Artego. Macie skład na pozycje 7-12 ale nawet w PO za duzo nie pogracie!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 13 stycznia 2010, 23:57

ja nie mówie ze od razu wejdziemy do Play-offów, ale żeby tylko bezpiecznie powalczyć o pozostanie w lidze co myśle z takim składem powinno sie udać ;) a gdyby były te PO to już byłby plan ponad maximum dla zarządu Artego ;)

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 14 stycznia 2010, 07:17

Ja uważam, że w Gdyni może dojść do niespodzianki, po cichu na nią licze :-)

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 14 stycznia 2010, 07:20

matrix pisze:Przyszłość Amerykanki Jasmine Young w Artego rozstrzygnie się w czwartek
(as)

Druga szansa na sensację to kłopoty finansowe Lotosu. Z klubu odeszły Shameka Christon, Emilia Podrug, Paulina Pawlak, Alana Beard, a kontuzjowana jest Magdalena Leciejewska. To średnio 51,7 pkt., 20,9 zb. i 11,7 as. zespołu! Do Erin Phillips i Ivany Matić oraz kilku młodych Polek doszła tylko Szwedka Louice Halvarsson (grała w Spartaku Moskwa).

http://www.pomorska.pl

Matovic.
ObrazekObrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 14 stycznia 2010, 10:12

markylipek pisze:Ja uważam, że w Gdyni może dojść do niespodzianki, po cichu na nią licze :-)

nie wydaje mi się.... :lol: najpierw musielibyście zahipnotyzować taką koszykarkę,jak naprzykład Ivana Matović,bo dla mnie to klasa,klasa i jeszcze raz klasa. Oczywiście ona sama meczu z Artego nie wygra,ale spokojnie może ciągnąć ten gdyński wózek... :wink:

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 14 stycznia 2010, 21:57

Ciekawe będą pojednyki Matović z Crisman ;)..... ja liczę na niespodzianke, chociaż teraz po świetnym meczu euroligowym Lotos jest na fali i ciężko będzie...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”