Finał FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp.- Lotos Gdynia
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Re: Finał FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp.- Lotos Gdynia
Nie wyczules mojej ironi z ta porazka z MUKS-em ; )
PS tak tak masz racje.. Maciejeski po kontrowersyjnej decyzji sedziego powinien przyknasnac 3 razy i usiasc spokojnie na krzeselko.
PS tak tak masz racje.. Maciejeski po kontrowersyjnej decyzji sedziego powinien przyknasnac 3 razy i usiasc spokojnie na krzeselko.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Oj Endrju, Endrju... to wszystko przez cyklistów...
Swoją drogą, widzieć jak Ci żal dupę ściska - bezcenne. Może jak już na nowo ściśniesz zwieracze to i krew do mózgu będzie lepiej dopływać co wprost przełoży się na trzeźwość myślenia.
Swoją drogą, widzieć jak Ci żal dupę ściska - bezcenne. Może jak już na nowo ściśniesz zwieracze to i krew do mózgu będzie lepiej dopływać co wprost przełoży się na trzeźwość myślenia.
-
koszykarz
Gratulacje dla Lotosu . Po odejściu Beard , Podrug , Christon o Pawlak nie spodziewałem się , że dojdziecie do finału . No i macie MAJSTRA - w dobrym stylu w dodatku .
Króciutki komentarz odnośnie zakończonego sezonu.
Gratulacje dla Lotosu, który z tak słabym składem ( w porównaniu do poprzednich lat) wygrał ligę. Myślę, że wbrew temu co na początku sezonu pisano poziom ligi i zawodniczek bardzo się obniżył. Na pewno liga jest o wiele bardziej wyrównana. Mam nadzieje, że ta tendencja zostanie zatrzymana.
Patrząc na całość największym sukcesem tego roku jest ogranie przez Winnickiego kilku Polek. Natomiast największą porażką postawa w lidze Wisły Kraków. W wyniku tego finały były o wiele bardziej mniej emocjonujące. Finały pokazały też, że nawet w takim mieście jak Gdynia trudno jest zapełnić całe trybuny na najważniejszym meczu sezonu.
Pozdrowienia dla wszystkich.
Gratulacje dla Lotosu, który z tak słabym składem ( w porównaniu do poprzednich lat) wygrał ligę. Myślę, że wbrew temu co na początku sezonu pisano poziom ligi i zawodniczek bardzo się obniżył. Na pewno liga jest o wiele bardziej wyrównana. Mam nadzieje, że ta tendencja zostanie zatrzymana.
Patrząc na całość największym sukcesem tego roku jest ogranie przez Winnickiego kilku Polek. Natomiast największą porażką postawa w lidze Wisły Kraków. W wyniku tego finały były o wiele bardziej mniej emocjonujące. Finały pokazały też, że nawet w takim mieście jak Gdynia trudno jest zapełnić całe trybuny na najważniejszym meczu sezonu.
Pozdrowienia dla wszystkich.
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
http://sport.tvp.pl/koszykowka/plkk/wid ... -4/1731272 117 minuta 22 sek LUKAS WYSKAKUJE ZA MACIEJEWSKIM.Więc tłumaczenia o jakimś kibicu są śmieszne.
fmaster: gdyby Tobie krew do mozgu doplywala to niebylbys TOFIKIEM.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
Pytanie 1.
Czy można liczyć, że ktoś gdzieś wrzuci w dobrej jakości ostatnie minuty z TVP Sport + aż po dekorację? Materiał sport.tvp jest słaby i za krótki.
Pytanie 2.
Rozumiem niesmaczne rozstrzygnięcie, ale czy oficjalna strona AZS-u ma zamiar jakoś uczcić (poinformować choć) srebro swoich koszykarek? Czy ich to nie obchodzi w ogóle?
Czy można liczyć, że ktoś gdzieś wrzuci w dobrej jakości ostatnie minuty z TVP Sport + aż po dekorację? Materiał sport.tvp jest słaby i za krótki.
Pytanie 2.
Rozumiem niesmaczne rozstrzygnięcie, ale czy oficjalna strona AZS-u ma zamiar jakoś uczcić (poinformować choć) srebro swoich koszykarek? Czy ich to nie obchodzi w ogóle?
Endrju pisze:Tam bylo ewidentnie widac ze ktorys z kibicow Gdyniskich (z relacji osob z Gorzowa byl to Lukas z forum) cos powiedzial do Maciejewskiego... ten sie po chwili wrocil...
Na zakonczenie powiem... Jezeli wielokrotnie mielismy szczescie to jak mozna nazwac tego "pecha"? jezeli 4 mecze w calym sezonie się przegrywa i nie zdobywa sie MP... (wygrywajac 29).
A MP zdobyla druzyna ktora przegrala 7 meczow *(w tym kompromitujac sie ze spadkowiczem MUKS-em).
Takie rzeczy tylko PLKK : D
No to małe sprostowanie - mistrzostwo zdobyła drużyna, która zanotowała nie 7, ale 8 porażek w ciągu całego sezonu. Jednak jestem pewny, że jeżeli w przyszłym sezonie AZS zanotuje kilka wpadek w RS i wystaruje do play off z drugiej czy trzeciej pozycji, a zdobędzie mistrzostwo, to wtedy inaczej będziesz mówić o pechu czy sprawiedliwości.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
Endrju a dlaczego TOFIKIEM?
Obejrzyjcie sobie ten faul jeszcze raz na zwolnionym tempie. Link poniżej
http://sport.tvp.pl/koszykowka/plkk/wid ... zu/1733440
Wyraźnie widać, że najpierw jest faul, a dopiero potem idą ręce w górę symulując próbę rzutu. Gdynianka była po prostu o ułamek sekundy szybsza
Obejrzyjcie sobie ten faul jeszcze raz na zwolnionym tempie. Link poniżej
http://sport.tvp.pl/koszykowka/plkk/wid ... zu/1733440
Wyraźnie widać, że najpierw jest faul, a dopiero potem idą ręce w górę symulując próbę rzutu. Gdynianka była po prostu o ułamek sekundy szybsza
jak dla mnie ta powtórka wszystko wyjaśnia. Spencer rzut zaczęła markować zdecydowanie po faulu, w momencie gdy piłki już nie miała w rękach.
no ale szansa na wyrówanie tak czy inaczej jeszcze była, więc nie wiem o co pretensje i mowa o jakimś okradaniu.
i śmieszy mnie mównie o tym kto zasłużył na mistrza a kto nie. wygrała zasłużenie drużyna, która na decydujące momenty sezonu była w najlepszej formie.Bo to jest koszykówka( jakby niektórzy nie zauważyli), gdzie najważniejsze są play offy.
no ale szansa na wyrówanie tak czy inaczej jeszcze była, więc nie wiem o co pretensje i mowa o jakimś okradaniu.
i śmieszy mnie mównie o tym kto zasłużył na mistrza a kto nie. wygrała zasłużenie drużyna, która na decydujące momenty sezonu była w najlepszej formie.Bo to jest koszykówka( jakby niektórzy nie zauważyli), gdzie najważniejsze są play offy.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Po obejrzeniu tego materiału również uważam, że sędziowie postąpili właściwie, decydując, że nie było faulu przy rzucie za 3 pkt. Gdyby faul nastąpił o jedno tempo później, mogliby podyktować trzy rzuty, a tak to widać, że Spencer za bardzo starała się wymusić ten faul. Zresztą nawet bez tej sytuacji mialy szanse co najmniej na dogrywkę. Co najmniej, bo w ciagu 3 sek. akcja 1+3 nie jest niemożliwa, zwłaszcza w Gdyni. 
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
fakt, faul był ale nie ma mowy o rzucie za trzy.
Paulo Ty szyderco jeden 
po obejrzeniu - dla mnie to wciąż sytuacja kontrowersyjna, ale jakiejkolwiek decyzji Ćmikiewicz by nie podjął, komuś by było źle. Spencer miała piłkę w dwóch rękach i szykowała się do rzutu, wychodziła od dołu do rzutu, gdy dostała po łapach.
- hellraiser
- Junior
Obejrzałem tę sytuacje ok 10 razy .
I powiem krótko-NIE WIEM.
(....)
Teraz coś zauważyłem
Nie zwróciłem uwagę na nogi zawodniczki.
Faul przed rzutem. Zobaczcie to dokładnie i patrzcie na nogi
I powiem krótko-NIE WIEM.
(....)
Teraz coś zauważyłem
Nie zwróciłem uwagę na nogi zawodniczki.
Faul przed rzutem. Zobaczcie to dokładnie i patrzcie na nogi
Ostatnio zmieniony 02 maja 2010, 20:05 przez hellraiser, łącznie zmieniany 1 raz.

Art. 15 Zawodnik w akcji rzutowej
15.1
Rzut do kosza z gry lub rzut wolny ma miejsce, kiedy piłka jest trzymana przez zawodnika ręką(ami), a następnie rzucona w powietrze w kierunku kosza przeciwnika.
Dobitka ma miejsce, kiedy piłka zostaje uderzona (skierowana) ręką(ami) w kierunku kosza przeciwnika.
Wsad ma miejsce, kiedy piłka zostaje wepchnięta jedną lub dwiema rękami do kosza przeciwnika.
Dobitka i wsad są również traktowane jako rzut do kosza z gry.
15.2
Akcja rzutowa:
* Zaczyna się, kiedy zawodnik rozpoczyna ruch ciągły normalnie poprzedzający wypuszczenie piłki i w ocenie sędziego rozpoczął próbę zdobycia punktów rzutem, wsadem lub dobitką piłki w kierunku kosza przeciwnika.
* Kończy się, kiedy piłka traci kontakt z ręką(ami) zawodnika, a w przypadku zawodnika rzucającego w wyskoku, gdy obie jego stopy powrócą na podłogę.
Ramiona zawodnika wykonującego rzut mogą czasem zostać przytrzymane przez przeciwnika w celu uniemożliwienia rzutu, a mimo to należy uznać, że jest to próba rzutu. W takiej sytuacji nie jest konieczne, aby piłka opuściła rękę(ce) rzucającego.
Nie ma związku pomiędzy liczbą legalnie wykonanych kroków a akcją rzutową.
15.3
Ruch ciągły w akcji rzutowej:
* Rozpoczyna się, kiedy piłka spocznie w ręce(kach) zawodnika i następuje ruch rzucania, zazwyczaj skierowany w górę.
* Może obejmować ruch ramienia(on) oraz/lub ruch ciała wykonywany przez zawodnika w trakcie jego próby rzutu do kosza.
* Kończy się, kiedy piłka opuści rękę(ce) zawodnika rzucającego lub jeśli zostanie wykonana nowa akcja rzutowa.
Krótki wyciąg z przepisów dla lepszego obrazu.
Co robiła Spencer, jeśli nie była w akcji rzutowej?
15.1
Rzut do kosza z gry lub rzut wolny ma miejsce, kiedy piłka jest trzymana przez zawodnika ręką(ami), a następnie rzucona w powietrze w kierunku kosza przeciwnika.
Dobitka ma miejsce, kiedy piłka zostaje uderzona (skierowana) ręką(ami) w kierunku kosza przeciwnika.
Wsad ma miejsce, kiedy piłka zostaje wepchnięta jedną lub dwiema rękami do kosza przeciwnika.
Dobitka i wsad są również traktowane jako rzut do kosza z gry.
15.2
Akcja rzutowa:
* Zaczyna się, kiedy zawodnik rozpoczyna ruch ciągły normalnie poprzedzający wypuszczenie piłki i w ocenie sędziego rozpoczął próbę zdobycia punktów rzutem, wsadem lub dobitką piłki w kierunku kosza przeciwnika.
* Kończy się, kiedy piłka traci kontakt z ręką(ami) zawodnika, a w przypadku zawodnika rzucającego w wyskoku, gdy obie jego stopy powrócą na podłogę.
Ramiona zawodnika wykonującego rzut mogą czasem zostać przytrzymane przez przeciwnika w celu uniemożliwienia rzutu, a mimo to należy uznać, że jest to próba rzutu. W takiej sytuacji nie jest konieczne, aby piłka opuściła rękę(ce) rzucającego.
Nie ma związku pomiędzy liczbą legalnie wykonanych kroków a akcją rzutową.
15.3
Ruch ciągły w akcji rzutowej:
* Rozpoczyna się, kiedy piłka spocznie w ręce(kach) zawodnika i następuje ruch rzucania, zazwyczaj skierowany w górę.
* Może obejmować ruch ramienia(on) oraz/lub ruch ciała wykonywany przez zawodnika w trakcie jego próby rzutu do kosza.
* Kończy się, kiedy piłka opuści rękę(ce) zawodnika rzucającego lub jeśli zostanie wykonana nowa akcja rzutowa.
Krótki wyciąg z przepisów dla lepszego obrazu.
Co robiła Spencer, jeśli nie była w akcji rzutowej?
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”