TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11
Krężel w Rybniku grała po 33 minuty, w Wiśle będzie mieć pewnie 15-20 minut, tak więc jej zdobycze drastycznie spadną. Zwłaszcza, że dla mnie to typ zawodniczki, która musi najpierw trochę porzucać żeby się wstrzelić - w Krakowie może nie mieć tylu szans do rzutów. Dla porównania Katka, która przychodziła z dobrego zespołu po dobrym sezonie, a w Krakowie i tak się nie przebiła..
Lecia też będzie miała większą konkurencję niż w Lotosie. Tam była tylko Matović. W Wiśle będzie Burse i Kobryn.
Lecia też będzie miała większą konkurencję niż w Lotosie. Tam była tylko Matović. W Wiśle będzie Burse i Kobryn.
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Osobiście jakby Justyna przeszla do Lotosu, w moim subiektywnej opinii bylaby to jednak (dla mnie) duza zenada. Z ikony gorzowskiego klubu stałaby się kolejna zawodniczka dla ktorej liczy sie tylko kasa. (Zrozumialbym bardziej oferte zagraniczna... ale nie
olski inny klub... bedac juz "Ikona" innego). Pisze to w ten sposob bo chyba to jest JEDYNA zawodniczka ktora od wielu lat przywiazana jest do JEDNEGO KLUBU i nie "sprzedala sie" do innego za lepszym wynagrodzem pomimo wielu ofert w poprzednich sezonach.
Podsumowujac...
Uwazam ze odejscie Justyny jest mało realne. (Chociaz moze chce posmakowac innego klimatu, innej szkoly trenerskiej itd.) Ale odejscie rok przed ME dla mnie osobiscie byloby czysta glupota ; )
Podsumowujac...
Uwazam ze odejscie Justyny jest mało realne. (Chociaz moze chce posmakowac innego klimatu, innej szkoly trenerskiej itd.) Ale odejscie rok przed ME dla mnie osobiscie byloby czysta glupota ; )
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
No wiadomo że nie będą grały tyle ile w dotychczasowych klubach, i że ich rolą będzie inna niż tam. Tylko ze wcale nie musi to oznaczać ze będą dla zespołu nie przydatne, zwłaszcza że od Katki różnią obie te panie 2 istotne sprawy. Po pierwsze są Polkami, wiec przynajmniej w lidze swoje minuty dostaną. W meczach z Polkowicami jak Pawlak łapała faule, to chcąc trzymać na parkiecie Burse musieliśmy wprowadzać Doris bo Katke automatycznie wykluczał regulamin. Po drugie obie potrafią do gry wnosić też sporo więcej od Czeszki nawet gdy im rzut nie siedzi (Lecia walką na desce, Krężel także grą w obronie, która u Katki była dramatyczna)
A to że będziemy mieć 3 zawodniczki podkoszowe (min 3.. by liczę że jeszcze albo ktoś się pojawi, albo zostanie Aga Pałka) to absolutne minimum do walki w całym sezonie, i chyba normalna sprawa, nie?
A to że będziemy mieć 3 zawodniczki podkoszowe (min 3.. by liczę że jeszcze albo ktoś się pojawi, albo zostanie Aga Pałka) to absolutne minimum do walki w całym sezonie, i chyba normalna sprawa, nie?
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Greebo pisze:No wiadomo że nie będą grały tyle ile w dotychczasowych klubach, i że ich rolą będzie inna niż tam. Tylko ze wcale nie musi to oznaczać ze będą dla zespołu nie przydatne, zwłaszcza że od Katki różnią obie te panie 2 istotne sprawy. Po pierwsze są Polkami, wiec przynajmniej w lidze swoje minuty dostaną. W meczach z Polkowicami jak Pawlak łapała faule, to chcąc trzymać na parkiecie Burse musieliśmy wprowadzać Doris bo Katke automatycznie wykluczał regulamin. Po drugie obie potrafią do gry wnosić też sporo więcej od Czeszki nawet gdy im rzut nie siedzi (Lecia walką na desce, Krężel także grą w obronie, która u Katki była dramatyczna)
Zgadza się..o ile wszystkim będzie pasowało że muszą się dzielić czasem to macie pod koszem wielką siłę.
-
Dżi ej el ej
- Młodzik
Andja Jelavic w Wiśle Can Pack
Reprezentantka Chorwacji Andja Jelavic została nową koszykarką Wisły Can Pack Kraków - poinformował w poniedziałek krakowski klub.
W poprzednim sezonie 29-letnia zawodniczka (171 cm wzrostu) broniła barw drużyny Gospic Croatia. Z tym zespołem krakowianki rywalizowały w fazie grupowej Euroligi, odnosząc dwa zwycięstwa.
Wcześniej kontrakty z Wisłą Can Pack podpisały: Ewelina Kobryn (przedłużenie umowy), Janell Burse (przedłużenie umowy), Katarzyna Krężel (nowa zawodniczka), Gunta Basko (nowa zawodniczka), Magdalena Leciejewska (nowa zawodniczka), a ważne kontrakty na sezon 2010/2011 mają: Paulina Pawlak i Maja Vucurovic.
Reprezentantka Chorwacji Andja Jelavic została nową koszykarką Wisły Can Pack Kraków - poinformował w poniedziałek krakowski klub.
W poprzednim sezonie 29-letnia zawodniczka (171 cm wzrostu) broniła barw drużyny Gospic Croatia. Z tym zespołem krakowianki rywalizowały w fazie grupowej Euroligi, odnosząc dwa zwycięstwa.
Wcześniej kontrakty z Wisłą Can Pack podpisały: Ewelina Kobryn (przedłużenie umowy), Janell Burse (przedłużenie umowy), Katarzyna Krężel (nowa zawodniczka), Gunta Basko (nowa zawodniczka), Magdalena Leciejewska (nowa zawodniczka), a ważne kontrakty na sezon 2010/2011 mają: Paulina Pawlak i Maja Vucurovic.
[quote="Dżi ej el ej"]Andja Jelavic w Wiśle Can Pack
Bardzo dobre posunięcie, mam nadzieję że będzie to duże wzmocnienie.
KrK pisze:Dżi ej el ej pisze:Andja Jelavic w Wiśle Can Pack
A możesz napisać co w tym posunięciu jest takiego "bardzo dobrego"?
Ekscytując się statsy tej zawodniczki wypada pamiętać o tym, że jej zespół wygrał 1 spotkanie w sezonie euroligowym, a gra tej ekipy w niczym nie przypominała uporządkowanej koszykówki.
To tak jakbyśmy teraz siedzieli i liczyli na to, że Wisła podpisze kontrakt z Lori Crisman, bo w plkk żadna nasza zawodniczka średniego evalu nie miała takiego jak ona...
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Ałgaja pisze:A możesz napisać co w tym posunięciu jest takiego "bardzo dobrego"?....
Fakt jej drużyna nie grała rewelacyjnie ale Andja była wyróżniającą się zawodniczką w każdym meczu zdobywała sporo punktów, nie mówiąc już o zbiórkach.
Dla Wisły będzie na 100% wzmocnieniem - są niewielkie szansę na grę w eurolidze wiec nie myśl że klub sprowadzi do Krakowa gwiazdy z najwyższej półki.
KrK pisze:Fakt jej drużyna nie grała rewelacyjnie ale Andja była wyróżniającą się zawodniczką w każdym meczu zdobywała sporo punktów, nie mówiąc już o zbiórkach.
Dla Wisły będzie na 100% wzmocnieniem - są niewielkie szansę na grę w eurolidze wiec nie myśl że klub sprowadzi do Krakowa gwiazdy z najwyższej półki.
Bo ktoś tam rzucać musiał, nie mieli jak my 5 zawodniczek w s5 z których każda rzucić potrafi ponad 10 punktów. Zbiórki nie robią na mnie wrażenia, Cohen miała porównywalną liczbę...Za to ilością strat Jelavić króluje;-)
Dla mnie minimum do października wyznacznikiem umiejętności Jelavić będzie jej sezon w Dynamo..bo też Wiśle kadrowo i pod względem sposobu budowania zespołu, mimo wszystko, bliżej do Dynamo niż do Gospicu.
Wiem, że nie mamy budżetu jak Jeka i nie mamy pewnego euro, ale też sporo nazwisk w fiba cup pokazuje, że euroliga przy ściąganiu zawodniczek jest ważna, ale nie najważniejsza.
Jeśli nie jesteśmy w stanie ściągnąć fajnej europejki na rozegranie, bo takich istotnie nie ma wiele, to trzeba próbować może szukać w usa, a nie zachłystywać się tym, że Jelavić kręciła w marnym zespole evale.
Oczywiście istnieje też jakaś szansa, że się mylę, a Jelavić będzie cudownie współpracować z naszymi centrami, w ważnych momentach zdobywać kluczowe punkty itd. wtedy z chęcią napiszę, że się myliłam;-)
Jak na razie wymieniliśmy 2 klasowe europejki na 2 co najwyżej dobre i do tego starsze.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Endrju pisze:Osobiście jakby Justyna przeszla do Lotosu, w moim subiektywnej opinii bylaby to jednak (dla mnie) duza zenada. Z ikony gorzowskiego klubu stałaby się kolejna zawodniczka dla ktorej liczy sie tylko kasa. (Zrozumialbym bardziej oferte zagraniczna... ale nieolski inny klub... bedac juz "Ikona" innego). Pisze to w ten sposob bo chyba to jest JEDYNA zawodniczka ktora od wielu lat przywiazana jest do JEDNEGO KLUBU i nie "sprzedala sie" do innego za lepszym wynagrodzem pomimo wielu ofert w poprzednich sezonach.
widać życie niczego nie nauczyło...
PS. Wiem,że ciężko się rozstawać,ale nie ma ludzi niezastąpionych,a przez to miłość do klubu chyba nie osłabnie?
matrix pisze:Endrju pisze:Osobiście jakby Justyna przeszla do Lotosu, w moim subiektywnej opinii bylaby to jednak (dla mnie) duza zenada. Z ikony gorzowskiego klubu stałaby się kolejna zawodniczka dla ktorej liczy sie tylko kasa. (Zrozumialbym bardziej oferte zagraniczna... ale nieolski inny klub... bedac juz "Ikona" innego). Pisze to w ten sposob bo chyba to jest JEDYNA zawodniczka ktora od wielu lat przywiazana jest do JEDNEGO KLUBU i nie "sprzedala sie" do innego za lepszym wynagrodzem pomimo wielu ofert w poprzednich sezonach.
widać życie niczego nie nauczyło...kiedyś podobne myślenie miałem o Jańci odnośnie jej gry w Toruniu,jednak wiele spraw zweryfikowało moje poglądy i Ilona(zagrała jeszcze w kilku klubach Ekstraklasy) nadal jest(bynajmniej dla mnie) dla koszykarskiego Torunia co najmniej tym czym np. dla Anwilu jest Igor Griszczuk!!!
PS. Wiem,że ciężko się rozstawać,ale nie ma ludzi niezastąpionych,a przez to miłość do klubu chyba nie osłabnie?życzę oczywiście,aby Justyna została.
jak ma z 19 lat to co mogło Go życie nauczyć?
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
-
reaktywacja
- Junior
Zastanawiam się na ile Andja jest wzmocnieniem Wisły. To niezły gracz, nieco chaotyczny, ale szybki i szalony. Powinna się dobrze uzupełniać z klepiącą statecznie piłkę Pawlak. Spokojnie można jej powierzyć zadania ofensywne.
Oczywiście pewnie nie będzie mieć 38 minut gry, więc i statystyki pójdą drastycznie w dół, choć chyba nie aż tak jak w Dynamie.
Co innego mnie jednak ciekawi. Na tym transferze właściwie kończy się pole manewru działaczom Wisły. Bo zagranicznych już jest czwórka i dodając amerykańską gwiazdę będzie komplet uprawnionych do gry. Albo więc Maja zostaje włączona do meczowe rotacji na pełnych prawach i właściwie zamyka wam to opcje pod koszem (Burse-Kobryn-Leciejewska-Vucurović) + ewentualnie jakaś Polka do roli Marty Jujki w Lotosie - nie wiem, czy Majewska byłaby takową zainteresowana. Albo należy zatrudnić jeszcze po jednej europejce i amerykance na pozycje 2/3 i 3/4, ale wtedy Serbka jest właściwie zupełnie niepotrzebna, bo siedziałaby na trybunach.
Jeśli Maja ma zostać, to zdecydowanie zostaje wam znaleźć kogoś na skrzydło i właściwie na tym koniec kompletowania składu.
Pozostają miejsca dla dwóch juniorek i jednej Polki.
EDIT: zapomniałem, że ta jedna Polka do Dorota Gburczyk.
Oczywiście pewnie nie będzie mieć 38 minut gry, więc i statystyki pójdą drastycznie w dół, choć chyba nie aż tak jak w Dynamie.
Co innego mnie jednak ciekawi. Na tym transferze właściwie kończy się pole manewru działaczom Wisły. Bo zagranicznych już jest czwórka i dodając amerykańską gwiazdę będzie komplet uprawnionych do gry. Albo więc Maja zostaje włączona do meczowe rotacji na pełnych prawach i właściwie zamyka wam to opcje pod koszem (Burse-Kobryn-Leciejewska-Vucurović) + ewentualnie jakaś Polka do roli Marty Jujki w Lotosie - nie wiem, czy Majewska byłaby takową zainteresowana. Albo należy zatrudnić jeszcze po jednej europejce i amerykance na pozycje 2/3 i 3/4, ale wtedy Serbka jest właściwie zupełnie niepotrzebna, bo siedziałaby na trybunach.
Jeśli Maja ma zostać, to zdecydowanie zostaje wam znaleźć kogoś na skrzydło i właściwie na tym koniec kompletowania składu.
Pozostają miejsca dla dwóch juniorek i jednej Polki.
EDIT: zapomniałem, że ta jedna Polka do Dorota Gburczyk.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
Hmm.. mamy na razie 3 zagraniczne + Maje. DO tego pani na 3 to razem 5. Wiec i tak jedno miejsce pozostaje..
A przepis o młodych polkach dalej będzie? I jaki rocznik będzie obowiązywał?
A przepis o młodych polkach dalej będzie? I jaki rocznik będzie obowiązywał?
Ostatnio zmieniony 10 maja 2010, 19:54 przez Greebo, łącznie zmieniany 1 raz.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
Pietrula1334
- Nowy na forum
W Teczy sa pewne jak narazie dwie zmiany
)
Odchodza (pewne) : Zaneta Durak, Barbara Głocka
Tyle narazie z Leszna
P
Tyle narazie z Leszna
Leszno naszym miastem, Tecza naszym klubem.
-
Pietrula1334
- Nowy na forum
W Teczy sa pewne jak narazie dwie zmiany
)
Tyle narazie z Leszna
P
Tyle narazie z Leszna
Leszno naszym miastem, Tecza naszym klubem.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”