Dżi ej el ej pisze:no i Twoje obstawienia chyba sie nie sprawdzą ;p
być może,ale są jeszcze następne sezony.
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Dżi ej el ej pisze:no i Twoje obstawienia chyba sie nie sprawdzą ;p
Dwa kontrakty w Artego Bydgoszcz. Są też sponsorzy
- Dajemy sobie cztery lata na włączenie się do walki o medale - mówi Waldemar Kotecki, główny sponsor ekstraklasowego Artego. Dwa pierwsze sezony w PLKK były nauką dla wszystkich w bydgoskim klubie. Od teraz rozpoczęło się odliczanie do wyznaczonego celu. - Mają nas do niego zaprowadzić silny skład i grupa solidnych sponsorów, których skupiamy wokół kobiecej koszykówki w mieście. Za 2 lata ma powstać u nas nowa hala pod kątem basketu, więc tym bardziej chcemy zapewnić kibicom-mieszkańcom sportowe emocje - przyznaje Kotecki.
Wczoraj zaś sprawnie zebrał podpisy pod umowami z Natalią Mrozińską i nowym nabytkiem Martyną Koc oraz autografy od Jarosława Gajewskiego z Auteksu, Wiesława Paczkowskiego z PAAK-u oraz Mirosławy Świąder, właścicielki hotelu Akor, który udzielił gościny. - W zanadrzu mamy kolejne umowy. Już w piątek zapraszamy na następną konferencję, gdzie czekają niespodzianki - twierdzi Kotewicz.
Z Artego mają związać się jeszcze Agnieszka Kułaga, Paulina Kuras i prawdopodobnie Marta Urbaniak, potem dwie Amerykanki (pozycje 1 i 5) po uczelniach, a skład zostanie uzupełniony zdolnymi juniorkami trenera Piotra Kulpekszy, asystenta Adama Ziemińskiego.
Zadowolenia ze współpracy z klubem nie kryli sponsorzy: - W miarę możliwości wspieram w Bydgoszczy piłkę nożną oraz brydż sportowy, ale nie waham się pomagać także Artego, bo nasze miasto zasługuje na mocny zespół w ekstraklasie. W tym klubie jest świetna atmosfera, a do tego dziewczyny dają kibicom wiele pozytywnych emocji - zapewnia Paczkowski.
- Od kilku lat jestem z Artego, byłem przy awansie, i w PLKK, i nadal będę, bo to dobrze zarządzany klub, do zarządu którego mam pełne zaufanie i wiem, że moje pieniądze nie są marnotrawione - dodaje Gajewski.
Bydgoskie koszykarki o sobie nawzajem
Natalia Mrozińska
- Martyna to ambitna i twarda koszykarka. Przyznam, że nie lubiłam grać przeciwko niej. Nie żałowałyśmy sobie kuksańców i złośliwości, były nawet faule techniczne! Dzięki treningom i grze z nią mam nadzieję na postępy.- W Artego jest super, tu się rozwijam, mam blisko do domu, nie rozważałam innych propozycji. Chciałam zostać.
Martyna Koc
- Cieszę się, że będę grała z Natalią, bo nie lubiłam przeciwko niej występować... Ciężko było ją upilnować. Pod koszem jest silna, ambitna i waleczna. Będę miała teraz partnerkę, od której będę mogła się też czegoś nauczyć. - W ostatnim sezonie z Artego grało się ciężko, podobał mi się ten zespół i gdy dostałam propozycję, nie wahałam się.
Koszykarz (Toruń) pisze:No nieźle - Górzyńska - Szymczak w ARTEGO Bydgoszcz. Pod koszem już mają Koc i Mrozińska . A będzie jeszcze Amerykanka.
A więc Gulak odpada TAM.
flash pisze:Wysoką USA w Artego ma być Lauren Jimenez. Jak się komuś nudzi, to niech wygrzebie jej CV...
gremlin pisze:szkoda, że Artego nie ma w 8
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 80 gości