TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2012/1013

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

flash
Młodzik

Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2012/1013

Postautor: flash » 14 lipca 2012, 18:56

cysiu1978 pisze:
paulo2907 pisze:Polkowice wyszły dobrze na kontuzji Oblak, bo wskutek upadku RCV tak renomowana zawodniczka jak Palau była akurat wolna. Tylko, że jak dla mnie ten transfer jakiegoś szału nie robi w kontekście walki o mistrzostwo. Laia (nie Laila - jak uparcie pisze autor artykułu :roll: ) ma oczywiście za sobą wiele osiągnięć, ale też właśnie już swoje lata. Była ważną częścią teamu z Walencji, ale też ciężko powiedzieć, aby była pierwszą PG, bo grała w ostatnim sezonie mniej więcej tyle co Dominguez. Poza tym ta pozycja była na pewno najsłabiej obsadzoną w RCV. Nie oznacza to rzecz jasna, że nie będzie ważną postacią CCC, jednak nie spodziewam się po niej jakichś wspaniałych dokonań, a raczej solidnego rzemiosła z pewnymi przebłyskami. Trochę podobnie jak w poprzednim sezonie z Maltsi, która też przecież trafiła do Polkowic w glorii jednej z najlepszych zawodniczek europejskich na swojej pozycji. Tak nawiasem mówiąc, po sezonie 05/06, w którym Wisła przegrała z Bourges w pierwszej rundzie play off Euroligi, działacze z Reymonta chcieli zakontraktować Palau. Jednak Hiszpanka przeszła wtedy do Walencji i grała tam przez sześć sezonów, a nie dziesięć, jak sugeruje autor (wystarczy spojrzeć na fibaeurope.com, aby o tym wiedzieć :roll: ). Wtedy dla drużyny, której szczyt możliwości w Eurolidze stanowiła gra w pierwszej rundzie play off, taka zawodniczka była na pewno wzmocnieniem. Dzisiaj pewnie będzie podobnie (CCC to mniej więcej ten poziom w Europie co Wisła wówczas), tyle że - jak wspomniałem - ma już tych kilka lat więcej.
Jak już kiedyś zauważyłem, największym plusem w Polkowicach jest nowy trener. Można być pewnym, że Winnicki poukłada zespół dużo lepiej niż poprzednik i będzie w stanie o wiele lepiej wykorzystać możliwości poszczególnych zawodniczek, stosując lepszą rotację. Problemem może być Musina - tutaj wiadomo o co chodzi... Poza tym pod koszem są tylko trzy zawodniczki, do tego jak na rywalizację w Eurolidze i tytuł w PLKK nie robiące – oględnie mówiąc - świetnego wrażenia, zwłaszcza że Leciejewska i Majewska są bardzo podatne na kontuzje, a grać dużo - przynajmniej w lidze - będą musiały, bo Polek na tym poziomie już nie ma. No ale tak to już sobie w Polkowicach wymyślili i będą się martwić w trakcie sezonu.

IZA PIEKARSKA-blisko CCC POLKOWICE

Kłamstwo, nawet wykrzyczane i powtórzone dwa razy, wciąż nie ma nic wspólnego z prawdą...
bball

cysiu1978
Nowy na forum

Postautor: cysiu1978 » 14 lipca 2012, 19:02

flash pisze:Kłamstwo, nawet wykrzyczane i powtórzone dwa razy, wciąż nie ma nic wspólnego z prawdą...

W niedługim czasie oficjalne potwierdzenie i to tyle jak narazie.

bart_81 pisze:Wulgarnie??? :lol: Gdzie Ty widzisz jakiś wulgaryzm w mojej wypowiedzi? Jak najbardziej kulturalnie się zawsze wypowiadam (czytaj: bez wulgaryzmów)

Gdzie są transfery w KSSEE AZS PWSZ GORZÓW???gdzie ten powiew optymizmu ,,zasiany,, przez coacha MACIEJEWSKIEGO???

hermes46 pisze:
Encyklopedia pisze: Gorzej to wygląda dla nas, gdy już się spojrzy na ławkę, ale wzmocnienie zespołu o jeszcze 2 znane nazwiska mogłoby zagwarantować nam emocje w przyszłym sezonie FGE, a nie znowu szybkie 4:0 w finale (bo finaliści są już raczej wszystkim znani).

przepraszam co takiego???? Moze troszke pokory by sie przydalo?? Po co grac lige jak w Polkowicach już wiedza ze zagraja w finale :lol: :lol: Kurde jakos nic nie piszesz o Eurlidze? Tam tez finał :lol: :lol: :lol: Nie zauwazylem zeby tak postepowali dzialacze Wisly czy w przeszlości Lotosu czy nawet AZS Gorzów

finał FGE-WISŁA CAN PACK KRAKÓW-CCC POLKOWICE a o 3 miejsce RYBNIK-PRUSZKÓW

Encyklopedia
Nowy na forum

Postautor: Encyklopedia » 14 lipca 2012, 20:12

Hermes, zatem zupełnie pokornie i szczerze napiszę, że niestety poraża mnie twój brak logicznego myślenia, łączenia faktów, przejawy hipokryzji (gdyby ta wypowiedź nie miała obfitować w pokore i ogólnie rozumianą kulturę, orzekłbym brak inteligencji). Co mnie interesuje, jakie zapowiedzi DZIAŁACZY były wcześniej w Gorzowie, Gdyni albo w jakimkolwiek innym mieście nie tylko w Polsce, ale i na świecie? Ja nie pełnię w CCC żadnej oficjalnej funkcji, co najwyżej OFICJALNIE można mnie nazwać kibicem CCC. I tyle, nie widzę więc powodów, by przy miażdzącej przewadze potencjału dwóch ekip FGE na dzień dzisiejszy nie typować finalistów. Oczywiście, kto wie, może zobaczymy w finale Toruń, czy Pruszków, bo już te ekipy chyba w przyszłym sezonie będą mogły więcej namieszać niż uznane firmy jak Lotos, przepraszam, Basketball Investigments Gdynia, czy Gorzów. Ale wierzaą w to chyba tylko nieliczni, albo wyjątkowo niemający pojęcia o żeńskim baskecie albo niepoprawni optymiści. W dodatku twój tekst "W zeszłym sezonie jeszcze PO sie nie zaczeły a co niektózy "kibice" CCC juz widzieli swoj zaklad pracy zwany dalej klubem w glorii mistrzowskiej" mówi o tobie wszystko, nie dość, że widać żenujące błędy ortograficzne, ale to już mniejsza o to, to nazywasz obcy klub zakładem pracy. To nie jest obrażanie? Brak jakiegokolwiek szacunku, ja klubowi z Torunia życzę wszystkiego co najlepsze i nie mam zamiaru wypowiadać się o iinim w złym tonie, jak ty o polkowickim klubie (zakładam, że z zazrości), ale życzenia życzeniami, a rzeczywistość i tak najprawdopodobniej okaże się na Energi brutalna, przynajmniej w kontekście występu w finale. Mimo to, powodzenia. A co do Izy Piekarskiej, mi też obił się o oszu jej ewentualny transfer, ale jakiś czas temu, obecne stanowisko klubu nie zakłada żadnych wzmocnień zespołu, nawet "polskich". Ale mam nadzieję, że to stanowisko ulegnie zmianie jeszcze :)

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 14 lipca 2012, 20:37

Kolejny news dotyczący AZS-u Rzeszów - już nie nowy, ale dopiero teraz przeze mnie dostrzeżony. O Kuncewicz była już wzmianka, ale są inne ciekawe informacje. Skład wygląda póki co w miarę przyzwoicie, chociaż sądzę, że bez co najmniej jednej zawodniczki zza Oceanu się nie obejdzie.

Anna Kuncewicz koszykarką AZS Rzeszów

Dodano: 7 lipca 2012, 13:00 Autor: luci

Beniaminek Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet KKŚ AZS Rzeszów pozyskał kolejną zawodniczkę. Jest nią Anna Kuncewicz.

Ania, ma 28 lat i 186 cm wzrostu. Gra na pozycji silnej skrzydłowej, ostatnio reprezentowała barwy ekstraklasowej Tęczy Leszno. W poprzednim sezonie zagrała w 33 meczach zdobywając średnio 10 punktów w spotkaniu.

Tęcza Leszno zajęła 11. miejsce w PLKK i utrzymała się w najwyższej klasie rozgrywkowej.

Wcześniej umowy z AZS podpisały Joanna Kędzia i Aneta Kotnis z INEI Poznań, Magdalena Kaczmarska z Lotosu Gdynia i Edyta Czerwonka, która powraca po dwuletnim urlopie macierzyńskim, a z poprzedniego składu pozostają Magda Bibrzycka, Agata Rafałowicz i Elżbieta Mukosiej. Dogrywane są sprawy gry w zespole Klaudii Kąsek i Karoliny Hogendorf.

źródło: Gazeta Codzienna Nowiny
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /120709687
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 14 lipca 2012, 21:28

cysiu1978 pisze:finał FGE-WISŁA CAN PACK KRAKÓW-CCC POLKOWICE a o 3 miejsce RYBNIK-PRUSZKÓW

a może gościu znasz już też wyniki poszczególnych meczów. Postaw u buka- wygrasz. :lol: :lol: :lol: ŻENADA.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 14 lipca 2012, 21:57

cysiu1978 pisze:finał FGE-WISŁA CAN PACK KRAKÓW-CCC POLKOWICE a o 3 miejsce RYBNIK-PRUSZKÓW

Może jeszcze wyniki kilku najbliższych losowań Lotto znasz, to byłby większy pożytek. :lol: A tak na serio, to podczas sezonu może się bardzo wiele wydarzyć, dlatego takie typowanie w lipcu 2012 co będzie w kwietniu 2013 jest delikatnie mówiąc niepoważne. Jan Tomaszewski dobrych kilka lat temu po pierwszej kolejce stwierdził, że jedna z drużyn na pewno spadnie z piłkarskiej ekstraklasy, bo w bardzo złym stylu przegrała swój mecz, a tymczasem jak na złość temu "wszechwiedzącemu ekspertowi" skończyła sezon w górnej części tabeli. Może w koszykówce pewne kwestie da się łatwiej przewidzieć, ale to nie znaczy, że można z tak dużą pewnością wygłaszać sądy na temat wyników.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 14 lipca 2012, 22:04

paulo2907 pisze: Może w koszykówce pewne kwestie da się łatwiej przewidzieć, ale to nie znaczy, że można z tak dużą pewnością wygłaszać sądy na temat wyników.

Oczywiście, a jak by ktoś nie wiedział to tu jest ziemia i tu o koszykówce kobiet się pisze. 8)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 15 lipca 2012, 01:30

WOW...finał Wisła - CCC , a o 3 miejsce Rybnik - Pruszków....... heh...no dobra - te kluby skompletowały niemal składy......Ale gdzie Energa , Lotos , Gorzów ,
Artego ?
Lider póki co bez szału - .....Rybnik póki co fajnie(Metcalf , Toffi , Świeta , Wielebna ) ale zobaczymy jak dalej....

Energa Z pewnością bedzie mocna.... - o ile wszystko pójdzie z planem . Gorzej niż w minionym sezonie - nie powinno byc ;-)

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 15 lipca 2012, 11:09

no cóz panowie i panie pogratulujmy pracownikom CCC medalów i rozejdzimy sie do domów :lol:

Może poza Row-em reszta ekip jest na etapie kompletowania składów. to ze do Pruszkowa przyszła Wróbel, Jujka czy jeszcze ktos inny traktowałbym jako uzupełnie skladu a nie jakis tam wielki tranfser. Cały biznes z zagranicznymi zawodniczkami ruszy sie po Olimpiadzie i wtedy zacznie sie robic ciekawie. Po upadku Teczy zostało jeszcze pare fajnych nazwisk na giełdzie i kluby z dołu bedą mogły się o te dziewczyny powalczyc.

PS. Encyklopedia i Cysiu piszcie jak najwiecej przy nedznym sezonie ogórkowym i zenujacym poziomie polskich kabaretów mozna sie troche z Was posmiac :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 15 lipca 2012, 11:13

Cały biznes z zagranicznymi zawodniczkami ruszy sie po Olimpiadzie i wtedy zacznie sie robic ciekawie.

do Olimpiady wszystkie klasowe zawodniczki będą miały podpisane kontrakty, 90% z nich już je podpisała.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Maxxer
Nowy na forum

Postautor: Maxxer » 15 lipca 2012, 12:27

matrix pisze:
A.R.C.H.I. ball pisze:

Obyś się nie zdziwił 8)

Otóż to! Nie chwalcie dnia przed zachodem słońca, choć uwielbiam wpisy o Toruniu,jako ligowym kopciuszku i niech tak zostanie, bo medali nie przyznają za gadanie. 8)

Kristen Morris (wystepy w sezonie 2010/2011, a potem zerwany kontrakt) w Artego Bydgoszcz.

PS.Tym samym pozdrowienia dla proroka NAMAXA 8)

O co chodzi z tą Morris? Jakieś źródło?

akar
Żak

Postautor: akar » 15 lipca 2012, 18:01

Olimpiada trwa teraz (to czteroletni okres miedzy zawodami) a to co zaczyna się 27 lipca to Igrzyska Olimpijskie.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 15 lipca 2012, 20:18

Maxxer pisze:O co chodzi z tą Morris? Jakieś źródło?

Tak. Kristen Morris ponownie w Artego i musisz uwierzyć na razie matrixowi na słowo, ale wkrótce oficjalne informacje będą. 8)

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 16 lipca 2012, 09:40

Dodam od siebie tylko tyle: panowie, dwie trzecie ekip PLKK nie ma jeszcze połowy składu, a Wy już rozdajecie medale. :lol:
Pewnie, że faworyci do finału znani są od ubiegłorocznego finału, ale chyba zapomnieliście, że to sport. A typowanie małego finału w połowie lipca, to już prawdziwy kabaret.

Zawodniczki amerykańskiej, która ma zagrać w Lotosie - Talisy Rhei - oczywiście jak wszyscy nie znam. Obejrzałem jednak kilka przebitek z jej gry i jakąś połowę spotkania jej Seattle University z Wright State z maja tego roku i jestem pewien, że to nasze zastępstwo za Jolene Anderson - gra siłowo, rozważnie, nie jest drewniana, a podobnie jak Jolene bardzo ofensywnie usposobiona. To shooterka, ale ze sporym przeglądem pola. Powinna grać nieco mniej egoistycznie niż Jolene, chociaż z Anderson akurat był taki problem, że ona potrafiła niemal wszystko, tyle że mało jej się chciało. Jeśli Talisie będzie się chciało, to przyzwoitą na tę ligę trójkę już mamy.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Maxxer
Nowy na forum

Postautor: Maxxer » 16 lipca 2012, 10:21

matrix pisze:
Maxxer pisze:O co chodzi z tą Morris? Jakieś źródło?

Tak. Kristen Morris ponownie w Artego i musisz uwierzyć na razie matrixowi na słowo, ale wkrótce oficjalne informacje będą. 8)

Teraz widzę, że było o tym w sobotnim Expressie. Zastanawiający ruch.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”