11 kolejka FGE [afera CCC-Wisła]

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kuba
Oldboy

Re: 11 kolejka FGE [afera CCC-Wisła]

Postautor: Kuba » 14 grudnia 2012, 08:29

Ja powiem tylko tyle - mam nadzieję, że nasi włodarze nie odpuszczą tego incydentu kłamcom do samego końca. w samej sali konferencyjnej było przy tym +/- 10osób. (nie liczę ewentualnych osób z korytarza, które były obok tego, co dostał od PDS). i mam nadzieję, że jeśli ta krakowska farsa będzie kontynuowana - złożony zostanie stosowny wniosek do sądu, gdzie dowalą wiadomej osobie taką karę, że odechce się dalszych bredni i dowie się o tym cała koszykarska Europa. :twisted:

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 14 grudnia 2012, 08:46

Po tym co odpi***alają tutaj starzy użytkownicy tego forum (zrozumiałbym nowych pokemonów w stylu Encyklopedii i innych tworów), bardzo proszę CIE drogi Kubusiu którego uważałem za nieco bardziej rozgarniętego człowieka - o wykasowanie mojego konta na forum!

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 14 grudnia 2012, 14:37

Kuba pisze:Ja powiem tylko tyle - mam nadzieję, że nasi włodarze nie odpuszczą tego incydentu kłamcom do samego końca. w samej sali konferencyjnej było przy tym +/- 10osób.

Byłeś przy tym?
Nie widzę powodu, dla których miałbym wierzyć płaczkom z zakładowej wycieczki, a nie wierzyć managerowi własnego klubu, byłbym idiotą.

Zresztą jak na razie okazuje się, że zeznania świadków są sprzeczne, więc pytam jeszcze raz byłeś przy tym?

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 14 grudnia 2012, 17:46

a więc drogi/droga Danpe - jak zaznaczyłem parokrotnie wcześniej - TAK. byłem świadkiem tej sytuacji. podobnie jak osoba, która opisała to m.in. na SportowychFaktach, czy dziennikarze z lokalnych mediów, sztab Wisły, Żurowska, i kilka innych osób.

Kwassek - cała sytuacja dość długo była delikatnie komentowana przeze mnie. od samego początku dziwiło mnie, że Twój Klub nie chce sytuacji zatuszować i zamieć pod dywan, tylko robi z tego ogólnopolską chryję z jakimiś oświadczeniami, odwołaniami itd. Ich broszka. ale tak samo, jak Ty i reszta kibiców TSW, reagujesz nerwowo, gdy obraża się Twój klub (itp) tak samo ludzie z małego miasteczka mogą to robić. Mnie nikt niczego udowadniać nie musi, bo na własne oczy widziałem, jak Dunin ruszył z pięściami na naszego kibica, jak łapał go jeden z krakowskich dziennikarzy, jak krzyczał za nim Aragones i chwilę po tym razem z drugim coachem Wisły starałem się obudzić omdlałego Piotrusia. więc jeśli widzę kolejne oświadczenie Wisły, w którym próbuje się zaprzeczyć faktom, oczerniając przy tym mój klub, bo przepraszam, ale nie można zostawić tego samemu sobie. Ty, jako zagorzały kibic, powinieneś to najlepiej zrozumieć.

I jeżeli TS Wisła Kraków dalej chce brnąć w swoje kłamstwa - bardzo proszę. ale to, że jest klubem tysiąc razy większym, potężniejszym i pewnie poważniejszym niż MKS Polkowice, nie powoduje, że może być bezkarna i bezczelna zarazem.

pozdrawiam

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 14 grudnia 2012, 18:02

Kuba pisze:a więc drogi/droga Danpe - jak zaznaczyłem parokrotnie wcześniej - TAK. byłem świadkiem tej sytuacji. podobnie jak osoba, która opisała to m.in. na SportowychFaktach, czy dziennikarze z lokalnych mediów, sztab Wisły, Żurowska, i kilka innych osób.

Byłeś jedną z osób zeznawających przed Komisją?
Możesz wyjaśnić skąd w takim razie informacja, że zeznania świadków z Polkowic są sprzeczne?

zenga2
Amator

Postautor: zenga2 » 14 grudnia 2012, 18:33

Kuba,

Ponieważ Ty, w przeciwieństwie do niejakiego Encyklopedii i wielu innych polkowickich kibiców, jesteś osobą, która zasługuje na szacunek, chciałbym zapytać Cię co powiedzieli Duninowi kibice przed wiadomym epizodem (zarówno bezpośrednio przed jak też wcześniej).

Pozdrawiam

flash
Młodzik

Postautor: flash » 14 grudnia 2012, 18:55

Kuba pisze:Ja powiem tylko tyle - mam nadzieję, że nasi włodarze nie odpuszczą tego incydentu kłamcom do samego końca. w samej sali konferencyjnej było przy tym +/- 10osób. (nie liczę ewentualnych osób z korytarza, które były obok tego, co dostał od PDS). i mam nadzieję, że jeśli ta krakowska farsa będzie kontynuowana - złożony zostanie stosowny wniosek do sądu, gdzie dowalą wiadomej osobie taką karę, że odechce się dalszych bredni i dowie się o tym cała koszykarska Europa. :twisted:

To jest jedyny scenariusz, który doprowadzi nas nawet nie do prawdy, ale do jej potwierdzenia (i rozwiania wątpliwości). Mam nadzieję, że tak się właśnie stanie...

A próba przekonywania kogokolwiek do swoich racji jest raczej bez sensu, Kuba. Na tym forum są i takie osoby, które myślą, że jak sobie dadzą w podpisie "white sta gangsta power", itp., to mają monopol na prawdę, oczywiście wygodną dla nich. Normalnie jak u Kaczyńskiego.

A jeszcze inni nawet jakby zobaczyli zapis monitoringu, na którym nic się nie dzieje, to powiedzą, że nie ma na nim głosu i pewnie ktoś z drugiego planu krzyczał "Dunin, ty ch...". A kolejni nie uwierzą nawet w wyrok sądu, bo stwierdzą, że Miłek kupił prokuratora generalnego, sędziów i kogo jeszcze trzeba. :lol: :lol: :lol:
bball

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 14 grudnia 2012, 20:32

A Ty byłeś widziałeś, znasz z opowiadań kogoś kto w tym partycypował, jesteś z jednej z uczestniczących stron, czy aspirujesz do miana lotos gdynia supa dupa gangsta madafaka napinacz netowy?
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 14 grudnia 2012, 22:49

zenga2 pisze:Kuba,

Ponieważ Ty, w przeciwieństwie do niejakiego Encyklopedii i wielu innych polkowickich kibiców, jesteś osobą, która zasługuje na szacunek, chciałbym zapytać Cię co powiedzieli Duninowi kibice przed wiadomym epizodem (zarówno bezpośrednio przed jak też wcześniej).

Pozdrawiam

powtórzę się: bezpośrednio przed furią GM padło zdanie "Panowie, byliśmy lepsi". końcówka w 100% identyczna, za początek nie ręczę (mogło być "no cóż...", "a jednak..." itp.). tak czy siak - wiecej jak 4-5 słów nie padło. i na pewno nie było w nich nic obraźliwego, mającego negatywny wydźwięk, ani prowokującego.

Danpe - nie potrafię Ci odpowiedzieć na pytanie o rozbieżności (te są w 'krakowskiej wersji', więc też nie do końca im wierzę. ja z nikim nie rozmawiałem, ale wiem, na 100%, ze takie rozmowy prowadzone przez np. Zycha, były. )

Colin
Nowy na forum

Postautor: Colin » 15 grudnia 2012, 02:08

zenga2 pisze:Kuba,

Pozdrawiam

zenga2 pisze:
Encyklopedia pisze:Nie wiem, czemu moje ostatnie posty nie zostają dodane, ale to już pominę. Jeszcze raz tylko powtórzę, że w życiu bym nie bronił kibiców CCC, tylko dlatego, że kibicują temu samemu klubowi co ja. Chamstwo trzeba tępić na każdej płaszczyźnie. Dlatego mówię prawdę: Kibic CCC powiedział jedynie: "O czym tu gadać w ogóle? Byliśmy lepsi i tyle", czy coś podobnego. Reszta każdy zna- pogoń i uderzenie w twarz. To nie może Wiśle zostać puszczone płazem. Oj, nie. Sami zastanówcie się, czy można to uznać za prowokację, czy nie. Był to typowy tekst zadowolonego kibica po zwycięstwie, żadnej obrazy, ani uszczypliwego tonu. Ot zwykły żart, za który dostał w twarz od managera przeciwnej drużyny! Presja w Wiśle zaczyna atakować własne gniazdo. Niedobrze.

Zajmij się swoim klubikiem a nie martw się Wisłą. Nikt Cię o to nie prosi.

Encyklopedia pisze:Nie wiem, czemu moje ostatnie posty nie zostają dodane, ale to już pominę. Jeszcze raz tylko powtórzę, że w życiu bym nie bronił kibiców CCC, tylko dlatego, że kibicują temu samemu klubowi co ja. Chamstwo trzeba tępić na każdej płaszczyźnie. [b]Dlatego mówię prawdę: Kibic CCC powiedział jedynie: "O czym tu gadać w ogóle? Byliśmy lepsi i tyle", czy coś podobnego.[/size] Reszta każdy zna- pogoń i uderzenie w twarz. To nie może Wiśle zostać puszczone płazem. Oj, nie. Sami zastanówcie się, czy można to uznać za prowokację, czy nie. Był to typowy tekst zadowolonego kibica po zwycięstwie, żadnej obrazy, ani uszczypliwego tonu. Ot zwykły żart, za który dostał w twarz od managera przeciwnej drużyny!

Piszesz to samo już piąty raz. Myślisz, że jeśli to napiszesz 100 razy to będzie to bardziej wiarygodne? Masz jakieś dowody, że było tak a nie inaczej?

Pisał ci pięć razy, a ty za każdym razem nie chciałeś przyjąć tego do wiadomości.
Widać dla niektórych słowo pisane przez użytkownika z małą ilością postów jest kłamstwem, a ktoś, kto ma ich z kilka tysięcy choćby i łgał jak opętany, to wg miar zawsze pisze prawdę :)

Encyklopedia
Nowy na forum

Postautor: Encyklopedia » 15 grudnia 2012, 10:50

Najlepsze i tak jest to, że jestem tutaj traktowany jako osoba niepoważna, jak niektórzy uważają "niegodna szacunku", bo kilka razy już odważyłem się wypowiedzieć nieprzychylnie o Wiśle. Oczywiście, wisi mi to w sposób całkowity, ale ukazuje to temperament i osobowość Wiślaków- nieważne, czy się mówi zgodnie z prawdą, czy nie- ale o ich klubie po prostu nic złego powiedzieć nie wolno. Ale ocenę ich zachowania już zostawię, każdy zdążył już chyba wykreować sobie własną opinię na ich temat.
Świetnie to ujął Kuba- może i przy Wiśle rzeczywiście jesteśmy tylko malutkim klubikiem, z krótką historią i jeszcze mniejszymi sukcesami, ale mamy taką samą godność. I nie godzę się na to, by mój klub był oczerniany w tak perfidny sposób, gdy za zaistniałą sytuację nie ponosi żadnej winy. Oczywiście nie ma już co o tym za dużo wspominać na forum- Wiślacy i tak na siłę zawsze znajdą teorię spiskową do każdej sytuacji i każdy dowód będą w stanie obalić, a pozostali swój pogląd i tak już mają. Pozostaje zwyczajnie po ludzku mieć nadzieję, że sprawa zostanie zakończana sprawiedliwie, a winny poniesie konsekwencje. Kontra Wisły w stronę Polkowic była zupełnie niepotrzebna. Ale cóż- tonący brzytwy się chwyta...

danpe_
Żak

Postautor: danpe_ » 16 grudnia 2012, 09:40

Ty sobie po prostu przeczytaj swoje pierwsze posty na tym forum dotyczące tego tematu, a nastepnie wczesniejsze wpisy forumowiczów i zastanów się, czy przed Tobą ktoś w sposób tak mało kulturalny najeżdżał na inny klub, czy nie.
Jak się przeczyta kilka Twoich postów nie składających się z niczego innego, oprócz próby urażenia kibiców z Krakowa, to trudno Cie traktować poważnie.
Obojętne, czy PDS komuś przypieprzył, czy nie.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 16 grudnia 2012, 11:04

dobra stuka do 100 zeby nie miec kontroli. Niech se pisze co chce.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 06 stycznia 2013, 19:33

Temat "afery polkowickiej" zakończony menadżer w procedurze odwoławczej został oczyszczony z zarzutów tym samym uniknie i kary. W końcu poznaliśmy prawdę!

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 06 stycznia 2013, 20:30

w takim razie liczę i czekam na rozprawę sądową.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”