PZU Polfa - Wisła live (5mecz)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Gość

Postautor: Gość » 21 kwietnia 2005, 11:33

simon pisze:
Edzia pisze:
simon pisze:bęben jest sprzętem dozwolonym i wręcz wskazanym w "dopingowej wizji" takich nienowoczesnych formacji kibicowskich jak Wisła czy ŁKS...

No wiesz Simon, jakby się czepiać, to Marco napisał: "(...)i innych akcesoriow(...)" :twisted: :P
oczywiście - ale niewątpliwie miał na myśli te akcesoria, które miał - a bębnów nie miał na pewno - prawda Marko? Bębny są elementem jak już mówiłem dopuszczalnym i wskazanym przez "innych" kibiców - czyli nas, antyklapkowców, antyfujarowców, antytrębaczy - ogólnie, zajmujących się dopingowaniem, a nie hałasowaniem...

Bębny tak ale nie bębny reklamowe

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 21 kwietnia 2005, 11:46

simon pisze:
Sam sobie zaprzeczasz
bęben jest sprzętem dozwolonym i wręcz wskazanym w "dopingowej wizji" takich nienowoczesnych formacji kibicowskich jak Wisła czy ŁKS...

Jednak jeszcze mniej nowoczesne formacje - kibice Olimpii, wychodzą z założenie, że archaiczne kibicowanie - bez bębnów również, przynosi jeszcze lepsze efekty ;) 8)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 21 kwietnia 2005, 11:55

oczywiście - bębny powinny być w barwach klubi - ja tam widzę konkretnie jeden bęben - a reklama jest na jakiejś beczce - jeśli to też bęben, to nie wiedziałem...

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 21 kwietnia 2005, 12:23

No to jestem w końcu w stanie cos napisać o tym meczu :D . Przede wszystkim to nie Wisła wygrała tylko Włókniarz przegrał ten mecz :!: :!: :!: Po w czorajszym meczu juz nic mnie nie zadziwi. Roztwonić taka przewagę :!: :!: :!: Nie wiem dlaczego trener nie wziął czasu gdy Wisełka zaczęła dochodzić :?: To jest dla mnie zagadka.

Gratuluję Wiśle zwycięstwa i zyczę powodzenia w finałach.

Ps. Jeszcze jedna sprawa. Chłopaki przez cały mecz nie żałowali gardła i kulturalnie dopingowali anasze panie gwiazdy po meczu nie raczyły nawet im pomachać bo już nie mówie żeby przyszły i przebijały piątki. Rozumiem, że były załamane ale trzeba potrafić sie zachować nawet po tak frajersko przegranym meczu :!: Kiedyś po porażce podobno Mirek zabronił im do nas przyjść - ciekawe co wymyslą teraz :!:
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 21 kwietnia 2005, 13:43

Nie mam pojęcia jak u Was było z Mirkiem, ale z doświadczenia wiem, że stara się on zwykle mieć jak najlepsze relacje z kibicami.
Masz racje Kowalik - takie zachowanie jakiego wymagasz, to nieomal obowiązek zawodowego sportowca.

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 21 kwietnia 2005, 13:59

I jeszcze jedno. Trener Raczyński po wygranych meczach aż wypycha dziewczyny żeby przyszły pod sektor podziękować kibicom i sam też biegnie pierwszy. Jakoś wczoraj nie widziałem tego zapału do jednania sie z kibicami.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 21 kwietnia 2005, 14:15

Ja moze jednak złożę szczere gratulacje dla Wisły Przegrywać w półfinale MP 0-2 i wygrać piąty mecz w hali przeciwnika przegrywając w 23 min. różnicą 19 pkt, takie cuda potrafi...tylko ŁKS, jak to sobie wczoraj z simonem przypomnieliśmy (rok 96 półfinał z Olimpią, pamiętasz Seba, jak ktos nam śpiewał w naszej hali "trójka do zera-Olimpia żegna frajera :)))) ? (ŁKS-Łącznosć Olsztyn rok 2003 :) i wielka gonitwa w czwartej kwarcie piątego meczu)
Szczerze współczuję Pabianicom, bo już byliście w ogródku... niestety gra sie do końca, nie byłem na meczu nie było mi dane zobaczyć jak doszło do niniejszej sytuacji, ale dziwi mnie faktycznie że Polfa juz drugi raz w tym sezonie przegrywa wygrany mecz (patrz Gorzów), coś nie trybi w tej maszynie, zastanawia mnie teraz kto zapłaci za tą porażkę. Wyjścia są dwa: albo zawodniczki, głównie te starsze, albo kadra trenerska (bo kierownik chyba jest nie do ruszenia :lol: -stawiam na pierwsze rozwiązanie i ciekawi mnie co ta rewolucja przyniesie Włókniarzowi
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 21 kwietnia 2005, 14:24

Po Pabianicach chodzi już dowcip: "Polfa Mistrzem Polski" :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 21 kwietnia 2005, 14:41

Jestem w końcu w stanie coś napisać o wczorajszym meczu. FRAJERSTWO, FRAJERSTWO i jeszcze raz FRAJERSTWO !!!!! Koszykarki i trenerzy z Pabianic dokonali nie lada sztuki wczoraj :twisted: :twisted: :twisted: . Ekkkhhh.....
Mecz w sumie niezły, emocjonujący itd.
Sędziowanie bardzo słabe. Trzeba jednak przyznać że szopki były w obie strony, choć w momencie gdy Wisła dochodziła było kilka gwizków z "kosmosu" na korzyść krakowianek. Co by tu jeszcze??? Doping nawet dobry, w końcówce meczu ożywili się przyjezdni z Krakowa.
W tym miejscu WIELKI SZACUNEK dla Wojtka za nie rzucanie słów na wiatr. Powiedziałeś że przyjdziesz do sektora i przyszedłeś. Brawo!!! Pokazałeś że można jednocześnie pisać relacje z meczu i żywiołowo dopingować drużynę (w przeciwieństwie do niektórych "wielkich dziennikarzy"). Jeszcze raz szacuneczek Wojteg!!!
Jeśli chodzi o zachowanie "gwiazd z Pabianic" po meczu to nie jestem specjalnie zaskoczony. Ekkkhhhh.... mają widać poważniejsze problemy niż pomachać kibicom.

Składam również gratulacje dla Wisły!!! Krakowski zespół pokazał że ma "jaja"!!! Brawo i życzę Mistrzostwa Polski!!!!

Co do przyszłości w Pabianicach to nie wiem co będzie, co należy zrobić, zresztą, to już nie moje zmartwienie. Według mnie Polkowice mają ogromną szansę na pierwszy medal w lidze

A na koniec dowcip:
"pzu polfa" Mistrzem Polski - buuuuuhhhhaaaaaa
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 21 kwietnia 2005, 14:59

Mikey pisze:(...) (rok 96 półfinał z Olimpią, pamiętasz Seba, jak ktos nam śpiewał w naszej hali "trójka do zera-Olimpia żegna frajera :)))) ? (...)

Szczerze to nie bardzo, to jednak było jakieś 30 wyjazdów temu dla nas :) Całkiem możliwe - raczej obustronnie nie przepadaliśmy za sobą.. hihi..

Za to przypomniała mi się całkiem śmieszna historyjka - na temat tego, jak rok wcześniej policjanci starali się zabezpieczyć nasz sektor .. hihi.. we dwóch :lol: Pamiętam, że gdy te biedne, młodziutkie chłopaki zobaczyły od nas 50 osób i Waszą solidną grupę od razu zaczęli nas prosić, żebyśmy kompletnie NIC nie śpiewali, co wprowadzi nerwówkę na trybunach.. hihi.. bo gdyby coś, to oni.. hmmm.. raczej w nogi :) Drugim ich pomysłem było zrobienie mini-barykady z jakiś resztek drewnianych blokującej przejście za sektorami (jakoś na wysokości stolika sędziowskiego) :lol: Szczerze wtedy zrobiło się nam ich żal - generalnie nieciekawa robota ;) Ale fakt faktem, że z tego co pamiętam nie śpiewaliśmy niczego oprócz dopingowania zawodniczek - nawet zrezygnowaliśmy z "trzech kolorów..." - ale to już na prośbę naszych działaczy. Barwne czasy...

Pozdrowionka... trzeba w końcu powspominać kiedyś przy piwie ;)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 21 kwietnia 2005, 15:53

Anonymous pisze:
simon pisze:
Edzia pisze:
simon pisze:bęben jest sprzętem dozwolonym i wręcz wskazanym w "dopingowej wizji" takich nienowoczesnych formacji kibicowskich jak Wisła czy ŁKS...

No wiesz Simon, jakby się czepiać, to Marco napisał: "(...)i innych akcesoriow(...)" :twisted: :P
oczywiście - ale niewątpliwie miał na myśli te akcesoria, które miał - a bębnów nie miał na pewno - prawda Marko? Bębny są elementem jak już mówiłem dopuszczalnym i wskazanym przez "innych" kibiców - czyli nas, antyklapkowców, antyfujarowców, antytrębaczy - ogólnie, zajmujących się dopingowaniem, a nie hałasowaniem...

Bębny tak ale nie bębny reklamowe

A co korona Ci z glowy spadła czy co??!!

BTW. Jeden nie zaskodiz bo znow jakis inteligent nam zarzuci ze zamalowywujac nazwe nie mamy szacunku dla sponsora wiec , jeden niech jest.

PS: Macie problemy :/
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 21 kwietnia 2005, 16:16

No cóż to i ja wtrące swoje dwa słowa.

Jeszcze do mnie dobrze nie dotarło że potrafiliśmy przegrać taki mecz o taką stawkę. Wszyscy podsumowując całe spotkanie mówili "przegrały na własne życzenie". Niestety ale tak właśnie się stało skoro w całej czwartej kwarcie nie mogliśmy się spotkać z koszem a w obronie dziewczyny latały "jak żyd po pustym sklepie"
Zupełnie się zagubiliśmy - tylko nie do końca rozumiem z czego to wynikło - dziewczyny mówią że nie ze zmęczenia więc prawdopodobnie wygrywając juz tak wysoko w trzeciej kwarcie stwierdziły że nie da się tego przegrać. A jednak sie dało.
Trudno kogokolwiek wyróżnić, bądź skarcić za ten mecz. Wszystkie dziewczyny na boisku starały się jak mogły, jednak nie wyszystko wychodziło pod koniec meczu tak jak by chciały.
Niemniej dla mnie osobiście słowa uznania dla Karli, która nie trenowała w tym tygodniu nosząc rękę na temblaku, a po znieczuleniu na boisku wyglądała jak by jej nic nie było. Niestety już raczej w tym sezonie nie zagra i to może być jeden z argumentów dzięki którym Polkowice zdobędą medal.

Powiedziałbym że ten sezon już się dla nas skończył. Troche dziwi formuła play-off a potem jeszcze granie o kolejne miejsca. W lidze walczy się o mistrza - pozostałe miejsc są nieważne. Skoro odpadam z play-off to sezon się dla mnie kończy. Jest to sztuczne przedłużanie sezonu i napewno nie jest to atrakcyje dla takiej drużyny jak nasza. Wobec powyższego myślę że z lepszego miejsca startują Polkowice - wypoczęte, zmobilizowane i w końcu zdeterminowane do zdobycia medalu.
Co z tego wyniknie - trudno powiedzieć, mimo wszystko 3mam kciuki i mam nadzieje że obronimy pozycję z zeszłego sezonu.

aha, dla Wisły gratulację i życzę zdobycia złota :wink:

Gość

Postautor: Gość » 21 kwietnia 2005, 17:14

Pomyliły ci się chyba rozgrywki!!!!To nie puchar tylko mistrzostwa Polski i jak na każdych mistrzostwach na całym świecie gra sie nie tylko o tytuł mistrza ale także o medale.

Maniek
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Maniek » 21 kwietnia 2005, 17:24

Szkoda polfy ale wasze jest 3 miejsce !!

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 21 kwietnia 2005, 17:33

Równiez się do konca zgodzę z Viallosem. Dla Was akurat miejsca nizej niż drugie jest nieważne, ale weź sobie np mecze między nami a Brzegiem. Zgodnie wszyscy twierdzą że była to fantastyczna rywalizacja a mecz rewanżowy był super widowiskiem.
Obrazek

Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”