TRANSFERY, plotki, informacje sezon 2019/20

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje sezon 2019/20

Postautor: matrix » 22 sierpnia 2019, 16:29

basket75 pisze: Wszystkie ciekawsze zawodniczki od Igora już z kontraktami, tak w ekstraklasie rosyjskiej jak i na jej zapleczu. Zostało jeszcze kilka nazwisk...ale uwierz mi słaby i bardzo słaby poziom. To już chyba lepiej ściągnąć młode, obiecujące Polki, im dać szansę. Przynajmniej jakieś pożytek dla naszego kraju i reprezentacji (np młodzieżowych).

ale cały czas piszecie sprzecznie......ja wiem, że w Toruniu bida, Ty wiesz.....a szukasz dla Torunia gwiazd 8) Horizont Mińsk to klub z którego może trafić Rosjanka i nawet, jak była liderką tego zespołu to statusu gwiazdy u Ciebie fachowca na pewno nie ma. Ja tam się nie znam 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

mama
Żak

Postautor: mama » 22 sierpnia 2019, 16:31

matrix pisze:
mama pisze:
I sam wskazales, ktory kontrakt jest z podpisem.

Raczej zawodniczka wskazała, co jest w Naszym toruńskim "bagnie" rzadkością (z kolei niejaka Piędel Kinga zaprzecza, a zawodniczką Torunia raczej będzie. Kontrakt ma też Emilia Tłumak, a 1+1 to już 2 8)

Mowimy o podpisanych kontraktach, a nie o tym co dopiero nastapi.

ps. mama mowila mi, zeby nie wchodzic z Toba w polemike, bo trzeba bedzie co chwile cos prostowac...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 22 sierpnia 2019, 16:38

mama pisze:
matrix pisze:
mama pisze:
I sam wskazales, ktory kontrakt jest z podpisem.

Raczej zawodniczka wskazała, co jest w Naszym toruńskim "bagnie" rzadkością (z kolei niejaka Piędel Kinga zaprzecza, a zawodniczką Torunia raczej będzie. Kontrakt ma też Emilia Tłumak, a 1+1 to już 2 8)

Mowimy o podpisanych kontraktach, a nie o tym co dopiero nastapi.

ps. mama mowila mi, zeby nie wchodzic z Toba w polemike, bo trzeba bedzie co chwile cos prostowac...

Niesamowite 8) , a od czego jest to forum?

basket75
Młodzik

Postautor: basket75 » 22 sierpnia 2019, 17:07

matrix pisze:
basket75 pisze: Wszystkie ciekawsze zawodniczki od Igora już z kontraktami, tak w ekstraklasie rosyjskiej jak i na jej zapleczu. Zostało jeszcze kilka nazwisk...ale uwierz mi słaby i bardzo słaby poziom. To już chyba lepiej ściągnąć młode, obiecujące Polki, im dać szansę. Przynajmniej jakieś pożytek dla naszego kraju i reprezentacji (np młodzieżowych).

ale cały czas piszecie sprzecznie......ja wiem, że w Toruniu bida, Ty wiesz.....a szukasz dla Torunia gwiazd 8) Horizont Mińsk to klub z którego może trafić Rosjanka i nawet, jak była liderką tego zespołu to statusu gwiazdy u Ciebie fachowca na pewno nie ma. Ja tam się nie znam 8)

Europejska kk to mój "konik" od wielu wielu lat. Może ligą białoruską nie interesuję się tak mocno jak innymi...ale jakieś tam pojęcie mam. I wiem, że tam się niewiele zmieniło w kwestii tego kto jest najlepszy - czyli Tsmoki Mińsk (z resztą ten klub potwierdził to, wygrywając sezon zasadniczy z bilansem 20 zwycięstw i 0 porażek)...a póżniej jest spora przepaść.

A Gorizont w poprzednim sezonie grał słabo: sezon zasadniczy ukończył na 3 miejscu z bilansem 13:7, co chluby mu nie przynosi (jeszcze rozumiem porażki z Tsmokami...ale pozostałe porażki). Ostatecznie na koniec sezonu, po porażce w półfinale z Olimpią Grodno 1:3, zajął 3 miejsce ale do i Olimpii a przede wszystkim do poziomu Tsmoki Mińsk to mu było daleko.

A zawodniczka o której piszesz czyli Evgenia KOROTYGINA: https://basketball.eurobasket.com/playe ... 15?Women=1

...choć była liderką tego przeciętnego zespołu Gorizontu Mińsk (w polskiej ekstraklasie walczyłby zapewne o miejsca 9-12), nawet będąc liderką zespołu miała bardzo przeciętne statystyki: https://basketball.eurobasket.com/team/ ... 973?Page=3

Pomijam już fakt, dlaczego nie przedłużono z nią po sezonie 2016/2017 kontraktu w Enisey Krasnoyarsk...
Statsy: https://basketball.eurobasket.com/team/ ... 655?Page=3

Wiesz, normalnie bym się nie "produkował" :) ale widzę, że dalej pewne osoby "mącą" Wam w głowach (Kibicom) z różnymi zawodniczkami, bo że Pani K i Pan K chyba nie do końca wiedzą co się dzieje, to jestem pewien na 100% :(

Tak, jak przedstawił to tu Koszy-karz...ja powiem to prościej - Wasz klub płaci teraz powoli cenę dalszego grania warunkowego w ekstraklasie - czyli wpychanie Wam czego leci...wydzieranie każdego grosza jaki tam jeszcze jest czy będzie. Pani K i Pana K mi nie szkoda, wiedzieli doskonale w co się pakują...

Najbardziej to mi szkoda Was - najwierniejszych Kibiców tego klubu, będących z nim często od dawna, bardzo dawna (np Piotr)...

W pewnym stopniu też Eleny...ale tu akurat sama wybrała sobie te "kłopoty"...

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 22 sierpnia 2019, 17:31

basket75 pisze:- Wasz klub płaci teraz powoli cenę dalszego grania warunkowego w ekstraklasie - czyli wpychanie Wam czego leci...wydzieranie każdego grosza jaki tam jeszcze jest czy będzie. Pani K i Pana K mi nie szkoda, wiedzieli doskonale w co się pakują...

Najbardziej to mi szkoda Was - najwierniejszych Kibiców tego klubu, będących z nim często od dawna, bardzo dawna (np Piotr)...

Masz oczywiście 100 proc. racji, ale większość kibiców o których tutaj wspominasz z taką sytuacją się tu liczy i zapewniam Cię, że nikt nie ma wybujałych marzeń odnośnie najwazniejszego czyli ostatecznego miejsca w BLK po sezonie 2019/2020. Prawdziwych pasjonatów tego niszu sportowego cieszą, a najważniejszą rzeczą jest że w ogóle GRAMY. Ja wiem, że stoi to kością w gardle wielu z Was, ale może tak zamienimy się klubami?
PS.Na pewne sprawy kibic nie ma wpływu, a jak tu ciśniecie Maciejowi czy Krystynie to w każdej chwili zrobicie lub możecie to zrobić osobiście, a nie pod wirtualnymi nickami. Jestem tu na tym forum już 11 lat i wszyscy wiedzą kto to jest MATRIX. Zresztą ja tego nie ukrywam

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 22 sierpnia 2019, 17:32

matrix pisze:
basket75 pisze:- Wasz klub płaci teraz powoli cenę dalszego grania warunkowego w ekstraklasie - czyli wpychanie Wam czego leci...wydzieranie każdego grosza jaki tam jeszcze jest czy będzie. Pani K i Pana K mi nie szkoda, wiedzieli doskonale w co się pakują...

Masz oczywiście 100 proc. racji, ale większość kibiców o których tutaj wspominasz z taką sytuacją się tu liczy i zapewniam Cię, że nikt nie ma wybujałych marzeń odnośnie najwazniejszego czyli ostatecznego miejsca w BLK po sezonie 2019/2020. Prawdziwych pasjonatów tego niszu sportowego cieszą nawet inne sprawy, a najważniejszą rzeczą jest że w ogóle GRAMY. Ja wiem, że stoi to kością w gardle wielu z Was, ale może tak zamienimy się klubami?
PS.Na pewne sprawy kibic nie ma wpływu, a jak tu ciśniecie Maciejowi czy Krystynie to w każdej chwili zrobicie lub możecie to zrobić osobiście, a nie pod wirtualnymi nickami. Jestem tu na tym forum już 11 lat i wszyscy wiedzą kto to jest MATRIX. Zresztą ja tego nie ukrywam

acha prowadzę też fan page kibiców Energi już sporo lat i możecie cały czas się z niego i ze mnie śmiać, oczywiście cały czas pod nickami
Pozdrawiam

basket75
Młodzik

Postautor: basket75 » 22 sierpnia 2019, 17:43

Ja się nie śmieję. W zasadzie ten Twój FB jest jest bezkonkurencyjnym żródłem wiedzy o sytuacji w Waszym klubie. Bo oficjalny FB i oficjalna strona internetowa to...ich w zasadzie tak, jakby nie było :(

Z resztą wyrażnie jest podkreślone, że to FB nieoficjalny - Kibiców. Właśnie taki od dyskusji, spekulacji, plotek ale i często informacji, które są znacznie wcześniej podawane niż oficjalnie, w mediach... Szacunek za te lata pracy.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 22 sierpnia 2019, 17:49

basket75 pisze:Ja się nie śmieję. W zasadzie ten Twój FB jest jest bezkonkurencyjnym żródłem wiedzy o sytuacji w Waszym klubie. Bo oficjalny FB i oficjalna strona internetowa to...ich w zasadzie tak, jakby nie było :(

Z resztą wyrażnie jest podkreślone, że to FB nieoficjalny - Kibiców. Właśnie taki od dyskusji, spekulacji, plotek ale i często informacji, które są znacznie wcześniej podawane niż oficjalnie, w mediach... Szacunek za te lata pracy.

DZIĘKUJĘ!!! Wszystko, co tam robię.....robię dla.....toruńskiego kibica, który jest dla mnie najważniejszy. Nie mam i nigdy nie chciałem mieć pełnego kontaktu z klubem ENERGA Toruń, który nie tylko kibiców, ale też media, gdzie znam panów redaktorów traktuje marginalnie, stąd bardzo ciężki przepływ informacji,które osobiście mam z róznych źródeł bo sporo osób już poznałem z tego wąskiego światka. Często jestem robiony w przysłowiowe bambuko stąd też spora ilość błędów zapodawanych, ale powtarzam kibic MUSI BYĆ NAJWAŻNIEJSZY zwłaszcza, że ta piękna dyscyplina moim zdaniem powoli w naszym kraju umiera

basket75
Młodzik

Postautor: basket75 » 22 sierpnia 2019, 18:39

Koszykarki Politechniki Gdańskiej rozpoczęły przygotowania do nowego sezonu

W poniedziałek 19 sierpnia ekstraklasowe koszykarki Politechniki Gdańskiej pod okiem trenerów Vadima Czeczuro oraz Piotra Renkiela rozpoczęły przygotowania do drugiego sezonu w Energa Basket Lidze Kobiet.

Trenujące obecnie w polskim składzie zawodniczki PG pracują nad motoryką korzystając z obiektów Centrum Sportu Akademickiego Politechniki Gdańskiej oraz uroków gdańskich plaż.

W pełnym składzie nasz zespół trenować będzie od września. Treningi przeplatane już wtedy będą z turniejami towarzyskimi. Na chwilę obecną zaplanowane są turnieje w Gdyni (13-15.09) oraz na Litwie (20-22.09).

Rozgrywki ligowe zespół Politechniki Gdańskiej zainauguruje przed własną publicznością 6 października, a przeciwnikiem naszej drużyny będzie ENEA AZS Poznań.

Żródło: https://www.facebook.com/politechnikagdansk/

Kosz-ykarz
Junior

Postautor: Kosz-ykarz » 22 sierpnia 2019, 20:18

Odnosnie sytuacji Katarzynek i transferow ...nie podoba mi sie to ktos rzuca calym skladem , a za chwile co drugie nazwisko jest chybione.. po co na co to komu . tak jak tu ktos napisal ze na 200 % Daria Stelmach w Toruniu . nie bylo nawet propozycji z Torunia , a dwa że chyba nawet DAREK gdzies w meidach powiedzial ze Daria dostala propozycje kontaktu ale zadecydowaly rozbieznosci finansowe wiec tym bardziej nie stac Torunia

Tak naprawde na ta chwile pewne są Tłumak i Podkanska , no i moze byc Weronika Telenga zwlaszcza jesli asystentem bedzie jej partner , mam nadzieje zaś ze nie bedzie w zespole pań typu Marzena Marciniak czy Poleszak , pod protokol bo pod protokol to chyba mozna wcisnac jakies tam wychowanki . Bo jesli sklad ma byc oszczednosciowy i na przetrwanie to niech takowy bedzie

Jeszcze slowo o licencji itp . Wiadomo mniej wiecej o co chodzi - UGODY z agencja gdzie Toruń wisial hajs , agent poszedl na reke z tym bo liczy ze jesli klub bedzie istniec , jakos tam odzyska kase, a do tego narzucil kolejne swoje zawodniczki ktore ,,maja trudnosci '' ze znalezieniem klubu , wiec więź miedzy klubem a agencją jest jeszcze bardziej zażyła ;)
Pół żartem aczkolwiek te slowa maily miejsce w tv toruń Że KRYSIA otrzymanie licencji tlumaczyla to tym , ze AGENCI nie chcą dupuscic do tego by klub toruński przestal istniec :lol: :lol: :lol: :lol: , . AGENCJA chce po prostu swoje pieniadze a nie tam czy klub bedzie lub co sie z nim stanie.

sam czekam na oficjalne info z mediow o skladzie bo rzucać nazwiskami to zawsze latwo . Na pewno wiekszosc co tu zostala wymieniona jest w kregu zaintersowan ale na pozycje 1 czy 5 są / byly po 3-4 kandydatki ostatnio
Sam bym bral na 5 , Hillsman z POzniania ostatnio bo i tania i solidna ale no wlasnie....agencja nie ta .

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 22 sierpnia 2019, 20:22

Kosz-ykarz pisze:sam czekam na oficjalne info z mediow o skladzie bo rzucać nazwiskami to zawsze latwo . Na pewno wiekszosc co tu zostala wymieniona jest w kregu zaintersowan ale na pozycje 1 czy 5 są / byly po 3-4 kandydatki ostatnio
Sam bym bral na 5 , Hillsman z POzniania ostatnio bo i tania i solidna ale no wlasnie....agencja nie ta .

Sam dobrze wiesz, że nikt z toruńskich mediów nic oficjalnego nie puści dopóki Krystyna nie pozwoli :lol: Tak jest od lat i tak będzie teraz

ChrisLbn

Postautor: ChrisLbn » 22 sierpnia 2019, 20:54

Trener Widzewa o składzie swojej drużyny i nadchodzącym sezonie.

https://www.tulodz.pl/sport,koszykowka, ... .html,1478

Roman Szabla
Nowy na forum

Postautor: Roman Szabla » 23 sierpnia 2019, 09:30

W kontekście Torunia "transfer" A.Parzeńskiej też można włożyć między bajki, bo ta wraca do Enei AZS Poznań

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 23 sierpnia 2019, 19:02

Od dzis z Wisla trenuje Justyna Żurowska.
Ciekawe czy udało się zdobyć środki na jej kontrakt czy jest to spowodowane brakiem zawodniczek do treningu ?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 24 sierpnia 2019, 08:51

Oby udało sie te środki na nią znaleźć, choćby póki co na jakiś kontrakt tak do końca roku, a potem - jesli przez te 4 miesiące znajdzie sie jakiegoś sponsora - przedłużyć.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”