1/4 finału: Tęcza Leszno vs. Orzeł Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kto awansuje do kolejnej rundy?

Czas głosowania minął 30 marca 2008, 17:48

Leszno
28
40%
Polkowice
42
60%

Liczba głosów: 70

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 31 marca 2008, 19:21

patrese pisze:18:00 Orzeł Polkowice - Tęcza Leszno (Polkowice 6-10)
:roll:

Simon - z tą najlepsza drużyna to chyba jednak trochę przesada :wink: ale niewątpliwie Krysiewicz może spokojnie kandydować do miana trenera roku, a już na pewno Tęcza jest rewelacją sezonu (bez względu na kolejne spotkania). Gratulacje!

Dziś zanim Polkowice zaczęły biegać było już po meczu...
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 31 marca 2008, 19:28

Greebo pisze:Dziś zanim Polkowice zaczęły biegać było już po meczu...

chodzi o to, ze juz w I kwarcie Leszno je tak wypunktowalo?
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
hool's
Amator

Postautor: hool's » 31 marca 2008, 19:29

a co to za napinki poprostu wierza w swoj zespol nie widze w tym nic dziwnego...
co za idiota :roll:
Obrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 31 marca 2008, 19:32

hool's pisze:a co to za napinki poprostu wierza w swoj zespol nie widze w tym nic dziwnego...

dokladnie. kazdy chce zeby jego druzyny wygrala ale dlaczego od razu to porownywac do napinek?
mecz musial byc brutalny, 5 zawodniczek spadlo za 5 fauli.. ale mimo wszystko gratulacje dla Leszna ze szybko zapomnialy o wczorajszej porazce.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 31 marca 2008, 19:35

Greebo pisze:

Simon - z tą najlepsza drużyna to chyba jednak trochę przesada :wink: ale niewątpliwie Krysiewicz może spokojnie kandydować do miana trenera roku, a już na pewno Tęcza jest rewelacją sezonu (bez względu na kolejne spotkania). Gratulacje!

Zgadzam się.Tęcza to na pewno nie najlepsza drużyna.
Dla mnie najlepszy trener to Maciejewski a najlepszy zespół to Gorzów.
Ale mimo wszystko AZS nie da nam rady w finale :wink: :wink: :wink: :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Gregor
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Gregor » 31 marca 2008, 19:41

patrese pisze:Genialnie :!: :D :D :D
Ogromne gratulacje i podziękowania dla całej drużyny za ten historyczny sukces jakim jest awans do półfinałów. Dzisiaj świetna gra wszystkich zawodniczek pełna zaangażowania i ambicji. Wspaniała obrona, jeszcze cudowny atak. Niesamowita chęć wygrania tego meczu przez leszczynianki nie pozwoliła ani na trochę zbliżyć się polkowiczankom przez cały mecz. Wyśmienita gra Ryan Coleman i Edyty, a także Agnieszki Makowskiej. Ale wszystkie zasługują na najwyższe słowa uznania. A trener Krysiewicz jest po prostu fenomenalny :!:
DZIĘKUJEMY.

A teraz coś z typowań polkowickich napinaczy :

Gregor pisze:3:0 będziecie mieli ale w plecy !!!!!!! I Orzełek obroni BRĄZ :wink: :!:

Gregor pisze:3:1 to zawsze nei 3:0 ale i tak Orzełek przejdzie do nastepnej rundy :wink:

KKobi8 pisze:Bedzie 3:2, bedzie 3:2 Leszno Leszno bedzie 3:2 !!! :)

Jasny pisze:2 bitwy sa wasze ale wojna jest Nasza !!!! :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Leszno - Polkowice 5:1 w tym sezonie i na tym koniec. Dziękujemy za zabawę. :D

TY wierny kibicu na mecz byś sie wybral a nie ciszysz miche przed telewizorem(ewentualnie przed monitorem).......

Awatar użytkownika
hool's
Amator

Postautor: hool's » 31 marca 2008, 19:43

dobrze mowisz dla kazdego jego zespol jest najlepszy, ale dla niektorych tutaj to jest napinanie sie :lol: a dla mnie najlepszy jest Orzełek :lol: :lol: :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 31 marca 2008, 20:01

Gregor pisze:TY wierny kibicu na mecz byś sie wybral a nie ciszysz miche przed telewizorem(ewentualnie przed monitorem).......

Masz jeszcze coś ciekawego do powiedzenia? Wczoraj byłem u was. Dziś niestety nie byłem w stanie przyjechać- poniedziałek nie jest najszczęśliwszym dniem na rozgrywanie meczów. Ale w telewizji widziałem.
A Ty gdzie byłeś podczas pierwszego środowego meczu w Lesznie :?:
Nie ma to jak się znowu napiąć, nie Młynio :?: :wink:

hool's pisze:a co to za napinki poprostu wierza w swoj zespol nie widze w tym nic dziwnego...
co za idiota :roll:

Trochę pokory i kultury, tłuku!

Greebo pisze:

Greebo, takiego dzisiejszego wyniku po wczorajszej słabej grze się nie spodziewałem. Przyznaję. Ale to tylko w tym meczu. Obstawiałem 3:2 w całym pojedynku.

Za gratulacje wszystkim dziękujemy w imieniu całej drużyny i kibiców. :) Pozdrawiam.
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Awatar użytkownika
SEP-CE
Młodzik

Postautor: SEP-CE » 31 marca 2008, 20:01

No wiec ja powiem tak :
Cały sezon do d*** ! Gra dzisiaj fatalna ! Pod koniec 2 kwart w 30 sekund traciliśmy chyba z 8 pkt. i było po meczu.

Gratulacje dla Leszna, bo był to zespół lepszy. :)

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 31 marca 2008, 20:05

Jak to powiedział Łabądź w playoffach liczy się khem doświadczenie :)
Dzisiaj wystarczyło doświadczenie Edyty K.

W sumie jestem zażenowany postawą Polkowic w tej serii. Trzęsące się ręce w meczach w Lesznie, wymęczone zwycięstwo wczoraj i dzisiaj do przerwy już właściwie można było iść na ryby. W drugiej połowie mimo, że wyższa połowa Lesznianek już była na wymarciu i tak Stampalija nie pokazała nic, a Ndiaye zapunktowałą jak już było pozamiatane. Może to wina Spisackiego, może laski się zagotowały po dwóch porażkach w Lesznie, może...
Faktem jest, że Duda potwierdziła dziś nieprzypadkowe miejsce w czwórce po sezonie zasadniczym. Teraz czas nad morze, dzięki czemu wreszcie zobaczę czy Mieloszyńska nadaje się do Lotosu :-)
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 31 marca 2008, 20:15

hellraiser pisze:
Greebo pisze:

Jak AZS zrobiłby najwieksza sensacje sezonu 2007/2008 to dla mnie dziewczyny w meczu z Lotosem mogły by sie na parkiet położyć :D

Trzymać kciuki :D

Mysle ze trener Maciejewski i Krysiewicz swietna prace wykonuja w Polsce. Wiecej takich trenerów którzy od Zera praktycznie potrafia zbudowac swietny zespół a reprezentacja wróci na salony europy.

Co do meczu to GRATULACJE GRATULACJE GRATULACJE :D
Załuje ze meczu nie moglem zobaczyc ale wynik jest prawdziwym pogromem.

Nalezał sie Teczy ten awans za caly sezon zarówno zawodniczkom jak i kibicom ktorzy praktycznie od zera stworzyli naprawde cos fajnego i sa jednymy z najlepszych ekip wyjazdowych :)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 31 marca 2008, 20:36

hellraiser pisze:
Greebo pisze:

Oczywiście nie chodziło mi o to, że Tęcza jest najlepsza, najsilniejsza w PLKK - tylko, że mając taki zepół (personalnie) jaki ma, ma najlepszą drużynę - kolektyw - słowem "poskładane klocki" na miarę swoich możliwości i indywidualności nie porażających przecież - czyli stare dobre 2+2=5.

Jasne, że nie sugerowałem wyższości bezwzględnej Tęczy nad Lotosem czy Wisłą - a pewnie i AZS-em...

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 31 marca 2008, 20:44

Gratulacje dla Leszna :!: :!: No to czekam na gruntowne wietrzenie składu :wink: Co z tego, że nasze gonią jak wszystko tracą w 50sek. przedk ońcem kwarty, dlej nasze genialne osobiste i wyprowadzenie piłek z własnej połowy i tracenie piłek które się dopiero co odzyskało...
Ale co tam liczę na walkę o 5miejsce i na pokazanie charakteru.
MKS ORZEŁ NA DOBRE I NA ZŁE

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 31 marca 2008, 20:47

Gratulacje dla Leszna! Kto by pomyślał że zespół który w zeszlym sezonie sie ledwie utrzymał teraz odprawi medaliste z poprzedniego sezonu. A co do Polkowic to warto byłoby się spotkać w meczach o 5 miejsce. 8)
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 31 marca 2008, 20:49

Bardzo lubię Mieloszyńską i jak wielokrotnie pisałem, szkoda, że już w tym sezonie nie grała W eurolidze. Zegar biologiczny tyka, Daria ma 25 lat, a doświadczenie na arenie międzynarodowej znikome.
Wyjazdy do USa polskich zawodniczek ogólnie uważam za kretyńskie, szlajają się po jakiś dziadowskich uniwersytetach, dusząc po parę pkt, po czym powracają i w naszej lidze są co nawyżej przeciętne.
Z Darią jest inaczej, ale mimo wszystko, uważam, że gdyby została w Polsce miast wyjezdzać do USA ( no oczywiscie o ile nie dostałaby się pod skrzydła Tomka H. prezentowałaby) jeszcze lepszy poziom.
No zobaczymy jak będzie w repie - mam nadzieję, że wedrze się tam przebojem siejąc popłoch w szeregach rywalek, a nie np skończy na statsach typu : 7,4 pkt i 3,7 reb...
Tak czy siak powodzenia!!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”