Co słychać w Kadrze Polski?

Wszystko na temat kadr narodowych. Reprezentacje seniorek oraz młodzieżowe

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Re: Co słychać w Kadrze Polski?

Postautor: jimmy » 31 maja 2010, 09:58

Dżi ej el ej pisze:hhehe a co Wy na to gdyby Charity Egenti zagrała w kadrze ? :D właściwie to już Charity Szczechowiak ;)

chyba na paraolimpiadzie
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

anatol
Żak

Postautor: anatol » 31 maja 2010, 10:07

jimmy pisze:
Dżi ej el ej pisze:hhehe a co Wy na to gdyby Charity Egenti zagrała w kadrze ? :D właściwie to już Charity Szczechowiak ;)

chyba na paraolimpiadzie

Czyżby już był ślub? Bo mówiło się o narzeczeństwie.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 31 maja 2010, 10:40

no to zyskamy miejsce dla kolejnej pani z USA. :lol: 8) Same plusy

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 31 maja 2010, 17:13

jimmy pisze:

chyba na paraolimpiadzie

chyba by sobie LEPIJEJ radziła niz p. Gburczyk
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

KrK
Amator

Postautor: KrK » 09 czerwca 2010, 14:27

Trener reprezentacji Polski kobiet Dariusz Maciejewski powołał szesnaście zawodniczek na badania lekarskie oraz pierwsze zgrupowanie w Białej Podlaskiej w dniach 15 - 26 lipca 2010 roku.

Zawodniczki powołane na zgrupowanie: (klub w sezonie 2009/2010)

Katarzyna Dźwigalska, Justyna Żurowska, Agnieszka Kaczmarczyk, Izabela Piekarska (AZS PWSZ Gorzów Wlkp.), Paulina Pawlak, Ewelina Kobryn (Wisła Can - Pack Kraków), Agata Gajda, Monika Krawiec (Energa Toruń), Weronika Idczak, Agnieszka Skobel (INEA AZS Poznań), Justyna Jeziorna, Daria Mieloszyńska (CCC Polkowice), Katarzyna Krężel (Utex Row Rybnik), Alicja Perlińska (ŁKS Siemens AGD Łódź), Magdalena Leciejewska (Lotos Gdynia), Joanna Walich (Super Pol Tęcza Leszno).

~ PZKosz.pl

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 09 czerwca 2010, 14:41

artykuł aktualny to powinni zrobić prawidłowe przynależności zawodniczek do klubów a nie Lecia w Gdynia, Walich w Lesznie itp. :D

koszykarz

Postautor: koszykarz » 09 czerwca 2010, 16:39

Mam nadzieję , że wreszcie Krawcowa się przełamie - w końcu Maciejewski ZAWSZE wypowiadał się o niej w samych superlatywach więc jestem dobrej myśli

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 09 czerwca 2010, 17:54

Pytanie tylko, dlaczego w kadrze nie ma Pałencji? Jak dla mnie zdecydowanie lepiej by się wpasowała niż Piekarska, plus w ogółe euroligowo doświadczona koszykarka jest mile widziana.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 09 czerwca 2010, 17:58

a ja myślę Saletra, że oba użyte przez Ciebie nazwiska można powiązać ze sobą ;-) tylko spekuluję, bo nie wiem, ale przecież mogło być tak: Maciejewski chciał Pałeczkę w Gorzowie, ta mu odmówiła, więc musiał zostawić sobie Piekarską, a na kadrze po prostu postąpił podobnie - nie chcesz ze mną współpracować, to nie - Iza chce 8)

a poważnie mowiąc - mam nadzieję, ze po nastepnym sezonie Pałeczka będzie wymieniana jednym tchem obok Kobryn i Leci i nikt nie będzie nawet myślał o Kruszynie i innych ...

pozdrawiam

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 09 czerwca 2010, 23:00

Dżi ej el ej pisze:artykuł aktualny to powinni zrobić prawidłowe przynależności zawodniczek do klubów a nie Lecia w Gdynia, Walich w Lesznie itp. :D

Może przydałoby się czytanie ze zrozumieniem?? :shock: Jak byk jest w tym artykule napisane:
Zawodniczki powołane na zgrupowanie: (klub w sezonie 2009/2010)
Moim skromnym zdaniem - i chyba nie tylko moim :lol: - sezon 2009/2010 kilka tygodni temu przeszedł do historii... Po co wprowadzać chaos i podawać przynależności na stan dzisiejszy? Niektóre panie zmieniły kluby, inne mogą zmienić.

Również uważam, że brak powołania dla Agi jest dziwny i trochę niemerytoryczny. Jednak cóż - selekcjoner wybiera i on ponosi odpowiedzialność za swoje decyzje. Mam wrażenie, że to właśnie z tej 16-stki (a w zasadzie 15-stki, bo za chwilę Monia K. znowu okaże się kontuzjowaną...) Maciejewski w przyszłym roku wybierze jedenaście pań na ME, a do tego doda Bibę. Choć oczywiście mogą zaistnieć jeszcze jakieś okoliczności, jak np. przekonanie się do Majewskiej czy skaperowanie jakiejś PG z USA...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 11 czerwca 2010, 21:22

Reprezentacja Polski kobiet rozpoczyna drogę do Bydgoszczy

Agata Gajda i Monika Krawiec z toruńskiej Energi zostały powołane na lipcowe zgrupowanie reprezentacji koszykarek. Szanse ma jeszcze Patrycja Gulak, która znalazła się na liście rezerwowych. Gajda ma pewne miejsce w kadrze od początku pracy trenera Dariusza Maciejewskiego.

Reprezentacja Polski
Dźwigalska, Żurowska, Kaczmarczyk, Piekarska (AZS PWSZ Gorzów), Pawlak, Krężel, Kobryn, Leciejewska (Wisła Can Pack Kraków), Gajda, Krawiec (Energa), Idczak, Skobel (INEA AZS Poznań), Jeziorna, Mieloszyńska (CCC Polkowice), Perlińska (ŁKS Łódź), Walich (Tęcza Leszno).
Rezerwowe: Pietrzak, Babicka (CCC), Gulak-Lipka (Energa)
Była z reprezentacją na wyjazdowym tourne w Stanach Zjednoczonych, a teraz będzie walczyć o miano pierwszej rozgrywającej z Pauliną Pawlak, Katarzyną Dźwigalską i Weroniką Idczak.

Na lipcowym zgrupowaniu będzie jej towarzyszyć kolejna torunianka Monika Krawiec. Jednej z najlepszych skrzydłowych ekstraklasy zabrakło niespodziewanie w USA. Trener Maciejewski tłumaczył, że koszykarka miała wypocząć po wyczerpującym sezonie ligowym. - Jeśli tylko wróci do zdrowia, to dostanie powołanie na kolejne zgrupowanie. Jej charakter i styl gry bardzo pasuje do mojej drużyny - wyjaśniał "Pomorskiej”.
Szkoleniowiec dotrzymał słowa i Krawiec tym razem otrzymała zaproszenie. W sumie Maciejewski 15 lipca spodziewa się szesnastu koszykarek. Kadra rozpocznie zgrupowanie od badań lekarskich, a potem będzie trenować w Szklarskiej Porębie (do 26 lipca).

Lipcowy obóz jest pierwszym etapem przygotowań kadry do mistrzostw Europy 2011. Turniej zostanie rozegrany w Polsce, a najlepsze koszykarki kontynentu będą gościć hale w Bydgoszczy, Katowicach i Łodzi. To pierwsze z cyklu zgrupowań, które zakończą się dopiero we wrześniu, tuż przed startem ekstraklasy.
Wśród powołanych koszykarek najwięcej jest przedstawicieli AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski, macierzystego klubu Maciejewskiego oraz Wisły Can Pack Kraków (po cztery). Po raz pierwszy od lat nie ma w składzie zawodniczki aktualnego mistrza Polski Lotosu Gdynia. Zaskakująca jest za to obecność wśród zaproszonych byłej torunianki, a obecnie koszykarki ŁKS Łódź Alicja Perlińska.

pomorska.pl

danila
Nowy na forum

Postautor: danila » 12 czerwca 2010, 03:04

szukamy playa? najlepsza jest Idczak tylko brak jej ogrania na wyższym poziomie,talent to nie wszystko a mam wrażenie że zatrzymała się w rozwoju.cieszy mnie też powrót do ligi Agi Szott bo jak dla mnie to była zawodniczka która najbliżej zbliżyła się do poziomu BIBY(Lotos-Gorzów 2005/06 w Gdyni)co to był za pojedynek między nimi,gdyby nie kontuzje i wakacje(Szwajcarja?)

Marcino
Żak

Postautor: Marcino » 12 czerwca 2010, 06:31

danila pisze:szukamy playa? najlepsza jest Idczak tylko brak jej ogrania na wyższym poziomie,talent to nie wszystko a mam wrażenie że zatrzymała się w rozwoju.

Taki nocny żarcik ?;)

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 12 czerwca 2010, 08:44

Marcino pisze:
danila pisze:szukamy playa? najlepsza jest Idczak tylko brak jej ogrania na wyższym poziomie,talent to nie wszystko a mam wrażenie że zatrzymała się w rozwoju.

Taki nocny żarcik ?;)

Obecnie lista potencjalnych dobrze rokujących rozgrywajek w tym kraju wygląda jakoś tak:
1. Casimiro
2. Casimiro
3. właściwie czy jest sens wymieniać?

Ale na razie Ramona to musi się pozbierać do kupy po kontuzji i zobaczymy czy ta lista dalej jest aktualna...
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

danila
Nowy na forum

Postautor: danila » 12 czerwca 2010, 12:12

a właśnie zapomniałem o niej tylko niestety nie widziałem jej na live

Wróć do „Reprezentacja Polski”