TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012

Postautor: bart_81 » 05 maja 2011, 19:50

To chyba kluczowa informacja dla gorzowskich fanów basketu. Przebolałbym odejście każdej zawodniczki ale odejście trenera mogłoby oznaczać koniec poważnej koszykówki w Gorzowie. Dziekuje Panie trenerze 8)

To teraz czekamy na jakieś pierwsze transferowe informacje

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 05 maja 2011, 19:52

Verameyenka w Krakowie to byłby może i ciekawy pomysł np do czasu powrotu do zdrowia Leci. Chociaż Białorusinka gra chyba głównie na centrze.Tylko, że w pewnym momencie mogłoby się okazać, że mamy za mało Polek. Natomiast wydaje się, że dobrze się stało, że Leuczanka została na nowy sezon.
Czekam jeszcze na kontrakty z Ewką, Paulą, Kasią, Erin, Nicole.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 05 maja 2011, 19:58

zibiz pisze:Verameyenka w Krakowie to byłby może i ciekawy pomysł np do czasu powrotu do zdrowia Leci. Chociaż Białorusinka gra chyba głównie na centrze.Tylko, że w pewnym momencie mogłoby się okazać, że mamy za mało Polek. Natomiast wydaje się, że dobrze się stało, że Leuczanka została na nowy sezon.
Czekam jeszcze na kontrakty z Ewką, Paulą, Kasią, Erin, Nicole.

Veremeenka raczej jednak gra na 4-ce ;) I w kadrze u boku Leuchanki i tym bardziej w Orenburgu u boku Charles. W transfer średnio wierze.. bo posiadanie 3 podkoszowych zawodniczka z europejskiego top10 jest imo nie realne. Ale chciałbym sie mylić 8)

Co do Gorzowa - dla niego na pewno dobrze ze Maciejewski został, ale moglibyście se darować tych :"wzurszajonych" szopek konferencyjnych .. najpierw "wypchnięta" przez złego prezydenta Zurowska, teraz załamujący sie głos trenera rezygnującego z życiowej szansy.. blee
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 05 maja 2011, 20:17

Nie wiem po co ten cyrk z Maciejewskim był.. Przecież wiadomo było że nie odejdzie z Gorzowa... Nie piszę tego w negatywnym aspekcie. Wręcz przeciwnie - tzn. że Gorzów nadal będzie groźny dla każdego. Bo gwarantuje to styl trenerski DARKA . Ciekawe gdzie Żurowska pójdzie bo jakoś nie wierze że uda jej się kariera zagranića - tak więc do żadnego klubu czołowego raczej nie pójdzie .

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 05 maja 2011, 20:19

Jeaaahhhhh Nasz Gorzowski "Ferguson" zostaje :)) Kamien z serca spadl !!

NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!

o reszte juz jestem spokojny : )

koszykarz: jezeli mialbys oferte gdzie moglbys zarabiac 3-4-5 razy tyle co we wlasnym miescie to kazdy by sie na powaznie nad taka oferta zastanowil.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Anil
Nowy na forum

Postautor: Anil » 05 maja 2011, 20:32

Endrju pisze:o reszte juz jestem spokojny : )

Popieram :D. Wielkie ufff już bałem się,że zostaniemy ( jako Gorzów ) bez koszykówki bo wiemy ile dla tego klubu robi Darek :). A co transferów..."Rzucający na lewo i prawo nazwiskami na forum ojro " sugeruje, że Lude Sapovą w Krakowie. Wie ktoś może coś więcej...? Bo sam nie wiem czy wierzyć czy nie zbyć jak większośc postów tej osoby

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 05 maja 2011, 20:38

koszykarz: jezeli mialbys oferte gdzie moglbys zarabiac 3-4-5 razy tyle co we wlasnym miescie to kazdy by sie na powaznie nad taka oferta zastanowil

zastanowił owszem, ale nie gadał o tym w każdym możliwym wywiadzie. ale widocznie w Gorzowie to jest trendi:]

a wracajac do głownego tematu to pojawiła się informacja o tym, że trener George przenosi się do Turcji, a konkretnie do Fenerbahce.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 05 maja 2011, 20:45

66-400 pisze:Dariusz Maciejewski zostaje w Gorzowie!

Po odejściu Justyny Żurowskiej wiele osób zastanawiało się czy klub z Gorzowa opuści również trener Dariusz Maciejewski. Dzisiaj szkoleniowiec gorzowianek oświadczył, że zostaje z klubem!

Podczas podsumowania sezonu w Hotelu Fado Dariusz Maciejewski nie chciał dojść do głosu, jednak poproszony przez wiceprezesa Ireneusza Madeja po chwili wyznał, łamiąc głos, że zostaje w Gorzowie. - Wahałem się do ostatniej chwili. Jeszcze pięć minut przed dzisiejszym spotkaniem miałem telefon z Rosji, bardzo miły dla mnie, podbijający mocne moje cele i ambicje, ale pokierowałem się sercem, a nie rozumem i zostaję w Gorzowie. Teraz będziemy musieli myśleć nad budową składu na przyszłoroczny sezon. Mam nadzieję, że moja decyzja w tym pomoże - powiedział Dariusz Maciejewski, szkoleniowiec akademiczek.

Szczegóły wkrótce.

Źródło: 66-400.pl http://www.66-400.pl/wiadomosc/1105-dariusz-maciejewski-zostaje-w-gorzowie

Już myślałem, że to Maciejewski robi porządki w Orenburgu wyrzucając Charles i Veremeenkę robiąc miejsce dla Żurowskiej i Piekarskiej, ale jednak nie... :lol:

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 05 maja 2011, 20:52

ann pisze:
koszykarz: jezeli mialbys oferte gdzie moglbys zarabiac 3-4-5 razy tyle co we wlasnym miescie to kazdy by sie na powaznie nad taka oferta zastanowil

zastanowił owszem, ale nie gadał o tym w każdym możliwym wywiadzie. ale widocznie w Gorzowie to jest trendi:]

a wracajac do głownego tematu to pojawiła się informacja o tym, że trener George przenosi się do Turcji, a konkretnie do Fenerbahce.

tam gdzie (podobno) Babkina tam tez Dżordż :lol:
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 05 maja 2011, 21:13

Endrju pisze:Jeaaahhhhh Nasz Gorzowski "Ferguson" zostaje :)) Kamien z serca spadl !!

koszykarz: jezeli mialbys oferte gdzie moglbys zarabiac 3-4-5 razy tyle co we wlasnym miescie to kazdy by sie na powaznie nad taka oferta zastanowil.

Endrju - dlatego szczerze napisałem iż DAREK jest zbyt mocno przywiązany do klubu , miasta itp by mógł odejść. - dlatego nie wierzyłem że odejdzie z Gorzowa . Przecież to jedna z ikon , wizytówek waszego klubu.

Ruda_
Żak

Postautor: Ruda_ » 05 maja 2011, 21:50

Koszykarz (Toruń) pisze:
Endrju pisze:Jeaaahhhhh Nasz Gorzowski "Ferguson" zostaje :)) Kamien z serca spadl !!

Endrju - dlatego szczerze napisałem iż DAREK jest zbyt mocno przywiązany do klubu , miasta itp by mógł odejść. - dlatego nie wierzyłem że odejdzie z Gorzowa . Przecież to jedna z ikon , wizytówek waszego klubu.

Justyna też jest przywiązana do Gorzowa i jest "ikoną" naszego klubu, a jednak odeszła... Więc jak widzisz "ikony" mogą odejść

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 05 maja 2011, 23:05

Zobaczymy gdzie ostatecznie wyląduje 8)

kael12
Nowy na forum

Postautor: kael12 » 06 maja 2011, 09:01

Dikeoulakos poza Lotosem Gdynia

Źródło: lotosgdynia.pl

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 06 maja 2011, 10:52

Krawczyk też.Przechodzi do Arras.

kael12
Nowy na forum

Postautor: kael12 » 06 maja 2011, 11:41

Babkina także odchodzi z Lotosu

Jak już informowaliśmy wcześniej, Georgios Dikaioulakos nie będzie w przyszłym sezonie trenerem Lotosu Gdynia. Razem z greckim szkoleniowcem Gdynię opuszcza także Elina Babkina.- Dikeoulakos jest również szkoleniowcem reprezentacji Łotwy i Babkina postanowiła grać w zespole, który będzie prowadził Grek. Gdyby George zdecydował się zostać w Gdyni, Elina również, nie bacząc na inne intratne oferty, nadal występowałaby w Lotosie. Szkoda, bo ta zawodniczka ma za sobą świetny sezon - powiedział PAP prezes gdyńskiego klubu Mieczysław Krawczyk.

Dikaioulakos i Babkina zasilą prawdopodobnie Fenerbahce Stambuł. Łotewska rozgrywająca ma za sobą bardzo udany sezon. Spisywała się nieźle w Eurolidze. W lidze polskiej notowała średnio 12,8 pkt, 3,5 as i 2,4 zb. Elina Babkina została wybrana MVP finałowego turnieju Pucharu Polski w Polkowicach. Jej dobra postawa została także zauważona za oceanem, gdyż Łotyszka została wybrana w trzeciej rundzie draftu WNBA przez Los Angeles Sparks.

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... -z-lotosu/

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”