Euroliga - 7 kolejka
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Euroliga - 7 kolejka
Szkoda ostatniej minuty ;/ Jest nieźle ale mogło byc bardzo dobrze, i to mimo fatalnie zastawianej własnej tablicy, podłej strefy (chwała bogu ze rywalki nic nie trafiały z czystych pozycji) i najsłabszego poki co od dłuższego meczu Erin. Pecs cos mało agresywnie w obronie, my zresztą też.. jak nie staniemy w ktoryms momencie to powinno udać sie wygrac.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Wislaczki za przeproszeniem spier... kretyńsko końcówkę i miast wyniku 36 : 25, skończyło się na 6 pkt różnicy.....
Bezsens kompletny. Potem Peczanki wydusza jakąś fuksiarską trójkę, psu z gardła wyciągną kolejne dwa rzuty za dwa pkt i z misterniej zdobytej przewagi nie zostanie nic i znów trzeba się będzie z nimi szarpać nerwowo w końcówce.
Oby się tak jednak nie stało - warto odskoczyć na samym początku trzeciej kwarty i mam nadzieję, że Hernandez mocno zmobilizuje zawodniczki od samego początku.
Jak na razie szaleje Ewka- oby tak dalej. Martwi mnie jednak Krężelówka - duszenie 2 pkt z wolnych to z pewnością nie jest to, na co ją stać. Miłoby było gdyby w końcu zapunktowała dwucyfrowo w Euro.
Bezsens kompletny. Potem Peczanki wydusza jakąś fuksiarską trójkę, psu z gardła wyciągną kolejne dwa rzuty za dwa pkt i z misterniej zdobytej przewagi nie zostanie nic i znów trzeba się będzie z nimi szarpać nerwowo w końcówce.
Oby się tak jednak nie stało - warto odskoczyć na samym początku trzeciej kwarty i mam nadzieję, że Hernandez mocno zmobilizuje zawodniczki od samego początku.
Jak na razie szaleje Ewka- oby tak dalej. Martwi mnie jednak Krężelówka - duszenie 2 pkt z wolnych to z pewnością nie jest to, na co ją stać. Miłoby było gdyby w końcu zapunktowała dwucyfrowo w Euro.
Do przerwy lepiej niż myślałem. Szkoda tylko tej niefartownej i źle rozegranej końcówki. Na razie Pecs szokująco mało fauli, na co zwracał uwagę wzburzony tym faktem ich coach.
Oby Ewka dalej tak pruła w drugiej połowie, a jeśli nieco osłabnie, to może włączy się Erin albo Janell.
PS. Łabędź jak zwykle przechodzi sam siebie. Świetny przykład to koniec pierwszej połowy...
PS. Łabędź jak zwykle przechodzi sam siebie. Świetny przykład to koniec pierwszej połowy...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
- hellraiser
- Junior
No i udało sie przełamac serie wyjazdowych porażek i to dosc spokojnie. Szkoda ze w koncówce meczu po raz kolejny zamaist dobic rywala to trwonimy przewagę bo mozna było pojechać i +20, a małe punkciki mogą byc bardzo ważne przy rozstawieniu w PO. Tak czy siak udział w kolejnej fazie mamy na 99.99% pewny, a i wróciliśmy do gry o wysoki numerek w rozstawieniu dzięki zaskakującym wynikom wczoraj mamy szanse i na pierwsza 4-ke, ale do tego jeszcze dłuuuuga droga).
PS. Łabedzia wyłaczyłem jeszcze przed meczem jak stwierdził ze 2 miejsce gwarantuje rozstawienie w 1 rundzie PO..
PS. Łabedzia wyłaczyłem jeszcze przed meczem jak stwierdził ze 2 miejsce gwarantuje rozstawienie w 1 rundzie PO..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
No i jest wygrana.
Przy +16 pkt zaczęły się jakieś nieprzygotowane rzuty, straty, nieco luzu w obronie. Jednak już było za późno, żeby cokolwiek się zmieniło. W wolnych w końcu lepiej, chociaż końcówka nieco popsuła statystykę. Niesamowita "trójka" Erin - niemal żywcem ADF z siódmego finału 2008.
Dobrze, że właśnie Erin włączyła się nieco w drugiej połowie pod względem punktów. Reasumując - dobrze, że obyło się bez szarpaniny i gry na styku do ostatniej sekundy, czego trochę się obawiałem.
Kosmici czy nie, ale w całości reprezentujący ród żeński.
hellraiser pisze:Ktoś śmie narzekać na polskich sędziów![]()
![]()
![]()
![]()
Tutaj sędziują jakcyś kosmici![]()
![]()
Kosmici czy nie, ale w całości reprezentujący ród żeński.
Greebo pisze:PS. Łabedzia wyłaczyłem jeszcze przed meczem jak stwierdził ze 2 miejsce gwarantuje rozstawienie w 1 rundzie PO..
Rivas wyłaczyło z gry McCougthry (albo sama sie wyłączyła..) przez co szanse Lotosu na awans stają sie iluzoryczne.
Gorzów bez Leuchanki i Greene (czemu nie grała?) planowo bez szans w Schio. Za tydzien musi wygrac w Brnie by miec wiecej niz czysto teoretyczne szanse na awans.
Taranto pewnie ale niezbyt wysoko z Ryga. W meczu tym nie pało w sumie 100 pkt.. za tydzień my gramy z Włoszkami i może byc podbnie, a to spotkanie o ogromnym znaczeniu. jesli wygramy w miare wysoko (chocby tak jak dzis - 10 pkt) to będziemy miec ogromne szanse na wyprzedzenie Taranto w rankingu na PO.
Taranto pewnie ale niezbyt wysoko z Ryga. W meczu tym nie pało w sumie 100 pkt.. za tydzień my gramy z Włoszkami i może byc podbnie, a to spotkanie o ogromnym znaczeniu. jesli wygramy w miare wysoko (chocby tak jak dzis - 10 pkt) to będziemy miec ogromne szanse na wyprzedzenie Taranto w rankingu na PO.
W mojej opinii mecz jako zespół zagrany lepiej niż w Gdynii, chociaż doznaliśmy kolejnej porażki w Euro. Rozmiary nie tak straszne jak można było się spodziewać. Ba, wydaje mi się, że gdyby była Lauchanka i Kalana to przewaga 13pkt została by zniwelowana, a nawet rzekłbym, że przywieźli byśmy z Włoch 2 pkt. Realia są jednak inne. Cóż zostały nam 3 mecze..
Nie ma to jak nadrobić parę punktów gdy mecz już rozstrzygnięty. Od razu optymizm sie pojawia. 
Całe szczęście, że Wisłą przełamała passę porażek polskich porażek na wyjeździe, którą przytoczył z z niezwykłym pietyzmem Greebo ( za co podziękowania).
Taranto nie olśniewa i jest jak najbardziej do pokonania.
Z kolei w wolnym czasie, napiszę o tegorocznej postawie Gorzowa w Euro i przykro to mówić, ale na tej postawie nie ma co zostawiać suchej nitki - rozmiary porażki z Bourges określiłbym niestety ale mianem chamstwa - innych słów na taką postawę nie znajduję.
Bilans 2-5 jest fatalny i jak tak sobie myslę, to moze przed sezonem powinniśmy wystawic do Euro tylko Wisłę. Cała reszta nie ma jak widac sensu. Z drugiej strony skąd mieliśmy przypuszczac ,że będzie aż tak kiepsko? Lotos jeszcze można jakos rozgrzeszyć- bo faktycznie skład maja lepszy tylko od Gospiciu.
Mam nadzieję, że humory poprawi nam nieco Wisła wygrywając wszystko do końca rundy
Taranto nie olśniewa i jest jak najbardziej do pokonania.
Z kolei w wolnym czasie, napiszę o tegorocznej postawie Gorzowa w Euro i przykro to mówić, ale na tej postawie nie ma co zostawiać suchej nitki - rozmiary porażki z Bourges określiłbym niestety ale mianem chamstwa - innych słów na taką postawę nie znajduję.
Bilans 2-5 jest fatalny i jak tak sobie myslę, to moze przed sezonem powinniśmy wystawic do Euro tylko Wisłę. Cała reszta nie ma jak widac sensu. Z drugiej strony skąd mieliśmy przypuszczac ,że będzie aż tak kiepsko? Lotos jeszcze można jakos rozgrzeszyć- bo faktycznie skład maja lepszy tylko od Gospiciu.
Mam nadzieję, że humory poprawi nam nieco Wisła wygrywając wszystko do końca rundy
przepraszam Saletra ale bez Greene i Leuczanki co ty byś zrobił "mistrzu" nie to ,że się napinam ,ale trochę to nie obiektywne
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
friel pisze:przepraszam Saletra ale bez Greene i Leuczanki co ty byś zrobił "mistrzu" nie to ,że się napinam ,ale trochę to nie obiektywne
Leuchanka i Greene grały z Bourges po 30 minut, a warto wspomnieć ,ze w zeszłym sezonie nie mieliście tych zawodniczek w składzie a daliście rzucic Bourges 39 pkt. W dodatku tamten mecz wygraliście, Teraz straciliście 86 pkt u siebie a Bourges osłabił skład - wnioski nasuwają się zatem same.
nie wiem czy jest takie słabe skoro jest na 3 miejscu i przegrało tylko 2 mecze ;/
Po za tym w przeciwieństwie do większości kibiców ja dalej uważam że mieliśmy w zeszłym sezonie skład lepszy bardziej zbilansowany
Po za tym w przeciwieństwie do większości kibiców ja dalej uważam że mieliśmy w zeszłym sezonie skład lepszy bardziej zbilansowany
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”