reprezentacja na mundial

Pisz o czym chcesz

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
majkel*
Amator

Postautor: majkel* » 15 maja 2006, 22:00

aha zapomniałem dodać tych panów

Piotr Giza- :lol: :lol: :lol: bez komentarza

i Dudka-ten pan powinien mieć dożywotni zakaz wstępu do repry :evil:

może sie nie znam ale że Franka nie ma który uratował Janasowi dupe z 3 razy to :shock: :shock: :shock: :shock:
Dobrze że Żurawskiego wziął :shock:

3 MECZE I DO DOMU :!: 8)
Pabianice Pabianice ŁKS!!!

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 15 maja 2006, 22:02

majkel* pisze:To jest DRAMAT :!: :evil:

Bramkarze-Kuszczak i Boruc -każdy wie o nich wszystko,Fabiański jeden dobry sezon :?
Obrońcy-Bąk-wiadomo,Baszczyński to samo, 1. Gancarczyk-a kto to k**** jest :?: :shock: i gdzie on w ogóle gra :?: nie no super :lol: :lol:
Mila-chyba za to że piękn bramke strzelił wyspą
:lol:
2. Lewandowski :roll: nigdy go nie lubiałem-LOL
Rasiak- :lol: :lol: :lol: :lol: drewno w cenie :shock:
3. Brożek-czym on zasłużył?? i on bedzie sie am ogrywał....ogrywa to sie na sparingach a nie na MŚ :!: :evil: a gdzie Franek,gdzie Sagan??

więcej nie komentuje ....ide po browar....

Świetna wypowiedź. :lol: :lol: :lol:

Ad. 1 nie ważne gdzie gra, ważne zeby dobrze grał w kadrze :!:

Ad. 2 tak to jest wystarczający argument za tym aby go nie powoływać

Ad. 3 Za zasługi to już pojechali niektórzy na mistrzostwa. Efekt widoczny byl 4 lata temu

Natomiast jeśli chodzi o moje spostrzezenia, to czas na ocene kadry Janasa będziemy mieli po mistrzostwach. Trzeba zaufać trenerowi bo nic innego nam nie pozostaje. Każde biadolenie jest po prostu śmiechu warte.

Awatar użytkownika
majkel*
Amator

Postautor: majkel* » 15 maja 2006, 22:13

No no bedziemy sie śmiać po Mistrzostwach :lol:
Pabianice Pabianice ŁKS!!!

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 15 maja 2006, 22:24

Pewnie dla wielu z nas jest to ogromna niespodzianka i przeżycie, że w kadrze zabraknie Jurka Dudka i Tomka Frankowskiego.. szczerze, ja przyjąłem to ze spokojem i staram się zrozumieć selekcjonera. Oceniać będziemy po Mistrzostwach Świata - tak więc panowie - może być całkiem możliwe, że po Mundialu Ci wszyscy, którzy dziś się naśmiewają będą nosili Brożka, Boruca czy Jelenia na rękach, a o Janasie będą pisać - miał trener nosa i czuja, że nie wziął tego i tamtego, a zastąpił ich tym i srym.. tego sobie, Wam i im życzę :wink: DO BOJU POLSKO!!!
..you got to lose, to know how to win..

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 15 maja 2006, 22:28

Dobre decyzje Janasa co do Dudka i Frankowskiego! Troche dziwi powołanie Brożka, bo Jeleń jak najbardziej zasłużył. Brawo za odważne decyzje! Młodzi muszą grać!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 15 maja 2006, 22:57

o ile brak Dudka da sie jeszcze jakos wytłumaczyć, to juz brak Franka jest jak policzek wymierzony jemu przez Janasa:/ przeciez w sumie to dzieki niemu awansowalismy do tych mistrzostw. i co ten zawodniczik dostal w nagrode? niepowolanie do kadry:/ takie moje zdanie. dziwie sie tez co w kadrze ma Mundial robi Rasiak? :shock:
a tak generalnie parę nazwisk ze sklady, ktory podal Janas to dla mnie jakies nowe postacie :lol:
reloaded :]

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 16 maja 2006, 06:03

widzę, że niektórzy mają pretensje do Janasa, że nie zabrał tych co na to zasłużyli i dobrze zrobił, bo nie powołuje się za zasługi
ULUBIEŃCY BOGÓW UMIERAJĄ MŁODO, LECZ PÓŹNIEJ ŻYJĄ WIECZNIE W ICH TOWARZYSTWIE

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 16 maja 2006, 07:30

majkel* pisze:No no bedziemy sie śmiać po Mistrzostwach :lol:

Gdybyś Ty był trenerem to byśmy się dopiero śmiali. Tego nie powołam bo nie zasłużył, tego nie lubie itp. itd :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 16 maja 2006, 10:29

Czym chcecie wytłumaczyć brak Dudka??
Tym że nie gra w klubie.To ja się pytam PO CHOLERE powoływał go wtedy na mecze testowe przed MŚ.Po to aby ten uwodowodnił że jest w najlepszej formie (w czym niewątpliwie Boruc mu pomógł) i nie pojechał na MŚ.Czyli takie powołania dla jaj.
Kompetny brak konsekwencji.Albo się od razu dziękuje zawodnikowi nie grasz nie jedziesz,albo się go powołuje na mecze kontrolne ale jak udowodni że jest w lepszej formie od konkurentów to jedzie.

Teraz mamy trzech młodych bramkarzy (ma nadzieje że się nie pogryzą ) z tym że ten potencjalny pierwszy jest kompletnie poza formą.W sumie razem rozegrali w reprezentacj jeden ważny mecz.

Następnie napastnicy:
Czym zasłużył na powołanie P.Brożek?
To już Chałbiński czy Piechna się lepiej od nich prezentują w lidze(Strzelili więcej bramek)
Pozostawienie Frankowskiego.Jak by było 15 minut do końca meczu i potrzebny był joker to raczej Frankowski mógłby zmienić losy (choćby przez cwaniactwo-bo to napastnik którego piłka szuka) meczu niż np.Jeleń.
Obrazek

Drax
Żak

Postautor: Drax » 16 maja 2006, 12:33

Brak Dudka wytłumaczyć jest bardzo prosto - nie grasz, nie jedziesz. Co do reszty hellraiser ma absolutną rację - Janas mydlił mu chyba oczy tymi meczami towarzyskimi.
No i oczywiście, żeby być konsekwentnym w takim myśleniu należało też kopnąć w dupę Kosowskiego i Milę...a jeszcze jak przeczytałem stwierdzenie Janasa, że Kosowski złapał formę i kondycję na zgrupowaniu...jakies jaja chyba... tak jak z tym Brożkiem...dodałbym jeszcze humorystyczne powołanie jakiegoś Gorawskiego :lol:
Niestety pan Janas potwierdził, że ma w kadrze ulubieńców - Rasiak, Lewandowski, Kosowski, którzy jakąkolwiek popelinę odstawią to krzywda im się nie dzieje. I z drugiej strony zawodnicy "nielubiani - Frankowski, czy Burkhardt milion razy lepszy niż "panna Mila" :x

I mam nadzieję że pierwszym bramkarzem będzie Kuszczak a nie ten kiksiarz Boruc :!: Na takim turnieju strata nawet jednej głupiej bramki może być kosztowna.

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 16 maja 2006, 12:55

Jeszcze wczoraj wydawało się, że Jerzy Dudek jest pewniakiem do wyjazdu na MŚ do Niemiec. Mówiło się nawet, że będzie pierwszym bramkarzem kadry. Paweł Janas postanowił jednak nie powołać doświadczonego bramkarza Liverpoolu.
- Nie będę niczego komentował na gorąco, bo muszę ochłonąć. Cały czas mi się wydaje, że to żart, że jest prima aprilis" - tak wybór selekcjonera drużyny narodowej skomentował na łamach „Rzeczpospolitej” Jerzy Dudek.

- Napisałem trenerowi Janasowi esemesa. Chcę, żeby wiedział, jak jest mi przykro, że o jego decyzji dowiedziałem się z telewizji, a nie od niego samego - dodał nasz bramkarz.
Więcej w "Rzeczpospolitej"

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 16 maja 2006, 14:26

DEcyzja swietna wybral sklad taki ktory jest obecnie najmocniejszy i ktory moze powalczyc. Nie podoba mi sie osobicie atak. Zuraw to oczywiscie byl pewniak (chociaz chyba takich nie bylo - dudek,franek) co do rasiaka to jest dobry zawodnik na rogi i rzuty wolne pozatym gra bardzo ociezale i slusznie zostal nazwany ... drewniakiem. :D Jeleń i Brozek to jest wydaje mi sie pomylka Janasa. Jedzie dwoch zawodnikow powiedzial bym ze sredniej polki nie jedzei Saganowski, Niedzielan. Szczegolnie ten drugi ma swietne przyspieszenie w Holandi potrafi sam wypracowac akcje i zdobyc bramke.
Własnie co do bramki co tam robi Fabiański :? :roll: :shock: :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Kuba92
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Kuba92 » 16 maja 2006, 17:25

Niewiem czemu Janas wybrał taką 23-ójkę na mundial. Według mnie na mistrzostwach nie potrzebnych będzie pięciu czy sześciu graczy.Po co w kadrze Brożek, Gancarczyk lub Mila. Przecież oni są slabi jak polska liga. Jeżeli Polska niewyjdzie z grupy to Janas pożegna się z trenowaniem kadry.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2006, 12:28 przez Kuba92, łącznie zmieniany 1 raz.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 16 maja 2006, 18:10

Fabiański jest młody jeszcze cała kariera przed nim! Tak sie rodzą wielkie gwiazdy! Ronaldo jechał na MŚ w USA jak miał 18 lat, nie zagrał ani minuty ale zebrał cenne doświadczenie!
Co do Frankowskiego, dobrze że Janas nie zrobił błędu Engela i niewziął samych zawodników którzy wywalczyli awans. Za zasługi sie nie jedzie :!:
Piłkarz musi być przydatny dla drużyny! A Frankowski pół roku nie strzelił gola w klubie, wiec na mundialu by sie tylko nie potrzebnie męczył. A formy nie da sie w pare dni odbudować!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 16 maja 2006, 20:16

W wywiadzie dla TVN24 Paweł Janas brak Dudka w kadrze skomentował tak: "Jurek jest za dobry, by by drugim czy czy trzecim bramkarzem kadry, a pierwszym nie może być, ponieważ nie gra w klubie".

Wróć do „Hyde Park”