Nikita Bell zawieszona do końca rozgrywek ???

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

ban_liden
Nowy na forum

Postautor: ban_liden » 04 kwietnia 2007, 20:05

Longerinho pisze:Z torunia jestes , wiec próbujecie wszystko zrobic , aby uratowac swoje dupy, aby niespasc !!!!!!

Mam ci powiedzieć szczerze ? j... mnie to czy spadną czy sie utrzymają. Mam to głęboko gdzieś. W tej chwili rozmawiamy o DYSKWALIFIKACJI pani Bell za chamskie zagranie, i choćbym k... był z Parzymiechów to nie da się nie zauważyć tego co Bell zrobiła.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 04 kwietnia 2007, 20:08

Longerinho pisze:Z torunia jestes , wiec próbujecie wszystko zrobic , aby uratowac swoje dupy, aby niespasc !!!!!!

ja z Torunia nie jestem, ba nawet nie z Krakowa :lol:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
diablewcielone:P
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: diablewcielone:P » 04 kwietnia 2007, 20:10

kolego wyluzuj, już Wam napisałam, że nikt Bell nie kazał okładać Grabowskiej nie przyłożyłaby jej nie byłoby sprawy, więc za całą imprezkę i jej ewentualne koszty możecie tylko i wyłącznie podziękować swojej gwiazdce, która nie umiała się zachować jak na sportowca przystało

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 04 kwietnia 2007, 20:47

No, niestety widać celowy ruch, uderzenie z pięści, później chyba Grabowska podkłada nogi Bell... Obie koszykarki powinny zostać zdyskwalifikowane. Tak sądzę. Nie wiem jak to jest w przepisach... Czy można po fakcie, zwłaszcza jeśli Bell została ukarana na meczu, dodatkowo nałożyć karę. Jeśli tak, powinna usiąść na jeden mecz. Więcej, chyba nie... Ale ja się nie znam.

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 04 kwietnia 2007, 21:36

Faul, a nawet faule jak napisał ktos powyzej sa dość ewidentne. Teraz tylko od władz nalezy rozwiazanie problemu. Pytanie tylko jak?!
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 04 kwietnia 2007, 21:54

Nie no ewidentnie faul umyslny i jak najbardziej nalezy sie surowa kara...Czyzby pani Powel wrocila, czy Bell to jej jakas rodzina?...bo podobne zachowania prezentuja
Ostatnio zmieniony 04 kwietnia 2007, 23:18 przez tadziu, łącznie zmieniany 1 raz.

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 04 kwietnia 2007, 21:57

tadeo86 pisze:Nie no ewidentnie faul umyslny i jak najbardziej nalezy sie surowa kara...Czyzby pani NOLLAN wrocila, czy Bell to jej jakas rodzina?...bo podobne zachowania prezentuja

Myślę, że pomyliłeś Nolan z Powell :?

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 04 kwietnia 2007, 22:11

Panie Al-Kaida - a jakież to obrażenia po tym niby "nokaucie" poniosła Justyna Grabowska? Żyje w ogóle jeszcze? Bo nogi podkłada z gracją...
I dlaczego olśniło was dopiero dwa dni po meczu, bo jakoś na konferencji pomeczowej nikt nawet o tym nie wspomniał. A teraz nagle robicie wielką aferę z małej przepychanki?

Usunąć zawodniczki trzeba było podczas meczu, a nie karać Nikitę faulem za niesportowe zachowanie. Teraz to niech sędziowie się tłumaczą, a nie zawodniczki.

Wygrać w Toruniu - bezcenne.
Za punkty zdobywane przy "zielonym stoliku" zapłacisz kartą MasterCard...
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

ban_liden
Nowy na forum

Postautor: ban_liden » 04 kwietnia 2007, 22:25

Chyba nie rozrozniasz dwoch zasadniczych spraw leszczu. To, ze nikt tego nie zglosil na konferencji i sedziowie tego nie potraktowali surowiej to inna sprawa. ( zreszta moim zdaniem para sedziowska trzesie teraz portkami, ze nie wywalila Bell z parkietu bo to oczywiste jest dla mnie). A inna sprawa jest zgloszenie protestu pomeczowego. Co? Mieli puscic plazem "mala przepychanke" jak to okreslacie, ktora byla de facto strzalem w brzuch. Grabowska nie mogla grac, a byla najlepsza na parkiecie. I TO NAZYWACIE SPORTOWA RYWALIZACJA? DO C...A PANA? POZDROWIENIA DLA UCZCIWYCH Z Gorzowa Krakowa i innych miast ktore podzielają to zdanie.

Uderzenie bylo, jakby tego nie nazwac przywalila jej i powinna zostac zdyskwalifikowana. Jesli zostanie to potraktowane inaczej, znaczy ze Leszno .......................... ma mocny "zielony stolik"

don.deks00
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: don.deks00 » 04 kwietnia 2007, 22:37

wyluzujcie wszyscy z tego co wiem jesli w protokole meczowym nie ma uwag do meczu (takowych nie było) a komisarz zawodów tez nic nie zglaszal... to nie mozna nikogo karac... Mozliwe ze sie myle ale oby nie...
sorry za błedy leci spontan

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 04 kwietnia 2007, 22:39

Nie jestem pewny, ale czy faul dyskwalifikujący, przypadkiem nie oznacza automatycznego wykluczenia w następnym meczu?

Pożyjemy, zobaczymy, ale z tego co mówi p. Ziemblicki (jeśli cytat z gazety jest dokładny):
- Zależy nam na dobrym wizerunku ligi i będziemy tępić takie zachowania. Możliwa jest również dyskwalifikacja Bell.

To Bell na pewno będzie zdyskwalifikowana. Ale to jeszcze nic nie oznacza. Brzeg gra o nic. Leszno spokojnie może wygrać dwa razy.

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 04 kwietnia 2007, 22:52

Masz racje deks w protokule nie ma odnotowanych zadnych uwag, wiec nic nie moga zrobic, komisarz nic nie odnotowal, a na tym meczu rowniez byl obecny prezes PLKK i rowniez nic o tym incydencie nie wspominal. proponuje przesluchac sedziow: jak widac na filmiku - Pan zamojski odgwizdal faul niesportowy a Pani Kamińska zwykly faul wiec nie wiem czy to naprawde bylo az tak "drastyczne"... poprostu Torun zrobi wszystko zeby sie utrzymac w ekstraklasie... kto ma kase ten ustala reguly...pozdro

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 04 kwietnia 2007, 23:03

To w meczu, w którym doszło do incydentu Nikita mogła grać do końca, a teraz w następnych miałaby nie grać? Jakiś totalny absurd... Gdyby to przeszło, to mamy komedię roku...
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ

Obrazek

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 04 kwietnia 2007, 23:06

nosz ku%$#a kto ma zielony stolik ten ma cwoku!! poki co robi sie wszystko zeby zasrany Torun pozostal w lidze ! widocznie caly Torun po meczu byl w takim szoku ze nie mogl zglosic oficjalnego protestu ... taaa "tonacy sie brzytwy chwyta"

ban laden jak juz cytujesz regulamin to moze zacytuj ten ustep o zachowaniu si torunskiej publicznosci za to tez powinna byc kara ....
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 04 kwietnia 2007, 23:18

Kuba pisze:
tadeo86 pisze:Nie no ewidentnie faul umyslny i jak najbardziej nalezy sie surowa kara...Czyzby pani NOLLAN wrocila, czy Bell to jej jakas rodzina?...bo podobne zachowania prezentuja

Myślę, że pomyliłeś Nolan z Powell :?

Kuba oczywiscie masz racje, moja pomylka ale chyba kazdy zrozumial porownanie...

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”