Nawiasem mówiąc, Cukierki moim skromnym zdaniem brzmią lepiej niż Złomrex albo Wkręt-met
Sponsor w nazwie klubu
Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco
To ja też zaspamuję odnośnie nazw. W sumie to nie mam nic przeciwko dodawaniu nazwy sponsora, pod warunkiem że nie zastępuje ona nazwy klubu. Oczywiście pozostawienie samej nazwy to ideał który każdy by chciał mieć, ale twarde realia są takie, że mało jest sponsorów, którzy będą chcieli wyłożyć setki tysięcy bez reklamy w nazwie (przynajmniej w Polsce, a porównywać z zagranicą nie ma po co).
Nawiasem mówiąc, Cukierki moim skromnym zdaniem brzmią lepiej niż Złomrex albo Wkręt-met
-
tomaszek
Widze że Panowie z Łodzi ostro krytykują wszem i wobec ale czy czasem ich ŁKS nie miał w nazwie SIEMENS??? Powiedzcie mi Panowie czy wolelibyście nie mieć zespołu (bo nie było by kasy na jego funkcjonowanie) czy lepiej żeby sie nazywał LKS SIEMENS Łódź i grał w ekstraklasie??? Dziwią mnie Wasze ostre reakcje na wszystko co Wam się nie podoba. Do niedawna wydawalo mi sie ze jestescie osobami na pozimie ale teksty w stylu "co za łoś..." czy też wulgaryzmy na porządku dziennym w stylu "chu.... wie co..." pokazują że chyba trochę Wam brakuje ogłady. Zastanawiam się co by było gdyby ktoś z takimi tekstami wyjechał do Was? Pewnie posypały by sie ostrzeżenia i bany. Jeśli nie potraficie uszanować zdania innych to moze lepiej sie nie wypowiadac??? Po takie kłótnie niczego nie wnoszą.
A co do samych nazw to pewnie że fajnie by było żeby kluby nie miały w nazwach sponsorów ale to w obecnych czasach niemożliwe jest. Wiec może uszanujmy zdanie innych i nie obrażajmy innych. Niech sie nazywają jak chcą i niech krzyczą sobie na meczach co chcą.
A co do samych nazw to pewnie że fajnie by było żeby kluby nie miały w nazwach sponsorów ale to w obecnych czasach niemożliwe jest. Wiec może uszanujmy zdanie innych i nie obrażajmy innych. Niech sie nazywają jak chcą i niech krzyczą sobie na meczach co chcą.
Mikey pisze:gulchynsky pisze:Lisu pisze:Bez obrazy ale ładniej brzmi Sowood niż KSSSE - dla mnie jedno i drugie to beznadzieja. Zobaczcie na zestawienie zespołów z PLKK Cukierki, Siemens, UTEX, ENERGA itd. co to ma być?
A Ty, stary, masz jakiś problem z tym?! To weź se koleś ponazywaj to po swojemu i trzymaj dla własnej przyjemności i co jak co, ale od Cukierków się wal, ok?![]()
![]()
co za łoś... szaliczek też sobie zamówisz z pięknym haftem "CUKIERKI FOREVER" ???
![]()
Mam nadzieję ze jak przyjdzie Unimil do Brzegu to będziesz dopingował fabrykę kondomów bo przeciez "tak trzeba"...
Po pierwsze u nas nikt na hali nie krzyczy i nie skanduje Cukierki. Po drugie nazwa Stowarzyszenia jest zbieżna z nazwą przedsiębiorstwa. Po trzecie wolalbym krzyczeć unimil Brzeg niż OSRAM łódź!!
- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
tomaszek w przypadku ŁKSu jak i Wisły zachowane są pewne proporcje.
Otóż w tych klubach nik nie byl na tyle głupi aby wprowadzać nazwę sponsora przed historyczną nazwę klubu. Jestem pewien ze gdyby Wisła wprowadziła nazwe Can-Pack Wisła Kraków pod gabinetami prezesów była spora grupa osób chcąca im ten pomysł wybić z głowy.
Nazwa klubu + sponsor jeszcze OK ale nigdy sponsor+nazwa klubu.
W Krakowie przerabialismy to z Platinum Wisła Kraków. Tez mialy byc piekne czasy i gra w PLK, nie ma ani PLK, nie ma Platinum, nie ma społki Wisła Kraków Koszykówka SSA, jestesmy my kibice.
Nawet tytuł tego tematu brzmi Kolegium wycofane!! A nie Lepiej napisac AZS Jelenia Góra?
Otóż w tych klubach nik nie byl na tyle głupi aby wprowadzać nazwę sponsora przed historyczną nazwę klubu. Jestem pewien ze gdyby Wisła wprowadziła nazwe Can-Pack Wisła Kraków pod gabinetami prezesów była spora grupa osób chcąca im ten pomysł wybić z głowy.
Nazwa klubu + sponsor jeszcze OK ale nigdy sponsor+nazwa klubu.
W Krakowie przerabialismy to z Platinum Wisła Kraków. Tez mialy byc piekne czasy i gra w PLK, nie ma ani PLK, nie ma Platinum, nie ma społki Wisła Kraków Koszykówka SSA, jestesmy my kibice.
Nawet tytuł tego tematu brzmi Kolegium wycofane!! A nie Lepiej napisac AZS Jelenia Góra?

WislaLive.pl
-
tomaszek
Marco pisze:tomaszek w przypadku ŁKSu jak i Wisły zachowane są pewne proporcje.
Nazwa klubu + sponsor jeszcze OK ale nigdy sponsor+nazwa klubu
Zgoda tylko że niektóre kluby poprostu nie stać na to żeby sobie pozwolić na taki komfort. Albo sponsor jest pierwszy w nazwie albo nie macie kasy i nie gracie. Krótka piłka. ŁKS czy Wisła to duże kluby z tradycjami gdzie sekcje koszykówki są jednymi z wielu i kibice tych klubów mogą sobie pozwolić na protesty. Niestety w mniejszych klubach rzeczywistosc jest inna.
Ja tez nie jestem zwolennikiem nazwy sponsora w nazwie klubu i czy bylaby pierwsza czy w srodku czy gdziekolwiek. Tylko troszke mnie dziwi zachowanie niektórych osob na forum które myśla ze są najważniejsze i do tego obrażają innych. Ty Marco tez masz inne zdanie jak widze ale w swoich wypowiedziach dobierasz tak slowa zeby nie urazic innych i nie wszczynac awantur a niektorzy nie rozumieją co to jest kulturalna wypowiedz.
- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
tomaszek pisze:Zgoda tylko że niektóre kluby poprostu nie stać na to żeby sobie pozwolić na taki komfort. Albo sponsor jest pierwszy w nazwie albo nie macie kasy i nie gracie. Krótka piłka. ŁKS czy Wisła to duże kluby z tradycjami gdzie sekcje koszykówki są jednymi z wielu i kibice tych klubów mogą sobie pozwolić na protesty. Niestety w mniejszych klubach rzeczywistosc jest inna.
Nie twierdzę, że wszystko sie uda, ale czy chociaz próbowano porozmawiać ze sponsorem i władzami klubu nad kolejnością?
Ja jestem niemal pewny, ze gdy wezmę Dziennik Polski czy Gazetę Krakowską to przecyztam ze KSSE Kolegium (byc moze dopiszą jak im się zmiesci w rubryce) Karkonoskie zajmuje 5 lokatę. Zwykły czytelnik nie bedzie wiedzial skad ten klub jest, o jaki klub chodzi.
Tak jak sie czyta klubu PLS, PLK itp. Same nazwy sponsorów Wkret-Met, Blachy cos tam i zeby sie dowiedziec jaki to klub musze skorzystac z inernetu.

WislaLive.pl
-
tomaszek
Marco pisze:
Nie twierdzę, że wszystko sie uda, ale czy chociaz próbowano porozmawiać ze sponsorem i władzami klubu nad kolejnością?
Ja jestem niemal pewny, ze gdy wezmę Dziennik Polski czy Gazetę Krakowską to przecyztam ze KSSE Kolegium (byc moze dopiszą jak im się zmiesci w rubryce) Karkonoskie zajmuje 5 lokatę. Zwykły czytelnik nie bedzie wiedzial skad ten klub jest, o jaki klub chodzi.
Tak jak sie czyta klubu PLS, PLK itp. Same nazwy sponsorów Wkret-Met, Blachy cos tam i zeby sie dowiedziec jaki to klub musze skorzystac z inernetu.
Dla wyjasnienia: niewiem jak bedzie sie nazywał klub z Jeleniej Góry. Skrót KSSSE jest w nazwie klubu z Gorzowa i faktycznie nie jest to moze trafny wybór działaczy ale powiem Ci ze w Gorzowie naprawde dzialacze mają gdzies opinie kibiców. Niestety narazie ruch kibicowski w Gorzowie jest w sferze raczkowania i ma nie wiele do powiedzenia. Niestety
tomaszek pisze:Widze że Panowie z Łodzi ostro krytykują wszem i wobec ale czy czasem ich ŁKS nie miał w nazwie SIEMENS???
A nie zwróciłeś uwagi że w moim pierwszym poście od którego zaczęła się ta cała awantura napisałem:
Lisu pisze:Bez obrazy ale ładniej brzmi Sowood niż KSSSE - dla mnie jedno i drugie to beznadzieja. Zobaczcie na zestawienie zespołów z PLKK Cukierki, Siemens, UTEX, ENERGA itd. co to ma być?
tomaszek pisze:Powiedzcie mi Panowie czy wolelibyście nie mieć zespołu (bo nie było by kasy na jego funkcjonowanie) czy lepiej żeby sie nazywał LKS SIEMENS Łódź i grał w ekstraklasie???
Lisu pisze:No i chyba tym się różnie od kilku osób (nie twierdze że od Ciebie) bo ja gdybym nazwa ŁKS miała zniknąć z nazwy drużyny to wolałbym chodzić na pierwszoligowy (albo i niżej) ŁKS Łódź niż Simens Łódź w ekstraklasie. Ale to jest całkowicie inny temat.
Oczywiście cieszę się bardzo że mam drużynę i że gra ona w ekstraklasie co nie oznacza że muszę się godzić z tym że sponsor widnieje w nazwie.
Wiem że sami nic nie zmienimy to zaszło już w całym kraju za daleko ale mam pełne prawo wyrażać swoje zdanie na ten temat nikogo przy tym nie obrażałem.
tomaszek pisze:Dziwią mnie Wasze ostre reakcje na wszystko co Wam się nie podoba. Do niedawna wydawalo mi sie ze jestescie osobami na pozimie ale teksty w stylu "co za łoś..." czy też wulgaryzmy na porządku dziennym w stylu "chu.... wie co..." pokazują że chyba trochę Wam brakuje ogłady.
Nie dziw się przecież nie od dzisiaj wiadomo że kibice ŁKS to hołota, chligani, piłkarscy kibole i nożownicy
tomaszek pisze:Zastanawiam się co by było gdyby ktoś z takimi tekstami wyjechał do Was? Pewnie posypały by sie ostrzeżenia i bany.
i kosę w plecy
tomaszek pisze:Jeśli nie potraficie uszanować zdania innych to moze lepiej sie nie wypowiadac??? Po takie kłótnie niczego nie wnoszą.
Przepraszam Cię bardzo to nie ja zacząłem tą awanturę tylko na mojego posta który moim zdaniem nikogo nie obrażał otrzymałem odpowiedź:
gulchynsky pisze:Lisu pisze:Bez obrazy ale ładniej brzmi Sowood niż KSSSE - dla mnie jedno i drugie to beznadzieja. Zobaczcie na zestawienie zespołów z PLKK Cukierki, Siemens, UTEX, ENERGA itd. co to ma być?
A Ty, stary, masz jakiś problem z tym?! To weź se koleś ponazywaj to po swojemu i trzymaj dla własnej przyjemności i co jak co, ale od Cukierków się wal, ok?
Chłopak się uniósł to mu inni pocisnęli. Zapewniam Cię że gdyby gulchynsky umiał czytać ze zrozumieniem i kulturalnie odpowiedział nikt by mu nie wrzucał chociaż z Mikeyem to nigdy nic nie wiadomo
tomaszek pisze:A co do samych nazw to pewnie że fajnie by było żeby kluby nie miały w nazwach sponsorów ale to w obecnych czasach niemożliwe jest. Wiec może uszanujmy zdanie innych i nie obrażajmy innych. Niech sie nazywają jak chcą i niech krzyczą sobie na meczach co chcą.
Jeszcze raz powtarzam nikogo nie obrażałem, to kolega z Odry przepraszam Cukierków uniósł się. Wiem w jakich czasach żyjemy co nie oznacza że muszę się z tym godzić i nie wolno mi nawet o tym na forum napisać.
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Wojtek pisze: Po trzecie wolalbym krzyczeć unimil Brzeg niż OSRAM łódź!!
Zrobiło ci się lepiej po napisaniu Łódź z małej litery? Pozbyłeś sie trawiących cię kompleksów mieszkańca Brzegu? Teraz czujesz się bardziej dowartościowany, twoj klub jest bardziej utytułowany a miasto większe? Co chciałes udowodnić tym żałosnym zabiegiem ortograficznym? Że nie lubisz Łodzi, ŁKS?
A jesli faktycznie gotów byłbyś dopingowac Unimil Brzeg to gratuluję fasonu, byłbyś prawdziwym jednoosobowym cyrkiem w światku kibicowskim w Polsce.
A swoją drogą pisząc o firmie Osram ( w tym kontekście) przyznałes nam (chcąc lub nie) rację, potwierdziłeś wszystkie wątpliwości które Lisu poruszył w pierwszym poście.

- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
A kto napisał że nie miał??? Czy to znaczy ze nie możemy tego krytykować? Spójrz na pierwszy post Lisa. W takim samym stopniu odniósl się tam do Siemensa, KSSSE czy Cukierków. I jego zdanie podziela miazdżąca większosć kibiców ŁKS ( i jak sądzę to samo byloby w Wiśle, Widzewie, Legii, Cracovii itp). To tylko świadczy o jednym: ze funkcjonujemy w dwoch różnych kibicowskich światach raczej nigdy w jednym z nich się nie spotkamy-dzeli nas wszystko: od podejścia do tradycji, barw poprzez lata spędzone na kibicowskim szlaku aż po dzisiejszą dyskusję.tomaszek pisze:Widze że Panowie z Łodzi ostro krytykują wszem i wobec ale czy czasem ich ŁKS nie miał w nazwie SIEMENS???
P.S. Przyklad Polkowic. Jeszcze niedawno przywiązani byli do monotonnego CCC. Używali tych samych argumentów co wy. I co ? I zmienili swoje podejście o 180 stopni. Zwrócili sie do korzeni do Orła, zaczęli kibicować klubowi a nie sponsorowi, zaczeli się świetnie bawić na meczach. I co można było? Sponsor się obraził? Odszedł? Zapytaj się teraz kumatego polkowiczanina komu kibicuje? Żaden nie odpowie ze CCC. Sponsor ma dośc miejsca zeby zaprezentowac się na hali, na koszulkach. I jesli jest rozsądny nie będzie oczekiwal ze kibice będą wykrzykiwać na hali jego nazwę. Przyklad Novej Trading byl w zeszłym sezonie wystarczająco jaskrawy. Teraz jak sądze ci sami ludzie którzy chociazby w Łodzi na meczu z ŁKS sławili pod niebiosa NT będą dopingowac nowego dobroczyńcę... Czasem warto znaleść równowagę między umiarkowaną wdzięcznością a włażeniem bez wazeliy w dupę.
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2007, 16:31 przez Mikey, łącznie zmieniany 1 raz.

- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
qBK pisze: Oczywiście pozostawienie samej nazwy to ideał który każdy by chciał mieć, ale twarde realia są takie, że mało jest sponsorów, którzy będą chcieli wyłożyć setki tysięcy bez reklamy w nazwie (przynajmniej w Polsce, a porównywać z zagranicą nie ma po co).
jednak w koszykówce siatkówce zrobiono raz wyjątek i poszła lawina. W piłce się udaje. Bo się z tym jakoś walczy.
Podejrzewam ze Wisla nazywa sie w PLKK tak jak sie nazywa tylko dlatego, że to ogólnie przyjęty trend, efekt lawiny, której nikt nie próbował nigdy zatrzymać. I pewnie poczesci tym ze nikt sie tym nie zajął na samym początku.
Myślę, że równiez brak twardej gry działaczy, którzy nawet nie chcą poruszać tego tematu bo się boją, że sponsor trzaśnie drzwiami.
Uważam, że po tym jak Wisła zaczęła sportowo isc w gorę dzieki CAN-PACKowi to figurowanie w nazwie nie jest konieczne. Kazdy by wiedział ze to Can-Pack, tak jak kazdy wie, że piłkarzy wspiera Tele-Fonika.
Powtórzę się:
nazwa+sposnor OK skoro mamy takie trendy w koszykówce
sponsor+nazwa nigdy

WislaLive.pl
- Siero
- Senior
- Kontaktowanie:
gdyby nie sponsor wielu kibiców w Polsce nie widziało by I ligi na oczy szkoda, że nie jest tak jak w piłce nożnej ale co poradzić 
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/