Play-off Euroligi

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Czy Wisła Can-Pack Kraków awansuje do Final Four Euroligi?

Czas głosowania minął 03 lutego 2010, 21:07

tak
42
88%
nie
6
13%

Liczba głosów: 48

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Re: Play-off Euroligi

Postautor: ann » 11 lutego 2010, 00:26

rzymi pisze:No to rzeczywiście, tylko pozazdrościć. Gratulacje. I więcej takich chwil życzę. Z Brnem może nie być tak łatwo..

z Pecsem absolutnie nie było łatwo:)
nie sztuką jest wygrać jak wszystko się układa super, ale sporym wyczynem jest zwyciężyć gdy idzie jak po grudzie. dziś tak właśnie było. wola walki i determinacja dziewczyn to było coś za co należą im się ogromne brawa.

i wypowiedź Katki z konferecji:
Kateřina Zohnová (zawodniczka Wisły Can-Pack): - Ważną sprawą dla nas było to, że mieliśmy dziś "szóstego zawodnika", czyli naszych kibiców. Jest to coś wspaniałego i nigdy czegoś takiego nie doświadczyłam. Było ciężko, ale dzięki temu "szóstemu zawodnikowi", wygrałyśmy. Życzę zespołowi z Pécs sukcesów w węgierskiej lidze oraz w pucharze.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 11 lutego 2010, 00:28

ann pisze:
rzymi pisze:No to rzeczywiście, tylko pozazdrościć. Gratulacje. I więcej takich chwil życzę. Z Brnem może nie być tak łatwo..

z Pecsem absolutnie nie było łatwo:)
ale nie sztuką jest wygrać jak wszystko się układa super, ale sporym wyczynem jest zwyciężyć gdy idzie jak po grudzie. dziś tak właśnie było. wola walki i determinacja dziewczyn to było coś.

źle to ująłem - nie chciałem powiedzieć, że dzisiaj łatwo poszło... raczej że Brno może zawiesić poprzeczkę bardzo wysoko grając nawet w 6-7 zawodniczek. cóż, aż miło się czyta Wasze posty na temat meczu i atmosfery - sam chciałbym coś takiego przeżyć :P ale cieszcie się, zasłużyliście :)
ObrazekObrazek

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 11 lutego 2010, 01:03

Gratulacje.
Wisła doczekała się ósemki, o której my już chyba zapomnieliśmy.
Teraz będzie znacznie trudniej, bo rywal z najwyższej półki i wierzcie lub nie - Brno jest najgorszym rywalem w ćwiartce - o wiele gorszym niż np. Koszyce, bo u Słowaczek gra jest tak jasna, że dziecko wie, co zrobić, aby wygrać, albo Salamanka (którą Hernandez zna tak dobrze, że spokojnie by sobie po raz trzeci i czwarty poradził). Czeszki to taki niewygodny rywal, w którym każda z tej 6-7 grających może mieć eval +30 lub 0. Bardzo jestem ciekaw na ile dojrzałym zespołem okaże się Wisła.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 11 lutego 2010, 01:14

u Słowaczek gra jest tak jasna, że dziecko wie, co zrobić, aby wygrać

No ja nie wiem... Jesli jest tak, jak mówisz, to jakim cudem w 9 ostatnich meczach tej druzyny przeciwniczki tylko raz wygraly?

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 11 lutego 2010, 01:26

bigbird pisze:
u Słowaczek gra jest tak jasna, że dziecko wie, co zrobić, aby wygrać

No ja nie wiem... Jesli jest tak, jak mówisz, to jakim cudem w 9 ostatnich meczach tej druzyny przeciwniczki tylko raz wygraly?

Bo oprócz wiedzy potrzeba też mieć zawodniczki, które będą w stanie zrealizować taktykę i np. wyłączyć z gry CD i AMC, a przynajmniej odizolować CD od reszty co również powinno wystarczyć. Trzeba mieć kogoś, kto to potrafi zrealizować. Schio kogoś takiego nie miało, a grupa Koszyc, nie ukrywajmy, była bardzo wyrównana, ale niekoniecznie było to równanie w górę...

W Jekaterinburgu ma kto wyłączyć je z gry, dlatego po dwóch wysokich zwycięstwach Rosjanek przygoda Koszyc z tegoroczną edycją Euroligi się skończy...
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 11 lutego 2010, 07:11

http://krak.tv/kategoria-11,film-1158.html

Jose Fernandez, ale co tam dziś wybaczamy;)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

fmaster
Żak

Postautor: fmaster » 11 lutego 2010, 08:04

u nas chyba nigdy nie będzie takiej atmosfery i takiego dopingu... jedyny raz to mecz z Fenerbahce na otwarcie hali. No chyba, że zaczną przychodzić kibice Arki na nasze mecze, ale wtedy tak zwana kosa z Wisłą gwarantowana :)

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 11 lutego 2010, 09:59

Akurat jak gralismy jeszcze na starej hali to pamietam wiele meczów o naprawde fantastycznej atmosferze. Natomiast nowa hala jest tak duza, ze trudno ja calkowicie wypelnic (co tez nigdy nie mialo miejsca poza wspomnianym meczem z Fenerbahce), wiec sila rzeczy zawsze troche wieje na niej pustkami...

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 11 lutego 2010, 10:57

fmaster pisze:u nas chyba nigdy nie będzie takiej atmosfery i takiego dopingu... jedyny raz to mecz z Fenerbahce na otwarcie hali. No chyba, że zaczną przychodzić kibice Arki na nasze mecze, ale wtedy tak zwana kosa z Wisłą gwarantowana :)

Taaaa, jakby kibice Arki pojawili się na meczach Lotosu to dopiero byłaby "atmosferka". No i oczywiście od razu byliby w tysiącach, co by zapełnić halę. :lol:
I rodzinom z dziećmi oczywiście już podziękujemy, nie?

A atmosfera na meczu Wisły i frekwencja super.
14 koron:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 11 lutego 2010, 11:02

Z Brnem bedzie ciężko ale sądzę że Wisła nie może zmarnować takiej szansy i to przejdzie :)

(Co do kibiców wiem ze to nie ten temat ... ale MAGIA : D i nie mogę się doczekać półfinałów... w kilka-kilkanascie osob sie jakos przebijemy w Krakowie :mrgreen: ).
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 11 lutego 2010, 11:32

Endrju pisze:Z Brnem bedzie ciężko ale sądzę że Wisła nie może zmarnować takiej szansy i to przejdzie :)

(Co do kibiców wiem ze to nie ten temat ... ale MAGIA : D i nie mogę się doczekać półfinałów... w kilka-kilkanascie osob sie jakos przebijemy w Krakowie :mrgreen: ).

Chyba na trybuny :P

Gratulacje dla Wiślaków, chociaż było blisko, jakby Dalma lepiej ustawiła celownik...
Brna nie należy leceważyć chociażby miały grać we czwórkę. Ale i ten rywal jest do przejścia, chociaż pewnie nie z taką grą jak w meczach 2 i 3.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

papageno
Amator

Postautor: papageno » 11 lutego 2010, 11:39

Co do atmosfery na meczu wisły, to nie podobały mi się gwizdy podczas prezentacji druzyny gości. Przeciwnikowi należy się szacunek a takie gwizdy to raczej zwyczaj z piłkarskich boisk a nie z hal koszykarskich. (zresztą spora cześć kibiców na tym meczu nie miała większego pojęcia o koszykówce, sodząc po komentarzach jakie słyszałem).

BobBudowniczy74
Nowy na forum

Postautor: BobBudowniczy74 » 11 lutego 2010, 11:55

papageno pisze:Co do atmosfery na meczu wisły, to nie podobały mi się gwizdy podczas prezentacji druzyny gości. Przeciwnikowi należy się szacunek a takie gwizdy to raczej zwyczaj z piłkarskich boisk a nie z hal koszykarskich. (zresztą spora cześć kibiców na tym meczu nie miała większego pojęcia o koszykówce, sodząc po komentarzach jakie słyszałem).

Trzeba było być w Peczu i posłuchać jakie dzwięki szły w strone naszych koszykarek, włącznie z małpim rasistowskim pohukiwaniem. Najwięcej na ten temat może powiedzieć Janell. To jest bitwa i nie ma sentymentów. Zresztą myślę, a mam ponad 20 letni staz w zakresie chodzenia na mecze koszykarek, że i tak obecnie w hali przy Reymonta panuje pełny wersal.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 11 lutego 2010, 14:29

papageno pisze:Co do atmosfery na meczu wisły, to nie podobały mi się gwizdy podczas prezentacji druzyny gości. Przeciwnikowi należy się szacunek a takie gwizdy to raczej zwyczaj z piłkarskich boisk a nie z hal koszykarskich. (zresztą spora cześć kibiców na tym meczu nie miała większego pojęcia o koszykówce, sodząc po komentarzach jakie słyszałem).

to już nawet nie kwestia jak inni nas traktują.

Wytłumaczę najprościej jak potrafię.

1)Na szacunek u reprezentantów ABG trzeba sobie zasłużyć, nic z urzędu

2) Nas głównie interesuje Wisła, sam osobiście nie mam większego pojęcia (mniejsze mam) o koszykówce i nie przeszkadza mi na mecze chodzić i dopingować i cieszyć się grą Białej Gwiazdy. Nie widzę dużego związku między znajomością przepisów a dopingiem

3) Nie chcemy być hipokrytami by nie powiedzieć p... hipokrytami i ludźmi takimi jak Ty, którzy na wstępnie przywitają gości brawami, a gdy taki Pecs czy inny zesół zapewnił sobie awans i tańczył taniec radości na środku gwizdaliby i buczeli na rywala. Chyba, że biłbyś im brawo razem z kibicami gości.

4)I znów to porównanie stadionu z halą. Wisła Kraków tego nie rozróżnia. Kibice Wisły są i chcą być inni od reszty basket fanów. Dobrze nam z tym i nie zamierzamy tego zmieniać bo liczy się WISŁA.

PS: I tak jesteśmy kulturalni na hali :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 11 lutego 2010, 17:12

Jeśli chodzi o reakcje na wejście zawodniczek z Pecsu to zdecydowanie podzielam opinie na ten temat BobaBudowniczego:)

i kolejny filmik:)
http://www.youtube.com/watch?v=MmFwm7mQ ... r_embedded

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”