Ligi europejskie
Moderatorzy: ann, Ałgaja, bart_81
-
reaktywacja
- Junior
Re: Ligi europejskie
W Izraelu odnalazły się Planete Pierson i Edwige Lawson-Wade - obie w Elizur Ramla...
Tymczasem w Izraelu dobiegł już końca sezon zasadniczy i niebawem (8 lutego) zacznie się PO.
Większość klubów ma 3 lub 4 Amerykanki (często większość z nich to graczki WNBA lub nasze znajome vide Monique Coker, Okeisha Howard, Liad Suez Karni - wszystkie Elizur Maccabi Natanya), czy Dominiqe Canty jak już tu wspomniano (Maccabi Ramat Hen).
Tymczasem w Izraelu dobiegł już końca sezon zasadniczy i niebawem (8 lutego) zacznie się PO.
Większość klubów ma 3 lub 4 Amerykanki (często większość z nich to graczki WNBA lub nasze znajome vide Monique Coker, Okeisha Howard, Liad Suez Karni - wszystkie Elizur Maccabi Natanya), czy Dominiqe Canty jak już tu wspomniano (Maccabi Ramat Hen).
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
http://www.microsofttranslator.com/Defa ... E8Activity
Becky opuściła Walencję. Tylko nie potrafię z tego odczytać czy jeszcze wróci tam czy nie. Jakość tłumaczenia słaba.
Becky opuściła Walencję. Tylko nie potrafię z tego odczytać czy jeszcze wróci tam czy nie. Jakość tłumaczenia słaba.

Tornikidou podpisała z Rivas...
choć w sumie jak się prawie pół wieku w koszykówkę gra to ciągnie wilka do lasu 
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Brno przegrało wczoraj u siebie z Pragą po dogrywce 79:82. Prażanki prowadziły do przerwy 10 punktami. W ekipie mistrzyń Czech bardzo dobrze Charde Houston, która zdobyła 29 punktów oraz Evanthia Maltsi zdobywczyni 25 punktów. Jednak mistrzynie Czech do play-off wystartują z drugiego miejsca, gdyż uległy w bezpośrednim starciu z Brnem... 1 punktem (porażki w sezonie zasadniczym 67:68 oraz 75:92 oraz wygrane w czterozespołowej grupie A1 82:68 oraz wczoraj 82:79, czyli w bezpośrednich meczach 2:2 a stosunek koszy 306:307)
Tak sobie myślałem, dlaczego Wisła miałaby nie mieć szans z Walencją, skoro Praga przegrała w sumie z Hiszpankami oba mecze w 1/8 finału różnicą 11 punktów, Salamanka w drugim spotkaniu walczyła do końca i ostatecznie uległa tylko 6 punktami
Orientuje się ktoś o której jutro mecz Gwiazd Euroligi? Bo na FIBA-Europe nie ma żadnej wzmianki o godzinie
Tak sobie myślałem, dlaczego Wisła miałaby nie mieć szans z Walencją, skoro Praga przegrała w sumie z Hiszpankami oba mecze w 1/8 finału różnicą 11 punktów, Salamanka w drugim spotkaniu walczyła do końca i ostatecznie uległa tylko 6 punktami
Orientuje się ktoś o której jutro mecz Gwiazd Euroligi? Bo na FIBA-Europe nie ma żadnej wzmianki o godzinie
Familia Schio zdobyła Puchar Włoch pokonując w finale drużynę Venezii 66-65. MVP została Laura Macchi.

UMMC - Spartak 70-84. Ta wygrana daje Spartakowi przewagę parkietu w finale (musieli wygrac co najmniej 9-ma punktami).

Galatasaray z Pucharem Turcji. W finale Catch i spółka pokonały Fenerbahce 57-55.

Z okazji 1 posta na forum chciałbym się przywitać od razu.
Z racji, że się trochę interesuję zwłaszcza hiszpańską LFB, to czasem tu jakieś newsy będę wrzucał, zwykle mojego autorstwa, więc gramatyczno-składniowo mogą pozostawiać wiele do życzenia
To tak zacznę od tego, że w Hiszpanii właśnie się skończył sezon zasadniczy. I takie coś krótkie ode mnie, można to znaleźć także gdzie indziej w necie.
Oto komplet wyników 26, ostatniej kolejki sezonu zasadniczego hiszpańskiej LFB:

Drużyna Celty Indepo jak widać uległa Olesie i dzięki temu Zaragoza wygrywając swój mecz z Cadi zagwarantowała sobie 4 miejsce, które gwarantuje udział w fazie play-off.
Irun zwyciężyło w pojedynku z Canoe i utrzymało się w lidze, co nie udało się Estudiantes, które w meczu z Ros Casares skazane było tak naprawdę na porażkę.
MVP ostatniej kolejki została Crystal Langhorne (Rivas Ecópolis), która zdobyła w meczu z Ibizą 26 punktów przy 65 procentowej skuteczności z gry, a do tego dołożyła jeszcze 9 zbiórek i 4 przechwyty. Więcej o tym TUTAJ.
Oto końcowa tabela sezonu zasadniczego LFB:

I tak, w fazie play-off zmierzą się Mann Filter Zaragoza z Ros Casares Valencia oraz Perfumerias Avenida z Rivas Ecopolis. W pierwszym dwumeczu zapowiada się szybki awans Casares, Zaragoza nawet u siebie raczej nic nie ugra. Dużo bardziej zacięty będzie drugi dwumecz między Avenidą i Rivas. Dwie bardzo wyrównane, bardzo mocne ekipy. Pierwsze mecze odpowiednio:
Ros Casares - Zaragoza 15.04 (z uwagi na Final Four Euroligi Kobiet, o którym później)
Avenida - Rivas 10.04
Jak ktoś chce poczytać po hiszpańsku o ostatniej kolejce to TUTAJ.
Btw. Rzymi, kiedy chcesz tą koszulkę od Alby zabrać??
Z racji, że się trochę interesuję zwłaszcza hiszpańską LFB, to czasem tu jakieś newsy będę wrzucał, zwykle mojego autorstwa, więc gramatyczno-składniowo mogą pozostawiać wiele do życzenia
To tak zacznę od tego, że w Hiszpanii właśnie się skończył sezon zasadniczy. I takie coś krótkie ode mnie, można to znaleźć także gdzie indziej w necie.
Oto komplet wyników 26, ostatniej kolejki sezonu zasadniczego hiszpańskiej LFB:

Drużyna Celty Indepo jak widać uległa Olesie i dzięki temu Zaragoza wygrywając swój mecz z Cadi zagwarantowała sobie 4 miejsce, które gwarantuje udział w fazie play-off.
Irun zwyciężyło w pojedynku z Canoe i utrzymało się w lidze, co nie udało się Estudiantes, które w meczu z Ros Casares skazane było tak naprawdę na porażkę.
MVP ostatniej kolejki została Crystal Langhorne (Rivas Ecópolis), która zdobyła w meczu z Ibizą 26 punktów przy 65 procentowej skuteczności z gry, a do tego dołożyła jeszcze 9 zbiórek i 4 przechwyty. Więcej o tym TUTAJ.
Oto końcowa tabela sezonu zasadniczego LFB:

I tak, w fazie play-off zmierzą się Mann Filter Zaragoza z Ros Casares Valencia oraz Perfumerias Avenida z Rivas Ecopolis. W pierwszym dwumeczu zapowiada się szybki awans Casares, Zaragoza nawet u siebie raczej nic nie ugra. Dużo bardziej zacięty będzie drugi dwumecz między Avenidą i Rivas. Dwie bardzo wyrównane, bardzo mocne ekipy. Pierwsze mecze odpowiednio:
Ros Casares - Zaragoza 15.04 (z uwagi na Final Four Euroligi Kobiet, o którym później)
Avenida - Rivas 10.04
Jak ktoś chce poczytać po hiszpańsku o ostatniej kolejce to TUTAJ.
Btw. Rzymi, kiedy chcesz tą koszulkę od Alby zabrać??
W pierwszym meczu finałów czeskiej ZBL, Brno pokonało u siebie Pragę 80-77.
Najlepiej dla Brna zagrała Taj (27p), w ekipie gości najskuteczniejsza była Charde Houston (24p).

Najlepiej dla Brna zagrała Taj (27p), w ekipie gości najskuteczniejsza była Charde Houston (24p).

Coz, czyli jednak mobilizacja Skery w tym sezonie ograniczyła sie jedynie do spotkań przeciwko nam..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Tymczasem w lidze hiszpańskiej udział w finale zapewniła sobie wczoraj Salamanca, wygrywając na wyjeździe z Rivas 68-65 a całą rywalizację 2-0 (pierwszy mecz 65-59).

W drugim półfinale, tak jak pisał wcześniej Olo, RCV i Mann Filter - mecze 15.04 (dzisiaj) i 19.04.
W Izraelu mistrzostwo zdobyła drużyna Electra Ramat Hasharon po zwycięstwie w finałowej serii 3-1 z Maccabi Ashdod.
Na Węgrzech - MiZo i Sopron w finale.

W drugim półfinale, tak jak pisał wcześniej Olo, RCV i Mann Filter - mecze 15.04 (dzisiaj) i 19.04.
W Izraelu mistrzostwo zdobyła drużyna Electra Ramat Hasharon po zwycięstwie w finałowej serii 3-1 z Maccabi Ashdod.
Na Węgrzech - MiZo i Sopron w finale.

W pierwszym półfinale u ruskich Nadzieża wygrała z Jakiami i to u nich 1 punktem 78-77 po rzucie w ostatnich sekundach Snyciny - czyli da się z Jekami wygrać

Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

Pewnie rewanż Jeków będzie bolał.
Tak jak pisał już wyżej rzymi dziś był mecz pomiędzy Ros, a Zaragozą. Faworyt był tylko jeden - ekipa z Valencii i faworyt nie zawiódł, odprawiły Mann 16 punktami. Bohaterką Delisha, która zdobyła 27 punktów, a także po 5 zbiórek i przechwytów. Tutaj statystyki z meczu:

Drugi półfinał w Rosji: Spartak - Dynamo Kursk 102-87. Jeden blok i Osipova zaliczyłaby triple-double

a tu jeszcze staty do wcześniej wspomnianego meczu Nadieżda-Jeki a raczej Snytsina vs Parker. Ciekawe, co z drugą z pań CP z Jeków.

a tu jeszcze staty do wcześniej wspomnianego meczu Nadieżda-Jeki a raczej Snytsina vs Parker. Ciekawe, co z drugą z pań CP z Jeków.

Wróć do „Rozgrywki w Europie/ME”