Przygotowania kadry do ME 2009

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 03 września 2008, 23:04

przemoe pisze:
Łukasz-fan pisze:
przemoe pisze:Jedynym powodem, dla którego dotrwałem do końca była chęć usłyszenia co za kwiatki jeszcze pan Ryszard "bez faula" Łabędź posadzi. No i się nie zawiodłem :)

Mecz tragiczny. Tragiczny. Może i lepiej, że to w publicznej nie leci bo hejterzy żeńskiej koszykówki mieliby tylko więcej argumentów. Nie wiem jak to wygraliśmy. Nie wiem jakim cudem awansowaliśmy na te ME. Na szczęście one dopiero za rok...

I czemu Skobel nie ma w Gdyni....

bo przez najbliższe lata jest w Poznaniu :)

Nie no poważnie?

Krawiec nie zwykł takich okazji przepuszczać.. Dziwne..

Widać za dużo wypił i przegapił okazję! Pozdro!

Gratulacje dla zawodniczek AZSu dobrych występów w kadrze jak do tej pory 8)
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 04 września 2008, 00:54

szkoda, że Jarkowska dziś tylko 5 minut :?

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 04 września 2008, 08:53

ann pisze:szkoda, że Jarkowska dziś tylko 5 minut :?

Inne decyzje Koziorowicza też wołają o pomste do nieba... Pierwsza z brzegu ( :lol: nie tylko ja mam nadzieję, że tam nigdy nie trafi ) Pawlak to taka kompromitacja jak zeszłoroczne baraże... Agata... gra tylko z jednego powodu - jest klubową zawodniczką trenera kadry.
Nie czarujmy się wiele z nich gra bo Kozioł ma mentalność działaczy Wisły - szukać im się nie chce i biora co jest :?
A może w stanach będzie jakaś nasza rodaczka pokroju Mieloszyńskiej??

Warto poszukać, bo "w miarę niezła rozgrywajka" poukładałaby tą drużynę, na Kozła to nie ma co liczyć.
W końcu facet się cieszył z awansu jakby to jego najwiekszy sukces w życiu :D

PS. Leilani Mitchell chyba też ma polskich przodków jak Masłowska :lol:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

koszykarz

Postautor: koszykarz » 04 września 2008, 10:16

no mi sie wydaje ze a Agatą do nie dokońca dlatego że trenerem klubowym jest Kozioł . Bo przecież wcześniej tak nie bylo , a mimo to Agata była w kadrze...

Ale na pewno faworyzowana jest Pawlak przez niego - i to przez caly czas tak jest...

Oczywiscie eliminacje w wykonaniu Pauliny były bardzo słabe - a co do Gajdy jeszcze - jedną ,,trójką '' z 8 metrow z Turcją to trochę za mało...

Ciekawe co spowodowalo że w kadrze nie ma Waligorskiej czy Krawiec - i prosze nie szukajcie zaraz ,,docinek '' typu że piszę tak bo jestem z Torunia...

brak Krawiec jest ,,dziwny'' - tym bardziej że Międzik i Krysiewicz doznały urazów. Naturalne powinno być powołanie Krawiec.

no i brakuje mi Justyny Żurowskiej - Why ?

Ta zawodniczka gra zawsze równo - a nasze ,,4'' w eliminacjach miały duże wahania formy...

Zresztą - opinie co do pracy Koziorowicza w kadrze - kazdy może sobie sam wyrobić... :wink:

PS . Głowę daję sciąć że Krystyna Szymańska Lara prezentowałaby sie o klasę lepiej niż Pawlak z Gajdą... - no i przede wszystkim coś by wniosła do tej kadry . ...
Przy całej sympatii dla Pauli i Agaty - są za słabe do kadry.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 04 września 2008, 16:20

No to jeszcze może Krupe i Wlaźlak ściągnąć! Nie patrzcie w przeszłość tylko w przyszłość... Co to mało rozgrywających w Polsce co można by je sprawdzić w takich meczach o nic już teraz (z Finkami i Bośnią).

koszykarz

Postautor: koszykarz » 04 września 2008, 18:33

MARAS pisze:No to jeszcze może Krupe i Wlaźlak ściągnąć! Nie patrzcie w przeszłość tylko w przyszłość... Co to mało rozgrywających w Polsce co można by je sprawdzić w takich meczach o nic już teraz (z Finkami i Bośnią).

a Krysiewicz to przeszłość czy przyszłość ???

i Leszczyniaki się nie czepiać 8)

a co do rozgrywających : za dużo ich nie ma .....

a ty MARAS - SIBORY byś nie chciał widzieć w kadrze ? Bo jak tak .

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 04 września 2008, 20:10

koszykarz pisze:
MARAS pisze:No to jeszcze może Krupe i Wlaźlak ściągnąć! Nie patrzcie w przeszłość tylko w przyszłość... Co to mało rozgrywających w Polsce co można by je sprawdzić w takich meczach o nic już teraz (z Finkami i Bośnią).

:lol: z całym szacunkiem - ale jakby tylko wspomniana "dała się ściągnąć" to bądź pewien, że by była w kadrze - z wielkim pożytkiem dla tejże zresztą...

możesz być spokojny - nie dała się namówić do powrotu do kadry już kilkakrotnie...

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 04 września 2008, 20:15

A szkoda..
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

koszykarz

Postautor: koszykarz » 04 września 2008, 21:34

przemoe pisze:A szkoda..

oczywiście że szkoda bo pokolenie Pawlak , Waligórskiej czy Gajdy - nie dorasta do pięt paniom Wlaźlak , Predehl czy Szymańskiej Larze...

mówie tu o rozgrywajkach...

Tak samo można powiedzieć o centrach : w ostatnich latach były MARGO i Trześniewska - a teraz jest dziura...

o ile SYLWIA Wlaźlak już powoli kończy karierę - to pani Szymańska Lara caly czas gra na poziomie...

Skoro skorzystano z Krysiewicz to czemu nie można by z Szymanskiej Lary ?

Przecież chyba chodzi o sukces tej drużyny...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 04 września 2008, 22:39

ludzie tworzący oficjalną strone PLKK nie znają nazwiska czołowej polskiej koszykarki...skandal
:lol: :lol: :lol:

Obrazek

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 04 września 2008, 23:29

Trzeba patrzeć w przyszłość i testować różne możliwości a nie zawierzać prowadzenie kadry koszykarkom które są bliżej końca niż początku kariery i zdecydowanie wolą skoncentrować sie na grze w klubie niż grać jeszcze w kadrze. To czy ja bym kogoś widział w kadrze nie zależy odemnie więc chybiłeś z pytaniem koszykarz :lol:

koszykarz

Postautor: koszykarz » 05 września 2008, 08:41

MARAS pisze:Trzeba patrzeć w przyszłość i testować różne możliwości a nie zawierzać prowadzenie kadry koszykarkom które są bliżej końca niż początku kariery i zdecydowanie wolą skoncentrować sie na grze w klubie niż grać jeszcze w kadrze. To czy ja bym kogoś widział w kadrze nie zależy odemnie więc chybiłeś z pytaniem koszykarz :lol:

nie chce znowu przytaczać EDZI Krysiewicz - bo to przeczy ,,twojej '' przyszłości...

Jestem za odmładzaniem kadry - a jesli nie ma godnych następczyń na jakiejś pozycji to trzeba grać tez tymi doświadczonymi... PS. a forum chyba od tego jest - by można było się wypowiedzieć na temat kadry czy składu... :lol:

swatch
Amator

Postautor: swatch » 05 września 2008, 09:23

ann pisze:ludzie tworzący oficjalną strone PLKK nie znają nazwiska czołowej polskiej koszykarki...skandal

Takie bledne informacje na PLKK pojawiaja sie juz nie pierwszy raz...wiem ze byly bledy w miejscu rozgrywania meczu(przy okazji el. ME w Gdansku), bledu w miejscu losowanie grup Euroligi...wiecej nie pamietam:p Ale osoba admina chyba zbytnio z koszykowka zenska nie jest zwiazana;)
^^

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 05 września 2008, 11:15

ann pisze:ludzie tworzący oficjalną strone PLKK nie znają nazwiska czołowej polskiej koszykarki...skandal

Już autor poprawił "Kobryń" :D :lol:
Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie...

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 05 września 2008, 12:07

jeśli chodzi o pozycje "1" w kadrze, to "odmładzanie" przypomina raczej łapankę i jeśliby tylko była taka ewentualność (nie ma) to chętnie zaproponowałbym całe odmładzanie odłożyć albo najlepiej przenieść od razu na następne pokolenie... (szukaj - MUKS) :wink: - nawet kosztem granie w 4,5 zawodniczek - zresztą i tak przecież tak gra kadra :wink: :wink: :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”