XIII kolejka FGE: Lotos PKO BP Gdynia-TS Wisła Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 24 listopada 2008, 21:53

Dokładnie walczący przed nami rewanż i pewnie finał albo półfinał...najważniejsze mecze między nami przed nami!!!
Tak Greebo też tak myślę że w innym klubie Skera by odżyła i co najwyżej jak Ty to piszesz u nas się trochę już wypaliła...
staty ma z roku na rok coraz gorsze!
Mimo wszystko licze na jej przełamanie/głównie o trójeczki/i z 10 pkt na mecz bo asysty to wiadoma rzecz!
WISŁA-MISTRZ POLSKI 2008!!!

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 24 listopada 2008, 22:12

paulo2907 pisze:W środę poderwała zespół do walki, miała świetne statystyki, a wczoraj nie istniała w konfrontacji z Pawlak.

Wow........................szok

Ja jednak będą przystawał jako że w niedziele Skerze udawało się przejść przez polowe bez większego trudu i oddawać piłkę do najbliższej partnerki oddalonej o 2-3m bez ryzyka przechwytu ani wyrzucenia w aut to znaczy ze tę rywalizację wygrała :) :)
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 24 listopada 2008, 22:46

nie będzie ani zbyt długo, ani zbyt ostro, bo się już całkiem wszyscy w tej Wiśle poobrażają i takie gwałtowne skręty głów w drugą stronę na widok wiadomych osób mogą być szkodliwe dla ich kręgów szyjnych a niczyjej kotuzji nie chce 8)

mecz absolutnie do wygrania przez Wisłę! w pierwszej połowie naprawdę bardzo mądra i dosyć skuteczna gra dziewczyn.
Gdy p. WDZ wpuścił Anetę Kotnis do gry przeżyliśmy wszyscy szok :shock: , takich szaleństw się po p. Wojciechu nie spodziewaliśmy. szkoda, że dosyć szybko ją sciągnął i to po super akcjach w ataku i całkiem mądrej grze w obronie. tak to się "podpala" młodą zawodniczkę.
szkoda też, że nie wpadł na to, żeby choć chwilę pograć na 3 małe. spokojnie można to było zrobić, mając właśnie Anete.kilka razy aż się prosiło żebyśmy tak właśnie próbowali grac.
Pan trener na konferencji pomeczowej wspomniał, że :"Przerwa wybiła nas z uderzenia" :? trzeba było grać bez przerwy :roll: kpina jakaś, po to właśnie jest przerwa, zeby dodatkowo mobilizować zawodniczki. ale ok to się czasem zdarza, ale na 0-16 run to się reaguje jednak trochę szybciej prawda? :?
jeśli chodzi o grę poszczególnych zawodniczek to: wielkie brawa dla Ewki!!! świetny sezon, mam tylko wielka nadzieję, że w takiej kondycji dotrwa do końca, bo jednak te ok 35 min w każdym meczu w pewnym momencie da się we znaki.
bardzo poprawnie zagrała Boba :shock: , Marta dobrze do przerwy :P
Aneta zaliczyła świetny występ, szkoda, że dopiero w meczu z Lotosem dostała więcej czasu na pokazanie się, bo spokojnie można ją było włączać do zespołu od pierwszego spotkania z ŁKSem. a tak to sobie tylko biedna drepcze po kilkanaścied minut w meczu przy lini końcowej rozgrzewając się :? i tak jak ktoś napisał już wcześniej, wolę oglądać przez 20 minut walczącą Anete niż nie za bardzo wiedzącą o co chodzi Doris. Pani kapitan jest dobrym ale teoretykiem koszykówki z praktryką już jednak gorzej. dlatego od dawna mówię Doris na asystenta( tylko najpierw trzeba znaleźć trenera :P )
Skera- jestem pewna, że odżyje jeszcze w Wiśle i to już niebawem:)
Pani Canty powinna się jak najszybciej z Wisłą pożegnać! w drodze powrotnej do Krakowa(bo pociąg jechał aż 13 godzin;p) wymyśliliśmy nawet super zamianę za pakiecik: Szamikła i Canty na Tine T. oraz Perkins. a mnie się jeszcze poźniej wpadła do głowy Wiggins zamiast Perkins.
tak na wszelkii wypadek zostawię linki do profili tych zawodniczek z WNBA, gdyby np. w Wiśle nie znali :lol:
http://www.wnba.com/playerfile/jia_perkins/index.html
http://www.wnba.com/playerfile/tina_thompson/index.html
http://www.wnba.com/playerfile/candice_ ... index.html
aha, no i CSKA wycofało się z Euroligi, tam też się znajdzie kilka fajnych koszykarek(Douglas, Wauters, Hammon rosjanka to sobie można pomarzyć).
kończąc i reasumując czekam na zmiany w Wiśle i na to, że w końcu ktoś tam zacznie myśleć :)
Ostatnio zmieniony 24 listopada 2008, 23:06 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 24 listopada 2008, 22:56

Żeby nasi działacze nie "obudzili się trochę za późno".. też ich pozdrawiam..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 24 listopada 2008, 22:57

CSKA się wycofało? :shock: :shock: :shock: :shock:

Ja chcę uszatą do Lotosu...
Obrazek

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 24 listopada 2008, 23:06

Akurat Canty w tym meczu zagrała dobrze kilka naprawdę fajnych dynamicznych wejść pod kosz!!!
Nie można przez pryzmat że się jej nie lubi tak nieobiektywnie pisać...
14 pkt 83% z gry po Ewelinie 2 skrzypce!
Co do Kotnis to helli napisał ze dramat ja napiszę że słabo/3 pudła z pod samego kosza plus 2 nie trafione osobiste!!!/
Jak można pisać że dobrze zagrała?
Rozumiem że się kogoś lubi, ale trzeba sprawiedliwie oceniać grę!
Co do transferów i kogo się kupuje...to sorry ale firma Can Pack ładuje ogromne nakłady finansowe na klub że ma prawo dobierać sobie zawodniczki jakie chce!
I dobrze im ten wybór wychodzi bo 3 tytuły o tym najlepiej świadczą!!!
Kupcie kogoś sami a nie tylko krytykujcie...
Szanse na mistrzostwom i "8" są bardzo realne więc mniej krytyki więcej obiektywizmu i dopingu na hali!!!
WISŁA-MISTRZ POLSKI 2008!!!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 24 listopada 2008, 23:11

"kolego" przestań w końcu zarzucać mi brak obiektywizmu! moja sympatia czy antypatia do Canty nie ma tutaj nic wspólnego z tym co napisałam. Aneta jest młodą niedoświadczoną Polką, a Canty gwiazdą (choć już upadającą)Chicago Sky i wydaje mi się, że sprowadzana była do Wisły nie po to, żeby robić takie statytstki jak robi do tej pory?

zapewniam Cię, że jak tylko będę mieć swój klub to kupię, ale najpierw czekam aż trenerka pójdzie na emeryturę jako zawodniczka i na wygraną w totolotka 8)
a Ty w końcu przestań w każdym poście lizać d... działaczom i mówić jak to jest pięknie i cudownie, bo nie jest.
Ostatnio zmieniony 24 listopada 2008, 23:15 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 24 listopada 2008, 23:14

JaroTS pisze:Akurat Canty w tym meczu zagrała dobrze kilka naprawdę fajnych dynamicznych wejść pod kosz!!!

Bosko, tym bardziej że zaczęła grać gdy było już po meczu- czyli po 16-0 w wykonaniu Lotosu na początku 3kw. Szkoda że nie powalczyła tak w 1 połowie. Szkoda też że jej postawa w tym sezonie w nie pomogła nam wygrać jakiegoś meczu w eurolidze i szkoda że jest jedną z najsłabszych Amerykanek w tych rozgrywkach.

JaroTS pisze:14 pkt 83% z gry po Ewelinie 2 skrzypce!
Co do Kotnis to helli napisał ze dramat ja napiszę że słabo/3 pudła z pod samego kosza plus 2 nie trafione osobiste!!!/

Jak można pisać że Canty dobrze zagrała skoro miała 50% z wolnych?
Nie widzisz różnicy między kilkunastoletnią zaczynającą poważną zabawę w kosza dziewczyną, która dostała swoje pierwsze kilkanaście minut w plkk, a doświadczonymi zawodniczkami?
Dla mnie to co zagrała Aneta było ok...jak na w sumie debiut i początek.

JaroTS pisze:Rozumiem że się kogoś lubi, ale trzeba sprawiedliwie oceniać grę!
Co do transferów i kogo się kupuje...to sorry ale firma Can Pack ładuje ogromne nakłady finansowe na klub że ma prawo dobierać sobie zawodniczki jakie chce!
Szanse na mistrzostwom i "8" są bardzo realne więc mniej krytyki więcej obiektywizmu i dopingu na hali!!!

Przez 3 lata takie a nie inne wyniki w eurolidze też o czymś świadczą.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 24 listopada 2008, 23:14

JaroTS pisze:Akurat Canty w tym meczu zagrała dobrze kilka naprawdę fajnych dynamicznych wejść pod kosz!!!

Czy ja napisałem, że jej nie lubię? Chodziło mi przede wszystkim o to, że ma bardzo jednostronny styl gry, nie jest w stanie niczym zaskoczyć przeciwniczek, co w dużym stopniu ułatwia rozszyfrowanie gry Wisły. Tym bardziej, że Fernandez jest pod względem stylu bardzo podobną zawodniczką, więc niejako sie dublują.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 24 listopada 2008, 23:16

spoko spoko Paulo, to o tym nielubieniu było do mnie :wink:

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 24 listopada 2008, 23:19

włos na głowie ( i nie tylko) się jeży jak się czyta Twoje posty!!

ja proponuję więcej realizmu oraz prześledź ostatnie 3 lata... jeśli nie widzisz pewnych zależności to nie mamy o czym dyskutować...
a lizać dupe sponsorowi oczywiście możesz, tylko, że przed chwilą zasadziła w nią swoim buciorem ze zdrowego kolana Szamikła

przykre ale prawdziwe - szkoda mi jest najbardziej takich napaleńców jak Ty. 20-ileś tam lat na Wisłe chodzisz a takie p... piszesz :shock:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 24 listopada 2008, 23:23

ann pisze:spoko spoko Paulo, to o tym nielubieniu było do mnie :wink:

Domyśliłem się, że było to głównie do Ciebie, ale na poprzedniej stronie tez wrzuciłem swoje trzy grosze o Canty, więc chyba znalazłem się w gronie podejrzanych o jej nielubienie. :lol: 8)
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 24 listopada 2008, 23:41

Krytyka jest bardzo obiektywna i poparta sensownymi argumentami.
Po:
1. Canty prawie połowę swoich punktów dorzuciła w sytuacji kiedy wynik meczu właściwie był już rozstrzygnięty. Oczywiście dobrze, że te punkty rzuciła bo porażka mogła być większa. Szkoda tylko, że nie grała tak efektywnie we wcześniejszej fazie meczu.
2. Kotnis zagrała całkiem przyzwoicie biorąc pod uwagę to czego można oczekiwać od zawodniczki będącej teoretycznie 5 bądź 6 Polką w kadrze drużyny. Choć jak dla mnie powinna grać zdecydowanie więcej, bo już teraz jej gra jest lepsza niż Gburczyk, a przynajmniej jej się chce coś robić na boisku bo wczoraj po Dorocie tego nie było widać.
3. Piszemy o wymianie zawodniczek, bo zespół obecnie jest źle zbilansowany. Kiedy nie ma Holdsclaw nie mamy żadnego strzelca z obwodu. Szkera w lidze (podkreślam w lidze bo w Euro jest lepiej) nie trafia / nie rzuca (niepotrzebne skreślić...) w ogóle albo czyni to bardzo rzadko. Marta z dystansu mam ewidentnego "jeża" (może przez tą maskę), Wielebna jest kontuzjowana i właściwie nie wiadomo do końca kiedy wróci a o Dorocie już napisałem... Co do Holdsclaw to wcale nie jestem pewien czy w ogóle wróci, a to daje podstawy do zmian w kadrze. Sprowadzenie Dupree to pierwszy krok, drugim powinno być pożegnanie Canty i sprowadzenie strzelca z dystansu, a na miejsce Holdsclaw idealną zawodniczką jest wciąż wolna Thompson. Wtedy można by powiedzieć o zbilansowaniu drużyny. Od dobrych działaczy wymaga się właściwych decyzji we właściwych momentach.
4. Nie porównuj Kotnis i Canty, bo to chyba jeszcze jednak nie ten poziom :lol: (finansowy również skoro o kasie wspomniałeś)
5. Fajnie, że Can-Pack daje kasę ale rozeznanie w koszykówce mają tam takie jak ja w rynkach zbytu ich produktów. :lol: Ja się tym nie zajmuję, więc niech oni również wybiorą odpowiednich do tego ludzi i oni niech decydują kto ma w klubie grać, oczywiście przy wykorzystaniu takich pieniędzy jak Can-Pack przeznaczy.
6. Może wybierz się czasem na wyjazd i zobacz jak wygląda mecz, wtedy będziesz mógł prawidłowo ocenić występy zawodniczek bo telewizja kłamie :wink:
7. Chętnie kogoś kupię do drużyny pod warunkiem, że w zamian pozwolą mi wystawić baner przy parkiecie o treści: Większość osób działających przy drużynie to dyletanci nie mający pojęcia o rynku koszykarskim w Europie i USA. :lol: :wink:
Przy okazji panowie działacze: CSKA się rozpada! Można naprawić błędy i zasłuzyć na pochwały kibiców na tak obleganym i lubianym przez Was naszym forum!!
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Awatar użytkownika
Tedan
Amator

Postautor: Tedan » 25 listopada 2008, 01:51

BARTOLINO pisze:CSKA się rozpada! Można naprawić błędy i zasłuzyć na pochwały kibiców na tak obleganym i lubianym przez Was naszym forum!!

Coś mi się wydaje że wyjdą z założenia, że nawet upadającemu, rosyjskiemu klubowi i tak nie sprostają - pod względem finansowym. A pozatym nikt Gawarisz pa ruski? 8) Żyjmy nadzieją

P.S. Zawsze mogło być gorzej - Tiffani Johnson :lol: Pamiętacie 8)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 25 listopada 2008, 09:08

Jakbys nie wiedzial to nie Can Pack decyduje kogo sciagnac - oni tylko wykladaja pieniazki ... A za sznurki raczej pociaga kto inny ;)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”