Co słychać w Toruniu ?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Radomenes
Żak

Re: Co słychać w Toruniu ?

Postautor: Radomenes » 11 stycznia 2012, 16:04

NAMAX pisze:
Radomenes pisze:
sebus 80 pisze:W lidze o sile zespołu i tak będą decydowały zagraniczne + Tłumak no i może Krawiec.

takiego tria Mitchell-Sepulveda-Page już dawno nie mieliśmy. 8)

Jak to się szybko zapomina o Gladen,Egenti czy Fluker.A pomimo zachwytów i tak sukcesu sprzed 2 lat nie powtórzycie,choć składy przeciwników obecnie są słabsze niż w tamtym czasie.

nie zapominam, ale Page wnosi do zespołu więcej niż Fluker na przykład. Nie zapominaj też, że końcowy wynik to też splot często różnych okoliczności, jakie mu towarzyszą. NAMAX.....my nie powtórzymy, ale za to Wy będziecie lepsi. I tak wkoło Macieju. :lol:
Bum

sebus 80
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: sebus 80 » 11 stycznia 2012, 19:04

Moim zdaniem najważniejsza jest 1 runda play-off.Jeżeli ją się przejdzie to w czwórce wszystko się może się zdarzyć.
sebus 80

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 11 stycznia 2012, 20:15

Ćwierćfinał z Rybnikiem
Półfinał z Wisłą
Mecz o 3 miejsce z Lotosem

Taka moja prognoza. :roll: 8)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 13 stycznia 2012, 11:41

Kto fałszował głosy na koszykarki? Klub: - Nie my!

Rozmawiał Filip Łazowy
12.01.2012 , aktualizacja: 12.01.2012 12:42

Maciej Krystek przekonuje, że nikt z klubu nie poprawiał wyników głosowania na uczestniczki Meczu Gwiazd. W sobotę Energę czeka ligowy hit - w Toruniu wystąpi lider rozgrywek, Wisła/ CanPack Kraków.

Wczoraj w "Gazecie" opisaliśmy kulisy głosowania na uczestniczki styczniowego Meczu Gwiazd, w którym zespół zawodniczek z Polski zmierzy się z reprezentacją zagranicznych. Kibice mogą wytypować te drugie. Torunianki długo były w cieniu liderek, ale kilka dni wystarczyło, by zebrały dwa razy więcej głosów. Liga zweryfikowała typy oddawane poprzez e-maile. Wykryto, że ponad 1,5 tys. głosów oddano z nieistniejących adresów. Według wiceprezesa ligi Grzegorza Ziemblickiego ktoś z premedytacją poprawiał w ten sposób wyniki zawodniczek Energi - rozgrywającej Leah Metcalf i środkowej Jeleny Maksimović. Co na to prezes toruńskiego klubu?

Rozmowa z Maciejem Krystkiem

Filip Łazowy: Po artykule „Gazety” zrobiło się głośno o fałszywych głosach na toruńskie koszykarki.

Maciej Krystek. Wiem. Mogę zapewnić, że klub się od tego odcina. Nie mamy z tym nic wspólnego. Z drugiej strony nie mam pewności, czy wszystkie głosy oddane na pozostałe koszykarki były weryfikowane. Jeśli nie - jest to moim zdaniem nieprawidłowe.

Występ torunianek w Meczu Gwiazd stoi pod znakiem zapytania mimo, że zespół gra świetnie. Energa wygrała już siedem ligowych meczów z rzędu. Teraz rywal będzie niezwykle trudny. Drużyna Elmedina Omanicia w sobotę podejmie Wisłę/ CanPack Kraków.

- To prawda, krakowianki to ligowy potentat. Prowadzą w Ford Germaz Ekstraklasie i na dodatek znakomicie radzą sobie w Eurolidze. Dwa razy wygrały z silnym Spartakiem Moskwa. Przyjdzie nam zmierzyć się z jedną z najlepszych drużyn nie tylko w Polsce, ale i w Europie. A czy mamy szansę zwyciężyć? W tym sezonie sprawiliśmy już dwie niespodzianki. Energa pokonała CCC Polkowice i Lotos Gdynia. Myślę, że mamy szansę podjąć walkę - nawet z Wisłą.

Krakowianki w Toruniu zwykle miały spore problemy.

- Mam nadzieję, że tym razem będzie podobnie. Jestem pewien, że Wisła nas nie zlekceważy. Ma doświadczone zawodniczki, rutynowanego trenera. Wszyscy zwrócili już uwagę na to, że Energa to silny zespół, który ostatnio wygrywa mecz za meczem. A jak będzie w sobotę? Szczerze mówiąc - nie wiem. Spotkania z Tęczą Leszno i AZS Gorzów nie zweryfikowały naszych możliwości. Z pewnością naszym atutem będzie gra we własnej hali i doping kibiców. Nie zmienia to jednak tego, że faworytem są krakowianki.

Nawet bez swojej liderki Erin Philips, która jest po operacji kolana?

- Nawet bez niej. To świetna zawodniczka, ale Wisła/ CanPack ma wiele wartościowych rezerwowych. Tam jest kim zastąpić nawet Philips. Moim zdaniem jej nieobecność nie wpłynie na grę Wisły.

Mecz Energa - Wisła/ CanPack o g. 18.

sport.pl

Straciły swoje pozycje
Koszykówka. Po weryfikacji głosów Katarzynek brakuje na czołowych miejscach do pierwszej piątki

Jeszcze tydzień temu koszykarki toruńskiej Energi przewodziły w głosowaniu do miejsca w pierwszej piątce ekipy gwiazd. Od wtorku zajmują jednak odległe pozycje.
image

11 lutego w Gdyni zaplanowany jest ósmy mecz Gwiazd Ford Germaz Ekstraklasy. Reprezentacja Polski zmierzy się w nim z drużyną złożoną z zagranicznych koszykarek rywalizujących w lidze.

Pierwszą piątkę mają wybrać kibice. Głosowanie odbywa się za pośrednictwem oficjalnego serwisu Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet oraz za pośrednictwem usługi SMS. Zabawa potrwa do godziny 23:59 w dniu 31 stycznia 2012 roku.

Przewodziły stawce

W ostatnim zestawieniu przedstawionym przez PLKK prym wiodły zawodniczki toruńskiej Energi, które miały po ponad tysiąc głosów więcej od swoich konkurentek. Leah Metcalf, Julie Page i Jelena Maksimović przewodziły stawce na swoich pozycjach.

Teraz jednak jedynie Page zachowała pozycję w notowanej szóstce skrzydłowych. Pozostałych koleżanek próżno szukać w zestawieniu...

Wszystko dlatego, że włodarze rozgrywek zrobili weryfikację adresów mailowych.

Oto komunikat, jaki pojawił się na stronie internetowej ligi:

„W związku z potwierdzonymi przypadkami podawania fikcyjnych maili przy głosowaniu na Mecz Gwiazd, Polska Liga Koszykówki Kobiet postanowiła sprawdzić wszystkie do tej pory oddane głosy poprzez weryfikację wiarygodności adresów mailowych i odrzucenie głosów wysyłanych z fikcyjnych adresów mailowych.

Administrator sprawdza, czy podany adres mailowy faktycznie istnieje. Głosy z fikcyjnych adresów mailowych nie będą zliczane.

Licząc na sportową i fair rywalizację życzymy miłej zabawy.”

Na razie trzy kluby

Obecnie w pierwszej piątce w Gwiazd Ford Germaz Ekstraklasy znalazłyby się zawodniczki Wisły Can-Pack Kraków, CCC Polkowice i ROW-u Rybnik.

Fakty

Wyniki głosowania na dzień 10 stycznia, godz. 20

Obrońcy (dwa miejsca w pierwszej piatce): E. Philips (Wisła Kraków) 803 głosy, S. Zoll (CCC Polkowice) 756, R. Harris (ROW Rybnik) 591, A. Smalley (AZS Gorzów) 587, A. DeMondt (Wisła) 535, I. Kochubei (Odra Brzeg) 363.
Skrzydłowe (dwa miejsca): N. Powell (Wisła) 850 głosów, R. Fitz (ROW) 564, V. Musina (CCC) 553, G. Robert (Lotos Gdynia) 392, D. Sissoko (Artego) 485, J. Page (Energa Toruń) 454
Środkowe (jedno miejsce): M. Bjelica (Wisła) 732 głosów, S. Dosty (ROW) 636, I. Perovanovic (CCC) 551

nowosci.com.pl

szunaj67
Nowy na forum

Postautor: szunaj67 » 13 stycznia 2012, 21:22

Mam poważne wątpliwości co do uczciwości weryfikacji głosów oddanych z nieistniejących e-maili!!!
Przed odrzuceniem głosów nieważnych Jelena Maksimović miała 2.542 głosy.
Głosów nieważnych było ponad 1,5 tysiąca wg informacji PLKK czyli między 1501 a 1599.
Tak więc Jela powinna mieć od 943 do 1041 głosów ważnych.
Wszystko to przy założeniu że środkowa z Torunia była wytypowana we wszystkich nieważnych głosach.
Tymczasem klasyfikacja na 10 stycznia wygląda tak:
Środkowe:
Milka Bjelica 732 głosy
-----------------
Sybil Dosty 636
Iva Perovanovic 551

WTF??? Czy tylko ja mam wrażenie że tym razem oszukuje administrator PLKK???

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 13 stycznia 2012, 21:31

szunaj67 pisze:Mam poważne wątpliwości co do uczciwości weryfikacji głosów oddanych z nieistniejących e-maili!!!
Przed odrzuceniem głosów nieważnych Jelena Maksimović miała 2.542 głosy.
Głosów nieważnych było ponad 1,5 tysiąca wg informacji PLKK czyli między 1501 a 1599.
Tak więc Jela powinna mieć od 943 do 1041 głosów ważnych.
Wszystko to przy założeniu że środkowa z Torunia była wytypowana we wszystkich nieważnych głosach.
Tymczasem klasyfikacja na 10 stycznia wygląda tak:
Środkowe:
Milka Bjelica 732 głosy
-----------------
Sybil Dosty 636
Iva Perovanovic 551

WTF??? Czy tylko ja mam wrażenie że tym razem oszukuje administrator PLKK???

Trafiłeś w dyszkę bo ja takowe wrażenie mam od dawna, ale widzisz w Polsce jest tak, że ten uczciwszy nie zawsze jest uczciwy. Radzę się tego nauczyć. Takie "cyrki" to tylko w tym kraju i dlatego we wszelkie głosowania łącznie z wyborami się nie bawię.
Bum

szunaj67
Nowy na forum

Postautor: szunaj67 » 13 stycznia 2012, 21:35

Szczerze mówiąc w d.... mam czy nasze dziewczyny zagrają w tym Meczu Gwiazd.
Co nie znaczy że można bezkarnie manipulować wynikami głosowania.

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 13 stycznia 2012, 21:38

szunaj67 pisze:Szczerze mówiąc w d.... mam czy nasze dziewczyny zagrają w tym Meczu Gwiazd.
Co nie znaczy że można bezkarnie manipulować wynikami głosowania.

Organizator tego głosowania już dawno się w tym zamotał. :P

PS.Co do jednej pani to jestem pewien, że nawet kominem do tego meczu dotrze.
Bum

kev
Nowy na forum

Postautor: kev » 15 stycznia 2012, 15:06

będzie jakiś transfer w Toruniu czy nie będzie ? jak na razie cicho
jak się nie wzmocnimy no to Jelena dłużej tak nie pociągnie w play off siły już nie będzie tak dużo miała jak nie załatwią jej zmienniczki :D

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 15 stycznia 2012, 15:33

kev pisze:będzie jakiś transfer w Toruniu czy nie będzie ? jak na razie cicho
jak się nie wzmocnimy no to Jelena dłużej tak nie pociągnie w play off siły już nie będzie tak dużo miała jak nie załatwią jej zmienniczki :D

Nie wiem czemu jak mantrę większość osób powtarza, że "Jelena tak dłużej nie pociągnie". Wystarczy spojrzeć w statystyki: im dłużej przebywa na parkiecie tym gra lepiej. Serbka jest na tyle doświadczoną koszykarką, że wie kiedy podkręcić tempo, a kiedy nieco zwolnić - odpocząć nawet w czasie gry. Jedno jest pewne, że przydałaby się jej zmienniczka, która wniosła by coś nowego, ale nie dlatego, że Jela nie wytrzymuje meczów kondycyjnie. Jej organizm w tym sezonie jest przygotowany świetnie wydolnościowo i śmiem stwierdzić, że to częściej np: Wera oddychała rękawami niż Jela.
Musimy przyjąć do wiadomości, że tym razem mamy mniejszą ilość koszykarek i trzeba grać tym co mamy, a wynik wcale nie musi być gorszy od zeszłorocznego, kiedy mieliśmy taką szeroką ławkę.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 15 stycznia 2012, 16:07

Teraz gracie raz na tydzień 9sparingów w PP nie licze), wiec od biedy może wytrzymywać i te 40 minut na parkiecie. Ale widziałeś terminarz PO, np półfinały? 4 mecze w piec dni.. a na dodatek tam się gra już o wszystko, wiec i tempo spotkań jest inne.

A druga kwestia sa faule. Nie ma cudów - nie mając zmienniczki musicie grac luźniej w obronie, tak by nie ryzykować fauli. A i tak prędzej czy później może sie okazac ze 3 faule złapie w 5 minut pierwszej kwarty i będzie wtedy lament ze sędziowie są zli :roll:
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

kev
Nowy na forum

Postautor: kev » 15 stycznia 2012, 16:15

Tu mi właśnie chodzi bardziej o play offy bo teraz jakoś daje radę . Drugą sprawą są właśnie faule niech je szybko złapie i wtedy gramy w sumie bez środkowej bo innej nie mamy na tą pozycję . Mamy przykład Mitchell dobrze grała wczoraj a przez faule musiała zejść no a Szpila dnia wczoraj nie miała no i kiepsko było . Dobrze że nie zeszła przez faule w 2 czy 3 kwarcie

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 15 stycznia 2012, 17:21

zgodzę się i z jednym i z drugim. Jela wytrzymałościowo przygotowana jest super,a jest na tyle doświadczoną zawodniczką, że umiejętnie łapie momenty na parkiecie,kiedy można złapać drugi oddech. Play-offy to już jednak całkiem inna bajka zwłaszcza,że Enerdze nie grozi raczej potyczka z szóstym i siódmym zespołem po RZ 8) Działacze zrobią na pewno wiele by zmienniczka dla Serbki do końca stycznia się znalazła, a jak nie to niestety gramy tym co mamy. 8)
Bum

santos
Nowy na forum

Postautor: santos » 17 stycznia 2012, 18:41

Czy ktoś wie dlaczego w dzisiejszym spotkaniu w Gorzowie nie występuje Mitchell ???
TORUN GO !!!

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 17 stycznia 2012, 19:23

Ja sądzę, że została w Toruniu po to, żeby być wypoczęta na Rybnik. Tam jej skoczność i walka na desce będzie bardzo nam potrzebna.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”