Co słychać w Kadrze Polski?

Wszystko na temat kadr narodowych. Reprezentacje seniorek oraz młodzieżowe

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: Co słychać w Kadrze Polski?

Postautor: Greebo » 08 lipca 2012, 12:43

tommiiii pisze:co do osłabien Czarnogóry to mogła grac albo Murphy albo DeForge.....moze grac jedna naturalizowana , Dubljevic grala wczoraj okolo 25 minut...a dlaczego nie ma Bjelicy to przeciez wiadomo

Wiem ze może grac 1, nie zmienia to fakt ze nie grała żadna. A co do Bjelicy: chyba jasno naspiałem ze ja tego nie wiem. Wiec skoro Ty wiesz to zamiast pisać wiadomo" łatwiej by było podać ten powód nie?
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 08 lipca 2012, 13:04

tommiiii pisze:jak czytam ze powinnismy wczoraj wygrac 30 pkt to az nie wiedze ze to widze...

Napisalem to bo postawilismy w pierwszej kwarcie naprawde fajne warunki a dodatkowo Czarnogora we wczorajszym dniu byla bardzo slabo dysponowana. (w 4 kwarcie to one juz nie graly a chodzily).

panowie gramy praktycznie drugim garniturem zawodniczek......

Ja nie wiem dla Ciebie moze to jest drugi garninut... a dla mnie jest pierwszy!. I w przypadku awansu do Eurobasketu poza Bibrzycka i Kobryn to ten "pierwszy" garnitur ja bym wrzucil "do kosza". Jezeli one sobie wywalcza tym skladem awans to tylko uzupelnilbym o te dwie wyzej wymienione zawodniczki (ze wzgledu na poziom jaki reprezentuja).
troche szacunku dla tych dziewczyn ze graja walcza i wygrywaja a nie tylko ich zwyciestw szukac w slabej grze innych...

A kto tu nie ma szacunku ?? Tylko jak sie oglada mecz w ktorym Czarnogóra jest na łopatkach... a nagle nasze "durnieja-jakby to Saletra okreslil", (dodatkowo Winnicki nie bardzo wie co sie dzieje [chociaz uwazam powierzenie mu kadry bylo bardzo dobra decyzja i mysle ze sie patrzac przez pryzmat calych eliminacji sprawdzil],) to mozna powiedziec co sie o tym mysli.

Nie wiem jakie kto ma ambicje, ale ja nie popadam w hurraoptymizm po wygraniu z Czarnogora, moim marzeniem jest zeby dziewczyny zaczely wygrywac z takimi zespolami jak Rosja Hiszpania czy Francja. Wtedy zwyciestwo obojetnie w jakim stylu bede uwazal za wielki sukces :).

(Miejmy nadzieje ze nasze panie beda mialy okazje pograc z tymi zespolami w przyszlorocznym Eurobaskecie).
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 08 lipca 2012, 13:30

jeśli ktoś nie widzi poprawy gry w porównaniu z poprzednim "selekcjonerem" naszej "narodowej" to chyba ma "plazmę na oczach". 8) Tutaj jest wszystko inne: atmosfera w drużynie, a co za tym idzie ambicja i zaangażowanie. Styl i umiejętności? Nie ważne. Liczą się punkty, a te podopieczne Jacka Winnickiego mimo wszystko zbierają. Dobry wynik moim zdaniem, jak na "dzień dobry" tego trenera nawet w przypadku braku awansu o który będzie bardzo trudno.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 08 lipca 2012, 15:32

drugi garnitur???

A moze zastanowmy sie co koszula lub jak kto woli pierwszy garnitur robil? Zadam pare pytań. Czy istenieje tak mozliwość ze nasza zawodniczka jadac zagranice robic "kariere" jest podawaczem pilek ichnim klubie?
Czy p. Winnicki specjalnie do kadry nie powołał zawodniczki trenujace zagranica? Może coś widział lub wiedział jak cięzko "graja" owe Polki na parkietach Europy??
Czy zawodniczka grajaca cały sezon na 190% w sowim klubie, po zakończonym sezonie nie ma prawa odpoczać i podleczyc swoich kontuzji? Co lepiejej grac po obijany i kaleczyć gre dla satysfakcji bycia w kadrze?
Czy zawodniczka wybiegacjaca tylko do prezenatcji swojej ligowej drużyny ma byc powłowyana na kadre? Gdzie motywacja dla gryzących parkiet koleżanek z kadry czy ligowej druzyny?
Czy rywal mogł pod koniec spotkania czuć braki kondycyjne po spotkaniu ktore rozgrywane było anormalnych warunkach? Temperatura w "klimatyzowanej" hali wynosiła około 40 stopnii!! Polki z ta hala i pogoda były przyzwyczajone. Goście spotkały się (zakładam ) ze po raz pierwszy z taka sytuacja

Mecz z Czarnogóra uwazam ze byl rozegrany przez Polki bardzo dobrze, razila nieskutecznosc z poldystansu ( nie wykorzystana na szczescie przez rywalki ). Pierwsza kwarta była bardzo podobna do meczu z Niemacami (pierwszego) gdzie Polki skutecznie zagrały w obronie i twardo w ataku.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

cysiu1978
Nowy na forum

Postautor: cysiu1978 » 08 lipca 2012, 17:42

Endrju pisze:
tommiiii pisze:jak czytam ze powinnismy wczoraj wygrac 30 pkt to az nie wiedze ze to widze...

Napisalem to bo postawilismy w pierwszej kwarcie naprawde fajne warunki a dodatkowo Czarnogora we wczorajszym dniu byla bardzo slabo dysponowana. (w 4 kwarcie to one juz nie graly a chodzily).

panowie gramy praktycznie drugim garniturem zawodniczek......

Ja nie wiem dla Ciebie moze to jest drugi garninut... a dla mnie jest pierwszy!. I w przypadku awansu do Eurobasketu poza Bibrzycka i Kobryn to ten "pierwszy" garnitur ja bym wrzucil "do kosza". Jezeli one sobie wywalcza tym skladem awans to tylko uzupelnilbym o te dwie wyzej wymienione zawodniczki (ze wzgledu na poziom jaki reprezentuja).
troche szacunku dla tych dziewczyn ze graja walcza i wygrywaja a nie tylko ich zwyciestw szukac w slabej grze innych...

A kto tu nie ma szacunku ?? Tylko jak sie oglada mecz w ktorym Czarnogóra jest na łopatkach... a nagle nasze "durnieja-jakby to Saletra okreslil", (dodatkowo Winnicki nie bardzo wie co sie dzieje [chociaz uwazam powierzenie mu kadry bylo bardzo dobra decyzja i mysle ze sie patrzac przez pryzmat calych eliminacji sprawdzil],) to mozna powiedziec co sie o tym mysli.

Nie wiem jakie kto ma ambicje, ale ja nie popadam w hurraoptymizm po wygraniu z Czarnogora, moim marzeniem jest zeby dziewczyny zaczely wygrywac z takimi zespolami jak Rosja Hiszpania czy Francja. Wtedy zwyciestwo obojetnie w jakim stylu bede uwazal za wielki sukces :).

(Miejmy nadzieje ze nasze panie beda mialy okazje pograc z tymi zespolami w przyszlorocznym Eurobaskecie).

MACIEJEWSKI i PIECZYRAK za to wiedzieli ,,co sie dzieje,, prowadzac reprezentacje POLSKI- zwłaszcza ME w POLSCE.

matrix pisze:jeśli ktoś nie widzi poprawy gry w porównaniu z poprzednim "selekcjonerem" naszej "narodowej" to chyba ma "plazmę na oczach". 8) Tutaj jest wszystko inne: atmosfera w drużynie, a co za tym idzie ambicja i zaangażowanie. Styl i umiejętności? Nie ważne. Liczą się punkty, a te podopieczne Jacka Winnickiego mimo wszystko zbierają. Dobry wynik moim zdaniem, jak na "dzień dobry" tego trenera nawet w przypadku braku awansu o który będzie bardzo trudno.

Zgadzam sie z tobą w 100%- MACIEJEWSKI Z PIECZYRAKIEM moga sie uczyc rzemiosła i mentalnosci koszykowki od trenera WINNICKIEGO.

NAMAX
Amator

Postautor: NAMAX » 08 lipca 2012, 21:55

No dobra już mialo byc milczenie z mojej strony ale trudno wytrzymac.
1.Hermes - tylko jedno - mowa polska byc trudna!!!!!!!!!
2.No nie oszukujmy sie ale patrząc na to co gra nasza reprezentacja to duza przykrość - może poza estetyczną bo Polki to ładne kobitki.Myślę,że nieobecne zloiłyby skórę tym co grają bez dwóch zdań.Choć tez uważam,że jesli bedzie awans to w ME powinny grać te co awans wywalczyły i to bez Kobryn - skoro wybrała WNBA to niech tam zostanie i BIBY -bo ta jej kontuzja to wielka ściema.
3.No nie przesadzajcie ale pan trener wyglada momentami jakby nie wiedział z kim pracuje i kogo na co stac.Ma duzy problem z czytaniem gry.Od razu umotywuje- piatka ,która osiągnęła dobry wynik pojawila się dopiero w końcówce meczu jakby pan trener nakręcał emocje :lol:
4.Na indywidualne oceny poszczedgólnych zawodniczek przyjdzie czas ale boje się,że jeszcze trzeba będzie sięgnąć za 2 lata w następnych eliminacjach do tych doświadczonych bo obecny sklad nie powala.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 08 lipca 2012, 22:05

Namax lekarzem jestes??? Pani Bibrzycka jest kontuzjowana tak sie okresliła wiec swoje dyrdymały mozesz sobie głeboko w dupe wsadzic. Taktyk z ciebie żaden wiec na temat sposobu rozgrywania meczów sie nie wypowiadaj.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

NAMAX
Amator

Postautor: NAMAX » 08 lipca 2012, 22:18

hermes46 pisze:Namax lekarzem jestes??? Pani Bibrzycka jest kontuzjowana tak sie okresliła wiec swoje dyrdymały mozesz sobie głeboko w dupe wsadzic. Taktyk z ciebie żaden wiec na temat sposobu rozgrywania meczów sie nie wypowiadaj.

A co ty wiesz na temat kontuzji Bibrzyckiej "FACHOWCU" a poza tym skąd wiesz jaki ze mnie taktyk p.....ie.No poza tym jestem pod wrażeniem,że potrafisz sklecić tyle wyrazów po twoich ostatnich wypocinach.PAPA :lol:No i jakis ban od moderatorow ci sie nalezy bo słowo kultura jest ci obce c...u - kombinuj co ci mam do powiedzenia.Poza tym nie będe kopać sie z koniem.Dzieciaki górą.

Awatar użytkownika
ansver
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: ansver » 09 lipca 2012, 06:50

Portal KoszykowkaKobiet.pl zaprasza do obejrzenia zdjęć z meczu el. Mistrzostw Europy - FRANCJA 2013.
http://www.koszykowkakobiet.pl/news/1986/70/El-mistrzostw-Europy-Polska---Czarnogora-53-50-fotoreportaz.html

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 11 lipca 2012, 16:36

będzie gdzie transmisja w necie ?
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
ansver
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: ansver » 11 lipca 2012, 17:47

Już jutro nasze reprezentantki zmierzą się w decydującym spotkaniu w Belgradzie, z gospodyniami - Serbkami. Zwycięstwo w tym spotkaniu praktycznie zagwarantuje jednej z drużyn awans na Mistrzostwa Europy, które odbędą się w przyszłym roku we Francji.

Podopieczne Mariny Maljković są świadome ceny środowego spotkania i obiecują, że dadzą z siebie wszystko, żeby osiągnąć wymarzony cel, jakim bez wątpienia jest awans na ME. - Zdajemy sobie sprawę, że jesteśmy krok od wielkiego sukcesu. Dzieli nas od niego tylko jedno zwycięstwo. - powiedziała Ana Dabović. Serbki zapowiadają, że tym razem, to one wykorzystają przewagę swojego boiska a obecność kibiców zdecydowanie im pomoże w odniesieniu zwycięstwa.

http://www.koszykowkakobiet.pl/news/1988/70/El-mistrzostw-Europy-Krok-od-sukcesu.html

oraz link do transmisji :)

Ruda_
Żak

Postautor: Ruda_ » 11 lipca 2012, 19:16

Może ktoś podać linka do transmisji?

Gość-1147
Młodzik

Postautor: Gość-1147 » 11 lipca 2012, 19:45

.
O ile dobrze zrozumiałem informację podaną na tej stronie:
http://www.eurobasketwomen2013.com/en/c ... _8842.html

na kanale drugim serbskiej telewizji będzie tylko retransmisja (skrót?), począwszy od g. 21:10 (CET), czyli chyba o 22:10 naszego czasu letniego.

Link:
http://www.gledajuzivo.com/watch_tv/TV_Srbija/RTS2.html

.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 11 lipca 2012, 20:50

Koncertowa końcówka - strata i 2+1 i to by było na tyle... Inna sprawa, że nam sędziowie spuścili już 3 zawodniczki.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 11 lipca 2012, 20:58

Coz, brawa za walkę.. trudno sie cieszyć z porażki zwłaszcza jak niemal przekreśla ona szanse na awans ale i tak jestem - po raz kolejny - mile zaskoczony przebiegiem meczu. Szkoda ze nie udało dowieść sie wygranej do końca.

A Ana Dabovic chyba będzie dziś najszczęśliwsza osoba w Belgradzie bo w końcówce niemal sama wygrała mecz.. :roll:
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Wróć do „Reprezentacja Polski”