Rzuciłem te hipotetyczne 10-15 minut Koryzny jako orientacyjny czas, takie wróżenie z fusów. Tylko skoro wszem i wobec mówi się, że do Gorzowa trafi bardzo dobra zawodniczka na pozycje 4-5, to na pewno będzie grać więcej niż grała Crawford, a Taylor raczej nie zawodzi, więc zdrowy rozsądek podpowiada, że Maciejewski może pójść na grę dwiema zagranicznymi wysokimi po 5-10 minut w meczu. W takich chwilach na ławkę trafiają dwie z trzech zagranicznych obwodowych, którym zostaje w każdym meczu 70-75 minut. Ciężko spodziewać się, że jednocześnie odpoczywać będą Zohnova i Breitreiner, mające kluczowe znaczenie dla gry drużyny. Czyli Czubak będzie grać może krócej, ale nieznacznie. Żurowska i Kaczmarczyk powinny zachować podobną liczbę minut. Podkreślam jeszcze raz - to jest trochę abstrakcyjne, różnie może być w różnych meczach, dochodzi element fauli, dyspozycji dnia, nie mówiąc o kontuzjach (oby ich nie było).
TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Endrju - padam rażony ogromem siły Twoich argumentów.
Tylko zanim tak się stanie, daj wygłosić mi coś na swoją obronę.
Rzuciłem te hipotetyczne 10-15 minut Koryzny jako orientacyjny czas, takie wróżenie z fusów. Tylko skoro wszem i wobec mówi się, że do Gorzowa trafi bardzo dobra zawodniczka na pozycje 4-5, to na pewno będzie grać więcej niż grała Crawford, a Taylor raczej nie zawodzi, więc zdrowy rozsądek podpowiada, że Maciejewski może pójść na grę dwiema zagranicznymi wysokimi po 5-10 minut w meczu. W takich chwilach na ławkę trafiają dwie z trzech zagranicznych obwodowych, którym zostaje w każdym meczu 70-75 minut. Ciężko spodziewać się, że jednocześnie odpoczywać będą Zohnova i Breitreiner, mające kluczowe znaczenie dla gry drużyny. Czyli Czubak będzie grać może krócej, ale nieznacznie. Żurowska i Kaczmarczyk powinny zachować podobną liczbę minut. Podkreślam jeszcze raz - to jest trochę abstrakcyjne, różnie może być w różnych meczach, dochodzi element fauli, dyspozycji dnia, nie mówiąc o kontuzjach (oby ich nie było).
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
Saletra pisze:Nie wiem gdzie to wrzucić, więc wrzucę tu :
Kłopoty Breitreiner
TK/inf. własna /14:18
Reprezentacja niemieckich koszykarek będzie musiała sobie radzić w decydującej rundzie eliminacji do mistrzostw Europy bez Anne Breitreiner, zawodniczki KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski.
24-letnia koszykarka doznała bowiem urazu naderwania ścięgna Achillesa i teraz czeka ją dłuższa przerwa w grze.

-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
paulo2907 pisze:Endrju - padam rażony ogromem siły Twoich argumentów.![]()
![]()
Tylko zanim tak się stanie, daj wygłosić mi coś na swoją obronę.
1.Nie przypominam sobie zeby w Gorzowie kiedykolwiek grali na 2 centrów (co nie mozna powiedziec o 2 rozgrywajacych na boisku
2. Watpliwe jest to ze po dojsciu Edzi Justyna... a w szczegolnosci Agnieszka bedzie grala podobna liczbe minut. Teraz grajac na "3 polki" musiala troche wiecej grac... ze wzgledu na przepis...
Podkreślam jeszcze raz - to jest trochę abstrakcyjne, różnie może być w różnych meczach, dochodzi element fauli, dyspozycji dnia, nie mówiąc o kontuzjach (oby ich nie było).
Z tym sie z Toba zgodze
friel pisze:oooooooooooooooo w .................................$@#$@## szok to finał nam właśnie przeszedł koło nosa
Nie panikuj
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Endrju pisze:Nie przypominam sobie zeby w Gorzowie kiedykolwiek grali na 2 centrów (co nie mozna powiedziec o 2 rozgrywajacych na boisku), tak jak w przypadku chocby w poprzednim sezonie Chomac/Kiki, jak i w tym LG/Shala... Jedna gra ... druga siedzi i odpoczywa... poczym wchodzi i gra na "100%"...
OK, skoro tradycja ma zostać zachowana, to wybiłeś z ręki mój argument. Tylko skąd wiesz, że tak na 100% będzie? Nie masz pewności (no chyba, że posiadasz jakieś przecieki
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
paulo2907 pisze:Endrju pisze:Nie przypominam sobie zeby w Gorzowie kiedykolwiek grali na 2 centrów (co nie mozna powiedziec o 2 rozgrywajacych na boisku), tak jak w przypadku chocby w poprzednim sezonie Chomac/Kiki, jak i w tym LG/Shala... Jedna gra ... druga siedzi i odpoczywa... poczym wchodzi i gra na "100%"...
OK, skoro tradycja ma zostać zachowana, to wybiłeś z ręki mój argument. Tylko skąd wiesz, że tak na 100% będzie? Nie masz pewności (no chyba, że posiadasz jakieś przecieki), że nowa zawodniczka będzie typowym centrem - może akurat będzie kimś w stylu Robbins albo Terry, czyli PF/C. Czasem tradycję łamie się w ważnych momentach, co pokazuje choćby ustawienie Wisły w play off 2008. Wielebnowska na SF, Kobryn nieraz na parkiecie razem z Braxton, a więc gra na dwóch centrów, a dla odmiany w finałach 2007 pierwsza piątka wiślaczek była wręcz pozbawiona centra! Oczywiście to już kwestia filozofii, jaką wyznaje dany trener. Jednak nie zdziwię się, jeśli Maciejewski będzie chciał w ważnych meczach zwiększyć siłę rażenia pod koszem, ustawiając tam dwie zagraniczne - rzecz jasna pod warunkiem odpowiedniego poziomu prezentowanego przez ten nowy nabytek.
Ty mówisz "co by było gdyby..." a ja mowie o standardowej filozofi gry naszego zespołu
Co do przecieków...nie wiem skad ten glupi usmieszek, jezeli cos wiem to nie musze sie nimi chwalic...
I nie udawaj prosze wszechwiedzacego
Endrju pisze: Nie panikujPismaki z Onetu... nadaja sie... ale do Tarcia Chrzanu
![]()
![]()
Poczytaj, albo poproś kogoś starszego o przetłumaczenie
http://sport.rtl.de/sportartikel/basket ... 273597.php
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
ajaja pisze:Endrju pisze: Nie panikujPismaki z Onetu... nadaja sie... ale do Tarcia Chrzanu
![]()
![]()
Pomimo ze poliglota nie jestem... ale na studiach jezyk niemiecki mam za soba
PS nie wszystko co pisza zawsze dokladnie odzwierciedla stan faktyczny
ajaja pisze:Endrju pisze: Nie panikujPismaki z Onetu... nadaja sie... ale do Tarcia Chrzanu
![]()
![]()
a nie mówili Ci że media kłamią
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
fmaster pisze:szykuje się wielki powrót do Lotosu, naprawdę wielki!!!!!!
Gosia wraca ?
Kontuzja czy zdrowy rozsądek?
O „dłuższej przerwie” niemieckiej skrzydłowej, która w tym sezonie ma ciągnąć machinę KSSSE AZS PWSZ do finału, napisał wczoraj Onet.pl. Na oficjalnej stronie niemieckiego związku koszykarskiego tych rewelacji nie potwierdzają. Tam znaleźliśmy wzmiankę, że Breitreiner odpuściła grę w kadrze, bo wciąż narzeka na uraz ścięgna Achillesa, ale odniesiony już w Polsce. Co się właściwie dzieję z Anną? - zapytaliśmy w klubie z Chopina.
Reprezentacja Niemiec w środę rozpoczyna walkę w turnieju barażowym o awans do mistrzostw Europy, które w tym roku odbędą się na Litwie. To już pewne - w składzie kadry zabraknie koszykarki KSSSE AZS PWSZ Anne Breitreiner. - Najskuteczniejsza zawodniczka w dotychczasowych meczach eliminacji do mistrzostw Europy Anne Breitreiner (przeciętnie 18,6 punktów, 5 zbiórek i 1,4 asysty) od połowy grudnia zmaga się z bólem ścięgna Achillesa, przez co niemożliwy jest jej występ w meczach barażowych. Oprócz Anne w niemieckim zespole zabraknie także Sarah Austmann oraz Lindy Froehlich - taką informację wyczytaliśmy na portalu niemieckiego związku koszykówki DBB.
Szukaliśmy potwierdzenia rewelacji portalu Onet.pl, po której aż do sufitu wyskoczyli niektórzy fani najgroźniejszych rywali gorzowskiej drużyny. Wieść ogólnopolskiego nadawcy brzmiała bowiem dramatycznie: 24-letnia Breitreiner naderwała ścięgno Achillesa i czeka ją dłuższa przerwa. Dziś skontaktowaliśmy się z wiceprezesem klubu Ireneuszem Madejem. On rozwiał nasze wątpliwości. - Jesteśmy w stałym kontakcie z Anną. To nie jest nic nowego. Tu wciąż chodzi o uraz, którego nabawiła się u nas w Polsce. Nasza zawodniczka pojechała na zgrupowanie kadry i tam rozmawiała z niemieckimi lekarzami. Oni przekonali ją, że w tej sytuacji potrzebny jest odpoczynek. I że ten uraz najlepiej porządnie zaleczyć. Dlatego nie zagra w barwach reprezentacji w turnieju barażowym. My też daliśmy jej więcej wolnego. Nie musi przyjeżdżać na mecz z MUKS, który gramy 21 stycznia. Później mamy przerwę w terminarzu, dopiero 31 stycznia będziemy walczyć w Pabianicach. Do Gorzowa może więc przyjechać później - powiedział nam prezes Madej.
Problemy zdrowotne Breitreiner na dobre zaczęły się po meczu z ŁKS w Łodzi (już wcześniej była przemęczona, kilka dni też chorowała). Przypomnijmy, że po tym spotkaniu zawodniczka nie trenowała z zespołem, a jej występ w przedświątecznym meczu w Toruniu stał pod dużym znakiem zapytania. Anne wystąpiła jednak w pojedynku z Energą, zdobywając 15 punktów.
Hehe
przemoe pisze:Szukaliśmy potwierdzenia rewelacji portalu Onet.pl, po której aż do sufitu wyskoczyli niektórzy fani najgroźniejszych rywali gorzowskiej drużyny.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Matko, co to za bajkopisarz? Ten co zawsze?Marnuje się w dziennikarce sportowej
Jakiś subiektywny dziwoląg, który minął się chyba z powołaniem...
Co do Anny - jeżeli ma w sumie półtora miesiąca przerwy, to chyba kontuzja jest poważniejsza niż zwykłe np. zbicie czy stłuczenie. Oby wróciła jak najszybciej - i to w formie, bo to jeden z jaśniejszych punktów tej ligi i jej brak mógłby trochę skomplikować sytuację AZS.
Jestem ciekaw też, jak Gorzów potraktuje Zalesiak. Czy pozwoli jej zagrać w MUKS już 21 stycznia w... Gorzowie, czy też nie...
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
przemoe pisze:Szukaliśmy potwierdzenia rewelacji portalu Onet.pl, po której aż do sufitu wyskoczyli niektórzy fani najgroźniejszych rywali gorzowskiej drużyny.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
zapomnialem dodac autora
Kamil Siałkowski, Radosław Łogusz, dodano: 7 stycznia 2009, 09:26
ajaja pisze:przemoe pisze:Szukaliśmy potwierdzenia rewelacji portalu Onet.pl, po której aż do sufitu wyskoczyli niektórzy fani najgroźniejszych rywali gorzowskiej drużyny.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jakiś subiektywny dziwoląg, który minął się chyba z powołaniem...
Co do Anny - jeżeli ma w sumie półtora miesiąca przerwy, to chyba kontuzja jest poważniejsza niż zwykłe np. zbicie czy stłuczenie. Oby wróciła jak najszybciej - i to w formie, bo to jeden z jaśniejszych punktów tej ligi i jej brak mógłby trochę skomplikować sytuację AZS.
Jestem ciekaw też, jak Gorzów potraktuje Zalesiak. Czy pozwoli jej zagrać w MUKS już 21 stycznia w... Gorzowie, czy też nie...
To są media regionalne i piszą dla gorzowian
niektore teksty na pewno sa ironiczne (m.in. zacytowane przez przemoe)
Co do Zalesiak...? Czemu miala by nie zagrac ?
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”