JUNIORKI 2008/2009

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 25 maja 2009, 19:23

gość pisze:Te mistrzostwa pokazały ,że liczy się tylko POznań.Wszystko się robi aby wszelkie takie imprezy się tam odbywały.wszystko pod kontem Muks-u.Myślę,że dostali by organizację mistrzostw w innych kategoriach wiekowych np.młodziczkach tylko problem muks nie zdążył ściągnąć do siebie tak młodych dziewczyn/jeżeli słyną z tak dobrego szkolenie,to gdzie są ich wychowanki ?/.Myślę,że w przyszłym roku znowu dostaną organizację mistrzostw,bo gdzie indziej ich zespół mógłby być skrzywdzony i tak łatwo nie zdobyć mistrzostwa.

MUKS = Jabłońscy, dziś MUKS, kiedyś Olimpia

Gdzie są ich wychowanki?
Spójrzmy:
Leciejewska - chyba jakiś Lotos
Waligórska - chyba jakaś Energa
Mrozińska, Skobel - jakaś Inea
Durak - chyba Duda
Mieloszyńska - chyba CCC do niedawna, a będzie chyba Wisła

i wiele innych dziewczyn, które może i miały mniej talentu, ale niektóre do dziś grają (Budnik, Nawrotek, Górczak), albo były dobre, ale słuch o nich zaginął (Rybarczyk).

Nie bój się podpisać i napisać skąd jesteś. I popracuj trochę nad słownikiem ortograficznym, bo te błędy trochę uderzają po oczach.

romek
Amator

Postautor: romek » 26 maja 2009, 06:35

gość pisze:Te mistrzostwa pokazały ,że liczy się tylko POznań.Wszystko się robi aby wszelkie takie imprezy się tam odbywały.wszystko pod kontem Muks-u.Myślę,że dostali by organizację mistrzostw w innych kategoriach wiekowych np.młodziczkach tylko problem muks nie zdążył ściągnąć do siebie tak młodych dziewczyn/jeżeli słyną z tak dobrego szkolenie,to gdzie są ich wychowanki ?/.Myślę,że w przyszłym roku znowu dostaną organizację mistrzostw,bo gdzie indziej ich zespół mógłby być skrzywdzony i tak łatwo nie zdobyć mistrzostwa.

Chuju muju dzikie weże Róża do świetny grajek wiedziałem Ją raz jak grała przeciwko Łomianką w Warszawie i tez tak ooo zagrała ale Ona dopiero konczy 18 lat a statystyki mówią same za siebie ma talent:)

i taki Muks by zrobił wszystko zeby grała u nich bo Muks to pasorzyty j... gdzie tylko czekają na OKazje a potem zajarane maja mordy ze wygrywaja +40 w Finale

Zrozumiałem dwie rzeczy-po pierwsze dlaczego się nie logujecie- trochę głupio napisać w loginie "debil". Po drugie dlaczego dopiero teraz zabraliście głos- równie wolno piszecie jak myślicie.
Proponuję ignorować takie wpisy, to oczywista prowokacja i nie ma sensu z nimi dyskutować.

jasass
Nowy na forum

Postautor: jasass » 26 maja 2009, 11:27

no tak a to ze w Gdyni 3 razy z rzedu byly finaly to tylko przypadek... (2x MPJS i 1xMPJ).i pewnie tez przez przypadek MUKS zdobyl tam 2x mistrzostwa.poza tym dobrze ze mialy takiego fuksa i zdobyly tez mistrzostwa w Lublinie,Olsztynie,Łodzi (reszty miast niestety nie pamietam) bo tylko u siebie przeciez wygrywaja jak sami sobie zorganizuja i ustawia wszytsko.jakie to niesprawiedliwe ze jedni moga miec tyle szczescia w zyciu...
Zdobyć świata szczyt..! :D

wagar
Nowy na forum

Postautor: wagar » 26 maja 2009, 19:53

zdecydowana wiekszość zawodniczek Muks to 92 rocznik ,w przyszłym sezonie jeżeli nie bedzie znaczących ubytków kadrowych majstra mają jak w banku ,tylko kataklizm może im go odebrać ,

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 02 czerwca 2009, 23:34

Wrzucam tutaj taki dość ciekawy (choć dobrych kilka dni przeterminowany) wywiad z podkarpackiego dziennika "Nowiny". Koszykówką juniorską nie interesuję się tak wnikliwie jak dorosłą, więc tym bardziej jest to dla mnie godne zauważenia, bo trener Lotnika i najlepsza zawodniczka wywodzą się z mojego rodzinnego miasta.:) Widać, że rośnie nowy koszykarski talent i oby się nie zmarnował.

dodano: 26 maja 2009, 15:51

Lotnik Wierzawice tuż za podium. Rozmowa z trenerem Piotrem Musijowskim
Tomasz Ryzner

Rozmowa z Piotrem Musijowskim, trenerem koszykarek Lotnika Wierzawice, które zajęły 4 miejsce w mistrzostwach Polski juniorek.

- O czwartym miejscu mówi się, że jest najgorszym dla sportowca.

- Mnie ono też nie daje pełnej satysfakcji. Z drugiej strony, kiedy z pierwszego miejsca w grupie awansowaliśmy do czwórki atakowały mnie sms-y z całej Polski. Wielu trenerów gratulowało wyniku. Określali go krótko: rewelacja. Z 7 miejsca przed rokiem awansowaliśmy do czwórki.

- Dlaczego Lotnik w Poznaniu nie wskoczył na podium?

- Bo dla niektórych dziewczyn półka okazał się za wysoka. To że jest problem wiedziałem już po wygranym meczu z Ostrołeką, w którym Jessi (Jessica - córka P. M - przyp. red.) rzuciła 17 punktów w IV kwarcie. Były to wszystkie punkty zespołu. Pierwszy raz w życiu widziałem, że w każdej akcji piłka wędrowała do jednej zawodniczki. Znaczyło to, że dziewczyny mają problem z braniem odpowiedzialności na siebie. Córka spisała się na medal, ale nie można w każdym meczu tak grać, trafiać rzutów pod presją, w ostatnich sekundach.
- W meczu o brązowy medal graliście z Koroną. Spotkaliście się drugi raz w turnieju i krakowianki znów były góra.

- W lidze pokonaliśmy je dwa razy. W meczu o brąz szansa na zwycięstwo była. Ratajczak, lidera Korony grała słabiej. Moja córka była podwajana, nawet potrajana. To stwarzało okazje dla innych dziewczyn. Niestety, nie wykorzystaliśmy sytuacji, zawodniczki bały się rzucać. Przed meczem wszystko omawialiśmy, wszystko było jasne, ale w grze inaczej to wychodziło. Po prostu impreza przerosła niektóre koszykarki.

- Czego jeszcze brakło do medalu?

- Choćby zdrowej Dominiki Majkut. W finale jechała na antybiotykach.

- Pańska córka znalazła się w pierwszej piątce turnieju.

- Gdzieś przeczytałem, że trener Musijowski musi być z tego szczególnie dumny. Oczywiście cieszę się, ale córka po prostu sobie na to zasłużyła. Lotnik nie jest jednak po to, by promować jedną koszykarkę. Dobra gra Jessi z jednej strony nam pomogła w finale. Z drugiej jej rola w zespole okazała się pewną słabością Lotnika, bo poza Anetą Kaszubą, inne zwykle nie potrafiły wpłynąć mocniej na wynik.
- Dla małych Wierzawic czwarte miejsce w Polsce to jest jednak coś.

- Oczywiście. Czuję niedosyt, ale zrobiliśmy duży wynik. Jesteśmy czołówce Polski, w sumie bez żadnych gwiazd.

- Córka ma oferty z innych klubów?

- Chce ją Lotos Gdynia, Wisła i Korona Kraków, Orzeł Polkowice. Właściwie mogłaby iść wszędzie. Mnie z kolei kusi MUKS Poznań.

- Odejdzie pan?

- Nie chciałbym. W Wierzawicach trenuje sto dziewczyn. Poza tym myślimy o wykupieniu "dzikiej karty” na grę w lidze centralnej (I liga grupa A - przyp. red.). Pieniądze na to są, ale nie wiadomo na razie czy pozyskamy sponsora. Chodzi o to, że zespół musiałby zostać wzmocniony, bo samą młodzieżą się nie utrzymamy.

- Kiedy sprawa się wyjaśni?

- W ciągu miesiąca.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

krzysio
Amator

Postautor: krzysio » 03 czerwca 2009, 18:52

Panie Piotrze! Niech Pan nie odchodzi z Wierzawic! A już na pewno nie do MUKS. W ten sposób zniknie z koszykarskiej mapy Polski kolejny ośrodek, a MUKS dopisze sobie znowu sukces (jak to oni świetnie szkolą...). Przecież w Wierzawicach są też niezłe młodsze roczniki. Może Pan pomóc im się wypromować.

romek
Amator

Postautor: romek » 03 czerwca 2009, 19:17

krzysio pisze:Panie Piotrze! Niech Pan nie odchodzi z Wierzawic! A już na pewno nie do MUKS. W ten sposób zniknie z koszykarskiej mapy Polski kolejny ośrodek, a MUKS dopisze sobie znowu sukces (jak to oni świetnie szkolą...). Przecież w Wierzawicach są też niezłe młodsze roczniki. Może Pan pomóc im się wypromować.

No Krzysio- post na poziomie Twojego logina. W MUKS nie szkolą "oni", tylko bardzo dobrzy trenerzy i nic dziwnego,że chcą ściągnąć kolejnego bardzo dobrego i lubianego przez zawodniczki trenera. Oj mocno Cię bolą sukcesy MUKS, sam nie masz takich czy co?. Mój kolega ze Śląska kiedyś mawiał-" gul ci ze zazdrości tak skacze, że musi mózg obijać, że gadasz takie głupoty".

Stary
Nowy na forum

Postautor: Stary » 04 czerwca 2009, 08:13

romek pisze:
krzysio pisze:Panie Piotrze! Niech Pan nie odchodzi z Wierzawic! A już na pewno nie do MUKS. W ten sposób zniknie z koszykarskiej mapy Polski kolejny ośrodek, a MUKS dopisze sobie znowu sukces (jak to oni świetnie szkolą...). Przecież w Wierzawicach są też niezłe młodsze roczniki. Może Pan pomóc im się wypromować.

No Krzysio- post na poziomie Twojego logina. W MUKS nie szkolą "oni", tylko bardzo dobrzy trenerzy i nic dziwnego,że chcą ściągnąć kolejnego bardzo dobrego i lubianego przez zawodniczki trenera. Oj mocno Cię bolą sukcesy MUKS, sam nie masz takich czy co?. Mój kolega ze Śląska kiedyś mawiał-" gul ci ze zazdrości tak skacze, że musi mózg obijać, że gadasz takie głupoty".

Co robi w MUKS Piotr Neyder? Byl MP kadetek! Co bedzie robil kolejny trener? ........!

Gość

Postautor: Gość » 04 czerwca 2009, 10:19

Stary pisze:
romek pisze:

Co robi w MUKS Piotr Neyder? Byl MP kadetek! Co bedzie robil kolejny trener? ........!

Piotr Neyder już nie pracuje w MUKS.

Gość

Postautor: Gość » 04 czerwca 2009, 10:23

Głupie pytanie!
Co zrobią? Zwolnią jednego trenera i zatrudnią innego.
Proste!

Gość

Postautor: Gość » 04 czerwca 2009, 12:30

Anonymous pisze:Głupie pytanie!
Co zrobią? Zwolnią jednego trenera i zatrudnią innego.
Proste!

Co w tym dziwnego? Tak jest we wszystkich klubach, a Neyder odszedł z klubu po meczu ekstraklasy z ŁKS, więc dosyć dawno temu. Nie bardzo rozumiem, dlaczego coś, co jest normalne w innych klubach, w przypadku MUKS jest matactwem itp. Niestety, drodzy malkontenci, nic nie poradzicie na to, że młode, zdolne dziewczyny chcą iść do Poznania,Gorzowa, czy Wierzawic, a nie do waszych klubów. Idą tam, gdzie mają szansę rozwoju i gdzie stwarza im się w miarę dobre warunki do grania.

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 04 czerwca 2009, 16:01

Anonymous pisze:... dlaczego coś, co jest normalne w innych klubach, w przypadku MUKS jest matactwem itp...

i to jest idealny komentarz do calosci rozmowy, macie kompleksy panowie i tyle. co wam do tego kogo zatrudnia MUKS i jakie ma zawodniczki? zmiencie plyte bo zalosne jest to w jaki sposob sie wypowiadacie. jak wam cos przeszkadza to idzcie na spacer pogadajcie sobie z psem albo z kims kto chce tego sluchac, bo nie widze sensu monologow z waszej strony...
Obrazek

krzysio
Amator

Postautor: krzysio » 04 czerwca 2009, 22:37

FAIR PLAY pisze:
Anonymous pisze:... dlaczego coś, co jest normalne w innych klubach, w przypadku MUKS jest matactwem itp...

i to jest idealny komentarz do calosci rozmowy, macie kompleksy panowie i tyle. co wam do tego kogo zatrudnia MUKS i jakie ma zawodniczki? zmiencie plyte bo zalosne jest to w jaki sposob sie wypowiadacie. jak wam cos przeszkadza to idzcie na spacer pogadajcie sobie z psem albo z kims kto chce tego sluchac, bo nie widze sensu monologow z waszej strony...

monolog jest wtedy gdy "mówi" jedna osoba. jak widać parę osób mi odpowiedziało, a nawet zacytowało, zatem to mimo wszystko jest dialog... a sukcesów MUKS-owi nie zazdroszczę, przez parę lat klub ten dominował w koszykówce młodzieżowej, ale jakoś się to powoli kończy. zatem bez przesady z tą świetną pracą z młodzieżą. myślę, że to Wam - Poznaniakom powoli gul skacze, że za dwa - trzy lata o MUKS-ie może nikt nie pamiętać...

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 05 czerwca 2009, 00:11

Zazdrościsz, przyjacielu, zazdrościsz. Nie oszukuj samego siebie, bo to nie jest dobre :)

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 05 czerwca 2009, 09:26

co sie konczy kolego? co? to ze muks zdobywa medale na wiekszosci mp ? widac to bylo w juniorkach, o starszych nie wspominam bo zapewne byles dumny... nie ja bede ci tlumaczyc ze jestes w bledzie kolego ale pozyjemy... chlopaczku masz jakis kompleks wyraznie to widac, tata ci wpoil do glowki ze muks jest ble no i kontynuujesz w wieku lat 12 to wizje... zastanow sie
Obrazek

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”