TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Re: .....

Postautor: Longerinho » 24 stycznia 2009, 22:14

Marek. pisze:No i co ta Planetka z CCC pokazała?:D

Jak dla mnie to bez rewelacj , ale to był jej I mecz w Poslce , wiem z czasem może sie rozkreci:)
Średni wystep a moze nawet troche poniżej moich oczekiwac :)
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 24 stycznia 2009, 22:54

W sobotę zobaczymy 1 starcie Pierson-Anosike :D :P
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 24 stycznia 2009, 22:56

Endrju pisze:W sobotę zobaczymy 1 starcie Pierson-Anosike :D :P

Robbins je pogodzi :lol: :lol:
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 24 stycznia 2009, 22:58

ginda pisze:

hehe, Robins dzisiaj 31 eval :D
Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 24 stycznia 2009, 23:09

sebzinho pisze:
ginda pisze:

hehe, Robins dzisiaj 31 eval :D

Przebiła Skoblową nieładnie :P
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

friel
Kadet

Postautor: friel » 24 stycznia 2009, 23:48

Eval. zabójczy świetny mecz przyjadę na ten mecz w sobotę nie ma bata ! :D

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 25 stycznia 2009, 12:29

nie oceniaj zawodniczki po pierwszym meczu z nową drużyną i po 2 czy 3 treningach.

Na święta życzyliśmy trenerowi Dariuszowi Maciejewskiemu kontraktu ze znakomitą Candice Parker. Ten transfer nie mógł się udać, bo właśnie okazało się, że wielka gwiazda zaszła w ciążę. Mamy jednak niepowtarzalną szansę zobaczyć u nas gracza niewiele gorszego

za to m.in "cenię" Klimczaka:]:
1. :lol: :lol: :lol: LOL. i tylko dlatego.przy okajazji od jakiegoś pół roku miała kontrakt w Jekaterinburgu, ale co tam, Gorzów by go wykupił.

2.noo litości. śmiem twierdzić, że pan redaktor Iki nie widział w grze ani jednej ani drugiej.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 25 stycznia 2009, 12:40

Pokazała, ... że może pokazać!!! :lol:
Odchudzałem się dwa tygodnie - straciłem 14 dni!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 25 stycznia 2009, 14:15

ann pisze:
Na święta życzyliśmy trenerowi Dariuszowi Maciejewskiemu kontraktu ze znakomitą Candice Parker. Ten transfer nie mógł się udać, bo właśnie okazało się, że wielka gwiazda zaszła w ciążę. Mamy jednak niepowtarzalną szansę zobaczyć u nas gracza niewiele gorszego

za to m.in "cenię" Klimczaka:]:
1. :lol: :lol: :lol: LOL. i tylko dlatego.przy okajazji od jakiegoś pół roku miała kontrakt w Jekaterinburgu, ale co tam, Gorzów by go wykupił.

Co do punktu wymienionego punktu pierwszego ?? Wiesz wogole o czym on pisal ?? :lol: :lol: :lol:

Proponuje najpierw przeczytac tekst a pozniej go interpretowac ;)

Gorzowskim sportowcom na święta

O czym przy świątecznym stole myślą nasi sportowi idole? Jedni planują jak tu za chwilę zaatakować pozycje medalowe, drudzy jak ustrzec się przed kryzysem, którym wszyscy straszą. W tym jedynym dniu w roku, gdy wszystko staje się możliwe, chcemy, pół żartem, pół serio, im pomóc.

Zuzlowcom - wychowankow

...

Koszykarkom - wielkiej gwiazdy

Gdy było już wiadomo, że 22-latka Candace Parker zagra w zawodowej lidze WNBA dla Los Angeles Sparks, cały koszykarski świat w USA po prostu oszalał na jej punkcie. Piękna, sprawna, jedna z tych dziewczyn, która wkrótce będzie kończyć akcje wsadami... No i jaka słowna - statystyki z debiutanckiego sezonu: 18,5 pkt, 9,5 zbiórki, 2,3 bloku. Oczywiście tytuł rookie roku. W Gorzowie szukają środkowej... A gdyby tak pod choinką znaleźli właśnie Parker? A co tam, przecież mamy święta! Naszym akademiczkom życzymy, aby nawet tych nawet najbardziej skrywanych marzeń nie odpuściły ani na chwilę. Czy ktoś by parę lat temu uwierzył, że tak szybko przyjdzie sezon, w którym raz ogramy Lotos Gdynia, a dwa razy Wisłę Kraków? Pięknie i wprost mówi o tym kapitan Justyna Żurowska, obecnie już ikona gorzowskiego basketu: - Na snujących takie plany ludzi patrzałam jak na kosmitów. Teraz zwracam im honor. Gdy znajdziesz paru wariantów, którzy nie szczędzą czasu, bo praca jednocześnie jest ich pasją to przenosisz góry. I wiem, że nawet te największe szczyty będziemy zdobywać w Gorzowie.

Siatkarzom - wyłacznie awansu

...

Szczypiornistom - wiary do konca

...

Wszystkim innym - Londynu

...

Nie ma to jak wyrwac jedno zdanie z kontekstu i je interpretowac :D :lol: :lol: :lol: :lol:

"Ceń" go dalej :D
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 25 stycznia 2009, 14:27

Co do punktu wymienionego punktu pierwszego ?? Wiesz wogole o czym on pisal ??

Proponuje najpierw przeczytac tekst a pozniej go interpretowac

proszę? nie rozumiem.

tak wiem o czym on pisał. wydaje mi się, że posiadłam ta trudną sztukę jaką jest czytanie ze zrozumieniem.
teksty pana Ikiego, podobnie jak innych pismaków z GW(Kordyl,kiedyś jeszcze Opryszczek :lol: , Łazowy, Dajos) czytam bardzo dokładnie, wręcz pochłaniam, nic tak bardzo nie poprawia mi humoru 8)

Endrju, już daj spokój z tym bronieniem. przyznaj, że panowie piszący o koszykówce dla GW w Krakowie, Toruniu, Gorzowie, Gdyni itd. mają średnie pojęcie o tym.
o Anosike dowiedział się w chwili gdy Gorzów zaczął z nią prowadzić negocjacje, a teraz nagle porównuje ją do Parker, o której tak btw też g... wie.
tyle ode mnie na temat pismaków z Gazety Wybiórczej.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 25 stycznia 2009, 15:43

Endrju pisze:Nie ma to jak wyrwac jedno zdanie z kontekstu i je interpretowac :D :lol: :lol: :lol: :lol:

"Ceń" go dalej :D

Ty masz problemy z czytaniem, czy żartujesz ???

TEN TEKST Klimczaka/poniżej/ powstał dawno po tym pt "Gorzowskim sportowcom na święta" w którym "pisał pół żartem, pół serio" o Parker....

W KSSSE AZS PWSZ zagra kobieta roku 2008!
Ireneusz Klimczak
To jest największy hit transferowy w historii gorzowskiej koszykówki. W przyszłym tygodniu przyjedzie do nas gwiazda z USA, dwukrotna mistrzyni NCAA i zawodniczka z najlepszej piątki pierwszoroczniaków w WNBA - Nicky Anosike.

Nasi działacze już na początku roku nie ukrywali, że klub interesuje się wysoką świetną amerykańską zawodniczką, która ostatnio grała w Izraelu, a Anosike niedawno rozwiązała kontrakt z Elizurem Ramla. O tym, że zasili Gorzów już na początku tygodnia można było wyczytać w mediach z innych rejonów Polski, gdzie kluby ekstraklasy chwaliły się swoimi wzmocnieniami, ale również opowiadają o najważniejszych ruchach rywali. Co na to sama koszykarka? W jednym z ostatnich wywiadów opublikowanych w USA potwierdza, że zagra w Polsce. - W Izraelu czułam się dobrze, ale tamten zespół ma kłopoty finansowe - opowiadała Anosike. - Podpisałam więc nową umowę. 29 stycznia będę już z moją nową drużyną.

Na święta życzyliśmy trenerowi Dariuszowi Maciejewskiemu kontraktu ze znakomitą Candice Parker. Ten transfer nie mógł się udać, bo właśnie okazało się, że wielka gwiazda zaszła w ciążę. Mamy jednak niepowtarzalną szansę zobaczyć u nas gracza niewiele gorszego - przyjaciółkę Parker. 22-letnia Anosike ma 191 cm wzrostu, waży 96 kg. Jej rodzina (ma siedmioro rodzeństwa) przyjechała do USA z Nigerii. W koszykówce Nicky od dwóch lat święci same sukcesy. Wszyscy, którzy znają się na baskecie wiedzą co to znaczy rok po roku wygrać rozgrywki NCAA. Anosike osiągnęła to na uniwersytecie Tennesee. Wsławiła się tym, że nie opuściła żadnego meczu swojej drużyny, a mistrzostwo zgarniała u boku... Parker. Uczelnię opuściła jako legenda. Została jedną z czterech tzw. Lady Vols - koszykarek, które w czasie studiów rzuciły więcej niż 600 pkt (1 099), miały więcej niż 500 zbiórek (914), 100 bloków (161), 100 przechwytów (213) i 125 asyst (246). Obok Anosike w Tennesee ten tytuł zdobyły wyłącznie same najlepsze koszykarki na świecie - Chamique Holdsclaw (Wisła Kraków), Tamika Catchings (Lotos Gdynia) i wspomniana wyżej Parker.

Latem minionego roku Anosike została zakontraktowana do WNBA przez Minnesotę Lynx. Grała tak dobrze, że trafiła do najlepszej piątki pierwszoroczniaków. Jesień w Izraelu też była dla niej bardzo udana - w rozgrywkach Pucharu Europy (występował tam KSSSE AZS PWSZ) Anosike grała średnio 34 min, zdobywała 18 pkt na świetnym procencie i do tego miała aż 13 zbiórek! W grudniu odebrała na razie najbardziej prestiżową nagrodę w karierze. Przez studencką organizację NCAA została wybrana kobietą roku 2008 (pokonała 129 nominowanych z różnych dyscyplin sportowych). Za osiągnięcia w sporcie i również w nauce.

..a w artykule powyżej pisze, że transfer Parker do Gorzowa nie był możliwy z powodu ciąży zawodniczki.... :wink: i dodaje, że Anosike jednak niewiele ustępuje CP :shock: , co świadczy, że ten gość nie widział JEDNEGO meczu Anosike ani Parker.

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 25 stycznia 2009, 15:54

Wszyscy przeciez juz wiedza ze Panowie Klimczak, Sialkowski itd sporo koloryzuja w swoich tekstach. No tacy sa no i co im zrobicie? Przeciez nie przestana tak pisac z tego powodu ze nazwymyslacie ich na forum. Takze dajcie juz spokoj, temat ten juz byl kiedys walkowany i widze ze dalej wracacie, po co?

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 25 stycznia 2009, 16:12

garnett pisze:..a w artykule powyżej pisze, że transfer Parker do Gorzowa nie był możliwy z powodu ciąży zawodniczki.... :wink:

1.I ty to na powaznie przyjeles ? :lol: :lol: :lol:
Ze On sadzil ze Parker zasili nas zespol ? :lol: :lol: :lol:

Poporstu nie potraficie zrozumiec jego tekstów... albo i nie chcecie :D

2. Anosike w PLKK moze odgrywac taka role jak Parker w WNBA ;)
Czyli byc Wielka Gwiazda :D

czuken88
Nowy na forum

Postautor: czuken88 » 25 stycznia 2009, 18:59

Duda Super-Pol bez Makowskiej i Siwczak
25.01.2009.
Agnieszka Makowska i Monika Siwczak nie są juz koszykarkami PKM Duda Super Pol Leszno. Dzisiaj zarząd klubu wręczył im wypowiedzenia ze skutkiem natychmiastowym. Głównym powodem są mizerne wyniki osiągane przez obie zawodniczki.

elka.pl

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 25 stycznia 2009, 19:06

masakra Siwa :( była z druzyna od paru dobrych sezonow miala znizke formy ale pierwszy raz takie cos w Lesznie robia!!!

rozumiem ze za Siwa to jest Durak a zaMakowska kto bedzie wchodzil Krezel ? nie rozumiem tego znowu sie zmienia polityke klubu najpierw krysiewicz chcial miec szeroki sklad by wachlowac nim a teraz nikogo w zamian nie bedzie raczej !!!

ktos mi powie kim bedziemy do jasnej cholery grac ?? !!

Drzewinska i Budnik kontuzja w tym Budnik grzeje lawe do konca sezonu !!!

Koc chora i co teraz nasze wspanaiel wladdze wymysla ? chcemy walczyc o te play offy wogole ? czy moze szuka sie oszczednosci juz teraz!! i odpuszcza sie puchar polski i mecz w play offach ...koniec sezonu tak ? ktos sobie pomyslal ze dogramy sezon do konca oszczednosciami bravo !!!
Niech mnie chociaz mile zaskocza i sciagna kogos w zamian...ale to watpliwe
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”