TS Wisła Kraków - CCC Polkowice
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Hersi pisze:Znakomita gra CCC Polkowice w Krakowie w półfinale Frod Germaz Basket Ligi i niespodziewane zwycięstwo w sobotę zostały w niedzielę przyćmione przez skandaliczne zachowanie trenera Wisły Elmedina Omanicia.
- Odpowiem krótko - ten trener nie pracowałby u mnie nawet pięciu minut - odpowiada prezes CCC Polkowice Krzysztof Korsak. - Jego zachowanie w trakcie meczu było karygodne i uwłaczające. Pomijam pracę sędziów, bo oni popełnili mnóstwo błędów w obie strony, ale nie my jesteśmy od tego, aby ich oceniać. Nie można natomiast robić tego, co uczynił trener Wisły, bo to wprowadza tylko dodatkowe złe emocje i podgrzewa atmosferę na trybunach. To, co się działo, było skandaliczne, chamstwo tępić trzeba wszędzie i to w zalążku, ale już szczególnie na meczach w udziałem kobiet wulgarne okrzyki również pod ich adresem nie powinny mieć miejsca.
Andrzej Jaworski, kor Gazeta Wyborcza
hmmm a kto w zeszłym sezonie czy jakoś tak, popchnął Pantelejewą??
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Ano właśnie, prezes Polkowic chyba zapomina, że od ładnych paru lat zatrudnia trenera Spisackiego
. No cóż, ja osobiście byłem świadkiem rzucania marynarką przez tego pana
, widziałem też wspomniane przez Oseska popchnięcie Pantelejevej
. O takich p... jak nerwowe gestykulacje, wchodzenie na parkiet nie ma co wspominać
No ale jak zwykle, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

dokładnie!! zapomina się pan prezes!! a to że łysy jest impulsywny i "żyje z drużyną" jest dla mnie plusem.
A tekst o naruszeniu cielesności sędziego przez trenera odczytuje jako próby nawiązania jakiegos kontaktu Kuby Zamojskiego wzgledem naszego trenera... może Kuba lubi być poniewierana
koniec świata!! przecież zawsze po meczu może spróbować się z łysym umówić
A tekst o naruszeniu cielesności sędziego przez trenera odczytuje jako próby nawiązania jakiegos kontaktu Kuby Zamojskiego wzgledem naszego trenera... może Kuba lubi być poniewierana
Cellar Door

- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
Liquidor pisze:Hersi pisze: Osobna kwestia to ewentualne kary dla klubu za zachowanie kibiców. Na razie musimy się spotkać ze wszystkimi stronami - zaznacza Zych.
Ja im putana dam kare. Że niby za co ? Przecież nawet niczym nie rzucaliśmy ani nie wtargneliśmy na parkiet.
Downy.
Kolego to jaka kare nakladamy na Zycha?? Zakaz wstepu na Reymonta?? czy moze zasiadziemy obok niego na lozy VIP-ow??

WislaLive.pl
osesek pisze:dokładnie!! zapomina się pan prezes!! a to że łysy jest impulsywny i "żyje z drużyną" jest dla mnie plusem.
A tekst o naruszeniu cielesności sędziego przez trenera odczytuje jako próby nawiązania jakiegos kontaktu Kuby Zamojskiego wzgledem naszego trenera... może Kuba lubi być poniewierana![]()
Osesek - fakt faktem, że trener osłabił swój zespół takim działaniem
- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
Elmedin Omanić, trener koszykarek Wisły Can-Pack Kraków, został przez klub ukarany 2000 euro grzywny za naganne zachowanie podczas niedzielnego meczu z CCC Polkowicami. Kolejną karę może mu wymierzyć Polska Liga Koszykówki Kobiet.
super
(....................)
Wczoraj we Wrocławiu prezes Zych rozmawiał z sędziami Zamojskim i Michałem Kowalskim, którzy jeszcze raz opowiedzieli o sprawie. Dziś w Krakowie Zych spotka się z Omaniciem i koszykarką Jeleną Skerović, bo przedmiotem jego śledztwa są także wypowiedzi trenera Wisły na konferencji prasowej i zachowanie się krakowskiej publiczności. Trener CCC Andrzej Nowakowski miał pretensje, że wiślaccy szalikowcy przeklinali sędziów.
toz to straszne
Co grozi Omaniciowi? Kara finansowa i odsunięcie od prowadzenia meczów. Czy gdyby do tego doszło, trener mógłby prowadzić mecz np. z trybun w Polkowicach położonych za ławką rezerwowych Wisły? - To niemożliwe, bo w Polkowicach właśnie w tym miejscu mają wykupione karnety VIP-y - śmieje się prezes Zych.
bardzo smieszne
Ludwik Miętta-Mikołajewicz
prezes TS Wisła
Zarząd sekcji zdecydował się ukarać trenera grzywną w wysokości 2 tys. euro i naganą za nieodpowiedzialne zachowanie i wypowiedzi, z którymi Wisła nie zamierza się utożsamiać. Są wbrew stanowisku klubu i Wisła nie ponosi za to odpowiedzialności. Z trenerem przeprowadziliśmy rozmowę dyscyplinującą. We wtorek przyjeżdża do Krakowa prezes Zych i zobaczymy, jakie sankcje czekają Omanicia ze strony PLKK. Jeżeli zostanie odsunięty od meczów z CCC, to mamy bardzo dobrego zastępcę Martę Starowicz, która - wierzymy - poradzi sobie w trudnych sytuacjach.
Odsuncie odsuncie tylko uwazjacie zeby was garniturkiw Krakowie nikt nie przesunal.

WislaLive.pl
Marta.... nie wim dla mnie to łysy wysyłał "sygnały" z korytarza co sie ma grac, termianator i Andzelika wylatywały z dyrektywami, a z resztą Marta miała słuchawke w uchu cały czas.
druga sprawa to jak na meczu miedzy sobą co mają grac ustalały zawodniczki, ja nie mam wątpliwości, że wszystkim kieruje łysy, niestety dał się sprowokować sędziom, ale sam przyznasz Seba ciężko było tego się nie spodziwać po nim, jak nie w 1 to w 2 kwarcie, takie było sędziowanie, kiedyś to musiało nastapić.
Taka praca sedziów to

druga sprawa to jak na meczu miedzy sobą co mają grac ustalały zawodniczki, ja nie mam wątpliwości, że wszystkim kieruje łysy, niestety dał się sprowokować sędziom, ale sam przyznasz Seba ciężko było tego się nie spodziwać po nim, jak nie w 1 to w 2 kwarcie, takie było sędziowanie, kiedyś to musiało nastapić.
Taka praca sedziów to
Cellar Door

A czy Wasz klub złożył jakiś oficjalny protest w sprawie postawy p. Zamojskiego? Ten człowiek - znawca języka portugalskiego - ostatnio zagwizdał technika Martins, za to, że ta powiedziała kilka słów do rywalki ... w tym własnie języku
- nie powinien juz męczyć się bieganiem z gwizdkiem
Oczywiście kluby mają tu niestety często zbyt mało do powiedzenia (a otwarta wojna z sędziami i PLKK to... wiadomo
)... ale czasem warto się odezwać - półfinał MPJS Olimpia - Lotos miała sędziować przecież.. Karina;) Po proteście naszego klubu, obsadę sędziowską zmieniono... może czas, by kluby zaczęły działać wspólnie i razem protestując, eliminowały takich magików (twórców czegoś z niczego) gwizdka?
Dla mnie impulsywnosc Omanica to plus. Tak samo jak u Urlepa. Gdyby miał "znane" nazwisko a nie był trenerem przybyłym z nikad to wiekszosc jego zachowan uszłaby mu to calkiem na sucho. Tak jak wielokrotnie uchodziły na sucho takie wystepy na Reymonta np "kochanemu prezesowi" Krawczykowi
Ciekawe czy Zych zamierza wyciaganac jakies konsekewncje wobec sedziow których "wystep" zdecydowanie bardziej podburzał kibicow niz zachowanie Omanica.
A Nowakowski tez gada bzdury. Podczas jego pracy w Wisle sedziom obrywało sie nie mniej, rowniez zawodniczki i trenerzy rywali niejednokortnie musieli sie troche nasłuchac. I wtedy jakos mu to nie przeszkadzało. Wiec lepiej niech sie nastepny raz zastanowi nad tym co mowi, bo szacunek na ktory ciezko w Wisle zapracował moze szybko runąc, i nastepnym razem bedzie przywitany juz niekoniecznie brawami
Ciekawe czy Zych zamierza wyciaganac jakies konsekewncje wobec sedziow których "wystep" zdecydowanie bardziej podburzał kibicow niz zachowanie Omanica.
A Nowakowski tez gada bzdury. Podczas jego pracy w Wisle sedziom obrywało sie nie mniej, rowniez zawodniczki i trenerzy rywali niejednokortnie musieli sie troche nasłuchac. I wtedy jakos mu to nie przeszkadzało. Wiec lepiej niech sie nastepny raz zastanowi nad tym co mowi, bo szacunek na ktory ciezko w Wisle zapracował moze szybko runąc, i nastepnym razem bedzie przywitany juz niekoniecznie brawami
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
Liquidor
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Marco TS pisze:Liquidor pisze:Hersi pisze: Osobna kwestia to ewentualne kary dla klubu za zachowanie kibiców. Na razie musimy się spotkać ze wszystkimi stronami - zaznacza Zych.
Ja im putana dam kare. Że niby za co ? Przecież nawet niczym nie rzucaliśmy ani nie wtargneliśmy na parkiet.
Downy.
Kolego to jaka kare nakladamy na Zycha?? Zakaz wstepu na Reymonta?? czy moze zasiadziemy obok niego na lozy VIP-ow??![]()
Zakazu mu nie możemy dac, ktoś nam musi przecież wręczyć medal
Ale myśle że odpowiednie okrzyki wyrażające nasz stosunek do niego, może jakiś transparencik, i miłe towarzystwo na loży ViP da mu do myślenia :]
Dla mnie impulsywnosc Omanica to plus.
Dla mnie również. Widać że ten człowiek żyje meczem i klubem, i to się ceni, zwłaszcza wśród kibiców.
Nie wiem co chciał swoim 'obywatelskim donosem' wskurać pan Nowakowski, ale to nieładnie z jego strony, tak na kibiców donosić..
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA
To co sie działo w Krakowie na hali w niedzielę to był po prostu cyrk.
odniechciewa się czlowiekowi koszykówki i w ogóle wszystkiego.
EDO kibice są z Tobą!!!
odniechciewa się czlowiekowi koszykówki i w ogóle wszystkiego.
EDO kibice są z Tobą!!!
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
- hellraiser
- Junior
Najpierw info
Zarząd sekcji zdecydował się ukarać trenera grzywną w wysokości 2 tys. euro i naganą za nieodpowiedzialne zachowanie i wypowiedzi, z którymi Wisła nie zamierza się utożsamiać. Są wbrew stanowisku klubu i Wisła nie ponosi za to odpowiedzialności. Z trenerem przeprowadziliśmy rozmowę dyscyplinującą. We wtorek przyjeżdża do Krakowa prezes Zych i zobaczymy, jakie sankcje czekają Omanicia ze strony PLKK. Jeżeli zostanie odsunięty od meczów z CCC, to mamy bardzo dobrego zastępcę Martę Starowicz, która - wierzymy - poradzi sobie w trudnych sytuacjach - powiedział Ludwik Miętta-Mikołajewicz, prezes TS Wisła.
###############################################
Można powiedzieć że Wisła ma prezesa z klasą i znawce koszykówki (trudno się dziwić skoro to najlepszy trener w histori Polski)
Zresztą Miętta juz nie pierwszy raz w tym sezonie raztuje to co psuje Omamić.
Co do Omamica.Jest taka zasada:lepiej aby mówiono że jesteś szalony czy narwany niż mierny umiejętnościami.
Mnie zastanawia co by było gdyby trenerzy zamienili się zaspołami 30 pkt dla Nowakowskiego.
Omamić powinnien te mecze wygrać bez problemu nawet gdyby były sędziowane przez trzech panów Z.CCC nie jest ani silniejsze ani słabsze niż rok temu.
Co do dyskwalifikacji Omamica:Absolutnie jestem na NIE!NIE NIE!!!
Wisła prowadzona przez Marte Starowicz byłaby silniejsza.A po co nagradzać.
Co do wypowiedzi pomeczowych jeżdzenie po Nowakowskim jest świnstwem.On nic takiego strasznego nie powiedział.
Cóz prezes Miętta godząc się na przyjazd Braxton wbrew Omamicowi wiedział co robi.Nie pierwszy raz w tym sezonie....
Zarząd sekcji zdecydował się ukarać trenera grzywną w wysokości 2 tys. euro i naganą za nieodpowiedzialne zachowanie i wypowiedzi, z którymi Wisła nie zamierza się utożsamiać. Są wbrew stanowisku klubu i Wisła nie ponosi za to odpowiedzialności. Z trenerem przeprowadziliśmy rozmowę dyscyplinującą. We wtorek przyjeżdża do Krakowa prezes Zych i zobaczymy, jakie sankcje czekają Omanicia ze strony PLKK. Jeżeli zostanie odsunięty od meczów z CCC, to mamy bardzo dobrego zastępcę Martę Starowicz, która - wierzymy - poradzi sobie w trudnych sytuacjach - powiedział Ludwik Miętta-Mikołajewicz, prezes TS Wisła.
###############################################
Można powiedzieć że Wisła ma prezesa z klasą i znawce koszykówki (trudno się dziwić skoro to najlepszy trener w histori Polski)
Zresztą Miętta juz nie pierwszy raz w tym sezonie raztuje to co psuje Omamić.
Co do Omamica.Jest taka zasada:lepiej aby mówiono że jesteś szalony czy narwany niż mierny umiejętnościami.
Mnie zastanawia co by było gdyby trenerzy zamienili się zaspołami 30 pkt dla Nowakowskiego.
Omamić powinnien te mecze wygrać bez problemu nawet gdyby były sędziowane przez trzech panów Z.CCC nie jest ani silniejsze ani słabsze niż rok temu.
Co do dyskwalifikacji Omamica:Absolutnie jestem na NIE!NIE NIE!!!
Wisła prowadzona przez Marte Starowicz byłaby silniejsza.A po co nagradzać.
Co do wypowiedzi pomeczowych jeżdzenie po Nowakowskim jest świnstwem.On nic takiego strasznego nie powiedział.
Cóz prezes Miętta godząc się na przyjazd Braxton wbrew Omamicowi wiedział co robi.Nie pierwszy raz w tym sezonie....
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”