Greebo pisze: Paula jest Polka a nie tzw"gwiazda" z zagranicy ktorej pąłci się kupe kasy.
jedynie z tym mogę się zgodzić,a staty? nie zawsze oddają to co działo się na parkiecie.Dla mnie Andja wykonała dziś dobrą robotę.
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Greebo pisze: Paula jest Polka a nie tzw"gwiazda" z zagranicy ktorej pąłci się kupe kasy.
Greebo pisze:
Krężel - początek sezonu miała jeszcze przyzwoity, ale to co gra od stycznia to woła o pomstę do nieba. Z taka gra to o kadrze nawet myśleć nie powinna.
Greebo pisze:matrix pisze:Greebo pisze: A Jelavic mogłaby zostać w Gorzowie .. tam lubią ambitne zawodniczki.
nie rozumiem to co w takim razie powiedzieć o Pauli?
Jak dla mnie grała jednak ciut lepiej. Statystycznie też: kluczowe dla rozgrywajcych 3 as - 2 starty, Jelavic 1-4. Najgorszy fragment naszej gry - w 2 kwarcie to też zasługa Jelavic.
Poza tym a): Pauli zdarzaja sie takie emcze jakw Orenburgu, Jelavic nie i b) Paula jest Polka a nie tzw"gwiazda" z zagranicy ktorej pąłci się kupe kasy.
Greebo pisze:
Ogólnie - do gry w Wiśle trzeb mieć albo bardzo duże umiejętności, albo bardzo mocna psychike, dzięki której zawodniczka może być przydatna w roli zawodnika "zadaniowego" Po prostu Kreżel, Pałka, Skorek (a wcześniej Kenig, Krawiec, Czarnecka.. itd) musi wchodząc na parkiet pokazać w kilku akcjach to co ma najlepszego, nie tracić głowy i nie bać sie grać. A niestety jest cos takiego (i ot obserwacja nie z ostatnich 2-3 sezonów i nie tylko z koszykówki kobiet) ze nasi sportowcy w grach drużynowych mają z tym problem. Zawsze podziwiałem pod tym względem zawodników z byłej Jugosławii - wchodzili na parkiet i chcieli zabic rywala bez wzgledu an to kto nim był. Nie wyszło im raz - trudno, nie zrażali sie , nie blokowali. następnym razem sie udało. A u nas niejednokrotnie widziałem po 2 nieudanych zagraniach strach w oczach i praliż w grze.
reaktywacja pisze:
A co? Paulina może jeszcze wam dopłaca za grę w Krakowie, albo bierze tylko forsę na waciki...? Akurat w Wiśle Polki mają płacone jak "gwiazdy z zagranicy" i w żadnym innym polskim klubie takiej kasy im się nie rozdaje. Nie wierzę, że Andja dostaje dużo więcej.
Greebo pisze:reaktywacja pisze: a lepszych od niej ciężko znaleźć,
matrix pisze:Greebo pisze:reaktywacja pisze: a lepszych od niej ciężko znaleźć,
galopujesz,że hejByła kiedyś lepsza Polka,która w Krakowie zagrała cały sezon na....ławie
(Paula chyba sobie takiego losu nawet nie wyobraża) ,a obecnie będziesz oglądał w reprezentacji Krystynę Toliver co wiele akurat wyjaśnia.
PS.Odnośnie Gorzowa to uważam,że bardziej od Chiomy przydałaby się temu zespołowi właśnie rozgrywająca,bo Samantha Jene to na dzień dzisiejszy nie ta zawodniczka z np.początku sezonu.
reaktywacja pisze:A co? Paulina może jeszcze wam dopłaca za grę w Krakowie, albo bierze tylko forsę na waciki...? Akurat w Wiśle Polki mają płacone jak "gwiazdy z zagranicy" i w żadnym innym polskim klubie takiej kasy im się nie rozdaje. Nie wierzę, że Andja dostaje dużo więcej.
ann pisze:Jelavic vs Paula? Zawsze i wszędzie Paula!!! a czemu? bo jak ona ma wyprowadzić i rozegrać piłkę to człowiek nie drży ze stresu, bo ona w odróżnieniu od swojej chorwackiej koleżanki myśli na boisku, a nie tylko szybko biega i wreszcie, bo Paula jak ma swój dzień to dorzuci kilka punktów, a Andja niestety rzutem nie straszy. oczywiście ambicji jej nie mozna odmówić,w obronie tez czasem zrobi swoje, ale takie same atuty ma Pawlak. dlatego też zdecydowanie Paula.
aha ja do Jelavić nic nie mam, bo to bardzo symapatyczna osoba, aczkolwiek nie jest to zawodniczka która się w Wiśle sprawdza po prostu i mam nadzieję, że po sezonie będzie jedną z niewielu koszykarek która zostanie wymieniona(Dumerc za nią by była lux)
co do samego meczu to cieszy dobry mecz Yeleny po chorobie, mimo niesprzyjających w hali warunków, a także progres formy Gunty. fajnie też zwłaszcza w obronie Lecia.
ważna dla nas wygrana, a teraz trzeba skupić się na Salamance.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 108 gości