1 kolejka FGE - temat zbiorczy
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: 1 kolejka FGE - temat zbiorczy
Wiem, że same staty to mało i dużo więcej mogliby powiedzieć ci co widzieli dzisiejszy mecz w Toruniu, ale wydaje mi się, że McBride będzie bardzo mocnym punktem Artego i kto wie czy nie jedną z najlepszych PG w ekstraklasie. W ogóle wygrać w Toruniu w sytuacji, gdy dwie polskie strzelby (Szott i Mowlik) notują w sumie 2/13 z gry, to duży wyczyn. Kolejny już falstart Energi i problemy z kontuzjami. Ciekawe czy i tym razem Omanić pozbiera towarzystwo w całość.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
-
Septymiusz
- Młodzik
Artego wygrało ten mecz bo miało lepszą rozgrywającą i lepiej zbierało piłki. McBride to zdaje się taka rozgrywająca na jaką Bydgoszcz bardzo długo czekała. Do tego jak dodamy dobrze dysponowaną Charity i obudzoną po niemrawej pierwszej połowie Morris to mamy taki właśnie końcowy wynik na korzyść Artego.
Omanic ma nad czym myśleć, a Wera to już w ogóle - koszmarny mecz w jej wykonaniu. Torunianki nie miały liderki, która w trudnych momentach wzięłaby na swoje barki odpowiedzialność za wynik, w połowie czwartej kwarty kiedy należało gonić zdecydowanie wynik, żadna z koszykarek nawet nie siliła się na jakieś nieszablonowe rozwiązania.
Cóż pozostaje mieć nadzieję, że to takie pierwsze koty za płoty, a liczą się i tak dopiero play-offy, chociaż dobrze by było nie być niżej niż na 6 miejscu
.
Omanic ma nad czym myśleć, a Wera to już w ogóle - koszmarny mecz w jej wykonaniu. Torunianki nie miały liderki, która w trudnych momentach wzięłaby na swoje barki odpowiedzialność za wynik, w połowie czwartej kwarty kiedy należało gonić zdecydowanie wynik, żadna z koszykarek nawet nie siliła się na jakieś nieszablonowe rozwiązania.
Cóż pozostaje mieć nadzieję, że to takie pierwsze koty za płoty, a liczą się i tak dopiero play-offy, chociaż dobrze by było nie być niżej niż na 6 miejscu
paulo2907 pisze:Wiem, że same staty to mało i dużo więcej mogliby powiedzieć ci co widzieli dzisiejszy mecz w Toruniu, ale wydaje mi się, że McBride będzie bardzo mocnym punktem Artego i kto wie czy nie jedną z najlepszych PG w ekstraklasie. W ogóle wygrać w Toruniu w sytuacji, gdy dwie polskie strzelby (Szott i Mowlik) notują w sumie 2/13 z gry, to duży wyczyn. Kolejny już falstart Energi i problemy z kontuzjami. Ciekawe czy i tym razem Omanić pozbiera towarzystwo w całość.
ARTEGO moim zdaniem głownym faworytem do 3 miejsca
bart_81 pisze:rzymi pisze:AZS Gorzów - Widzew Łódź 92:69
Energa Toruń - Artego Bydgoszcz 62:74
Trudno wyciągać daleko idące wnioski po pierwszych meczach, ale choćby na przykładzie tych dwóch wyników widać, że sparingi nie mają większego znaczenia. Kto by przypuszczał, że Gorzów przekroczy 90 pkt jak wcześniej miał problem nawet z 50. Brawa dla Bydgoszczy:)
Ale z kim ,,przekroczył,, z całym szacunkiem te 90ptk-napisze wiecej w 2kolejce i w 3 tez przekroczy te 90 pkt i wygra-,,schody,, i to juz bardzo ciezkie zaczna sie dla gorzowa od 4kolejki az do 11 wtedy wyjdzie prawdziwa wartosc druzyny
Septymiusz pisze:Artego wygrało ten mecz bo miało lepszą rozgrywającą i lepiej zbierało piłki. McBride to zdaje się taka rozgrywająca na jaką Bydgoszcz bardzo długo czekała. Do tego jak dodamy dobrze dysponowaną Charity i obudzoną po niemrawej pierwszej połowie Morris to mamy taki właśnie końcowy wynik na korzyść Artego.
Cóż pozostaje mieć nadzieję, że to takie pierwsze koty za płoty, a liczą się i tak dopiero play-offy, chociaż dobrze by było nie być niżej niż na 6 miejscu.
Dobrze to kolega z Torunia określił, a po przerwie zabrakło toruniankom typowego pomysłu na grę, a na zatrzymanie Julie McBride już zupełnie. Artego nie gra niczego nadzwyczajnego, ale bezlitośnie wykorzystuje błędy. No i osoba trenera. Niebo, a ziemia w porównaniu z poprzednim. Pierwsze zwycięstwo (dodam, że zasłużone) Bydgoszczy w Toruniu. Kiedyś musiało przyjść.
http://marlow.blox.pl/2012/09/Katastrof ... erwie.html
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Oceniając nasze nowe nabytki to:
Dosty - ta dziewczyna ma chyba dynamit w nogach, niesamowicie silna i ruchliwa jak na te warunki fizyczne. Na pewno wielkie wzmocnienie naszego zespołu zwłaszcza względem niemrawej w tamtym roku Johnson.
Nwagbo - początek niewyrazny, potem się rozkręciła, waleczna pod koszem. No i te jej emocjonalne reakcje:) zawodniczka o wysokiej charyzmie..będzie z niej pożytek.
Moorer - na razie najsłabsza z trójki Amerykanek, ale jak pozna europejską koszykówkę to powinno być lepiej.
Makowska - solidna jak na nasz zespół, wszechstronna. Dobre uzupełnienie Skobel na obwodzie.
Drzewińska - cóż...może poczekamy z oceną kilka kolejek, bo nie wiem czy ma jakieś problemy zdrowotne czy jest bez formy zupełnie.
Dosty - ta dziewczyna ma chyba dynamit w nogach, niesamowicie silna i ruchliwa jak na te warunki fizyczne. Na pewno wielkie wzmocnienie naszego zespołu zwłaszcza względem niemrawej w tamtym roku Johnson.
Nwagbo - początek niewyrazny, potem się rozkręciła, waleczna pod koszem. No i te jej emocjonalne reakcje:) zawodniczka o wysokiej charyzmie..będzie z niej pożytek.
Moorer - na razie najsłabsza z trójki Amerykanek, ale jak pozna europejską koszykówkę to powinno być lepiej.
Makowska - solidna jak na nasz zespół, wszechstronna. Dobre uzupełnienie Skobel na obwodzie.
Drzewińska - cóż...może poczekamy z oceną kilka kolejek, bo nie wiem czy ma jakieś problemy zdrowotne czy jest bez formy zupełnie.
Skoro wymienia sie 90% druzyny moze czas wymienic tez trenera? Nabytków nie bede oceniac bo nie ma co oceniac!!!
Artego to mimo wszystko słaby zespol a robienie z nich medalistów to BARDZO MOCNO ZENUJACE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Artego to mimo wszystko słaby zespol a robienie z nich medalistów to BARDZO MOCNO ZENUJACE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
cysiu1978 pisze:ARTEGO moim zdaniem głownym faworytem do 3 miejsca
No, proszę. Ledwie po pierwszej kolejce a tu takie odważne przewidywania..........
To może nie ma potrzeby grać całej ligi.
Niech "cysiu1978" poda układ tabeli na koniec ligi i po zawodach. Jak to bedzie oszczędność dla klubów
-
sebus 80
- Nowy na forum
- Kontaktowanie:
A ja pytam gdzie są zawodniczki które zdobywały brązowe medale dla Torunia?
sebus 80
Takie są uroki sportu, że specjalistów/znawców jest wielu a rzeczywistość i tak to wszystko zweryfikuje.
-
Septymiusz
- Młodzik
Chciałbym wszystkim przypomnieć, że to dopiero pierwsza kolejka. W zeszłym sezonie po porażce Energi u siebie w spotkaniu z Widzewem, raczej nikt nie przypuszczał, że Katarzynki zdobędą brązowy medal. Co prawda teraz jest mniej drużyn co zarazem daje nam mniej kolejek do rozegrania i margines wpadek się skurczył. To jednak moim zdaniem forma jaką zespoły osiągną do końca tego roku kalendarzowego ma się nijak do tego jak będą prezentowały się po przerwie świątecznej.
cysiu1978 pisze:ARTEGO moim zdaniem głownym faworytem do 3 miejsca
to im daj już medal i czemu tylko brąz?
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
cysiu1978 pisze:bart_81 pisze:rzymi pisze:AZS Gorzów - Widzew Łódź 92:69
Energa Toruń - Artego Bydgoszcz 62:74
Trudno wyciągać daleko idące wnioski po pierwszych meczach, ale choćby na przykładzie tych dwóch wyników widać, że sparingi nie mają większego znaczenia. Kto by przypuszczał, że Gorzów przekroczy 90 pkt jak wcześniej miał problem nawet z 50. Brawa dla Bydgoszczy:)
Ale z kim ,,przekroczył,, z całym szacunkiem te 90ptk-napisze wiecej w 2kolejce i w 3 tez przekroczy te 90 pkt i wygra-,,schody,, i to juz bardzo ciezkie zaczna sie dla gorzowa od 4kolejki az do 11 wtedy wyjdzie prawdziwa wartosc druzyny
Zgoda, ale napisałem przecież, że nie ma co wyciągać daleko idących wniosków prawda? Czytasz wszystko, czy tylko to co ci pasuje? Poza tym w sparingach to te 50-60 pkt zdobywaliśmy z niemieckim słabeuszem, czyli postęp jest i to znaczący. Natomiast trudno w tej chwili oceniac jak zagramy w meczach choćby z Rybnikiem czy Toruniem bo to się okaże, a wrózką nie jestem.
matrix pisze:cysiu1978 pisze:ARTEGO moim zdaniem głownym faworytem do 3 miejsca
to im daj już medal i czemu tylko brąz?Septymiusz nie wysilaj się i daj się co niektórym podniecać. Ciekawi mnie tylko czy cysiu był na meczu Energa-Artego.
To pytanie jest cokolwiek nie na miejscu, bo skoro tak autorytatywnie pisze, to na pewno na meczu w Toruniu był i na tej podstawie brązowy medal w kwietniu 2013 zawodniczkom z Bydgoszczy już przydzielił.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
-
wislakosz.pl
- Młodzik
KK ROW Rybnik - Basketball Investments Gdynia 66:59 (17:18, 15:8, 18:18, 16:15)
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”