Co słychać w Kadrze Polski?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907
Re: Co słychać w Kadrze Polski?
bez przesady. Węgierki z Greczynkami nie miały nic do powiedzenia. Zobaczymy jak zaprezentują się przeciw Łotyszkom. Jeśli dostaną bardziej w d... od nas, to jak najbardziej jutrzejszy mecz do wygrania. Możliwe że jutro jak zajdzie potrzeba to zagra Biba jakieś 10 minut
Jak dla mnie Gajdzina plus Pawlack - koszmar!!!
Generalnie to smutno jest patrzeć na agonię naszej repy- bo jak inaczje nazwać męki tantalskie naszych dziewczyn w spotkaniu z kmiociarsko-cieniarska Grecją?
W 2003 taki zespół pożeraliśmy na śniadanie, a teraz? Mam wrażenie , że zespól z każdą wielką imprezą notuje regres - aż strach pomyśleć co będziemy robić za dwa lata - przegrywać z Rumunią? To zdecydowanie przestaje być zabawne.
I nie trujmy za przeproszeniem durnot, że potencjału brak i tp - Słowaczki są od wielu lat niżej notowanym od nas zespołem, regularnie dostawały od nas bęcki w bezpośrednich spotkaniach, mają słabą ligę, a co najważniejsze słaby potencjał kadrowy.
Słabszy od naszego. I co?
A to ,że wygrały dwa spotkania- jaki stąd morał? A taki, ze można być bardzo cienkim ,ale zmobilizować i ustawić taktycznie zespół aby umial odnosic sukcesy. Chatman już osiągnęła wiele, pokonując Francję, a teraz odwieczne , wyżej notowane rywalki zzza miedzy Czeszki, a także Ukrainki.
Może warto podążać wzorem i jesli nasi rodzimi szkoleniowcy nie dają rady wziąć jakiegoś zagranicznego? Słowacja z pewnością nie żałuje. Warto wspomnieć ,że Słowaczki na Euro nie były od 2003 roku.
Generalnie to smutno jest patrzeć na agonię naszej repy- bo jak inaczje nazwać męki tantalskie naszych dziewczyn w spotkaniu z kmiociarsko-cieniarska Grecją?
W 2003 taki zespół pożeraliśmy na śniadanie, a teraz? Mam wrażenie , że zespól z każdą wielką imprezą notuje regres - aż strach pomyśleć co będziemy robić za dwa lata - przegrywać z Rumunią? To zdecydowanie przestaje być zabawne.
I nie trujmy za przeproszeniem durnot, że potencjału brak i tp - Słowaczki są od wielu lat niżej notowanym od nas zespołem, regularnie dostawały od nas bęcki w bezpośrednich spotkaniach, mają słabą ligę, a co najważniejsze słaby potencjał kadrowy.
Słabszy od naszego. I co?
A to ,że wygrały dwa spotkania- jaki stąd morał? A taki, ze można być bardzo cienkim ,ale zmobilizować i ustawić taktycznie zespół aby umial odnosic sukcesy. Chatman już osiągnęła wiele, pokonując Francję, a teraz odwieczne , wyżej notowane rywalki zzza miedzy Czeszki, a także Ukrainki.
Może warto podążać wzorem i jesli nasi rodzimi szkoleniowcy nie dają rady wziąć jakiegoś zagranicznego? Słowacja z pewnością nie żałuje. Warto wspomnieć ,że Słowaczki na Euro nie były od 2003 roku.
A tu ciut więcej jeszcze ode mnie.
http://toiowonasportowo.blox.pl/2009/06 ... uzona.html
http://toiowonasportowo.blox.pl/2009/06 ... uzona.html
w 2003 roku połknęliśmy Grecję dzięki temu, że mieliśmy Dydek w zespole. Greczynki nie mają dobrych środkowych, a nasza wieża mogła hasać na boisku do woli. I nie dotyczyło to tylko Grecji, ale większości zespołów w Europie. Jedynie te najmocniejsze potrafiły z nami wygrywać, ale na mistrzostwach ze słabymi drużynami nie przegrywaliśmy
Akurat w stosunku do ostatnich ME zanotujemy progers, bo tam nas nie bylo wcale. A nie było bo przegralismy ze .. Słowacją.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Fjera pisze:Super! Gratulace z Czech
Wy lepiej grajcie żeby zwolnic miejsce na mistrzostwa świata Pozdro
Gunta Basko robi wiatrak z kolejnych rywalek, tym razem Węgierek. Łotyszki prowadzą 9:7 a wszystkie punkty dla gospodyń zdobyła właśnie zawodniczka aktualnego klubowego wicemistrza Europy. Ciekawe dlaczego tak bardzo nie chcą jej w Wiśle? 
najważniejsze, że jest wygrana! całego spotkania nie ogladałam, ale końcówkę owszem, brawo dla dziewczyn, że opanowały nerwy i wyszarpały zwycięstwo.
Ewelinie gratuluje double-double, a Justynie Jeziornej tego, że godnie zastąpiła Bibe:)
Ewelinie gratuluje double-double, a Justynie Jeziornej tego, że godnie zastąpiła Bibe:)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Greebo pisze:Akurat w stosunku do ostatnich ME zanotujemy progers, bo tam nas nie bylo wcale. A nie było bo przegralismy ze .. Słowacją.
Przegraliśmy ze Słowacją jednym pkt- spojrzmy na wczesniejsze wyniki z tym zespołem. Dwa trenerem kadry podczas tje porażki był już Kozioł
Mozarthio pisze:oj oj oj nad czym sie cieszycie ? heh niski poziom tego meczu, gdy Kobryn jest na parkiecie mamy przewage wzrostu i jest dobrze...Gajda poza tym ze wiecej loto to nic dobrego na rozegraniu nie zrobila, jak to komentujacy powiedział ona jest typem strzelca najpierw rzuca a pozniej mysli a rozgrywająca najpierw powinna mysle a poznie jrzucac...no co dobitniej bym tego nie stwierdził. Troche za duzo gra sie pod kosz , Daria ma dzis swoj dzien dajcie jej sie rozrzucac wtedy Grecja skupi sie na obwodzie a pozniej mozna wrzucac pilki pod kosz nawet do Piekraskiej i LEciejewskiej ktorym wybitnie nie idzie.
Ty się lepiej zatanów co wymyślasz.Skoro zgzdzasz się z tym co ci panowie wygaduja w telewizji a zwłaszcza Noculak to świadczy tylko o tym że masz bardzo watle wiadomosci na temat koszykówki.Poza tym ci panowie to w dniu dzisiejszym raczej Gajde chwalili bo jak byla na boisku to wynik szedł do przodu.Nie wiem o czym myślał Noculak mówiąc o typie strzelca bo Gajda raczej nie rzuca jak do tej pory.A co do Mieloszyńskiej to nie potrzebuje pozwolenia na rzuty bo oddała dziś 13 szkoda ze tyle niecelnych więc skąd stwierdzenie że ma swój dzień.A jej rzut oddany za wczesnie w końcówce za dobrze o niej nie świadczy.Brawo Siwa da sie grac bez Biby.
-
Fjera
- Nowy na forum
- Kontaktowanie:
Atletico pisze:Fjera pisze:Super! Gratulace z Czech
No, zitra (jutro) se musi vyhrat nad Ukrainou, albo je koniec pro nas.
Hodne stesti zitra proti Wegram! Szczęście jutro
Węgierki dużo lepiej wypadły na tle gospodyń od nas. Porażka o połowę mniejsza. Z drugiej strony podobnie wysoko przegrały z Grecją, z którą my wygraliśmy. Nasze muszą jutro grać o zwycięstwo. Jeśli nie da się, to muszą robić wszystko, by porażka nie była większa niż 8 punktami, w przeciwnym razie wracamy do domu.
Fjera pisze:Atletico pisze:Fjera pisze:Super! Gratulace z Czech
No, zitra (jutro) se musi vyhrat nad Ukrainou, albo je koniec pro nas.
Hodne stesti zitra proti Wegram! Szczęście jutro
To powodzenia jutro
Małe podsumowanie
Gajda - ilosc jej strat jest porazająca
Walich - początkowe minuty udane ale pozniej bezmyslnosc i nie potrzebny DACH!!
Pawlak - na bezrybiu i rak ryba
Kobryń - swoje zrobiła bez szału
Skobel - fajnie ze agresywna ale czasem ułańska fantazja ją ponosi, bedzie z niej przyszlosc.
Leciejewska - nei wiem nad czym zachwyt zgromadzonych na forum, fajnei ze trafiala wolne ale jakos wyzszej zawodniczce nei ttrudno o to a nikt poza ostatnim rzutem nie zauwaza tej kichy pod koszem co grala.
Jeziorna - girl of the match
no nie jest super ale pociagnela ciezar gry na siebie !!!
Mieloszyńska - za malo skoncentrowana , popraw dziewczyno 3 - ki , 2 straty z rzedu podania w trybuny masakra ... i pytanei skoro chcielismy torche 3 wrzucic to dlaczzego nei weszla Drzewinska ktora tez ma dobrą reke , jak nie idzie tej to Ola by moze miala swoj dzien.
Piekarska- wiem ze byla i nic wiecej
Żurowska - bezbarwna
Wiem ze ta lista to sterta narzekan ale dzis nic nei dalo powodow by byl oinaczej...ja ciagle zyje dawnymi czasami kiedy naszej reprezentacji bał sie kazdy a taka Grecja to by pojechana była 20pkt.
Gajda - ilosc jej strat jest porazająca
Walich - początkowe minuty udane ale pozniej bezmyslnosc i nie potrzebny DACH!!
Pawlak - na bezrybiu i rak ryba
Kobryń - swoje zrobiła bez szału
Skobel - fajnie ze agresywna ale czasem ułańska fantazja ją ponosi, bedzie z niej przyszlosc.
Leciejewska - nei wiem nad czym zachwyt zgromadzonych na forum, fajnei ze trafiala wolne ale jakos wyzszej zawodniczce nei ttrudno o to a nikt poza ostatnim rzutem nie zauwaza tej kichy pod koszem co grala.
Jeziorna - girl of the match
Mieloszyńska - za malo skoncentrowana , popraw dziewczyno 3 - ki , 2 straty z rzedu podania w trybuny masakra ... i pytanei skoro chcielismy torche 3 wrzucic to dlaczzego nei weszla Drzewinska ktora tez ma dobrą reke , jak nie idzie tej to Ola by moze miala swoj dzien.
Piekarska- wiem ze byla i nic wiecej
Żurowska - bezbarwna
Wiem ze ta lista to sterta narzekan ale dzis nic nei dalo powodow by byl oinaczej...ja ciagle zyje dawnymi czasami kiedy naszej reprezentacji bał sie kazdy a taka Grecja to by pojechana była 20pkt.
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.
to ja mam pytanie: co powinna robić Kobryn, by grać z szałem?
triple-double było by satysfakcjonujące?
triple-double było by satysfakcjonujące?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
Wróć do „Reprezentacja Polski”