TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Z mojej wiedzy wynika że Wera zostanie u nas na przyszly sezon, pomysł Lotosu upadł, a Leszno i Toruń już rozgrywajek mają w brud.
Co do ilości drużyn jakie wystartują, wstrzymajmy sie do 15 czerwca kiedy to mija termin zgłoszen klubów do rozgrywek. A nie już wieszasz psy na Bydgoszczy który podobno ma sporą kase ale ma problem hali.
Co do ilości drużyn jakie wystartują, wstrzymajmy sie do 15 czerwca kiedy to mija termin zgłoszen klubów do rozgrywek. A nie już wieszasz psy na Bydgoszczy który podobno ma sporą kase ale ma problem hali.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
-
PonadWszystko
- Nowy na forum
do Leszna
a gdzie
nie no ale tka powaznie to było do przewidzenia Gala chce grać a Torun ma aspiracje do pierwszej "4" dlatego tez mysle ze jesli odejdzie to tylko dlatego ze bedzie chciala zagrac w jakims sredniaku gdzie bedzie pierwszoplanowa postacią ...na moje.... uwaga na Pruszków lub Brzeg
nie no ale tka powaznie to było do przewidzenia Gala chce grać a Torun ma aspiracje do pierwszej "4" dlatego tez mysle ze jesli odejdzie to tylko dlatego ze bedzie chciala zagrac w jakims sredniaku gdzie bedzie pierwszoplanowa postacią ...na moje.... uwaga na Pruszków lub Brzeg
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.
Re: 12 zespolow
FAIR PLAY pisze:gosia21 pisze:Z Torunia odchodzi Ewelina Gala
tak sadzilem, a wybiera sie do...?
Brzegu prowadza z nia rozmowy i na prawdopodobnie zagra u nas;) czego jej oczywiscie nie zycze bo dla jej kariery lepiej jest pujsc np do Leszna albo Poznania itp ale zobaczymy jak to bedzie natomiast poki co mozna w Brzegu:
przyjscia:Ewelina Gala
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..
KOSZYKÓWKA "Perełka" zostaje, a Leo wraca do ŁKS
dziś
Mirosław Trześniewski, trener koszykarek ŁKS Siemens, kompletuje skład na najbliższy sezon. Nie zagrają w nim Katarzyna Kenig i Dorota Piątkowska, które będą korzystać z urlopów macierzyńskich. Oprócz widzewianki Marty Hylewskiej wzmocni zespół Leona Krystofova, która powraca do ŁKS (grała przy al. Unii w sezonie 2006/2007). Na 2 lata przedłużyła umowę z ŁKS kluczowa w tej chwili zawodniczka Alicja Perlińska. Wszystko wskazuje na to, że wróci do ŁKS z USA Nigeryjka Joyce Ekworomadu. Trener szuka za oceanem jeszcze centra.
Marek Kondraciuk - POLSKA Dziennik Łódzki
dziś
Mirosław Trześniewski, trener koszykarek ŁKS Siemens, kompletuje skład na najbliższy sezon. Nie zagrają w nim Katarzyna Kenig i Dorota Piątkowska, które będą korzystać z urlopów macierzyńskich. Oprócz widzewianki Marty Hylewskiej wzmocni zespół Leona Krystofova, która powraca do ŁKS (grała przy al. Unii w sezonie 2006/2007). Na 2 lata przedłużyła umowę z ŁKS kluczowa w tej chwili zawodniczka Alicja Perlińska. Wszystko wskazuje na to, że wróci do ŁKS z USA Nigeryjka Joyce Ekworomadu. Trener szuka za oceanem jeszcze centra.
Marek Kondraciuk - POLSKA Dziennik Łódzki
Re: 12 zespolow
gosia21 pisze:Wiecie może co na temat tego, że w przyszlym sezonie bedzie tylko 12 zespolow? Podobno ani Bydgoszcz ani Jelenia Gora nie wystartuja.
Kadus Bydgoszcz jednak zagra w PLKK
autor: Adrian Dudkiewicz, 2009-06-05, 22:51, źródło: Gazeta Pomorska
Dzięki wsparciu władz miasta koszykarki Kadusa Bydgoszcz najprawdopodobniej wystąpią w Ekstraklasie. Wcześniej nie było wiadomo, czy podopieczne Adama Ziemińskiego w ogóle przystapią do rozgrywek.
Jeszcze kilkanaście godzin wcześniej wydawało się jednak, że bydgoszczanki w ogóle nie zagrają w PLKK. Wszystko przez to, iż nie było dokładnego stanowiska Urzędu Miasta w sprawie ewentualnej pomocy drużynie. I nie chodziło tu tylko o kwestie finansowe, ale przede wszystkim organizacyjne. Prezes Kadusa Czesław Woźniak w Gazecie Pomorskiej martwił się przede wszystkim brakiem odpowiedniej hali, w której jego koszykarki mogłby rozgrywać ligowe spotkania.
Stara wysłużona hala Chemika nie specjalnie nadawała się do tego planu. Potrzebny był kompleksowy remont obiektu na Glinkach. Tutaj musiało jednak wkroczyć miasto, bo sam klub nie był w stanie udźwignąc modernizacji sali, która pamięta jeszcze wczesne lata 70-te. Wszystko zmieniło się na piątkowym spotkaniu z władzami miasta. - Rozmawialiśmy o remoncie hali Chemika i wsparciu przez ratusz naszego budżetu, który sami postaramy się zamknąć na poziomie miliona złotych - tłumaczy Woźniaj w Gazecie Pomorskiej.
Zadowolony z zawartego porozmienia z władzami jest też Waldemar Kotecki, prezes firmy Kadus, która jest jednocześnie głównym sponsorem klubu. - Sprawy ruszyły z miejsca, w sobotę spotykam się ze sponsorami, przedstawię im pierwsze konkrety. Zagramy w ekstraklasie, ale więcej wspólnym głosem powiemy we wtorek - przyznaje Kotecki.
sportowe fakty
-
Roberto930
- Żak
Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2009/10
Odra sprawdzała koszykarki
W sobotę 6 czerwca br. w Brzegu w hali przy ulicy Oławskiej odbył się zaplanowany wcześniej Camp dla zawodniczek zgłaszających chęć gry w zespole Klubu Sportowego Odra Brzeg. Zajęcia przeprowadził trener Jarosław Zyskowski, a z boku zawodniczkom pilnie przyglądał się prezes Bolesław Garnczarczyk.
Na porannych zajęciach pojawiły się Anna Szenawa z Głuchołaz, Katarzyna Ostruszka, Ewelina Brzozowska, Natalia Knitter i Klaudia Gęst z Promotora Żnin, a także wychowanki brzeskiej Odry Aleksandra Teklińska, Anna Pijanowska, Justyna Daniel oraz Karolina Kozera. Zawodniczki najpierw miały głównie trening rzutowy, a na popołudniowej sesji treningowej było kilka gier zespołowych. Na Campie pojawiły się jeszcze Martyna Kusa z zespołu juniorskiego Odry, Paulina Misiek ze Ślęzy Wrocław oraz Milena Krzyżaniak z Ostrowa Wlkp.
- Camp spełnił nasze oczekiwania. Jest to na pewno dodatek do ekstraklasy, gdyż są tu dziewczyny, które mogą zasilić pierwszy zespół jak i drużyny młodzieżowe. Cieszy fakt, że dziewczyny same zgłaszają się do gry u nas z kilku klubów. Nadal będę walczył o to, by drużyny młodzieżowe istniały, a dziewczyny będą miały możliwość zasilania składu ekstraklasy. Na dzień dzisiejszy mamy zakontraktowanych pięć zawodniczek oraz podpisany kontrakt przez zawodniczkę amerykańską, niemniej jednak wciąż szukamy wzmocnień i alternatywnych rozwiązań - powiedział prezes KS Odra Brzeg Bolesław Garnczarczyk.
- Mamy materiał do zastanowienia się. Dziewczyny potrenowały, ciężko jednak po jednym dniu podjąć decyzję. Na pewno jest w tym gronie kilka dziewczyn, które ciężką pracą na treningach mają szansę zaistnieć w Odrze. Wciąż szukamy zawodniczki podkoszowej, jest kilka dziewczyn na rynku, także w WNBA kończą się camp'y, gdzie sporo dziewczyn będzie wolnych - dodał trener Jarosław Zyskowski.
Mariusz Kolekta
http://plkk.pl/index.php?id=4204
moze pomysł dobry ale chyba na rezerwy?
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
Roberto930 pisze:- Mamy materiał do zastanowienia się. Dziewczyny potrenowały, ciężko jednak po jednym dniu podjąć decyzję. Na pewno jest w tym gronie kilka dziewczyn, które ciężką pracą na treningach mają szansę zaistnieć w Odrze. Wciąż szukamy zawodniczki podkoszowej, jest kilka dziewczyn na rynku, także w WNBA kończą się camp'y, gdzie sporo dziewczyn będzie wolnych - dodał trener Jarosław Zyskowski.
Dyplomatyczna odpowiedź trenera. Pewnie chciał powiedzieć: - One się nie nadają do ekstraklasy, ja szukam klasowej podkoszowej
Z tej wypowiedzi ewidetnie widac ze raczej jest to melodia przyszłosci niz zawodniczki które w każdej chwili moga wejśc na parkiet i ciagnać wózek Odra Brzeg!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”