Ruszyła ekstraklasa

Pisz o czym chcesz

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 29 maja 2007, 06:08

a sory Adrian Sikora :P ale pomysł dobry :P
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

''''''

Postautor: Siero » 01 czerwca 2007, 20:15

Górnik Łęczna jako ostatni awansował do półfinału piłkarskiego Pucharu Ekstraklasy. W ćwierćfinałowym meczu rewanżowym pokonał na wyjeździe Legię Warszawa 2:0, po bramkach strzelonych w drugiej połowie przez Janusza Surdykowskiego i jego zmiennika Marcina Rogowskiego.

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

[[[[

Postautor: Siero » 02 czerwca 2007, 06:57

Poznański Lech w najbliższych dniach będzie szukał wzmocnień w Hiszpanii. Jednak nie hiszpańscy piłkarze znajdą się na celowniku trenerów "Kolejorza", ale z reprezentacji Ekwadoru i Peru, które rozegrają ze sobą dwa mecze towarzyskie.

"Będziemy obserwować zawodników, którzy ewentualnie mogliby być wzmocnieniem dla naszego zespołu" - wyjaśnił dyrektor sportowy poznańskiego klubu Marek Pogorzelczyk, który również będzie uczestniczył w tej wyprawie. Jednym z piłkarzy, którym Lech poważnie się interesuje, jest napastnik Peru - Hernan Rengifo, król strzelców ligi peruwiańskiej.

W piątek kontrakt z Lechem na kolejne dwa lata przedłużył bramkarz Krzysztof Kotorowski. Z kolei testowany czeski bramkarz Petr Drobisz nie znalazł uznania w oczach szkoleniowców.

Poznański klub był bardzo blisko podpisania kontraktu z obrońcą BOT GKS Bełchatów Dariuszem Pietrasiakiem. Piłkarz wicemistrzów Polski odrzucił jednak ofertę Lecha i zdecydował się pozostać na następny sezon w Bełchatowie.

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 09 czerwca 2007, 11:24

Podczas meczu VI ligi trener LKS Mogilany znokautował piłkarza Lotnika Kryspinów, gdy ten sfaulował zawodnika jego drużyny - podaje krakowski dodatek "Gazety Wyborczej".

"To nie trener, to psychicznie chory bandyta, jak mu przyrżnął, to chłopak mówi, że mu się ciemno zrobiło przed oczami" - powiedział na łamach "GW" trener Lotnika Mieczysław Będkowski, który po tym wydarzeniu postanowił wraz z drużyną zejść z boiska.

Uderzony przez trenera LKS Mogilany Romana Korozę, zawodnik Lotnika Wojciech Pituła prosto z meczu trafił do szpitala. Lekarze stwierdzili, że oprócz podbitego oka, ma wstrząśnienie mózgu i zbitą kość jarzmową. Po czym wystawili mu ośmiodniowe zwolnienie.
Warto dodać, że Pituła do niedawna był piłkarzem Mogilan. W przerwie zimowej musiał jednak szukać nowego klubu, ponieważ trener Koroza nie widział go w składzie swojej drużyny.

Nazwisko trenera LKS Mogilany nie po raz pierwszy pojawia się w kontekście postawy dalekiej od fair. Przed rokiem był zamieszany w aferę nielegalnego handlu biletami na mecze reprezentacji Polski podczas mistrzostw świata w Niemczech.

:roll: :roll: :roll: :? :?

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 09 czerwca 2007, 15:06

Tak off-topic sienot. Przyjrzałem sie twojemu podpisowi i wynika z niego że Włokniarz, Stal i Olimpia to trójka przyjaciół. Czy oby na pewno Olimpia i Brzeg tak sie kochają? :?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
PrImACeR
Amator

Postautor: PrImACeR » 10 czerwca 2007, 12:57

A ja troszeczke z innej bajki.

To będzie już ostatni akord piłkarskiego sezonu. W niedzielę w Bełchatowie dojdzie bowiem do finałowego spotkania Pucharu Ekstraklasy pomiędzy miejscowym GKS-em a Dyskobolią Grodzisk Wielkopolski. Początek meczu o godz. 13.45.

Historia lubi się powtarzać, a więc czyżby Dyskobolia sięgnęła po trofeum. Kilka tygodni temu w Bełchatowie grodziszczanie świętowali przecież zdobycie Pucharu Polski, kiedy to w finałowej grze nie dali żadnych szans Koronie Kielce. teraz jednak przeciwko sobie będą mieli silniejszy zespół, a poza tym publiczność.

REKLAMA Czytaj dalej

Rozgrywki o Puchar Ekstraklasy to całkiem nowa rywalizacja, w tym sezonie odbyła się dopiero pierwsza edycja tego pucharu. Uczestniczyły w nich wyłącznie drużyny grające w ekstraklasie. Puchar ten powstał, by wydłużyć sezon, miały być szansą dla klubów, by te testowały nowych i młodych piłkarzy.

Stawką meczu finałowego, jest puchar. Oprócz niego triumfator otrzyma także nagrodę finansową w wysokości 240 tys. złotych. Będzie to dodatkowa premia dla zwycięzcy rozgrywek Pucharu Ekstraklasy w sezonie 2006/2007, w których pula nagród wynosiła dwa miliony złotych.

W finale w przypadku remisu po dziewięćdziesięciu minutach gry, nie przeprowadza się dogrywki, a zawodnicy od razu wykonywać będą serię rzutów karnych.
Obrazek
Przecież Ten Hip-Hop Jest Prosty!
Tak Mówisz?!
To nagraj Płyte Która Będzie Klasykiem Dla Ludzi!...
To Styl, Flow, Orginalnosc
Dużo pracy Tu Nic Niema Nic Za Darmo!

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 11 czerwca 2007, 06:48

Piotr Reiss to piłkarski fenomen, który na boisku po kolei spełnia swoje marzenia. Pozostało jeszcze jedno, ale za to najważniejsze – mistrzostwo Polski z ukochanym Lechem. Nadchodzący sezon będzie ostatnią szansą, bo – jak sam przyznaje – prawdopodobnie po nim pożegna się z „Kolejorzem”. Marzenia mają to do siebie, że na ich spełnienie trzeba czekać zazwyczaj bardzo długo. Wyjątkiem od tej reguły nie jest bynajmniej symbol Lecha ostatnich lat Piotr Reiss.

Póki co, ma pan kontrakt z klubem jeszcze przez rok. Co dalej? Koniec kariery?

Czułbym się pewniej, gdybym już teraz przedłużył kontrakt i na jeszcze dwa lata związał się z Lechem. Takiej propozycji jednak nie dostałem i prawdopodobnie ten nadchodzący sezon będzie moim ostatnim w Lechu. A szkoda, bo czuję się naprawdę dobrze. Nadal jestem silnym punktem zespołu, nadal jestem odpowiedzialny za ofensywę. Z bramek i asyst wynika, że brałem udział przy ponad 25 naszych golach. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują jednak, że będzie to ostatni mój sezon w Lechu. Czy będę dalej grał w piłkę? Jeśli będzie mi to sprawiało tyle przyjemności co teraz, to na pewno tak...

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 14 czerwca 2007, 19:07

Piłkarze beniaminka Orange Ekstraklasy - Zagłębia Sosnowiec - 25 czerwca rozpoczną przygotowania do sezonu. Kibice szykują protest, boją się bowiem, że drużyna nie zagra jesienią na Stadionie Ludowym z powodu braku licencji.

Sosnowiczanie 30 czerwca zagrają pierwszy sparing. W Grodzisku Wielkopolskim rywalem będzie Legia Warszawa. Potem (3- 14 lipiec) w planie jest obóz w Dzierżoniowie, a kolejni sparingowi przeciwnicy to Odra Opole, Widzew Łódź, Piast Gliwice, Odra Wodzisław i Kolporter Korona Kielce.

Stadion w Sosnowcu nie ma podgrzewanej murawy i oświetlenia. Kibice - zaniepokojeni faktem, iż być może nie zobaczą jesienią swych ulubieńców na własnym obiekcie - szykują akcję protestacyjną. Jej celem ma być wywarcie nacisku na władze miejskie, by przyspieszyły modernizację stadionu. :idea:

Awatar użytkownika
Hamplik
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Hamplik » 20 czerwca 2007, 21:16

Dziś przedstawiciele Lecha Poznań prowadzili rozmowy z działaczami Odry Wodzisław na temat pozyskania Marcina Dymkowskiego.
Sam zawodnik jest zaintereswany przejściem do Lecha. Jak zarząd Odry da zawodnikowi wolna rękę to nic nie stoi na przeszkodzie by ten utalentowany obrońca zasilił szeregi Kolejorza.

Przypomne że Lecha opuścili Dembiński oraz Bąk (im kończyły się kontrakty i Lech postanowił ich nie przedłuzać), Drzymont (wraca do Korony z wypożyczenia), a także Dobrev i Sobczak (Lech nie skorzystał z pierwokupu tych piłkarzy i wracają oni z wypożyczenia do macierzystych klubów)

A do Lecha trafił narazie bramkarz Wisły Dolha oraz Peruwiańczyk Hernan Rengifo.

Osobiście wydaje mi się, ż eLechowi przydałby się wartościowy pomocnik, by mógł zmieniać Murawskiego, a także snajper-Rejs nie jest wieczny i kiedyś skończy kariere...

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 22 czerwca 2007, 21:56

- Nie będzie rewolucji - powiedział o swojej pracy z piłkarzami warszawskiej Legii ich nowy trener Jan Urban. W poniedziałek legioniści wyjadą na zgrupowanie do Grodziska Wlkp., a 7 lipca zainaugurują sezon meczem w Pucharze Intertoto.
Piłkarze Legii wznowili treningi w poniedziałek jako pierwsi z zespołów Orange Ekstraklasy. - Na spokojną pracę mamy bardzo mało czasu, gdyż jako pierwszy z polskich zespołów rozpoczniemy sezon startowy. Już 7 lipca czeka na pierwszy mecz w Pucharze Intertoto. Dlatego chcemy te dwa tygodnie wykorzystać najlepiej, jak to możliwe - powiedział Jan Urban podczas konferencji prasowej w Warszawie.45-letni Urban, dla którego zatrudnienie w Legii stanowi pierwszą samodzielną pracę na stanowisku głównego trenera, zapowiedział, że nie należy się spodziewać rewolucji w składzie warszawskiego zespołu.
- W 25-osobowej kadrze na najbliższy sezon będzie nie więcej niż pięciu-sześciu nowych piłkarzy. Ci, którzy będą w klubie, dostaną szansę, by udowodnić swoją przydatność. Rewolucji towarzyszą często uboczne skutki - dodał.
Legia już zdążyła pozyskać bramkarza Wojciecha Skabę z Odry Wodzisław Śl., Kamila Grosickiego z Pogoni Szczecin, Błażeja Augustyna z angielskiego Boltonu oraz Nigeryjczyka Martinsa Ekwueme z Polonii Warszawa.

- Myślę, że ci piłkarze nam pomogą, a przede wszystkim wzmocnią konkurencję w drużynie. Nikt nie będzie mógł czuć się pewniakiem na swojej pozycji, bo będzie miał groźnego konkurenta - stwierdził Urban, który nie chciał komentować odejścia Surmy, który był kapitanem Legii oraz najskuteczniejszego w ostatnim sezonie Piotra Włodarczyka.

- To była decyzja klubu, a ja jestem częścią tego mechanizmu. Nie chcę się jednak wgłębiać w ten temat. Musimy poradzić sobie bez nich. Surmę powinien zastąpić Martins Ekwueme. Szukamy wciąż zastępstwa dla Włodarczyka. Jeśli nie uda się pozyskać napastnika, który da nam gwarancję 10-15 bramek w sezonie, to postawimy na młodych graczy, którzy są w klubie - podkreślił trener Legii.

- Myślę, że sprowadzimy jeszcze jednego, dwóch piłkarzy. Nazwisk zawodników, z którymi rozmawiamy, nie chcę ujawniać, bo negocjacje to delikatny temat - dodał, potwierdzając jednak, że jednym z potencjalnych nabytków jest obrońca rezerw Osasuny Pampeluna, gdzie wcześniej pracował, Inaki Astiza Ventura.

Na zgrupowanie do Grodziska Wlkp. pojedzie z Legią także obrońca Widzewa Łódź Jakub Wawrzyniak. - Do podpisania kontraktu zostało uzgodnienie kilku szczegółów - przyznał.

Na zgrupowanie pojedzie z Legią trójka Brazylijczyków - Roger, Junior i Edson, a być może dołączy także Hugo Alcantara, który szuka nowego pracodawcy. - Hugo otrzymał pozwolenie od władz klubu na szukanie nowej drużyny. Jeśli jednak nie znajdzie, to będzie trenował z nami. Na razie nie wiemy gdzie jest i kiedy wróci, ale nie można wykluczyć, że pojedzie z nami do Grodziska Wlkp - wyjaśnił Urban.

Jeden z Brazylijczyków - Edson - za odmowę gry w meczu Pucharu Ligi został ukarany przez klub "najwyższą sumą w historii klubu" - poinformował w piątek zarząd Legii.

Najwcześniej za 2-3 miesiące Urban będzie mógł liczyć na Sebastiana Szałachowskiego, który przechodzi rehabilitację po operacji. - Zaczyna trenować indywidualnie. Zdaniem lekarzy, do zespołu dołączy za 2-3 miesiące - poinformował szkoleniowiec, który jest zadowolony z pierwszego tygodnia pracy z piłkarzami Legii.

- Zaangażowanie piłkarzy zasługuje na pochwałę. Widać, że chcą zapomnieć o nieudanym ostatnim sezonie. Są pełni optymizmu i zapału. Na razie staramy się jak najlepiej poznać, rozszyfrować, by się lepiej rozumieć. Wydaje się, że wszystko zmierza w dobrym kierunku - powiedział Urban.

Były reprezentant Polski skrytykował Macieja Korzyma i Kamila Grosickiego za odmowę gry w drużynie juniorów do lat 20, która w niedzielę wyjedzie na MŚ do Kanady.

- Nie znam szczegółów, bo nie miałem okazji jeszcze porozmawiać z zainteresowanymi i trenerem reprezentacji Michałem Globiszem, ale mogę powiedzieć, że ci młodzi piłkarze pomylili się i popełnili błąd. Oni jeszcze nie zdają sobie sprawy z tego, co stracili. Ja grałem w MŚ do lat 20 i wiem, jakie przeżycie stanowi występ w tej imprezie. Dla piłkarza nie ma większego zaszczytu niż gra w reprezentacji kraju - zakończył Jan Urban.
Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 23 czerwca 2007, 18:57

- To wielki transferowy hit! - Michał Miśkiewicz w najbliższym czasie podpisze kontrakt z AC Milan - zdradził włoski menedżer piłkarski Gianluca Di Carlo.
Dzięki pomocy Di Carlo, Michał Miśkiewicz z drugoligowego Kmity Zabierzów, trafi do jednego z największych klubów świata - AC Milan. Włosi podjęli już decyzję o ściągnięciu młodego piłkarza - kontrakt ma zostać podpisany w ciągu następnych kilku dni.

18-letni Miśkiewicz najpierw trafi do zespołu Primavery (drużyna młodzieżowa AC Milan). Tam dostanie pierwsze szanse, żeby wykazać się swoimi umiejętnościami.

Źródło: dziennik.pl

Awatar użytkownika
Hamplik
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Hamplik » 30 czerwca 2007, 21:50

Oto przewidywane budżety dla klubów na najbliższy sezon. Trzeba przyznać, że GKSu robi wrażenie, bo na warunki Polskie to bardzo duzo. Na uwage zasługuje również fakt, że w tym sezonie kluby ekstraklasy są w sumie bogatsze o ok. 100 mln zł. W zeszłym sezoni wpływy wyniosly ok. 190 mln. w tym maja przekroczyc 280 mln.

BOT GKS Bełchatów 40
Wisła Kraków 30
Zagłębie Lubin 27,5
Lech Poznań 27
Legia Warszawa 25
Kolporter Korona Kielce 18
Górnik Zabrze 15
Cracovia Kraków 15
Widzew Łódź 15
Ruch Chorzów 10
Jagiellonia Białystok 9
Odra Wodzisław 8
Zagłębie Sosnowiec 7
ŁKS Łódź 4
Polonia Bytom 4

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 08 lipca 2007, 18:27

Kibice Legii = żenada :evil:

Awatar użytkownika
tankista
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: tankista » 08 lipca 2007, 18:46

ziutek_pabianice pisze:Kibice Legii = żenada :evil:
Ja przestałem oglądać mecz po I połowie. Co za pech.

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 08 lipca 2007, 20:59

ja wogole nie oglądałem meczu ale pozwole sobie stwirdzić że zachowali się jak ,,dupki bez kultury" !!! :evil: :evil: :evil:

Wróć do „Hyde Park”