Półfinał: Lotos Gdynia - TS Wisła Kraków 60-42,
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- hellraiser
- Junior
Marcino pisze:I co? Dzisiaj też Ivana rozegrała dobre zawody ??
Hej Lotos!
Na tle wysokich z Wisły wręcz wybitne.
Moim zdaniem zagraliśmy znacznie lepiej niż wczoraj. Najlepsze u nas to duet Alana i Catch + Pawlak (aż głupio pisać
Przede wszystkim ograniczyliśmy w stosunku to wczorajszego meczu głupie straty nie wynikające z pressingu tylko z pośpiechu , choć zdarzyło się nam jeszcze kilka.
Musimy zwrócić uwagę na te kontry Fernandez, Wiślaczki zbierają piłkę a Marta już jest pod naszym koszem. Mają też takie niebezpieczne zagranie z Pałką., gdzie Agnieszka rzuca 2,3 metry od naszego kosza.
Jest 2:0 ale należy być skoncentrowanym..wróg czuwa. ALE STAĆ nas na wygranie w Krakowie. Zresztą samą Catch stać na wygranie jednego z ewentualnych trzech meczy.

Marco pisze:Nie wiem jak to wytłumaczyć ale z jednej strony martwią wyniki a z drugiej ciesząnawet chyba bardziej cieszą niż martwią.
dokładnie!! lepiej to wszystko zaorać i przy okazji pozbyć się całej "śmietanki" z góry - a jak przy okazji sponsor zrezygnuje - co zrobić...
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
jimmy pisze:Marco pisze:Nie wiem jak to wytłumaczyć ale z jednej strony martwią wyniki a z drugiej ciesząnawet chyba bardziej cieszą niż martwią.
dokładnie!! lepiej to wszystko zaorać i przy okazji pozbyć się całej "śmietanki" z góry - a jak przy okazji sponsor zrezygnuje - co zrobić...
dokładnie zaorać i to dość mocno. I piszę to teraz mimo, ze szansa na awans jest i choćbyśmy tego MP zdobyli to nic nie zmieni.
Myślę, że firma Can-Pack powinna zostać (mniejsza już z tym z jakim budżetem) i mieć fachowców w sekcji począwszy od pracownika niższego szczebla do najwyższego znającego się w temacie żeńskiej koszykówki. Niestety kilka ogniw w Wiśle Can-Pack Kraków jako całość wymaga wymiany.

WislaLive.pl
Sorry za off top...Ktos zna utwor z filmiku lotosowego : http://www.youtube.com/watch?v=yt_jCJxwnv4 ?
z gory dzieki
z gory dzieki
^^
To co gra Wisła w tym półfinale przyprawia o ból głowy. Skerović ma te mecze gdzieś, "ogląda" je i z ławki i z parkietu. Amerykanki nieobecne no i dzisiaj indolencja rzutowa wręcz kosmiczna. Bez Fernandez to nie wiem czy z 40 punktów udałoby się wyjść.
U nas porządna obrona, znowu niesamowite Amerykanki i kolejny dobry mecz Pauli i Juji. Okazuje się, że bez Marczanki ten zespół dalej potrafi grać. Powinniśmy to dla własnego spokoju zakończyć w sobotę, ale to różnie może być, chociaż po tym co Wisła pokazała w Gdyni to miałaby kłopoty z Toruniem gdyby meczów było 5. Trzeba to samo zaangażowanie pokazać w Krakowie i powinno być dobrze.
U nas porządna obrona, znowu niesamowite Amerykanki i kolejny dobry mecz Pauli i Juji. Okazuje się, że bez Marczanki ten zespół dalej potrafi grać. Powinniśmy to dla własnego spokoju zakończyć w sobotę, ale to różnie może być, chociaż po tym co Wisła pokazała w Gdyni to miałaby kłopoty z Toruniem gdyby meczów było 5. Trzeba to samo zaangażowanie pokazać w Krakowie i powinno być dobrze.
Jeżeli jest się słabszym kadrowo ( a wobec naszych kontuzji ) tak jest to mecz można wygrać tylko ambicją i determinacją...
Niestety nasza drużyna jest już wypalona ... Większość wygrała już wszystko w tej lidze a w bardziej spektakularny sposób ograć Lotosu już się nie da...
Pakiecik załatwił nam cały sezon ( w Euro CH ) i teraz Canty jak gra każdy widzi...
Przy stanie 24 - 8 naszym odechciało się grać... i to jest w tym całym najbardziej przykre. Poddaliśmy mecz , nie przegraliśmy...( i tutaj kłania się słynny cytat poniżej...
)
Co do samego meczu to poziom słaby ( jakiekolwiek porównania z poprzednimi latami nie ma sensu). Główna w tym zasługa oczywiście nasza.
Szkoda tylko Marty.
Niestety nasza drużyna jest już wypalona ... Większość wygrała już wszystko w tej lidze a w bardziej spektakularny sposób ograć Lotosu już się nie da...
Pakiecik załatwił nam cały sezon ( w Euro CH ) i teraz Canty jak gra każdy widzi...
Przy stanie 24 - 8 naszym odechciało się grać... i to jest w tym całym najbardziej przykre. Poddaliśmy mecz , nie przegraliśmy...( i tutaj kłania się słynny cytat poniżej...
Co do samego meczu to poziom słaby ( jakiekolwiek porównania z poprzednimi latami nie ma sensu). Główna w tym zasługa oczywiście nasza.
Szkoda tylko Marty.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman
Ależ kto tu mówi o ataku? Nie wspomniałem ani razu o tym elemencie gry. Deski. Centerka europejskiego formatu, która zbiera średnio na mecz 4-5 piłek, to nie centerka. Widzieliście w ciągu tych dwóch spotkań zaangażowanie i wole walki ze strony Ivany? Ja tego nie zaobserwowałem, ale widocznie byłem na innej hali. O obronie już nie wspominam, bo tu jest tragedia, może popytajcie znajomych trenerów, jeśli takowych macie, odpowiedzą od razu jaki jest jej najsłabszy element gry.
Nad tym musi popracować, bo jak już mówiłem, ani pomocy, ani swego nie potrafi dobrze pokryć. Różnica między nią a Jują była kolosalna, chociaż wiem, że nie przyznacie mi racji, bo przecież jak to może być, że Polka jest lepsza od europejskiej gwiazdy.
Bez odbioru!
Nad tym musi popracować, bo jak już mówiłem, ani pomocy, ani swego nie potrafi dobrze pokryć. Różnica między nią a Jują była kolosalna, chociaż wiem, że nie przyznacie mi racji, bo przecież jak to może być, że Polka jest lepsza od europejskiej gwiazdy.
Bez odbioru!
- hellraiser
- Junior
Marcino pisze: Różnica między nią a Jują była kolosalna, chociaż wiem, że nie przyznacie mi racji, bo przecież jak to może być, że Polka jest lepsza od europejskiej gwiazdy.
Bez odbioru!
Nie rozśmieszaj ludzi na forum.
Ivana zagrała OK, a najsłabsza w obronie w Lotosie jest ZDECYDOWANIE Jujka. Choć w meczach przeciwko Wiśle gra też OK (jak na nią nawet bardziej niż OK)

Marcino pisze:Ależ kto tu mówi o ataku? Nie wspomniałem ani razu o tym elemencie gry. Deski. Centerka europejskiego formatu, która zbiera średnio na mecz 4-5 piłek, to nie centerka. Widzieliście w ciągu tych dwóch
Bez odbioru!
To fakt i to faktycznie jest skandal. kto to widział taka "stara baba' a taki wstyd pod tablicami rob. w eurolidze załosne statystyki zbiorkowe i w lidze to samo. co to ma być w ogóle?
Taka cenerka to powinna mieć srednią zbiórek 10, a nie duszenie w statystykach po 5 zbiórek na mecz
Idąc dalej - jesli Winnicki zdobędzie MP, to go nie zwolnią. I to chyba najgorsza informacja dla Lotosu
A Wisła ; wypieprzcie trenera i niech chociazby Mietta poprowadzi zespoł w najblizszym spotkaniu, a od razu będzie lepiej.
hellraiser pisze:Marcino pisze: Różnica między nią a Jują była kolosalna, chociaż wiem, że nie przyznacie mi racji, bo przecież jak to może być, że Polka jest lepsza od europejskiej gwiazdy.
Bez odbioru!
Nie rozśmieszaj ludzi na forum.
Ivana zagrała OK, a najsłabsza w obronie w Lotosie jest ZDECYDOWANIE Jujka. Choć w meczach przeciwko Wiśle gra też OK (jak na nią nawet bardziej niż OK)
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”