AZS Poznań - PZU Polfa Pabianice 61:63 i 83:80 - stan 2:2

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
DaRiO
Młodzik
Kontaktowanie:

Yo

Postautor: DaRiO » 18 marca 2006, 00:38

No cóż. Faworyt był jeden. Nie ma co dużo gadać. Powalczyć jutro i nie mieć sobie nicd o zarzucenia. AZS pokazuje swoje możliwości. Włókniarz? Z taką grą daleko nie zajdzie. I nie mówię tego złośliwie, po prostu Pabianiczanki nie prezentują swoją grą niczego, co mogłoby dawać choć cień nadziei na finał, nie mówiąc już o końcowym sukcesie. Niedzielne zwycięstwo AZSu nie było przypadkiem, nie było "dobrym dniem" poznanianek. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 18 marca 2006, 11:26

zabrakło 4 sekund:/ na cztery sekundy przed końcem piłkę w rekach miała Mrozina - mogla rzucac..... chwile wczesniej, jak zauwazyl Łukasz Wera mogla faulować...no ale co by bylo gdyby...
W Polfie bardzo himerycznie graja dwie Brazylijki: raz jedna gra dobrze, a druga fatalnie, nastepnym zas razem jest opdwrotnie - wczoraj brylowała ta ciemnoskóra Brazylijka.
dzis juz dziewczyny nie maja absolutnie nic do stracenia - wierze, ze znow powalcza o wyrana :!:
reloaded :]

Awatar użytkownika
Brodacz
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Brodacz » 18 marca 2006, 11:40

Mam nadzieje że z dziewczynamiz Pabianic bedzie juz wszystko w porządku i rywalizacja skończy sie na 3-1 bo tak powinno być :D Życze powodzenia i pamietajcie ze Brzeg zawsze z Wami :!: :!:
Ja go znam to jest ten no...:)

Awatar użytkownika
Handy
Nowy na forum

Postautor: Handy » 18 marca 2006, 12:14

Czy bedzie na KK relacja z dzisiejszego meczu :?:

Awatar użytkownika
Bart83
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Bart83 » 18 marca 2006, 12:21

KOSZYKÓWKA Żal straconej szansy
Sobota, 18 marca 2006r.

Koszykarkom AZS zabrakło sportowego szczęścia w trzecim meczu
ćwierćfinałowym mistrzostw Polski z Polfą Pabianice.

Akademiczki stoczyły niesamowity bój z czołową drużyną tegorocznych rozgrywek ekstraklasy, ale przegrały 61:63. Mimo tej porażki poznańskim zawodniczkom należą się słowa pochwały za postawę na parkiecie. Podopieczne trenera Grzegorza Szajka udowodniły, że zwycięstwo sprzed kilku dni w Pabianicach wcale nie było taką sensacją.

Polfa lepsza do przerwy
Wczorajszy pojedynek w hali przy ul. Chwiałkowskiego od początku był wyrównany. Po pięciu minutach akademiczki prowadziły 9:8, ale dwie minuty później przegrywały 9:12. Tę minimalną przewagę pabianiczanki utrzymały do końca pierwszej kwarty, po której wygrywały 20:17.
Zespół trenera Szajka tuż po krótkiej przerwie zdołał wyjść na prowadzenie 21:20, ale nie trwało to zbyt długo, bo Polfa szybko odrobiła stratę. Po kwadransie AZS przegrywał 22:25, a potem nawet 22:33. Wydawało się, że rywalki poznanianek złapały właściwy rytm i po dwudziestu minutach drużyna gospodarzy wyraźnie przegrywała 27:38.

Emocje do końca
Początek trzeciej kwarty dał jednak nadzieję akademiczkom. Jeszcze w 23 minucie poznańska ekipa przegrywała 35:40, ale w ciągu następnych kilkudziesięciu sekund już prowadziła 41:40. Polfa po raz kolejny odparła atak AZS, ale w 28 minucie był remis 46:46. Końcówka trzeciej kwarty wyrównana i zacięta, a po trzydziestu minutach znowu remis 50:50. To zapowiadało emocje do ostatniej syreny. Przez pięć minut ostatniej kwarty twarda gra w obronie z obu stron i mała skuteczność.
Drużyna gości jest nieco dokładniejsza i prowadzi 57:52. Poznanianki walczą jak lwice, ale to nie wystarcza. Dwie minuty przed końcem AZS przegrywa 59:61, a pięćdziesiąt sekund przed ostatnią syreną tylko 61:62.
Polfa wykorzystuje jeden rzut wolny i prowadzi 63:61. 18 sekund przed końcem piłka dla akademiczek i szansa i zwycięstwo. Niestety, podopieczne trenera Szajka gubią piłkę i przegrywają mecz. W serii play-off Polfa prowadzi 2-1. Dzisiaj czwarte spotkanie obu drużyn o godz. 17.00.

Walczymy dalej
Po meczu opiekun Polfy Tomasz Herkt mówił: - Bardzo się cieszę z tego zwycięstwa, bo wróciliśmy do gry. Bardzo ciężko napracowaliśmy się dzisiaj na to zwycięstwo. Gdybyśmy przegrali, nasza sytuacja byłaby bardzo trudna. AZS to zupełnie inny zespół, niż w rundzie zasadniczej - zakończył pabianicki szkoleniowiec.
Mimo porażki powody do zadowolenia miał Grzegorz Szajek: - Nie ukrywam, że miałem nadzieję, że moje zawodniczki podejmą walkę i nie pomyliłem się. Szkoda tej porażki. Zabrakło nam dzisiaj sportowego szczęścia. Na pewno nie poddamy się i jutro walczymy o zwycięstwo - zapewniał trener AZS.

Jacek PAŁUBA - Gazeta Poznańska

Źródło: www.naszemiasto.pl
Obrazek

Awatar użytkownika
lukaszm79
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: lukaszm79 » 18 marca 2006, 14:00

Nie wiem czy należy się cieszyć ze zwycięstwa 2 punktami czy płakać z postawy i gry Włókniarek :roll:
Mam nadzieje że dzisiaj wkońcu coś zatrybi i nie będzie kolejnej niespodzianki :twisted:
Włókniarz Pabianice F.C. Bełchatów ;-)

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 18 marca 2006, 14:50

lukaszm79 pisze:Nie wiem czy należy się cieszyć ze zwycięstwa 2 punktami czy płakać z postawy i gry Włókniarek :roll:
Mam nadzieje że dzisiaj wkońcu coś zatrybi i nie będzie kolejnej niespodzianki :twisted:

Teraz to już nie ma co używać słowa niespodzianka! Poprostu toczą sie bardzo wyrównane boje miedzy obydwoma zespołami!

Pozdro
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 18 marca 2006, 14:55

MARAS pisze:
lukaszm79 pisze:Nie wiem czy należy się cieszyć ze zwycięstwa 2 punktami czy płakać z postawy i gry Włókniarek :roll:

Teraz to już nie ma co używać słowa niespodzianka! Poprostu toczą sie bardzo wyrównane boje miedzy obydwoma zespołami!

Pozdro

A ja uważam że użycie słowa "niespodzianka" jest tym wypadku jak najbardziej na miejscu :!:
Bo przecież NIESPODZIANKĄ jest fatalna dyspozycja Pabianic :!: :!: :!: I właśnie dzięki temu ostatnie dwa mecze między tymi zespołami wyglądały tak a nie inaczej :? :twisted:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 18 marca 2006, 15:09

Handy pisze:Czy bedzie na KK relacja z dzisiejszego meczu :?:

jak jestes z Poznania to po co Ci relacja! zawitaj na chwialke i po sprawie... a relacja raczej bedzie
Obrazek

Awatar użytkownika
steku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: steku » 18 marca 2006, 15:12

Nie wiem co mam myśleć:

Program TVP3 Łódź:
18:32 SPORT: Muszynianka Muszyna - Centrostal Bydgoszcz ( koszykówka kobiet)
Obrazek
Obrazek

big

Postautor: big » 18 marca 2006, 15:16

steku pisze:Nie wiem co mam myśleć:

Program TVP3 Łódź:
18:32 SPORT: Muszynianka Muszyna - Centrostal Bydgoszcz ( koszykówka kobiet)

Myślenie nie boli, więc nie myśl

Telewizja Łódź nie ma nic do robienia relacji z Poznania, a TVP3 Poznan nie mogła tego meczu transmitować. Tyle w temacie.

Awatar użytkownika
steku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: steku » 18 marca 2006, 15:18

Myślenie nie boli, więc nie myśl

Powinieneś stary wydać te złote sentencje
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 18 marca 2006, 17:08

Pytanie :?:
czy będzie relacjonował ktoś na forum :?: :?:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Gość

Postautor: Gość » 18 marca 2006, 17:13

Pewno nie bo mecz juz leci 15 minut i zadnych wiesci.

Gość

Postautor: Gość » 18 marca 2006, 17:19

AZS - POLFA 17:25 po 1 kwarcie.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”