Snujemy powoli wizje tabeli przed play-off
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Don Igłata
- Młodzik
simon pisze:Słuchaj - założyłem tak - awans do "8" Włókniarza to bezwzględne spełnienie jednocześnie aż 6 warunków (bez choćby jednego wyjątku) znaczy 3 zwyciętwa Włókniarza i 3 porażki Odry. Awans Odry to niespełnienie choćby jednego z nich - jakiegokolwiek. Stąd mi wyszło prawdopodobiestwo 10 do 90, wiadomo że rośnie to nieliniowo w miarę zwiększania warunków, a 6 to sporo...
Wiem, że można to ująć inaczej - ale to jest tylko moja subiektywna ocena
A może tak? 6 warunków. Jeden istotny (mecz Gorzów-Pabianice) - reszta nieistotne (inne pięć meczy) - szanse w meczu Gorzów - Pabianice 50/50. Szansa Brzegu na pozostanie w ósemce 50% - a w zasadzie trochę powyżej ze względu na szanse (minimalne) na pozostałe 5 nieistotnych warunków.
Odchudzałem się dwa tygodnie - straciłem 14 dni!
Oczywiście - można i tak... "Można do obu rąk... a można i do jednej!"...
Właściwie to powiedzmy szanse w pojedynku AZS-Włókniarz jednak 60-40 zamiast 50-50 bo AZS mimo wszystko jako gospodaż ma pewien "+"...
A może jeszcze nie tylko jako gospodarz, ale i jako zespół ewidentnie lepszy w dotychczasowych rozgrywkach powinien mieć jednak 70-30?
To dodając wcześniejsze "warunki nieistotne" by już wyszło 80-20..., nie?
A no i jeszcze jedno - nieistotne powiadasz... Czy ja wiem, cze Włókniarz może tak "z klucza" dopisać sobie 2 pkt przed meczem z Lesznem a i CCC raczej nie zdeklasuje Odry jak sądzę...
Właściwie to powiedzmy szanse w pojedynku AZS-Włókniarz jednak 60-40 zamiast 50-50 bo AZS mimo wszystko jako gospodaż ma pewien "+"...
A może jeszcze nie tylko jako gospodarz, ale i jako zespół ewidentnie lepszy w dotychczasowych rozgrywkach powinien mieć jednak 70-30?
To dodając wcześniejsze "warunki nieistotne" by już wyszło 80-20..., nie?
A no i jeszcze jedno - nieistotne powiadasz... Czy ja wiem, cze Włókniarz może tak "z klucza" dopisać sobie 2 pkt przed meczem z Lesznem a i CCC raczej nie zdeklasuje Odry jak sądzę...
simon pisze:CCC raczej nie zdeklasuje Odry jak sądzę...
hmm miło że tak sądzisz
Kod: Zaznacz cały
2005-2006
CCC-Cukierki 71:54
2004-2005
CCC-Cukierki 73:57 - PLKK (Torell Basket Liga)
CCC-Cukierki 65:53 - PLKK (TBL) - 1. runda play-off
CCC-Cukierki 87:46 - PLKK (TBL) - 1. runda play-off
2003-2004
Aquapark-Cukierki 85:66 - PLKK (Sharp Torell Basket Liga)
2002-2003
Aquapark-Cukierki 86:68 - PLKK (Sharp Torell Basket Liga)
Czyli od 4 latach regularnie zbieramy +15 a w czterech ostatnich spotkaniach nie byliśmy w stanie rzucić 60 punktów. A może jednak w marcu będzie ten jedyny niepowtarzalny dzień w historii
-
Don Igłata
- Młodzik
Tak, całe szczęście, że matematyka i logika jeszcze nie zaszły tak daleko by móc obliczyć ... przyszłość! 
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2007, 23:50 przez Don Igłata, łącznie zmieniany 1 raz.
Odchudzałem się dwa tygodnie - straciłem 14 dni!
aha: update progresu ligowego, na którym dzięki wystarczającej ilości kolejek można już wyczytać różne ciekawe rzeczy
http://odra.polskikosz.pl/prog0607.htm
http://odra.polskikosz.pl/prog0607.htm
No to powiem tak - niedawno (relatywnie) wygraliście z Lotosem - jak często wygrywaliście wcześniej a i później z ekipą z Gdyni?
My dość regularnie zbieraliśmy oklep od Włókniarza - w tym sezonie karta się odwróciła...
Wygraliśmy np.dwa razy z CCC, Włókniarzem, wygraliśmy z Gorzowem, w Brzegu - po to "zebrać baty" od Odry na własnym parkiecie - kto się tego spodziewał... - i co mam napisać, że ŁKS zagrał "nienormalnie"? Zwyczajnie, dyspozycja dnia i wyrównana liga - acale nie wiadomo z jakim CCC zagracie...
My dość regularnie zbieraliśmy oklep od Włókniarza - w tym sezonie karta się odwróciła...
Wygraliśmy np.dwa razy z CCC, Włókniarzem, wygraliśmy z Gorzowem, w Brzegu - po to "zebrać baty" od Odry na własnym parkiecie - kto się tego spodziewał... - i co mam napisać, że ŁKS zagrał "nienormalnie"? Zwyczajnie, dyspozycja dnia i wyrównana liga - acale nie wiadomo z jakim CCC zagracie...
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Według mnie szanse w meczu AZS-POLFA sa jak 80%-20%. Wnioskuje to z tego widziac w jakim "gazie" sa nasze dziewczyny i widza wielka szanse zajecia miejsca 3-4. Jednak fakt faktem.. moze byc niedyspozycja dnia... jak np. Mecz z Odra.. wedlug mnie na 10 spotkan moze 1 gora 2 zakonczylo by sie Ich zwyciestwem na "goracej" hali w Gorzowie.
Niedlugo napisze jak oceniaja ten mecz bukmacherzy:)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Endrju pisze:Według mnie szanse w meczu AZS-POLFA sa jak 80%-20%. Wnioskuje to z tego widziac w jakim "gazie" sa nasze dziewczyny i widza wielka szanse zajecia miejsca 3-4. Jednak fakt faktem.. moze byc niedyspozycja dnia... jak np. Mecz z Odra.. wedlug mnie na 10 spotkan moze 1 gora 2 zakonczylo by sie Ich zwyciestwem na "goracej" hali w Gorzowie.
Z takim stosunkiem procentowym bym debatował. Oczywiście faworytem jest Gorzów choćby z racji własnej hali, ale Włókniarz gra o wiele większą stawkę. Może ich forma wciąż jest niestabilna, ale przypomnę, że najlepsze mecze w tym sezonie Paby rozegrały z Wisłą, Lotosem i 2x z CCC. Na pewno mobilizacja będzie bardzo duża, wymagający przeciwnik i wysoka stawka... Możemy podebatować sobie, ale wszystko zweryfikuje parkiet mówiąc prozaicznie
Oczywiście, że parkiet wszystko rozstrzygnie - ale po to jest dyskusja, aby dyskutować. Ja powiem tak - jak dla mnie AZS jest zdecydowanym faworytem - ale nie dlatego że jest w gazie (choć to też) ani ze względu na "temperaturę" sali (jak sądzę Polfa grała już skutecznie w gorętrzych...) - ale ze względu na indywidualne predyspozycje zawodniczek, ich styl gry - oraz aktualną dyspozycję fizyczną...
Polfa jest zespołem koszykarsko lepszym od Gorzowa - tego jestem pewien - ale motorycznie dalece nie. Podobnie rzecz się ma z motywacją - Polfa niby "gra o wszystko" - dobra, Polfa - ale kto konkretnie? ja pytam...
Na plus pabianiczanek przemawia zaś to, że faktycznie najlepiej jak dotąd zagrały w najtrudniejszych meczach - to fakt...
Jak dla mnie obraz szans 65% - 35% byłby w miarę odpowiedni.
Polfa jest zespołem koszykarsko lepszym od Gorzowa - tego jestem pewien - ale motorycznie dalece nie. Podobnie rzecz się ma z motywacją - Polfa niby "gra o wszystko" - dobra, Polfa - ale kto konkretnie? ja pytam...
Na plus pabianiczanek przemawia zaś to, że faktycznie najlepiej jak dotąd zagrały w najtrudniejszych meczach - to fakt...
Jak dla mnie obraz szans 65% - 35% byłby w miarę odpowiedni.
simon pisze:Polfa niby "gra o wszystko" - dobra, Polfa - ale kto konkretnie? ja pytam...
Hmm w sumie... masz rację
-
GORZOWIANIN
Nasza drużyna jest bardzo młoda. Niestety w meczach o bardzo dużą stawkę brak doświadczenia może zaważyć na wyniku. Przykładem niech będzie mecz z Odrą. AZS będąc faworytem męczył się niemiłosiernie by w końcu przegrać mecz w ostatnich sekundach. Co prawda zwycięstwo z CCC na wyjeździe zniwelowało stracone punkty z Brzegiem ale w najbliższą sobotę nasze dziewczyny znowu grają mecz, który "nie mogą przegrać".
Mam nadzieję że trenerzy odpowiednio ustawią zespół psychicznie, bo jeśli chodzi o umiejętności to jestem spokojny o wynik. No a hala przy Szopena też będzie "pękać w szwach" od kibiców. Doping jak w meczu z Wisłą mają zapewniony

Mam nadzieję że trenerzy odpowiednio ustawią zespół psychicznie, bo jeśli chodzi o umiejętności to jestem spokojny o wynik. No a hala przy Szopena też będzie "pękać w szwach" od kibiców. Doping jak w meczu z Wisłą mają zapewniony
Co by nie mowic bedzie to bardzo ciekawe spotkanie. Faworytem jest AZS chcby dlatego, ze gra u siebie i pokonal Polfe w Pabianicach. Od tamtego czasu wiele sie jednak zmienilo, w obu ekipach wzsrosla forma i pojawily sie nowe zawodniczki, ktore znaczace wplywaja na wystepy calego zespolu (przede wszystkim mam tu na mysli Aye Traore z Polfy i w mniejszym stopniu Maje Drozg i Age Szott). Podsumowujac bedzie to bardzo ciekawe spotkanie, pelne emocji. Szanse obstawiam jako 60%-40% dla AZS ale i tak wszystko zweryfikuje boisko.
Hic amor, haec patria est. !POLSKA!
Wisła wygra z Lotosem i wystartuje z pierwszego miejsca do PO.
Gorzów pokona Pabianice,dlatego że ma atut własnego parkietu,jest lepiej pzygotowany motorycznie co nie musi wynikać ze słabszego przygotowania do sezonu ,ale nadmiernego eksploatowania wąskiej grupy koszykarek które posyła do boju Herkt.
Gorzów natomiast jest w stanie przez prawie całe spotkanie grać wysokim pressingiem na połowie rywala,co może mieć kluczowe znaczenie dla losów meczu.Krupska kryta mocno przez cały mecz przez trio Czubak,Ristic,Zalesiak nie będzie w stanie spokojnie prowadzić gry.
Swoją drogą to warto by było ,aby inni trenerzy ligowi w ten sposób rotowali składem jak trener Maciejewski....
Gorzów wygra też w Łodzi i zajmie 3 miejsce,na kolejnych miejscach w 8 bez zmian.
Spadkowiczem z ligi obok SMS-u będzie Leszno, z pewnością najsłabszy zespół ekstraklasy....
Gorzów pokona Pabianice,dlatego że ma atut własnego parkietu,jest lepiej pzygotowany motorycznie co nie musi wynikać ze słabszego przygotowania do sezonu ,ale nadmiernego eksploatowania wąskiej grupy koszykarek które posyła do boju Herkt.
Gorzów natomiast jest w stanie przez prawie całe spotkanie grać wysokim pressingiem na połowie rywala,co może mieć kluczowe znaczenie dla losów meczu.Krupska kryta mocno przez cały mecz przez trio Czubak,Ristic,Zalesiak nie będzie w stanie spokojnie prowadzić gry.
Swoją drogą to warto by było ,aby inni trenerzy ligowi w ten sposób rotowali składem jak trener Maciejewski....
Gorzów wygra też w Łodzi i zajmie 3 miejsce,na kolejnych miejscach w 8 bez zmian.
Spadkowiczem z ligi obok SMS-u będzie Leszno, z pewnością najsłabszy zespół ekstraklasy....
Wracając do poprzedniego postu:
Gra "o wszystko" czy o coś tam to jedna sprawa, ale myślę, że dla zawodniczek takich jak Szpila czy Aga Pałka niezakwalifikowanie się do play-offów byłoby czymś dość szokującym, więc będą walczyły... Dalej, Traore, która spisuje się bardzo dobrze od kiedy przyleciała, też raczej nie będzie leżała na parkiecie
. Tak więc nie przekreślałbym szans Pabianic, a gdyby o wyniku miały decydować opinie na forum, po III kwarcie Gorzów miałby już wygraną w kieszeni
I jak już ktoś wspominał, młody zespół z Gorzowa może nie wytrzymać presji, choć grają już długo, frycowe zapłaciły w kilku spotkaniach (choćby 2x -1 z Odrą u siebie, kilka porażek po dogrywkach) i na pewno wyciągnęły wnioski.
simon pisze:Polfa niby "gra o wszystko" - dobra, Polfa - ale kto konkretnie? ja pytam...
Gra "o wszystko" czy o coś tam to jedna sprawa, ale myślę, że dla zawodniczek takich jak Szpila czy Aga Pałka niezakwalifikowanie się do play-offów byłoby czymś dość szokującym, więc będą walczyły... Dalej, Traore, która spisuje się bardzo dobrze od kiedy przyleciała, też raczej nie będzie leżała na parkiecie
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”