Coś o kibicach

forum dyskusji o sprawach pozaboiskowych

Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Re: Coś o kibicach

Postautor: zancia_a » 23 czerwca 2009, 22:14

tomisback pisze:
Marco pisze:Akcja Falubazu super. Jedyne zastrzeżenie to takie, że trochę lipa ubierać się w barwy rywala ale policzek dla Gorzowskich ogromny.

Po pierwsze to nie Gorzowskich a kibiców Stali Gorzów. Nie wrzucaj wszystkich gorzowian do jednego worka. A dwa to co mają kibice cyrku na kółkach do koszykówki? Może zaraz będziemy rozpisywać się tu o akcjach Cracovii z piłki? co?!

PS. Co do akcji falubazu to nawet, nawet. Szkoda że później zachowywali się jak bydło w stosunku do leżącego bodajże Karlsona. No ale to tylko żużel (czytaj objazdowy cyrk na kółkach :lol: )

Zagara!

Zeby tylko tu zle sie zachowali a akcja, ktorej bylam swiatkiem jak z busa wyskoczyli i pobili kolesia malo go nie zabili to o tym nigdzie niema ;|
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 24 czerwca 2009, 10:25

Pokój KIBICE! (o sprawach pozaboiskowych!)

Dział "coś o kibicach "

Przyjęło się, że podawane są również informacje z innych dyscplin.

Jakby pewien czlowiek nie bede mówił skąd prześledził wątek to by się zorientował co do zasad tego działu i tematu, a nie ustawiał wszystkich po kątach.

Przypomnę, że przytaczane są informacje z gazet o kibicach, o akcjach charytatywnych o wszelkiego rodzaju turniejach i nikt do tej pory nie kwestionował istnienia tego tematu w takiej formie czyli takiego INFONETu kibicowskiego.

Więc pozostając dalej w formule tego tematu garść wiadomości :)

Wisła Kraków rozgromiła FC Liverpool

We wtorkowy wieczór,w blasku jupiterów doszło do arcyciekawego pojedynku piłkarskiego. Na przeciw siebie stanęli kibice Wisły Kraków i FC Liverpool!

Krakowska piłka okazała się lepsza od angielskiego ostrego stylu gry i fani Białej Gwiazdy ograli Wyspiarzy aż 18:5!!!

Mimo, że walki i ambicji by osiągnąć jak najlepszy wynik dla swojej drużyny obu stronom nie brakowało to przede wszystkim była to dobra zabawa i okazja do sprawdzenia swoich możliwości przed zbliżającym się turniejem międzynarodowym we Lwowie Eurofan 2009, gdzie reprezentanci ABG będą bronić srebrnego medalu wywalczonego przed rokiem. Tym razem zadanie będzie zdecydowanie trudniejsze gdyż w całej imprezie weźmie udział aż 16 zespółów podzielonych na 4 grupy po 4 zespoły.

Organizatorem imprezy jest publiczna organizacja "Karpaty", działająca przy klubie FC Karpaty Lwów. Eurofan odbędzie się już po raz trzeci. Pierwszy turniej rozegrano w 2007 roku z udziałem 4 drużyn – Karpaty Lwów, Dynamo Kijów, Szachtaru Donieck i Zenitu Saint Petersburg. Wygrali kibice z Kijowa.

W drugiej edycji imprezy wystartowało 6 zespołów. Oprócz Karpat, Dynama i Zenitu, zagrały jeszcze drużyny Dnipro Dniepropietrowsk, Wisły Kraków oraz reprezentacja kibiców Walii. Turniej wygrali kibice z Dniepropietrowska, a fani Wisły Kraków zajęli drugie miejsce.

Najpierw rywalizacja toczyć się będzie w czterech grupach. Z każdej po dwa najlepsze zespoły awansują do ćwierćfinału. Później kibice zagrają systemem pucharowym.

Podział na grupy eliminacyjne turnieju Eurofan 2009:

Grupa A:
Schalke 04 Gelsenkirchen (Niemcy), Rapid Wiedeń (Austria), Chievo Verona (Włochy), Wisła Kraków (Polska)

Grupa B:
Maestro (Ukraina), Liverpool (Anglia), Bohemians (Czechy), Reprezentacja kibiców Chorwacji

Grupa C:
Glasgow Rangers (Szkocja), Heerenveen (Holandia), Ostrovia Ostrów (Polska), Reprezentacja kibiców Walii

Grupa D:
Karpaty Lwów (Ukraina), Inter Mediolan (Włochy), Atletico Madryt (Hiszpania), Zenit Saint Petersburg (Rosja)

Więcej KibiceWisly.pl

---------------------------------

"Święta wojna", święta także dla prokuratury

Gazeta Wyborcza": Jak zauważa "Gazeta Wyborcza", "święta wojna" między kibolami "katolickiej" Wisły i "żydowską" Cracovią, świętą jest także dla krakowskiej prokuratury, co wynika z umorzenia śledztwa po miejscowych derbach

Prokuratura dla Krakowa-Krowodrzy umorzyła monitorowane przez przedstawicieli społeczności żydowskiej śledztwo. W uzasadnieniu prok. Dorota Kuk-Turek dała wykład o bezradności organów ścigania wobec antysemickich, rasistowskich zachowań. Czy to ostateczne przyzwolenie na rasizm na boisku? Pokrzywdzeni chcą decyzję prokuratora zaskarżyć do sądu.

Mecz o Puchar Ekstraklasy Cracovia - Wisła, 26 listopada 2008 r., pełen był rasistowskich, a zwłaszcza antysemickich okrzyków. Gdy czerwoną kartką za faul ukarany został Brazylijczyk Cleber (Wisła), kibice Cracovii udawali odgłosy małp. Gdy z boiska znoszony był kontuzjowany Maciej Łuczak (Cracovia), kibice "Białej Gwiazdy" ryczeli: "Do pieca!". A po zakończeniu meczu (0:0) piłkarze i kibice Wisły zaśpiewali przeciwnikom: "Zawsze nad wami, pier... Żydami!".

Film z tego wydarzenia nakręcony komórką obiegł media i internet. Wisłę Kraków Komisja Ligi Ekstraklasy ukarała za antysemickie okrzyki karą 30 tys. zł oraz zakazem udziału zorganizowanych grup kibiców w trzech meczach.

Pół roku temu prokuratura wszczęła śledztwo o: publiczne nawoływanie do nienawiści na tle narodowościowym (za "do pieca"); publiczne znieważenie osób pochodzenia żydowskiego (za "pier... Żydów"); publiczne znieważenie z powodu koloru skóry Clebera; publiczne znieważenie Łuczaka (m.in. skandowaniem "ty k..."). I je umorzyła, bo w rasistowskich, antysemickich zachowaniach nie dopatrzyła się "znamion przestępstwa" - akcentuje gazeta.

Onet.pl

Uważajcie jak będziecie chcieli powiedzieć: "dołóż trochę patyków lub węgla do pieca" albo "dołóż do pieca bo wleczemy się 60km/h" :lol:

Wyborcz + jakiś Żyd (tylko nie wiem Żyd czy żyd a może Izraelczyk :) )wylewają swoje żale

http://wyborcza.pl/1,75248,6750073,_Pie ... oiska.html
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 24 czerwca 2009, 21:53

Co do akcji falubazu to MISTRZOSTWO SWIATA :lol: Brawo za pomysl :) no i odwage dla tych "3 panów" co sie udali na trybune główna :)... ale jak sie pozniej okazało bezpiecznie ponoc wrócili do swojej klatki :)

I faktycznie duzy cios dla gorzowiaków, dla których mecze z falubazem to Święta Wojna... :) Może się zrewanżuja :P
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

ŻOŁNIERZ
Żak

Postautor: ŻOŁNIERZ » 27 czerwca 2009, 11:38

Kiedy czytam o akcji Falubazu (kozacka) a w szczególności posty kibiców Stilonu czy też AZSu że tak naprawdę to u nich (na ich meczach) by tak się nie stało,że to kibice Stali sobie na to pozwolili to śmiać mi się chce. Po pierwsze trudno byłoby tak zrobić na meczu piłki nożnej na który przychodzi w porywach tys kibiców czy na koszykówce gdzie na hali jest 500-600 osób. Pod taką faną to ze spokojem zmieściliby się kibice i jednych i drugich :-)). Po drugie kto miałby to zrobić skoro na tych meczach kibice gości to ....... cud, a jak są to w takich ilościach, że policzyć ich można ze spokojem. Po trzecie gdyby trzymać się słów kibiców ,,nie Stali,, to okaże się że tak naprawdę Stal rządzi (chodzi mi o wymiar sportowo-kibicowski) w Gorzowie, wszak na ich meczach są tysiące a na meczach Stlionu czy AZSu.................. Czy ma rozumieć że kibice Stali nie kibicują AZSowi czy Stilonowi??? Jakoś nie wierzę. Może nie wszyscy ale na pewno część tak. Zatem więcej skromnosci w tych postach. Piłka nożna i koszykówka to jednak marginalny sport w stosunku do żużla w Gorzowie. I liczę na rewanż, byleby w granicach normy.

Awatar użytkownika
manyzbajki
Nowy na forum

Postautor: manyzbajki » 01 lipca 2009, 17:53

ŻOŁNIERZ pisze:Kiedy czytam o akcji Falubazu (kozacka) a w szczególności posty kibiców Stilonu czy też AZSu że tak naprawdę to u nich (na ich meczach) by tak się nie stało,że to kibice Stali sobie na to pozwolili to śmiać mi się chce. Po pierwsze trudno byłoby tak zrobić na meczu piłki nożnej na który przychodzi w porywach tys kibiców czy na koszykówce gdzie na hali jest 500-600 osób. Pod taką faną to ze spokojem zmieściliby się kibice i jednych i drugich :-)). Po drugie kto miałby to zrobić skoro na tych meczach kibice gości to ....... cud, a jak są to w takich ilościach, że policzyć ich można ze spokojem. Po trzecie gdyby trzymać się słów kibiców ,,nie Stali,, to okaże się że tak naprawdę Stal rządzi (chodzi mi o wymiar sportowo-kibicowski) w Gorzowie, wszak na ich meczach są tysiące a na meczach Stlionu czy AZSu.................. Czy ma rozumieć że kibice Stali nie kibicują AZSowi czy Stilonowi??? Jakoś nie wierzę. Może nie wszyscy ale na pewno część tak. Zatem więcej skromnosci w tych postach. Piłka nożna i koszykówka to jednak marginalny sport w stosunku do żużla w Gorzowie. I liczę na rewanż, byleby w granicach normy.

heh nom fakt na Stal przychodzi więcej ludzi niż na Stilonek ale w większości są to ludzie z okolic Gorzowa .. w samym Gorzowie rządzi Stilon :):)
po drugie było kilka ekip przyjezdnych na Stilonie gdzie spokojnie ich liczby byś nie policzył ;) a po trzecie to średnia ilość kibiców piłki w Gorzowie mieści się w przedziale 2.5-3 tys. ;)

ŻOŁNIERZ
Żak

Postautor: ŻOŁNIERZ » 01 lipca 2009, 19:39

Chcesz mi powiedzieć,że jeżeli na mecz żużlowy przychodzi w Gorzowie 15 tys ludzi to 13 tys jest spoza Gorzowa???? :-)))) Ta. Cóz mi polemizować. Na pewno to prawda. :-))))) Dobrze, że na świecie są optymiści.

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 11 lipca 2009, 12:45

Naturalnie jak po każdym spotkanie żużlowcy Unibaksu planowali podziękować swoim kibicom za doping. Niestety emocje, które udzieliły się niektórym kibicom gorzowskim nie pozwoliły na to. Tuż po zakończeniu 15 biegu, gdy zawodnicy Unibaksu cieszyli się z wygranej, w ich stronę poleciały butelki z trybun. Także w parku maszyn dało się usłyszeć nieprzyjazne gościom okrzyki. Ze względu na te wydarzenia, ochrona zawodów nie zezwalała na opuszczenie parkingu i wyjście torunian do swoich kibiców.

8) :lol:
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 11 lipca 2009, 14:36

szkoda to komentowac!!!!
BRAWO APATOR ZA WALKE I ZASŁUZONE ZWYCIESTWO!!!!!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 11 lipca 2009, 21:48

hermes46 pisze:szkoda to komentowac!!!!
BRAWO APATOR ZA WALKE I ZASŁUZONE ZWYCIESTWO!!!!!

BRAWO APATOR ZA WALKE - zgadzam sie :)

ZASLUZONE ZWYCIESTWO ?? (pomimo to ze nie widzialem tego meczu bo bylem w pracy) i nie jestem specjalnym wielkim fanem speedwaya to musze stwierdzic jedno: ŚMIESZNY JESTEŚ CZŁOWIEKU :lol: :lol: :lol:

Jakie zasluzone zwyciestwo !!! Jak caly mecz przegrywali i przed 2 ostatnimi biegami byla to roznica 7 pkt... I DZIEKI TEMU W 2 ostatnich biegach jechala w Toruniu para HOLDER JAGUS... (gdyby przegrywali 5 pkt nie mogloby byc takiej zmiany w 14 biegu...)... do tego dochodzi wykluczenie Golloba w 14 biegu... i w 15 biegu z prowadzenia 4:2 dla Stali robi sie 5:1 dla Unibaxu...

Powiem jedno... (przepraszam za stwierdzenie) "TO BYŁ FART JAK H*J" nawet moge stwierdzic porównywalny do rzutu ADF :)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 11 lipca 2009, 23:09

A ja za chwilę usunę sportowe posty bo to pokój kibicowski a nie kto zasłuzył na zwycięstwo.

Powinno się pytać czy zasłużyli na butelki czy nie :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 12 lipca 2009, 18:07

Kluby zapłacą za wybryki pseudokibiców na swoich stadionach

Rząd wziął się ostro za stadionowych chuliganów. Tym razem orężem mają być kluby, które będą musiały płacić za wszelkie straty poniesione podczas imprez masowych.

Nowa ustawa jest w tej chwili w trakcie szczegółowych uzgodnień międzyresortowych, brakuje jeszcze rozporządzeń, ale zgodnie z planem ma wejść w życie 1 sierpnia. Jej kluczowym punktem jest obciążenie organizatora imprezy (nie tylko sportowej, ale także np. muzycznej) wszelkimi stratami, jakie poniosą w czasie jej trwania służy porządkowe i medyczne.

My liczymy, wy płacicie
System ma być bardzo prosty: wartość powstałej szkody będzie oceniać kierownik jednostki organizacyjnej, która straty poniosła (np. policji, straży miejskiej czy pogotowia). Kwota ma być ustalana wspólnie z organizatorem imprezy, a w przypadku braku porozumienia, sprawę rozstrzygnie niezależny ekspert. Przepisy rozporządzenia określą również dokładny tryb ustalania wysokości szkody (wartość zniszczonego mienia, jego zużycie). Kosztorys ma być przesłany do organizatora imprezy masowej w ciągu 14 dni.

Posłowie ograniczyli krąg uprawnionych do odszkodowania. Ustawa wymienia wśród nich policję, Żandarmerię Wojskową, straże miejskie (gminne), Państwową Straż Pożarną oraz jednostki ochotniczej straży pożarnej, a także służbę zdrowia. Ustawa obejmuje jedynie imprezy, na które trzeba kupować bilety.

Klubom niespecjalnie podobają się nowe zapisy. Trudno się dziwić, bo większa odpowiedzialność wiąże się ze znacznie większymi kosztami przy rozróbach.
- To chory pomysł. My w tej chwili za zabezpiecznie każdego meczu płacimy kilkadziesiąt tysięcy złotych, teraz koszty zapewne będą jeszcze większe. To w końcu od czego jest policja? Czy nie jej obowiązkiem jest dbanie o porządek na imprezach masowych? - dziwi się Wojciech Stępniewski, prezes żużlowego Unibaksu Toruń.

Podobnie uważa Michał Gliński, nowy prezes piłkarskiej spółki Zawisza Bydgoszcz. - Od dłuższego czasu nie mamy już problemów z kibicami, ale klub nie ma wpływu na wszystkie wydarzenia na stadionie. Martwi mnie także termin wejścia ustawy w życie, będzie bardzo mało czasu, żeby się do nowych wymagań przygotować.

Kluby się ubezpieczą?
Zamiarem ustawodawcy jest przede wszystkim zmobilizowanie klubów do walki z chuligaństwem, a z tym było dotąd średnio. Poprzednia ustawa regulowała m.in. kwestie monitoringu na stadionach, identyfikacji kibiców, ale wymiernych efektów nie było.
W piłkarskiej ekstraklasie na palcach jednej ręki można wymienić kluby, które zdecydowały się oczyścić swoje trybuny. Ligą i tak rządzili chuligani, którym nie sprawiało kłopotu nawet omijanie zakazów stadionowych - flagowej sankcji dla uczestników rozrób.

Teraz ma to się zmienić. Rząd liczy przede wszystkim na argument finansowy.
Po największych awanturach na piłkarskich stadionach straty liczone są w setkach tysięcy złotych. Teraz kluby będą musiały płacić wysokie składki ubezpieczeniowe, mogą także w procesach cywilnych ścigać sprawców awantur.
Albo zdecydują się na najprostsze rozwiązanie: zrobią porządek na trybunach.

Gazeta Pomorska

co za kraj... :?
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 13 lipca 2009, 12:11

Marco racja nie bede tego komentowac!
A karac jak najbardziej!!!
Ja sie nie zastanwaim co by było gdyby tylko liczy sie fakt. JEST ZAWYCIESTWO I TYLKO TO SIE LICZY!!!!!!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
tankista
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: tankista » 18 lipca 2009, 20:28

http://sport.trojmiasto.pl/Szesc-druzyn ... 33781.html

"Oba kluby będą mieć różne barwy. Sopocianie chcą utrzymać tonację żółto-czarną. Natomiast gdynianie mogą grać na... żółto-niebiesko. Ma to być ukłon, a jednocześnie zaproszenie na mecze koszykarskie piłkarskich kibiców Arki Gdynia."

:lol: :lol:

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 19 lipca 2009, 13:32

tankista pisze:http://sport.trojmiasto.pl/Szesc-druzyn-bez-licencji-PLK-Asseco-Prokom-Gdynia-n33781.html

"Oba kluby będą mieć różne barwy. Sopocianie chcą utrzymać tonację żółto-czarną. Natomiast gdynianie mogą grać na... żółto-niebiesko. Ma to być ukłon, a jednocześnie zaproszenie na mecze koszykarskie piłkarskich kibiców Arki Gdynia."

:lol: :lol:

Polak potrafi :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Marek.
Nowy na forum

Postautor: Marek. » 20 lipca 2009, 00:11

tak się hermesiku śmiałeś z akcji " tylko Falubaz " Lecz ludzie Apatorka też nie małą gafę walnęli. Mianowicie http://i30.tinypic.com/qqv13s.jpg

Wróć do „Kibice”