TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- ginda
- Senior
- Kontaktowanie:
Re: TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2010/11
Pytanie czy klub chciał i mógł przebić transfer Lewczenko$$? 
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
Eeeee. A ja myślałem, że Braxton wzięliście 
Ale Tangela też niczego sobie.
-
reaktywacja
- Junior
przemoe pisze:Eeeee. A ja myślałem, że Braxton wzięliście
Też myślałem o Braxton, ale Tangela o ile się nie zniechęci do gry, będzie na pewno stabilniejszą opcją.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
I ja myślałem, że o Karę chodziło. 
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
Chioma Nnamaka akademiczką!
27 stycznia 2011, 22:00
Jak udało nam się dowiedzieć zespół wicemistrzyń Polski KSSSE AZS PWSZ pozyskał nową zawodniczkę. Gorzowski klub wzmocni Szwedka Chioma Nnamaka, która zastąpi w ekipie trenera Dariusz Maciejewskiego Kalanę Greene.
(fot. archiwum zawodniczki)
Gorzowski klub od początku roku przeżywa same problemy. Najpierw zmuszony był rozwiązać kontrakty z Jeleną Leuchanką i Kalaną Greene z powodu niejasnej sytuacji z miejską dotacją, następnie musiał pożegnać się z kontuzjowaną Joanną Leedham, która zdecydowała się leczyć w swoim kraju. Dodatkowo do Leszna nasz zespół musiał wybrać się bez Samanty Richards, która się rozchorowała. Wreszcie jednak doczekaliśmy się optymistycznych wieści. Klub KSSSE AZS PWSZ zakontraktował nową zawodniczkę. Jestśmy wręcz pewni, że nowym nabytkiem akademiczek jest Szwedka - Chioma Nnamaka.
Nnamaka urodziła się 15. czerwca 1985 roku w Upssali. Początkowo grała w szkole średniej w Szwecji, następnie przeniosła się do Stanów Zjednoczonych na studia. W 2008 roku została wybrana w drafcie do WNBA przez San Antonio Silver Stars. Jeszcze tego samego dnia została sprzedana do zespołu Atlanta Dream, gdzie dokończyła swój debiutancki sezon.
Szwedka najprawdopodobniej zastąpi w Gorzowie Kalanę Greene. Nnamaka będzie nową rzucającą w zespole wicemistrzy Polski. W poprzednim sezonie reprezentowała barwy Theo Wino, z którym grała w Eurolidze. W dziewięciu spotkaniach w jakich występowała grała średnio blisko 34 minuty i zdobywała 7 punktów na mecz.
W klubie z Chopina nie chciano nam dzisiaj potwierdzić naszych informacji.
http://www.66-400.pl/wiadomosc/618-azs- ... awodniczka
prawdopodobnie powrot Ilony Madrej do ekstraklasy..Odra Brzeg
Z tego co tak czy tam ten wasz gorzowski http://www.66-400.pl ma dobre źródła. Nie spodziewałbym sie fajerwerków, ale wy raczej szału nie macie obecnie z forsą. Taka solidna w miarę zdaje się być ta zawodniczka.
CCC Polkowice super transfer. Tangela to taka 4/5 przyda się wam z pewnością. Na dodatek to doświadczenie z WNBA. Troszkę wam zazdroszczę. No obecnie, chyba nie tylko moim zdaniem jesteście drugą siłą ligi po Wiśle. O trzecie miejsce szykuję się zaciekła walka między czterema zespołami (Gdynia, Gorzów, Toruń, Pruszków). Mam nadzieję, że jeszcze Toruń kogoś zakontraktuje, bo teraz szału nie ma. Lotos wydaje sie być coraz lepszy, w końcu z jakimś trenerem. Pruszków ewentualnie jako taki czarny koń.
CCC Polkowice super transfer. Tangela to taka 4/5 przyda się wam z pewnością. Na dodatek to doświadczenie z WNBA. Troszkę wam zazdroszczę. No obecnie, chyba nie tylko moim zdaniem jesteście drugą siłą ligi po Wiśle. O trzecie miejsce szykuję się zaciekła walka między czterema zespołami (Gdynia, Gorzów, Toruń, Pruszków). Mam nadzieję, że jeszcze Toruń kogoś zakontraktuje, bo teraz szału nie ma. Lotos wydaje sie być coraz lepszy, w końcu z jakimś trenerem. Pruszków ewentualnie jako taki czarny koń.
yanek pisze:Mam nadzieję, że jeszcze Toruń kogoś zakontraktuje, bo teraz szału nie ma.
potrzeba chwili,co ja piszę potrzeba sezonu jest dobrze znana,a temat niemiłosiernie wałkowany.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Póki co rzeczywiście Wisła , potem CCC - a potem moim zdaniem Lotos , w Toruniu przekombinowano - Europejki do bani - poza Jeleną. Liczę że w Toruniu nie tyle co zakonktraktuja , ale wymienią - trzeba kogoś w stylu Egenti. . Gorzów ma spory kapitał punktowy ale w play off tym składem raczej nie na medal. Lider raczej odpada.
Koszykarz (Toruń) pisze: Lider raczej odpada.
A czy z ostatnim nabytkiem się pożegnali?
matrix pisze:A czy z ostatnim nabytkiem się pożegnali?
Dlaczego tak przypuszczasz?
W Łodzi nie grała też Chomać. Ostatnio jest sporo przeziębień i infekcji.........
A co do tego czy Lider raczej odpada to kto wie może dziewczyny szykują jakąś niespodziankę.
W sporcie niespodzianki są jak najbardziej wskazane.
Kiedyś napisałem z niesmakiem że Lider jak wygrywa to ledwo kilkoma punktami po wielkich męczarniach (nawet z niżej na papierze notowanym przeciwnikiem) ale ostatnie dwa mecze pokazały że prowadząc wysoko niemal od samego początku nie dekoncentrują się i konsekwentnie powiększają przewagę.
Może wreszcie złapały rytm taki jakiego od dawna oczekiwano.
Pożyjemy zobaczymy.
akar pisze:matrix pisze:A czy z ostatnim nabytkiem się pożegnali?
Dlaczego tak przypuszczasz?
Dlatego,bo ten i nie tylko ten ligowy transfer przypomina mi zasadę "branie,bo inni też biorą".
Zaczyna to przypominać akademicką dyskusję.
Sens logikę i wydawanie kasy zostawiłbym włodarzom klubów. Dlaczego
Ano dlatego że chyba to oni najlepiej wiedzą łącznie z trenerem i kto jest jemu(trenerowi) potrzebny (na kogo nas stać) a kogo bym chciał mieć w składzie ale nie mam na niego kasy.
Jeśli jednak kibice , sympatycy poszczególnych klubów mieliby mieć jakiś głos w sprawie klubowych transferów (oczywiście poza prawem do innego zdania) to dopiero byłby bałagan.
Zauważ do czego zmierzasz, nagle ktoś z Torunia wie lepiej kto, na jakiej pozycji i za ile ma grać np w Liderze Pruszków - totalny absurd, no chyba że jesteś jakimś tajnym doradcą Konieckiego.
Sens logikę i wydawanie kasy zostawiłbym włodarzom klubów. Dlaczego
Ano dlatego że chyba to oni najlepiej wiedzą łącznie z trenerem i kto jest jemu(trenerowi) potrzebny (na kogo nas stać) a kogo bym chciał mieć w składzie ale nie mam na niego kasy.
Jeśli jednak kibice , sympatycy poszczególnych klubów mieliby mieć jakiś głos w sprawie klubowych transferów (oczywiście poza prawem do innego zdania) to dopiero byłby bałagan.
Zauważ do czego zmierzasz, nagle ktoś z Torunia wie lepiej kto, na jakiej pozycji i za ile ma grać np w Liderze Pruszków - totalny absurd, no chyba że jesteś jakimś tajnym doradcą Konieckiego.
akar pisze:Zauważ do czego zmierzasz, nagle ktoś z Torunia wie lepiej kto, na jakiej pozycji i za ile ma grać np w Liderze Pruszków - totalny absurd, no chyba że jesteś jakimś tajnym doradcą Konieckiego.
no tutaj przesadziłeś
PS.Kolejna nadinterpretacja przeczytanego tekstu,a prawa do innego zdania przecież sam mi nie zabroniłeś
- Łukasz_UFB
- Młodzik
O czym Wy tutaj dyskutujecie w ogóle?
Poczekajcie chwile a potem się sprzeczajcie czy były pieniądze wyrzucone w błoto... Rzadko sie zgadzam z akarem - ale tym razem tak jest
. W Łodzi nie grała też Chomać co nie oznacza, że już nie zagra.. A dywagowanie czy Lider odpada czy nie - już w tej chwili jest głupie... Bo tak jak potrafiliśmy kopnąć w dupę Gorzów tudzież Energę u nich na hali - tak możemy kopnąć w dupę kogoś w play-off i to boleśnie po raz kolejny - to jest sport i nie grają papierki tylko ludzie - a jak już rodzaju żeńskiego to można sie spodziewać wszystkiego...
Oczywiście zdaje sobie sprawe że Wisła i ABC są daleko poza zasięgiem - jednak z resztą pokazaliśmy że potrafimy skutecznie zagrać - więc nie bądźcie tacy pewni siebie...
Poczekajcie chwile a potem się sprzeczajcie czy były pieniądze wyrzucone w błoto... Rzadko sie zgadzam z akarem - ale tym razem tak jest
Oczywiście zdaje sobie sprawe że Wisła i ABC są daleko poza zasięgiem - jednak z resztą pokazaliśmy że potrafimy skutecznie zagrać - więc nie bądźcie tacy pewni siebie...
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”