A akcja z posadzeniem Matovic na lawce we wtorek chyba sie sprawdzila - dziewczyna dzisiaj szaleje
Play-off Euroligi
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Play-off Euroligi
Wisle zalatwila w glównej mierze Ivanyi. 24 punktów, 11 zbiórek, 10 asyst - chyle czola przed takimi osiagnieciami. Ale mysle ze w srode Wisla spokojnie puknie MiZo. Ta druzyna naprawde nie gra jakiejs rewelacji, a jak sie ograniczy jej mózg - Ivanyi - to powinno (tylko zeby nie zapeszycz!) sie wszystko ulozyc pomyslnie.
A akcja z posadzeniem Matovic na lawce we wtorek chyba sie sprawdzila - dziewczyna dzisiaj szaleje
Podobnie nasze inne wysokie - Lecia i Juja. W sumie niezla taktyka, odpuscic sobie mecz na wyjezdzie, dac najlepszej zawodniczce odpoczac a potem u siebie postawic wszystko na jedna karte 
szkoda wielka meczu na Węgrzech, ale jak Dalma robi triple-double to ja nie chce nawet myśleć co nasze małe robią w obronie;/
wysoko przegrana tablica, tylko 6 asyst w całym spotkaniu...ze statystyk wygląda to jak jeden z gorszych naszych spotkań w Euro. cóż wysoka wygrana u siebie nie wyszła nam jednak na dobre;)hehe
w środę trzeba się spiąć na maxa i pokazać, że 9-1 w RS to nie przypadek.
wysoko przegrana tablica, tylko 6 asyst w całym spotkaniu...ze statystyk wygląda to jak jeden z gorszych naszych spotkań w Euro. cóż wysoka wygrana u siebie nie wyszła nam jednak na dobre;)hehe
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
ann pisze:szkoda wielka meczu na Węgrzech, ale jak Dalma robi triple-double to ja nie chce nawet myśleć co nasze małe robią w obronie;/
No cóż nie oszukujmy się ale już od wielu sezonów nie ma w Wiśle broniącej rozgrywającej.Zarówno Skera jak i teraz Cohen promują jak widać jedynki nie tylko w polskiej lidze.
poznaliśmy dziś 5 ćwierćfinalistów Euroligi. Są to: obrońca trofeum Spartak Moskwa Region, UMMC Jekaterynburg, Ros Casares Walencja, Good Angels Koszyce oraz Fenerbahce Stambuł.
Znamy już także dwie pary ćwierćfinałowe, których zwycięzca zagra w Final Four Euroligi:
Spartak Moskwa Region zmierzy się z Fenerbahce Stambuł, natomiast UMMC Jekaterynburg będzie walczyć z Dobrymi Aniołami z Koszyc.
Walencja czeka na zwycięzcę rywalizacji Halcon Avenida Salamanka - Bourges Basket.
I ostatnia para ćwierćfinałowa, w której jeszcze nic nie wiadomo, gdyż w meczach Wisły z Pecsem jak również Madrytu z Brnem po dwóch meczach wynik rywalizacji wynosi 1:1
Znamy już także dwie pary ćwierćfinałowe, których zwycięzca zagra w Final Four Euroligi:
Spartak Moskwa Region zmierzy się z Fenerbahce Stambuł, natomiast UMMC Jekaterynburg będzie walczyć z Dobrymi Aniołami z Koszyc.
Walencja czeka na zwycięzcę rywalizacji Halcon Avenida Salamanka - Bourges Basket.
I ostatnia para ćwierćfinałowa, w której jeszcze nic nie wiadomo, gdyż w meczach Wisły z Pecsem jak również Madrytu z Brnem po dwóch meczach wynik rywalizacji wynosi 1:1
-
reaktywacja
- Junior
Wynik Lotosu i Spartaka odzwierciedla różnice klas jaka dzieli oba zespoły. Naszym starczyło sił na 25 minut walki.
Trener na początku czwartej kwarty zastosował manewr, który testował w Moskwie - ściągnął wszystkie doświadczone i puścił do gry młode (pod koniec jedne młode zmieniły inne młode i weszły Kaczmarska i Urbaniak). Madziara zdobyła pierwszy punkcik w Eurolidze.
Oby doświadczenie zaprocentowało w przyszłości. Euroliga nam nie wyszła. Skończyliśmy ją średnio. Najfajniejszy mecz z Brnem, potem przegrane spotkanie ze Spartakiem (70:77) i długo, długo nic...
Zabrakło woli walki i charakteru, kiedy była szansa na inna sytuację w grupie. Ale to już za nami.
Teraz czas na ligę.
Trener na początku czwartej kwarty zastosował manewr, który testował w Moskwie - ściągnął wszystkie doświadczone i puścił do gry młode (pod koniec jedne młode zmieniły inne młode i weszły Kaczmarska i Urbaniak). Madziara zdobyła pierwszy punkcik w Eurolidze.
Oby doświadczenie zaprocentowało w przyszłości. Euroliga nam nie wyszła. Skończyliśmy ją średnio. Najfajniejszy mecz z Brnem, potem przegrane spotkanie ze Spartakiem (70:77) i długo, długo nic...
Zabrakło woli walki i charakteru, kiedy była szansa na inna sytuację w grupie. Ale to już za nami.
Teraz czas na ligę.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
Dopóki był siły to była walka. A potem były tylko fajne momenty - Sosna objeżdżająca Taurasi czy pierwsze punkty Madziary.
No i pani Fowles uraczyła nas dunkiem na rozgrzewce. Czemu ona na mecz gwiazd nie przyjedzie...
No i pani Fowles uraczyła nas dunkiem na rozgrzewce. Czemu ona na mecz gwiazd nie przyjedzie...
przemoe pisze:Dopóki był siły to była walka. A potem były tylko fajne momenty - Sosna objeżdżająca Taurasi czy pierwsze punkty Madziary.
Skąd wiesz, że nie przyjedzie?
Becky opuściła Walencję. Więcej tutaj viewtopic.php?f=5&t=6924&p=222632#p222632

rzymi pisze:przemoe pisze:Dopóki był siły to była walka. A potem były tylko fajne momenty - Sosna objeżdżająca Taurasi czy pierwsze punkty Madziary.
Skąd wiesz, że nie przyjedzie?pytanie powinno brzmieć: dlaczego nie zagra w tym meczu...
Becky opuściła Walencję. Więcej tutaj http://kkforum.pl/viewtopic.php?f=5&t=6 ... 32#p222632
szkoda że Fowles nie zagra w Meczu Gwiazd Euroligi. Za to zagra Jekabsone (która w Eurolidze nic wielkiego nie pokazuje), no i oczywiście zasadniczy błąd FIBA-Europe, że w rozgrywkach Euroligi Taurasi, Bird, Phillips, Taylor są Europejkami, a w Meczu Gwiazd będą nie-Europejkami. Może niedługo doczekamy się reprezentacji kosmosu
Endrju zapewniam Cię,że na lidze jest tak samo,bo taki klub Energa Toruń płacił TVP za transmisję swoich meczy(pokazywała je lokalna TVP Bydgoszcz)...Telewizje regionalne to już jednak całkiem inny temat do dyskusji... :
Parodia jednym słowem!!!
dyskusja o TVP przeniesiona do specjalnego tematu
dyskusja o TVP przeniesiona do specjalnego tematu
Wisła prowadzi do przerwy tylko 38:37. Jedyna metoda na szybką wygraną to chyba szybkie wyfaulowanie Węgierek
25 min meczu Wisła ma 9 fauli z czego Kobryn 4. Cos czuje, że wszystko się rozstrzygnie w ostatnich sekundach...
Wisła przegrywa trzecią kwartę minimalnie i w całym meczu 48:49
jeśli one to przegrają to chyba już nigdy nie będą miały takiej szansy zajść tak daleko.
jeśli one to przegrają to chyba już nigdy nie będą miały takiej szansy zajść tak daleko.
Węgierki w 2 minuty popełniły 5 fauli, każdy kolejny będzie już karany rzutami osobistymi dla wiślaczek, na razie remis po 50
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Katka wygrywa mecz Wisle 
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”