17 kolejka FGE: Artego Bydgoszcz - Orzeł Polkowice
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
17 kolejka FGE: Artego Bydgoszcz - Orzeł Polkowice
Sobota, 21.01.2012
g.16:30
g.16:30
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Re: 17 kolejka FGE: Artego Bydgoszcz - Orzeł Polkowice
Trener Adam Ziemiński przed meczem: "-...albo przegramy wysoko, albo przegramy nisko, albo wygramy nisko.". Szkoda, że tej czwartej opcji szkoleniowiec Artego nie wziął pod uwagę. 
Bum
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Trener Ziemiński jest jednym z moich ulubionych trenerów - może nie tyle cenie Jego warsztat trenerski - bo każdy ma inne metody ale każdy wywiad , każda wypowiedź jest stonowana , trafna , nawet w żartobliwym tonie. Zawsze z szacunkiem dla rywala , ale też przede wszystkim realnie ocenia szanse swojego zespołu. Przynajmniej takie sprawia wrażenie - czyli jak najbardziej pozytywne.
Nie chodzi oczywiście o to by podchodzić do zawodniczek jak jakiś wujek / ojciec
- ale wydaje mi się że na linii trener - zawodniczki - z pewnością dzięki jego osobie jest dobra atmosfera tam. A to niekiedy ma ogromne znaczenie.
Sam jestem ciekaw czy Artego może sprawić niespodziankę. Z pewnością bez Szott będzie im ciężko - bo zostaje wyrwa na skrzydle. Ale pod koszem Sissoko z pewnością będzie szarpać. Jimenez ma warunki by przynajmniej ,, spróbować pomóc'' pod koszem - o ile nie złapie głupich fauli .....
Kluczowy też pojedynek jest na rozegraniu - filigranowa RENIA Taylor vs. Zoll . Różnią się stylem gry. Bo Zoll napędza pozostałe koleżanki , natomiast Taylor często sama chce rzucać / wykańczać akcje. Jeśli jej wychodzi to ok - ale gorzej gdy nie wychodzi.....
Tak samo na pozycjach 2-3 . Musina czy Maltsi grają dużo kozłem / wchodzą pod kosz - natomiast dla Mowlik trzeba szukać / wypracować pozycje by trafiała...
Generalnie wszystko możliwe jest w tym meczu.
Nie chodzi oczywiście o to by podchodzić do zawodniczek jak jakiś wujek / ojciec
Sam jestem ciekaw czy Artego może sprawić niespodziankę. Z pewnością bez Szott będzie im ciężko - bo zostaje wyrwa na skrzydle. Ale pod koszem Sissoko z pewnością będzie szarpać. Jimenez ma warunki by przynajmniej ,, spróbować pomóc'' pod koszem - o ile nie złapie głupich fauli .....
Kluczowy też pojedynek jest na rozegraniu - filigranowa RENIA Taylor vs. Zoll . Różnią się stylem gry. Bo Zoll napędza pozostałe koleżanki , natomiast Taylor często sama chce rzucać / wykańczać akcje. Jeśli jej wychodzi to ok - ale gorzej gdy nie wychodzi.....
Tak samo na pozycjach 2-3 . Musina czy Maltsi grają dużo kozłem / wchodzą pod kosz - natomiast dla Mowlik trzeba szukać / wypracować pozycje by trafiała...
Generalnie wszystko możliwe jest w tym meczu.
- pink panter
- Amator
a moze jest jakas transmisja w internecie...???? jezeli tak, poprosze o linka...dzieki
My court my rules !!!
-
Liquidor
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Na ile Szott jest wykluczona ? bo nie specjalnie ogarniam temat jej absencji
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Szott dziś jeszcze nie zagra , ale za tydzień na mecz w Gdyni z Lotosem ma być już gotowa do gry .
z Pomorskiej :
,,Kłopot w tym, że jest tylko 50% szans, że zagra jedna z liderek Agnieszka Szott, której kolano wciąż nie jest w pełni zdrowe. Ściągano z niego płyn, zawodniczka będzie miała jeszcze jedną konsultację u lekarza w Gorzowie. - Raczej nie zaryzykuję, bo Aga ma być zdrowa na inne mecze - uważa Ziemiński. ''
z Pomorskiej :
,,Kłopot w tym, że jest tylko 50% szans, że zagra jedna z liderek Agnieszka Szott, której kolano wciąż nie jest w pełni zdrowe. Ściągano z niego płyn, zawodniczka będzie miała jeszcze jedną konsultację u lekarza w Gorzowie. - Raczej nie zaryzykuję, bo Aga ma być zdrowa na inne mecze - uważa Ziemiński. ''
-
shineonball
- Żak
ktoś wie czemu w składzie meczowym Polkowiczanek nie ma Ivy Perovanovic?
-
A.R.C.H.I. ball
- Młodzik
Z tego co mi wiadomo ma stłuczone biodro w środe z eSopronem grała to pewnie dzisiaj dali jej wolne. Na pewno naśrode będzie gotowa 
Faworyzowane CCC przegrywa w Bydgoszczy.
-
wislakosz.pl
- Młodzik
88:86 [14:20] [23:12] [24:31] [27:23]
no i możemy zapomnieć o 1szym miejscu przed playoff.
graty dla Bydgoszczy.
graty dla Bydgoszczy.
Cóż, nie da się ukryć, że bardzo cieszy mnie ten wynik 
a jeszcze bodajże 5 min przed końcem było +10 dla Polkowic...
a jeszcze bodajże 5 min przed końcem było +10 dla Polkowic...
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2012, 18:18 przez zenga2, łącznie zmieniany 1 raz.
Coz, nie powiem, trzymałem kciuki za Bydgoszcz... teraz trzeba robić swoje, a mecz z Polkowicami w ostatniej serii spotkań będzie już tylko o prestiż. Szanse na to duże, bo najcięższe spotkania (wyjazdy do Gdyni i Torunia już za nami)
PS. Czemu Lavender nie grała?
PS. Czemu Lavender nie grała?
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
wislakosz.pl
- Młodzik
zenga2 pisze:Cóż, nie da się ukryć, że bardzo cieszy mnie ten wynik
Myslę że nie tylko Ciebie
Paulina Kuras 2 pkt. w meczu i to jakie
Graty 
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”