Finał FGE :Lotos PKO BP Gdynia-AZS PWSZ Gorzów W.73-58(4-1)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

mawi
Żak

Finał FGE :Lotos PKO BP Gdynia-AZS PWSZ Gorzów W.73-58(4-1)

Postautor: mawi » 07 kwietnia 2009, 22:03

Cicho, nikt nic nie pisze przed tymi spotkaniami - może to będzie cichy finał, a może przez niektóre usta będzie musiało przejść słowo GORZÓW

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Re: Czas na FINAŁ 2008/09: Gorzów - Gdynia

Postautor: Saletra » 07 kwietnia 2009, 22:05

mawi pisze:Cicho, nikt nic nie pisze przed tymi spotkaniami - może to będzie cichy finał, a może przez niektóre usta będzie musiało przejść słowo GORZÓW

Zanczy, że Gorzów niby pokona Lotos? :shock: :shock: :shock: . Proponuję skupić się na wyszarpaniu chociaż jednego zwycięstwa.

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 07 kwietnia 2009, 22:06

A kto powiedział, że wygra? W moim mniemaniu liczy się tylko to, aby powalczyły, a nie oddały Gdyni majstra tak o.

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

feri
Młodzik

Postautor: feri » 07 kwietnia 2009, 22:26

Saletra pisze:
mawi pisze:Cicho, nikt nic nie pisze przed tymi spotkaniami - może to będzie cichy finał, a może przez niektóre usta będzie musiało przejść słowo GORZÓW

Zanczy, że Gorzów niby pokona Lotos? :shock: :shock: :shock: . Proponuję skupić się na wyszarpaniu chociaż jednego zwycięstwa.

Czemu nie? Przynajmniej u siebie.. Przeciez w rundzie zasadniczej pokonaliśmy Lotos u siebie, teraz jestesmy bogatsi o Anosike i Koryzne.. i chyba w dobrej formie.. Choc przy formie Lotosu i tak teoretycznie wymiekamy, ale fajnie bylo by wyrwac zwyciestwo(a) chociaz u siebie...
Ja licze na kawalek dobrej koszykowki i pokaz taktyki z obu stron. To beda dobre mecze - tego jestem pewien.

Atletico
Nowy na forum

Postautor: Atletico » 07 kwietnia 2009, 23:44

Ja stawiam na równy mecz bo Gorzów jest w gazie i myślę ze będzie ciekawie ale wole żeby wygrał Lotos choć Gorzów jest w stanie powalczyć. :lol:

Awatar użytkownika
cesare
Żak

Postautor: cesare » 07 kwietnia 2009, 23:54

Saletra pisze:

to jest sport a w sporcie wszystko może się zdarzyć .. nie ma sensu podawać przykładów NIESPODZIANEK jakie ogólnie w sporcie miały miejsce bo jest ich naprawdę sporo :) i mimo, iż to Lotos jest faworytem do zdobycia majstra .. nie można powiedzieć, że mamy się położyć i przed pierwszym meczem gratulować zawodniczkom z Gdynii zdobycia mistrza :)
gramy do 4 zwycięstw .. fajnie było by gdyby doszło do 7 meczu :) a każde zwycięstwo będzie cieszyć :)
tak więc zaczynamy od 0:0 i grać dziewczyny do upadłego :)
liczę na widowiskowe, dramatyczne i niezwykle emocjonujące mecze do ostatnich sekund ich trwania :)

friel
Kadet

Postautor: friel » 08 kwietnia 2009, 05:34

Nie chcę tu podsycać żadnych niezdrowych emocji ale oglądał ktoś sportowy wieczór chyba z niedzieli omawiany był temat Wisły i szans lotosu najbardziej irytujący fakt przez 10 min jak ognia unikano wymienienia nazwy naszej drużyny nie wiem a trudna czy co?

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 08 kwietnia 2009, 07:08

Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 08 kwietnia 2009, 07:41

feri pisze:
Saletra pisze:

Czemu nie? Przynajmniej u siebie.. Przeciez w rundzie zasadniczej pokonaliśmy Lotos u siebie, teraz jestesmy bogatsi o Anosike i Koryzne.. i chyba w dobrej formie..

no tak pamiętam dokładnie Lotos w przegranym meczu grał i z Catch i Alaną i z Cura :lol: :lol: :lol: :lol:
no i formę miał Lotos zajebistą :lol: :lol: :lol:
a jeżeli jeszcze ten Wasz potencjał Anosike zagra tak jak na pucharze to dziwny spokój mnie ogarnia :wink:

Chociaż poprzednie sezony nauczyły mnie pokory i tego, że w sporcie nic nie jest pewne to jakoś wierzę, że bedzie dobrze :)
i na dobre i na ZŁE!!!

Awatar użytkownika
cesare
Żak

Postautor: cesare » 08 kwietnia 2009, 07:52

walczacy z wiatrakami pisze:
feri pisze:
Saletra pisze:

Czemu nie? Przynajmniej u siebie.. Przeciez w rundzie zasadniczej pokonaliśmy Lotos u siebie, teraz jestesmy bogatsi o Anosike i Koryzne.. i chyba w dobrej formie..

no tak pamiętam dokładnie Lotos w przegranym meczu grał i z Catch i Alaną i z Cura :lol: :lol: :lol: :lol:
a jeżeli jeszcze ten Wasz potencjał Anosike zagra tak jak na pucharze to dziwny spokój mnie ogarnia :wink:

Chociaż poprzednie sezony nauczyły mnie pokory i tego, że w sporcie nic nie jest pewne to jakoś wierzę, że bedzie dobrze :)

i znowu jakieś głupie ujmowanie kogoś sukcesu bo ktoś tam nie zagrał w najsilniejszym składzie itd. itp. etc. .. tak ciężko pogodzić się z tamtą porażką albo chociaż nie ujmować sukcesu (bo tak to trzeba nazwać) innej drużynie ..
po drugie to co AZS był w formie tak? fakt rozegraliśmy wtedy jako jedyni w Polsce kilkadziesiąt meczów o stawkę więc dla nas to nie był początek sezonu :):):)
po trzecie to nie my jesteśmy faworytem tego finału .. i chyba każdy w Polsce o tym wie .. dla nas wejście do finału jest już sukcesem (progresja trwa) jednak wiem, że dziewczyny nie położą się na parkiecie i powalczą :)
tak ciężko wszystkim uwierzyć, że to my jesteśmy w finale ?

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 08 kwietnia 2009, 07:54

feri pisze:
Saletra pisze:

Ciekawie by było jakby po pierwszych dwóch meczach w Gdyni był wynik 1:1 ;)... wtedy szanse na 6-7 meczy byłyby dosyć spore :)

Zreszta nie napinam sie wogole na ten finał (To co "TRABILEM" cały sezon ze Gorzow bedzie w finale sie sprawdziło :lol: :lol: :lol:)... a Majstra zostawie sobie na przyszły sezon :D :D :D

Mimo ze Lotos patrząc na skład ma dużą przewagę to nie zapominajcie o tym ze to Gorzów ma TRENER-a ;) i niespodzianki moga sie zdarzyc.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 08 kwietnia 2009, 07:57

cesare pisze:i znowu jakieś głupie ujmowanie kogoś sukcesu bo ktoś tam nie zagrał w najsilniejszym składzie itd. itp. etc. .. tak ciężko pogodzić się z tamtą porażką albo chociaż nie ujmować sukcesu (bo tak to trzeba nazwać) innej drużynie ..
po drugie to co AZS był w formie tak? fakt rozegraliśmy wtedy jako jedyni w Polsce kilkadziesiąt meczów o stawkę więc dla nas to nie był początek sezonu :):):)
po trzecie to nie my jesteśmy faworytem tego finału .. i chyba każdy w Polsce o tym wie .. dla nas wejście do finału jest już sukcesem (progresja trwa) jednak wiem, że dziewczyny nie położą się na parkiecie i powalczą :)
tak ciężko wszystkim uwierzyć, że to my jesteśmy w finale ?

ależ gratuluję sukcesu :D

reszty nie chce mi się komentować :wink:
i na dobre i na ZŁE!!!

walczacy z wiatrakami
Żak

Postautor: walczacy z wiatrakami » 08 kwietnia 2009, 07:59

Endrju pisze:... to nie zapominajcie o tym ze to Gorzów ma TRENER-a ;) i niespodzianki moga sie zdarzyc.

pamietam jak ten TRENER spieprzył MEJ na Litwie :lol:
ale to zapewne nie ma związku i zapewne było to dawno i zapewne Wy tego nie zanotowaliście :twisted:
i na dobre i na ZŁE!!!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 08 kwietnia 2009, 08:20

Endrju pisze:... to nie zapominajcie o tym ze to Gorzów ma TRENER-a ;) i niespodzianki moga sie zdarzyc.

pamietam jak ten TRENER spieprzył MEJ na Litwie :lol:
ale to zapewne nie ma związku i zapewne było to dawno i zapewne Wy tego nie zanotowaliście :twisted:

Kulam ze smiechu... ze nikt nie chciał pojechać na te MEJ to Maciejewski sie zlitował i pojechal... i popelnil najwiekszy bład w swojej karierze trenereskiej... bo tam powinna pojechac Jabłońska... a nie On, który w tydzien czasu czy 2 tygodnie dream teamu nie zrobi.

PS ale skoro wybiegamy w sprawy poza klubowe... moze przypomniec Ci Uniwersjade w Bankoku 2 lata temu 8)...
(Tez tego pewnie nie zanotowałes... najwiekszego sukcesu w historii koszykówki uniweryteckiej :lol: :lol: :lol: ).

Aha i na koniec cytat :D

"Nie jest łatwo pokonać pewne stereotypy, które przez lata wytworzyły się w polskiej lidze, gdzie Lotos i Wisła były do tej pory poza zasięgiem.Więc dajmy ludziom trochę czasu do dopuszczenia do siebie myśli, że ktoś inny może z nimi konkurować."- D. Maciejewski

Sprawdziło się ? :D :D :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
cesare
Żak

Postautor: cesare » 08 kwietnia 2009, 08:34

Endrju pisze:
"Nie jest łatwo pokonać pewne stereotypy, które przez lata wytworzyły się w polskiej lidze, gdzie Lotos i Wisła były do tej pory poza zasięgiem.Więc dajmy ludziom trochę czasu do dopuszczenia do siebie myśli, że ktoś inny może z nimi konkurować."- D. Maciejewski

Sprawdziło się ? :D :D :D

Endrju sprawdziło się .. ba! nawet sprawdza się w tym co pisze walczący z wiatrakami i jemu podobni hahahaha :):):):)
Gorzów To jest Potęga !
Gorzów Najlepszy Jest !
Gorzów Trzeba Szanować!
Gorzów Nasz AZS i ZKS! :D:)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”