Ruszyła ekstraklasa

Pisz o czym chcesz

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 18 marca 2007, 23:53

1. Dziwi mnie ze Szymon tak spokojnie toleruje was u siebie w młynie :D , ale ostatecznie to już wasza sprawa jakie rozdwojenie jaźni przeżywacie u siebie w Pabianicach,
2. Rozumiem ze młody wiek nie pozwala wam również pamietac że w końcu to czerwoni zdaje się wyjebali wam szyby w hali... - cóż ślepa miłość zniesie wszystko...
3. Proponowalbym równiez zeby kolega tak pohopnie nie używal słów "śmieszne", "nie wybuchał śmiechem", "ocenial sensownośc moich argumentów"..., bo jak mniemam na nastepnych derbach koszykarskich nie pojawi się osobiście w młynie ŁKSu zeby powtórzyć swoje stanowisko w podobnym tonie jak ten tutaj z forum.
4. Jeżeli nie wiesz co to jest tabela wszechczasów, trudno, nie moja wina że wogóle mało wiesz (może rzeczywiście idź pogadaj z ziutkiem coś ci w tej kwestii powie).
5. Porównanie III ligi ŁKSu i wypadu poza ósemkę Wlókniarza mialo na celu uzmyslowienie rozmówcy (ktorym był chyba ziutek), ze slowo "prawie" robi wielką różnicę i wspominanie nas w kontekście III ligi (to od tego się zaczęła dyskusja) mialo taki sam sens jak mówienie o Polfie walczacej o utrzymanie z SMS, Dudą i NT chociażby. Tymbardziej ze wypad poza ósemke dla zespołu Polfy mógłby miec takie same smutne konsekwencje finansowe (patrz sponsorzy-chyba się nie przelewa w Pabianicach ostatnio..., a taki zonk jak wypad poza play-offy raczej pogorszyłby tą sytuację) jak dla ŁKSu spadek do III ligi. Mam nadzieję ze teraz dotaro.
6. Co do tej różnicy bramek-rozumiem ze innych statystyk nie śledzisz, ale gdybyś byl laskaw sprawdzić ile sezonow pierwszej lidze spędził ŁKS a ile Robotnicze Towarzystwo-moze to jakoś rozjaśniłoby ci pogląd w tej sprawie.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 19 marca 2007, 00:22

Przy okazji... - jak tak ściśle porównujesz ilość bramek czy ilość porażek - to z łaski swojej zerknij także na ilość zwycięstw... :lol: :lol: :lol:

Co do ŁKS "prawie" w III lidze - to pozwolę sobie przypomnieć, że Widzew "prawie" przestał istnieć 2 lata temu - a już całkiem "prawie" to był jedną nogą w IV lidze - gdzie zresztą być powinien i gdzie być może po czystkach w PZPN zawita.

Także jeśli pozwolicie, rozmawiajmy albo:

1) w kategoriach "co jest"
2) w kategoriach "co mogłoby być"
3) w kategoriach "co powinno być"

ale nie mieszając ich nawzajem. I tak reasumując

1) ŁKS jest 4-ty i ma 14 punktów przewagi nad 11-tym/12-tym Widzewem
2) mógł być w III lidze, a Widzew mógł w IV
3) powinien być tu gdzie jest, a Widzew tam gdzie go nie ma...

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 19 marca 2007, 01:00

I po cholere mnie wywołujesz do tablicy???

Mikey pisze:1. Dziwi mnie ze Szymon tak spokojnie toleruje was u siebie w młynie :D , ale ostatecznie to już wasza sprawa jakie rozdwojenie jaźni przeżywacie u siebie w Pabianicach,

Odnośnie tego, to.....
po pierwsze to nie jest mój młyn!!!!
po drugie, rozumiem że według Ciebie "młodzi z Pabianic" którzy sympatyzują z ŁKSem nie mają rozdwojenia jaźni i , ale ci ktorzy sympatyzują z tymi drugimi to już tak??
po trzecie, masz rację, to nasza sprawa co się u nas dzieje.... być może nastapią wielkie zmiany a może nie? cholera wie.
po czwarte, uważam że ostatnimi czasy strasznie "obrosłeś w piórka". Niemalże non stop prawisz jakieś prawidła itp. Spójrz też trochę na swoje postępowanie i wpisy...... przecież nie każdy musi mieć te same sympatie klubowe i ten sam punkt widzenia.

Mikey pisze: (...) Tymbardziej ze wypad poza ósemke dla zespołu Polfy mógłby miec takie same smutne konsekwencje finansowe (patrz sponsorzy-chyba się nie przelewa w Pabianicach ostatnio..., a taki zonk jak wypad poza play-offy raczej pogorszyłby tą sytuację) jak dla ŁKSu spadek do III ligi.

Heh.... nie ma reguły, nawet medal moze nie starczyć by zatrzymać sponsorów.
A na tekst o przelewaniu (który traktuję jako kolejną złośliwość z Twojej strony) napioszę tyle.
Tak w Pabianicach się nie przelewa, z ogromną uwagą jest wydawany każy banknot.
Ciekawe tylko jak obecnie sytuacja wygląda u was?? Przelewa się??? Spłaciliście już długi?? Macie już na hali ciepłą wodę i ogrzewanie??
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 19 marca 2007, 09:37

Hohoho, czyżby gorszy dzień?
1. Rozdwojenie jaźni dotyczy sytuacji w której w jednym młynie zasiadaja osoby za Włókniarzem a równocześnie są za Widzewem i ŁKSem, na forum potrafią p...ć na ŁKS i na Widzew, choć mało który bywa kiedykolwiek o ile wogóle na derbach i meczach tych drużyn .
2. Co do piórek, rozpocząl ta dyskusję Twój szanowny przyjaciel po szalu- ziutek, cos tam plotąc o trzeciej lidze ŁKSu. Nie zaczynałby nie byłoby dyskusji. A w piórka zaczynaja obrastać głownie Twoi ziomale, co zresztą zauwałżył już Liquidor w dniu wczorajszym i dal temu wyraz.
3. Nasza sytuacja finansowa ma sie dobrze, chyba ze masz jakieś tajne info z naszej sekcji, bo my z waszej akurat od czasu do czasu mamy i to z kilku źródeł.
4. Wycieczki osobiste kolego Szymonie prosze kierowac na priv... chyba ze wolisz droga oficjalną.
5. Nie każdy musi lubic ŁKS-jeśli Cię to zdziwi mam kilku znajomych kibiców Widzewa i co ciekawe chociaż łazą na mecze nie sa tak przemądrzali w tych kwestiach jak co niektórzy kibice Włokniarza, którzy jak wspomniałem w większości nigdy nie powąchali stadionu Widzewa.
6. Jeśli ja prawię morały Szymon to co powiesz o sobie?
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 19 marca 2007, 15:04

Mikey pisze:Hohoho, czyżby gorszy dzień?
1. Rozdwojenie jaźni dotyczy sytuacji w której w jednym młynie zasiadaja osoby za Włókniarzem a równocześnie są za Widzewem i ŁKSem, na forum potrafią p...ć na ŁKS i na Widzew, choć mało który bywa kiedykolwiek o ile wogóle na derbach i meczach tych drużyn .
2. Co do piórek, rozpocząl ta dyskusję Twój szanowny przyjaciel po szalu- ziutek, cos tam plotąc o trzeciej lidze ŁKSu. Nie zaczynałby nie byłoby dyskusji. A w piórka zaczynaja obrastać głownie Twoi ziomale, co zresztą zauwałżył już Liquidor w dniu wczorajszym i dal temu wyraz.
3. Nasza sytuacja finansowa ma sie dobrze, chyba ze masz jakieś tajne info z naszej sekcji, bo my z waszej akurat od czasu do czasu mamy i to z kilku źródeł.
4. Wycieczki osobiste kolego Szymonie prosze kierowac na priv... chyba ze wolisz droga oficjalną.
5. Nie każdy musi lubic ŁKS-jeśli Cię to zdziwi mam kilku znajomych kibiców Widzewa i co ciekawe chociaż łazą na mecze nie sa tak przemądrzali w tych kwestiach jak co niektórzy kibice Włokniarza, którzy jak wspomniałem w większości nigdy nie powąchali stadionu Widzewa.
6. Jeśli ja prawię morały Szymon to co powiesz o sobie?

Ej, ej Mikey nie zapędzaj się :!: Nic nie plotłem, tylko gdyby nie niesamowity :? zbieg okoliczności w 2001/2002 ŁKS grałby w III lidze :!: :!: :!: i nie ma co do tego żadnychwątpliwości :!: Takie są fakty. A czy Widzew naprawdę spadnie, to się jeszcze okaże i nie ma co teraz gdybać. Tyle na ten temat.... :?

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 19 marca 2007, 17:11

- Ceny biletów na mecze ŁKS i Widzewa będą wyższe - poinformowały w poniedziałek władze obu klubów. Podniesienie cen wejściówek argumentują nagannym zachowaniem kibiców podczas ostatnich meczów, za co kluby będą musiały ponieść kary finansowe.

Ceny biletów na mecze ŁKS na stadionie przy Al. Unii mają być wyższe co najmniej o pięć zł. "Podczas spotkania derbowego kibice wtargnęli na boisko i palili flagi na trybunach. Na pewno nie unikniemy kary. Kibice muszą ponieść konsekwencje, dlatego zdecydowaliśmy, że bilety będą droższe" - powiedział dyrektor ŁKS SSA Andrzej Pożarlik.

Dodał, że trwa sprawdzanie zapisu z monitoringu, mające na celu zidentyfikowanie osób, które doprowadziły do przerwania meczu derbowego. "Zapewniam, że osoby te poniosą konsekwencje" - mówił Pożarlik.

Bilety będą także droższe na mecze Widzewa. "W związku z powtarzającymi się zakłóceniami porządku przez kibiców naszego zespołu, na własnym stadionie, co w konsekwencji spowodowało nałożenie na klub kar finansowych o łącznej kwocie 26 tysięcy zł., zarząd Stowarzyszenia Widzew Łódź zmuszony jest podnieść ceny biletów dla kibiców z trybuny C oraz D" - tłumaczył rzecznik Widzewa Michał Kulesza. Jak poinformował, wejściówki będą droższe o trzy zł.

Jednocześnie zarząd klubu zwrócił się z apelem do wszystkich sympatyków Widzewa, aby wspólnie dbali o spokój na trybunach i zdecydowanie potępiali naganne zachowanie się pseudokibiców ,oraz nie przeszkadzali służbom ochrony w utrzymaniu porządku.

"Każda nałożona na klub kara jest znaczącym obciążeniem budżetu klubowego. Stowarzyszenia nie stać na ciągłe pokrywanie kar finansowych spowodowanych negatywnym zachowaniem kibiców. Od ich dalszego zachowania się na stadionie, będzie uzależniona cena biletów. W przypadku poprawy zachowania na meczach mistrzowskich oraz Pucharu Ekstraklasy, klub ponownie dostosuje ceny wejściówek dla kibiców z trybun C oraz D, do cen obowiązujących przed ich podniesieniem" - zapowiedział Kulesza.
:roll: :? :roll:
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
Kanidżia
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Kanidżia » 19 marca 2007, 17:49

ziutek_pabianice pisze:[A czy Widzew naprawdę spadnie, to się jeszcze okaże i nie ma co teraz gdybać. Tyle na ten temat.... :?

Ale, gdyby była Sprawiedliwość, to powinien spaść i już tam zostać. ;)
"Gwarny tłum, trybun szum. Mrowie głów i świateł blask..."

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 19 marca 2007, 18:08

ziutek_pabianice pisze: Ej, ej Mikey nie zapędzaj się :!: Nic nie plotłem, tylko gdyby nie [b]niesamowity :? zbieg okoliczności w 2001/2002 ŁKS grałby w III lidze :!: :!: :!: [/b]i nie ma co do tego żadnychwątpliwości :!: Takie są fakty. A czy Widzew naprawdę spadnie, to się jeszcze okaże i nie ma co teraz gdybać. Tyle na ten temat.... :?

pozwolę sobie jadnak zwrócić Ci uwagę na nielogiczność - bowiem stwierdzenie "gdyby nie... cośtam" wyklucza podsumowanie wypowiedzi stwierdzeniem "takie są fakty" - zwyczajnie, z logicznego punktu widzenia - po prostu fakty są zgoła odmienne...

Ale jeśli chcesz już iść tym tropem, to przypomniej sobie proszę ile brakowało aby:

- Widzew nie awansował poprzednio z II ligi do ekstraklasy
- Widzew nie zdobył swego II mistrzostwa (korespondencyjny pojedynek ze Śląskiem)
- Widzew nie zdobył kolejnego Mistrzostwa (mecz z Legią i od 0-2 do 3-2 w samiutkiej końcówce)
- Widzew nigdy nie grał w Lidze Mistrzów (wyjazdowa szczęśliwa końcówka)
- Polska zremisowała z Niemcami na MŚ

itd... itp...

Awatar użytkownika
Kanidżia
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Kanidżia » 19 marca 2007, 18:20

simon pisze:Ale jeśli chcesz już iść tym tropem, to przypomniej sobie proszę ile brakowało aby:

-- Polska zremisowała z Niemcami na MŚ

itd... itp...

- nie zasnął w autokarze z Jeleniej Góry. ;)
"Gwarny tłum, trybun szum. Mrowie głów i świateł blask..."

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 19 marca 2007, 19:26

simon pisze:
ziutek_pabianice pisze: Ej, ej Mikey nie zapędzaj się :!: Nic nie plotłem, tylko gdyby nie [b]niesamowity :? zbieg okoliczności w 2001/2002 ŁKS grałby w III lidze :!: :!: :!: [/b]i nie ma co do tego żadnychwątpliwości :!: Takie są fakty. A czy Widzew naprawdę spadnie, to się jeszcze okaże i nie ma co teraz gdybać. Tyle na ten temat.... :?

pozwolę sobie jadnak zwrócić Ci uwagę na nielogiczność - bowiem stwierdzenie "gdyby nie... cośtam" wyklucza podsumowanie wypowiedzi stwierdzeniem "takie są fakty" - zwyczajnie, z logicznego punktu widzenia - po prostu fakty są zgoła odmienne...

Ale jeśli chcesz już iść tym tropem, to przypomniej sobie proszę ile brakowało aby:

- Widzew nie awansował poprzednio z II ligi do ekstraklasy
- Widzew nie zdobył swego II mistrzostwa (korespondencyjny pojedynek ze Śląskiem)
- Widzew nie zdobył kolejnego Mistrzostwa (mecz z Legią i od 0-2 do 3-2 w samiutkiej końcówce)
- Widzew nigdy nie grał w Lidze Mistrzów (wyjazdowa szczęśliwa końcówka)
- Polska zremisowała z Niemcami na MŚ

itd... itp...

szczęście sprzyja lepszym :lol:

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 19 marca 2007, 20:36

ŁKS vs. WIDZEW!!!
starcie 2138562586286218 :D :lol: :lol: fajna rozmowa :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 19 marca 2007, 20:54

No i taka właśnie jest z wami rozmowa: ŁKS gdy wygrywa- to fartem, jak Widzew - to szczęście sprzyja lepszym... Jak ŁKS ratuje się od spadku do trzeciej ligi to jest to dla was wyjątkowo niesamowity zbieg okoliczności, kiedy Widzew zamiast do czwartej ligi trafia raptem do drugiej to chwała bogu bo to wielce zaslużony klub a biada każdemu kto wysunąłby jakieś zarzuty o nieprawidłowowściach przeksztalceniowych... Myślę, że przy takim poziomie argumentów dalsza dyskusja jest bezzasadna. Koniec tematu.
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 19 marca 2007, 21:55

szczęście sprzyja lepszym

ano i właśnie dlatego jesteśmy tu gdzie jesteśmy! :lol:

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

......

Postautor: Siero » 20 marca 2007, 16:27

Wrocławska policja zatrzymała we wtorek w Krakowie 50-letniego działacza sportowego Jacka P. Mężczyzna był sędzią piłkarskim oraz obserwatorem Polskiego Związku Piłki Nożnej. Zatrzymanie działacza ma związek z toczącym się we Wrocławiu śledztwem dotyczącym korupcji sportowej.

Jak poinformował PAP we wtorek Wojciech Wybraniec z biura prasowego Komendy Wojewódzkiej Policji we Wrocławiu, b. sędzia i b. obserwator PZPN jeszcze tego samego dnia zostanie przewieziony do Wrocławia, gdzie zostaną mu postawione zarzuty. Wybraniec nie ujawnił, jakie to zarzuty; powiedział tylko, że chodzi o korupcję sportową.

Do tej pory w związku z toczącym się śledztwem dotyczącym nieprawidłowości w futbolu zatrzymano i postawiono zarzuty korupcyjne oraz działania w zorganizowanej grupie przestępczej 66 osobom - sędziom i działaczom sportowych, w tym członkowi zarządu PZPN Witowi Ż. Trzy osoby pozostają w areszcie.

Jednym z głównych podejrzanych jest Ryszard F. - "Fryzjer". Temu futbolowemu działaczowi zarzuca się kierowanie grupą przestępczą, zajmującą się "ustawianiem" meczów piłkarskich. F. został zatrzymany i aresztowany w czerwcu 2006 r.

Według wrocławskich prokuratorów, F. kierował działającą od 2000 do 2003 roku grupą przestępczą; nakłaniał, pośredniczył i wręczał łapówki różnym osobom, w tym sędziom piłkarskim i obserwatorom PZPN. Miał w ten sposób wpłynąć na wyniki kilkudziesięciu meczów w I, II i III lidze.

no koment :roll: :?
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

above_the_rim
Amator

Postautor: above_the_rim » 20 marca 2007, 18:57

ostatecznie to już wasza sprawa jakie rozdwojenie jaźni przeżywacie u siebie w Pabianicach

Wybacz, RTS nie posiada ekstraklasowej druzyny w koszykowce kobiet. Na Wlokniarz chodze, bo lubie i chce dopingowac koszykarki z mojego miasta. Pasi?

Rozumiem ze młody wiek nie pozwala wam również pamietac że w końcu to czerwoni zdaje się wyjebali wam szyby w hali... - cóż ślepa miłość zniesie wszystko...

Jesli mam wymieniac, co biali zrobili, to nie sadze, ze chcialoby ci sie czytac :> a swoja droga, ja tego nie zrobilem, a sam powiedz, czy w grupce nie czujesz sie pewniej? I wtedy latwiej ci przychodzi wiele rzeczy.

Proponowalbym równiez zeby kolega tak pohopnie nie używal słów "śmieszne", "nie wybuchał śmiechem", "ocenial sensownośc moich argumentów"..., bo jak mniemam na nastepnych derbach koszykarskich nie pojawi się osobiście w młynie ŁKSu zeby powtórzyć swoje stanowisko w podobnym tonie jak ten tutaj z forum.

Oto cale podejscie ludzi jak ty :)
to jest tak: "jesli nie mam racji, to dostaniesz w ryj" mam racje? I TO JEST WLASNIE SMIESZNE!

6. Co do tej różnicy bramek-rozumiem ze innych statystyk nie śledzisz, ale gdybyś byl laskaw sprawdzić ile sezonow pierwszej lidze spędził ŁKS a ile Robotnicze Towarzystwo-moze to jakoś rozjaśniłoby ci pogląd w tej sprawie.

LKS spedzil troszke ponad 2x wiecej niz Widzew w ekstraklasie, ale to nie zmienia faktu, ze zdobywa mniej bramek...

Co do ŁKS "prawie" w III lidze - to pozwolę sobie przypomnieć, że Widzew "prawie" przestał istnieć 2 lata temu - a już całkiem "prawie" to był jedną nogą w IV lidze - gdzie zresztą być powinien i gdzie być może po czystkach w PZPN zawita.

No wiec przypomne ci, iz pewien madry czlowiek, ktorego KAZDY kibic Widzewa szanuje zrobil wiele, aby uratowac ten klub. I sie udalo. A klopoty finansowe dosiegaja kazdy klub szczegolnie w lidze polskiej.
Dla porownania przypomne ci, ze GIGANT na przy polskich droynach Borussia Dortmund niedawno rowniez miala wielkie problemy finansowe, grozilo im nawet bankructwo... Dziwne? Nie ma co wytykac, LKS rowniez mial problemy finansowe, osobiscie mnie to nie dziwi...

przecież nie każdy musi mieć te same sympatie klubowe i ten sam punkt widzenia.

Niektorzy tego nie rozumieja... A argument i uzasadnienie dla niego dla nich jest takie: "LKS jest najlepszym klubem, bo jest"...

Mylisz sie kolego, mylisz :) :) :)
\

:D czlowieku... postaram ci sie to wyjasnic...
LKS - macie sekcje pilki noznej (ekstraklasa) koszykowki kobiet (ekstraklasa) i jakies tam jeszcze, ktore nas w tym temacie nie interesuja...
Wlokniarz Pabianice - sekcja pilki noznej (hm... 4 liga? ) sekcja koszykowki kobiet (ekstraklasa)
Wyobraz sobie, ze bardzo lubie koszykowke kobieca w wykonaniu naszej druzyny - Wlokniarza. Przychodze, dopinguje i jest mi z tym bardzo dobrze.
Natomiast jesli chcesz wiedziec na mecze Widzewa chodze owszem, chodze, natomiast nie dopinguje...

Kanidżia:
Ale, gdyby była Sprawiedliwość, to powinien spaść i już tam zostać.

Na szczescie pan Boniek czuwa :)

No i taka właśnie jest z wami rozmowa: ŁKS gdy wygrywa- to fartem, jak Widzew - to szczęście sprzyja lepszym...

To jest twoje zdanie :D:D:D:D osobiscie uwazam, ze w tym sezonie LKS gra bardzo dobrze. Przed sezonem ocenialem, ze bedzie +/- w tej samej pozycji, co Widzew teraz. Graja naprawde dobrze. Co nie zmienia faktu, ze moje upodobania klubowe sa jakie sa :)

Wróć do „Hyde Park”